zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameGebruik back-track toegenomen na perikelen met veerdienst

Gebruik back-track toegenomen na perikelen met veerdienst

-

De Nationale Carrierebeurs

Sinds de Canawaima-veerboot op 27 mei uit de vaart is gehaald en de veerdienst tussen Guyana en Suriname stil is komen te liggen, is het dagelijkse verkeer langs de back-track route meer dan verdubbeld. Dit meldt de Guyanese nieuwssite Stabroek News.

Mohamed Mursaline, bekend als ‘Golden Gloves’, die de back-track dienst exploiteert, vertelde aan de nieuwssite dat zijn boten voor de opschorting van de veerbootdienst ongeveer 60 tot 70 passagiers dagelijks bedienen. Nu de veerbootdienst stil is, maken dagelijks ruim 150 tot 200 mensen gebruik van zijn back-track dienst. Volgens hem is het verkeer toegenomen, nadat de immigratieautoriteiten in zowel Guyana als Suriname besloten om reizigers aan beide zijden van de rivier te verwerken.

Reizigers die vertrekken vanuit Guyana bezoeken het Springlands Immigration Office, gelegen aan het Plein van de Republiek, op korte afstand van de back-track route, waar hun paspoorten worden afgestempeld en ze vervolgens naar Suriname reizen.Vanuit Suriname vertrekken ze naar South Drain, Nickerie, om daar toestemming te krijgen van de immigratieautoriteiten om vrij rond te reizen in het land.

Minister Vijay Chotkan, van Openbare Werken, Communicatie en Transport en zijn Guyanese counterpart van Openbare Infrastructuur, David Patterson, zouden deze week spreken over het opzetten van systemen voor een voortzetting van de veerdienst. Als het gesprek nog is doorgegaan en wat het resultaat is, is nog niet bekend.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

12 REACTIES
 1. Het schandalige van de zaak is dat SU al jarenlang haar financiele verplichtingen m.b.t. het onderhoud v.d. veerboot heeft verzaakt ondanks dat Guyana ons land daar herhaaldelijk op heeft gewezen. Nu hebben de Guyanezen zelf een veerboot moeten inzetten on gestrande passagiers over te zetten. Wat schaam ik mij als Surinamer om het wanbeleid v.d. Surinaamse autoriteiten. Guyana is hard op weg om SU voorbij te streven.


  Maak melding
 2. Ja he,. Vroeger werd Suriname geleid door deskundigen. Nu wordt Suriname “Gelijd” door onkundigen. Vertel mij nou eens even. Op welk gebied (in positieve zin natuurlijk) gaat het goed met Suriname. Analyse: Bouterse is het Probleem van Suriname. Al 50 jaar. Ik durf een weddenschap met een ieder aan te gaan dat het beter met Suriname zal gaan als deze klootzak verdwijnt. Men moet het kwaad van Suriname bij de wortel uitroeien en het kwaad is Bouterse. Een betere Suriname begint bij het wegjagen van deze geweldige president, die volgen de grondwet van Suriname, nooit president mocht worden. Voor deze fout zijn wij intussen zwaar gestraft. Het is genoeg. A sari. Surinamers zijn geen masochisten. Surinamers: het is jullie taak: los dit probleem in 2020 op.


  Maak melding
 3. Met de bouw van deze brack-track brug verder te bouwen tot aan de andere oever van de Corantijnrivier zou een hele verlichting zijn.

  Om auto’s en zwaarder materiaal over te zetten over de rivier kunnen korjalen worden gebruikt. De marrons hebben bewezen dat ze daar zeer creatief en vaardig mee/in zijn. Veiligheid moet wel nader onder de loep worden genomen. Ze moeten niet vergeten hun zwemvesten en reddingsvesten aan te doen. In nood: vrouwen en kinderen eerst!.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Het probleem van de republiek Suriname is niet ddb, maar de monsters/adviseurs die om hem zitten en er alles aan doen dat het zo blijft. Die moeten met wortel en tak worden uitgeschakeld. Deze adviseurs zorgen ervoor dat zaken in place blijven en het domme en ongeschoolde paarse volk zand in de ogen worden gestrooid.

  Enkele monsters:
  – van dijk-silos,
  – jenny simons,
  – awaridomrie mie zie ka ke ba!
  – wittie in foetoe opperhoofd van de Srananliba, die ddb in place heeft gebracht,
  enz, enz.
  – al die adviseurs om hem heen, die de touwtjes in handen hebben en alles in het voordeel van ddb te laten plaats vinden.

  zie;
  – voorzitter kiescommissie algemene verkiezingen 25 mei 2020,
  – gewijzigde amnestiewet 2012, die gelukkig niet van toepassing is voor de 8 december 1982 case, omdat die al bij de krijgsraad/rechtbank was,
  – voedselpakketten, domeinpapieren, awariedomrie, zieke radio man!, a Bramphie, die komt aanhuppelen als er verkiezingen aankomen, enz.
  Zeer gevaarlijke en zware criminelen, daltons bothers, neven daltons, die de paarse kakkerlakken misleiden, met voedselpakketten, zogenaamde domeinpapieren, boefiedraad, psbs, governor CBvS, enz. Soso Frommels en belazeren van het arme en ongeschoolde Surinaamse Volk.

  Suriname wordt sinds 25 februari 1980 in handen van de nieuwe kolonist en gangsters, ddb. Suriname is een dictatuur net als Equatoriaal Guinee, Cuba, Venezuela.

  Door ouderdom dat op de duur leidt tot de dood is de enige oplossing om van deze hoog bejaarden af te komen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Nieuwe brug over de Corantijnrivier aanleggen zou heel veel soelaas bieden vooral voor het economisch verkeer tussen Suriname en Brits Guyana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES