zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHI&T: Prijs van elk product of dienst dient in SRD aangeduid te...

HI&T: Prijs van elk product of dienst dient in SRD aangeduid te worden

-

De Nationale Carrierebeurs

Het is het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme opgevallen dat het de laatste tijd vaker voorkomt dat bij het bieden van goederen en diensten aan de consument, de prijs van deze goederen en het tarief van deze diensten of in de Surinaamse munteenheid, SRD of in vreemde valuta wordt aangeduid.

Het ministerie benadrukt in een bekendmaking dat de prijs van elk product of dienst in SRD aangeduid dient te worden. Indien men de prijs van een goed of het tarief van de dienst in vreemde valuta aanduidt, dient naast deze aanduiding ook de SRD prijs of tarief vermeld dient te worden.

Verder laat het ministerie weten, dat de consument nimmer de verplichting mag worden opgelegd tot het betalen van een product of dienst in vreemde valuta, doch dient veeleer aan hem de keuze te worden gelaten hoe die de betaling wilt doen.

Op social media wordt er echter heel veel kritiek geuit op de bekendmaking. Velen zijn de mening toegedaan dat door gebrek aan controle vele bedrijven toch nog hun goederen en diensten in valuta aanbieden. Daarnaast laten zij ook weten dat bij sommige bedrijven er zelf geeist wordt dat men in valuta betaald. Als duidelijk voorbeeld worden de verschillende reisbureaus en de SLM aangegeven.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

24 REACTIES
 1. Dit heeft letterlijk te maken om mensen financieel te laten bloeden. Hebben zij het niet dan maar gaar stelen,roven om aan valuta te komen.Schandelijk en schaamteloos gedrag.


  Maak melding
 2. Deze mini ster lag zeker al die jaren in een graf van 7 meter diep. Het is niet de laatste tijd dat prijzen in vreemde valuta’ s wordt aangeduid, maar al aantal jaren.

  Om een voorbeeld te noemen, check de site van de SLM als deze niet per omgaande is gewijzigd in SRD/Dollars.

  Dus laat hij maar z’n lul verhaal in een boek schrijven.


  Maak melding
 3. Bullshit weer dus, want bij een nationaal bedrijf notabene de EBS moet de eerste elektriciteits aansluiting in US dollars van dik 1200 USD betaald worden


  Maak melding
 4. De prijzen van percelen,huizen, de huur van vakantiehuizen,prijzen van voertuigen,tickets van SLM en KLM worden aangegeven in harde valutas.En dat is al jaren zo.


  Maak melding
 5. Het wordt hoogtijd dat de huurprijzen van de particulieren die hun huizen verhuren aan derden ook worden aangepakt. Verhuurder durven 450 Euro te vragen voor een 3 kamer krot woning. Mensen moeten zich door vele bochten wringen om dit zien te betalen met hulp of kinderen van familie in het buitenland. Een vorm van uitbuiting/misbruik maken van je eigen volk, die in nood zit. De huizen verkoop is een groot lachertje er wordt zonder enige schaamte tonnen in valuta voor gevraagd. Er moet echt iets hieraan gedaan worden. Deze regering is geen knip voor zijn neus waard. Dit spelletje wordt al jaren gespeeld. Wanneer sommige mensen elk jaar weer lopen te schreeuwen dat tijdens de slavernij onze voorouders zijn uitgebuit door de blanken, zie ik geen verschil met wat er reeds jaren in ons land gaande is. Dit is de ergste uitbuiting die er is in Suriname, sinds mensen heugenis. Wanneer wij onze SRD meer gaan waarderen, zal er succes geboekt worden. Ik hoop van harte dat de bevolking ons geld veel meer gaat waarderen, zodat ons land en gemeenschap niet dieper in de shit komt.Mensen kunnen het elkaar zeer moeilijk maken door hebzucht en bigie ai. De markt zal niet groeien en bloeien met dit fenomeen. Dit creeert juist meer achteruitgang voor onze gemeenschap. Een pot pindakaas, durven sommige winkeliers 15 euro voor te vragen. Wat bezielt de handelaren. Er hoort een strenge controle uitgevoerd te worden op dit soort praktijken. Deze Minister van Handel slaat spijkers met koppen, Eindelijk staat er iemand op om deze manier van zaken doen een halt toe te roepen. Wordt er valuta bij burgers en toeristen afgedwongen, zullen er strafmaatregelen hier tegenover moeten staan. Er moet zeker een wet hiervoor komen.


  Maak melding
 6. Weer een grote leugen van de overheid. Ze vraagt alle buitenlanders om zelfs de Euro thuis te laten en eerst Dollars te gaan kopen om die arme Surinaamse economie te steunen. Heb zelf geprobeerd om op Zanderij mijn visum met SRD te betalen toen werd mijne reële dat dit geen betaalmiddel was omdat ik nog voor de douane was dus op internationale grond stond en daar wordt de srd niet erkent. HA Ha wat weten jullie toch net als die kat in het nauw de raarste sprongen te maken. Maar weer gerust de NDP gaat volgend jaar weer over jullie waken.


  Maak melding
 7. Het ministerie heeft volledig gelijk.
  Nu nog de uitvoering, ook op de wijze zoals Boeboe bit Sjorie aangaf.
  @ John.
  Naar de letter gerekend hebben ze wel gelijk. Je bent nog niet in het land
  Maar het is wel een lachertje. Ik denk dat ze er zelf ook heel erg om hebben gelachen.

  Off topic
  https://fd.nl/achtergrond/1302373/suriname-droomt-over-gigantische-olievondst-offshore.

  Mijn posting mbt de niet-poepjantje is niet geplaatst.
  Wellicht dat het nu wel geplaatst wordt bij dit artikel
  Deze man moet uit zijn functie worden ontheven.
  Een belediging van de blanke Nederlander. Er moet iemand op het matje worden geroepen
  Waar komt dit woord “poepejantje” vandaan?
  Ik denk haast dat er een Nederlandse kind op school in Su zat en dat deze jongen, die Jan heette, erg braaf was. Hij luisterde naar zijn ouders en de juf/meester. Een voorbeeldige knaap
  Dit irriteerde een ander kind van Surinaamse afkomst en deze besloot hem te pesten met het woord
  Poepejantje.
  Dit P woord moet worden verbannen.


  Maak melding
 8. Het ministerie heeft volledig gelijk.
  Nu nog de uitvoering, ook op de wijze zoals Boeboe bit Sjorie aangaf.
  @ John.
  Naar de letter gerekend hebben ze wel gelijk. Je bent nog niet in het land
  Maar het is wel een lachertje. Ik denk dat ze er zelf ook heel erg om hebben gelachen.

  Off topic
  fd.nl/achtergrond/1302373/suriname-droomt-over-gigantische-olievondst-offshore.

  Mijn posting mbt de niet-poepjantje is niet geplaatst.
  Wellicht dat het nu wel geplaatst wordt bij dit artikel
  Deze man moet uit zijn functie worden ontheven.
  Een belediging van de blanke Nederlander. Er moet iemand op het matje worden geroepen
  Waar komt dit woord “poepejantje” vandaan?
  Ik denk haast dat er een Nederlandse kind op school in Su zat en dat deze jongen, die Jan heette, erg braaf was. Hij luisterde naar zijn ouders en de juf/meester. Een voorbeeldige knaap
  Dit irriteerde een ander kind van Surinaamse afkomst en deze besloot hem te pesten met het woord
  Poepejantje.
  Dit P woord moet worden verbannen.


  Maak melding
 9. Prijzen blijven Us dollar en Euro. Als wil betalen srd dan tegen hogere koers. Daarom velen betalen Us dollar of Euro. Deze dingetje gaat niet verander. Srd alleen waarde hebben in Surinaam. Wanneer spullen importeer, heb nodig dollar en euro, dan Srd niet in beeld komen.


  Maak melding
 10. Surinamers houden ervan elkaar de schuld te geven.Het maakt ze gelukkig.Devaluatie van ons betaalmiddel begon in 1980.
  Bouta doet zijn witwas praktijken in dollars of euros.Hij gaat tot het uiterste om de in beslag genomen miljoenen aan euros terug te krijgen in zijn bezit.
  En inderdaad ,voor import van goederen betaald men in vreemd valuta.Surinaams geld is nergens op de wereld gevraagd.
  Voor de koppige surinamers die het weten maar zich dom gedragen…wel de import prijzen worden aangepast aan het surinaams geld en wij betalen de prijs.O,ja,wanneer deze minister op reis gaat met zijn family and friends zoals de overigen van deze ndp regeerders het doen,wel ja wij betalen voor hun ticket!


  Maak melding
 11. Gewoon de mensen die koste wat kost toch euro’s en dollars vragen ook hun belasting in euro’s en dollars aanslaan.Dan zullen wij zien wat er gebeurd


  Maak melding
 12. Wie zich het misdadig revo mislukt wanbeleid kunnen herinneren weten een ding met volle zekerheid, we are back in the eigthies.


  Maak melding
 13. Pleur maar op met het ministerie van HI. Als iets van MIJ is en ik wil het verkopen of verhuren aan een ander dan heb ik het VOLSTE RECHT om daarvoor te vragen wat ik wil en ik wil zeker geen waardeloze srd’s die toch constant in waarde dalen.
  Niemand moet mij komen voorschrijven wat ik mag vragen voor mijn ding en zeker geen spleetoog. Wie daar een probleem mee heeft mag m’n reet gaan likken.


  Maak melding
 14. Dat ding gaat niet werken. Hoge koers of lage koers maak geen moer uit. Goud of valuta dat is wat mensen liever hebben.


  Maak melding
 15. Prijzen aangeven in meerder valuta’s.
  Op zich heb ik geen moeite hiermede als de SRD niet dagelijks tientallen keren fluctueert. want als dit laatste het geval is moeten de prijszetters vele keren per dag de prijs aanpassen. Dit gaat lijken op het pesten of tot wanhoop drijven van de prijszetters.
  en Pici. Ik heb het woord Poepejantje opgezocht. Wat iik gevonden heb is niet het ontstaan of echte betekenis van dit woord, maar een onbegrijpelijke pesterij.

  20 april 1936
  Ingezonden
  Overlast.
  Mijnheer de Redacteur.
  Het is al een paar maanden dat ik een ouden Br. Indiër op den weg tegenkom, die bijgenaamd word (Poepejantje) door de jeugd. U moet het zelf hebben medegemaakt, Mijnheer de Redacteur hoe de schoolgaande jeugd op den man aanvliegt als de school uit is, en hem met steenen bombardeert, en daar de man sukkelend is, kan hij niets doen, maar de vele vieze uitlatingen die hij uitkraait, zijn zeker niet opvoedend voor de schooljeugd. Gisteren middag moest ik weer zoo’n steenenbombardement medemaken, en wel onder jongens die de Hendrik- en Paulusschool bezoeken. Zelfs meisjes ontzien zich niet om den armen man te sarren. Ik hoop, Mijnheer de Redacteur, dat deze paar regels ertoe mogen bijdragen dat Ouders, Voogden, Onderwijzers de kinderen op het hart drukken, dat ook die man (Br. Indiër) aanspraak maakt op het Vierde Gebod (Eert Uwen Vader en Moeder) Waarmede bedoeld worden alle ouden van dagen en alle menschen die boven ons gesteld zijn.

  Commentaar: als deze DC geweten had dat een Hindoestaan hiermede gepest werd had hij dit woord nooit gebruikt.
  Persoonlijk denk ik dat dit woord een Surinaams scheldwoord is voor iemand die bang is. Je schijt in je broek van angst: je bent dus een poepejantje.—


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES