VIDEO: bootjes vervoeren pick-up over rivier in Suriname

23
VIDEO: bootjes vervoeren pick-up over rivier in Suriname
Foto: verschillende beelden uit het filmpje (c) bewerking Waterkant

Opmerkelijke beelden afgelopen week vanuit het Pikin Rio gebied in Suriname. Een grote pick-up werd daar over de rivier vervoerd met behulp van twee bootjes. In onderstaand filmpje is te zien hoe het voertuig dwars op twee bootjes is geplaatst en voortvarend naar de plaats van bestemming wordt gebracht.

De pick-up is bedoeld voor het ressort Boven Suriname in het district Sipaliwini. Daar worden er op initiatief van de Surinaamse president Bouterse, twee auto’s ingezet, die de oogst van de vrouwen van het gebeid van hun kostgrond naar voren zal vervoeren. Daar staat een boot klaar om de oogst op te kopen.

De vrouwen van het gebied zijn dankbaar en ingenomen met dit initiatief. Bekijk het filmpje hier en vergeet niet ons te volgen op Instagram:

https://www.instagram.com/p/ByU6EBuBAh-/?utm_source=ig_web_copy_link

23 REACTIES

 1. Eerst werd er niets gedaan voor de binnenland bewoners.Toen kwam de VHP om de oogsten van het binnenland op te kopen en naar de markt te brengen.Nu gaat de ingi boi hetzelfde doen.
  Zo ook zou de VHP de diaspora betrekken bij de ontwikkeling van het land.De ingi boi en lackin wisten niet hoe snel ze met de PSA kaart moesten komen om het gras voor de voeten van de VHP weg te maaien.Over copy cat gesproken.


  Maak melding

 2. Er is maar 1 persoon die een veiligheidsvest(zwemvest) draagt en dit is de enige dame aan boord in deze levensgevaarlijke situatie. Bouta zijn verstand zit,voor in zijn broek. Hij werkt mee dat deze domme gasten tot deze gevaarlijke actie overgaan. Zieltjes winnen en verliezen. Deze hersenloze idiote boslandcreolen spelen ook met hun eigen leven, door te solliciteren naar een zeemansgraf. Suiker strooien in de ogen van deze domkoppen dat doet Bouta. Auto’s schenken aan mensen die geen geldig rijbewijs hebben zodat ze zich dood kunnen rijden. Vriendjes politiek. Hij zal ook zeker de benzine betalen. Wat een potverdorie zogenaamde president. Bouta is zeer geraffineerd en gaat ervan uit dat een kinderhand gauw gevuld is. De verkiezingen komen eraan dus gaat hij zieltjes winnen met snoepgoed. Schaamteloos.


  Maak melding

 3. Nooit naar deze mensen in het binnenland omgekeken door deze moordenaar, alleen moord en verderf gezaaid tijdens de binnenlandse oorlog, en nu net voor de verkiezingen, trekt deze zelfde moordenaar zijn pyjama uit, om in de gunst te geraken voor een eventuele stem.


  Maak melding

 4. @Vliegende Hollander
  Het gaat erom dat enkel de enige vrouw aanboord een zwemvest heeft aangetrokken. Ze liggen er maar er wordt door de heren geen gebruik van gemaakt. H
  Hoe dom kan je zijn of achterlijk. Sommige mensen zijn hardleers en nog alcohol nuttigen in zo’n gevaarlijke situatie.


  Maak melding

 5. Wat een stunt zeg,zoiets kan hier alleen in Suriname plaatsvinden ook zie ik dit voor het eerst.1 ding kan ik zeggen dat deze gasten geen educatie gehad hebben in hun jeugd!Inclusief de Moordenaar,drugsbaron van het land!


  Maak melding

 6. dit soort tranporten hebben zich veelvuldig in de jaren 80-90 voor gedaan in s m e ook bij de Henarpolder waarbij twee coerjaaltjes naast elkaar waren geboden en je auto overgezet werd over de Nickerie rivier, .. dus geen nieuws onder de zon..

  jammer genoeg weet/kent het domme volk zijn eigen geschiedenis niet..


  Maak melding

 7. Met grote leningen achter de hand kan je wel makelijk 2 pickups weggeven om de concurrentie de pas af te snijden.

  Beer drinken terwijl je een zware lading vervoert. Heel verstandig! Vooral geen zwemvesten aan!


  Maak melding

 8. Het is meer een politieke stunt in het zicht van de komende verkiezing. Hoe gaan deze auto’s in de bush bush straks functioneren zonder wegen. En wie zal het onderhoud verrichten zonder monteurs.

  Dus na de verkiezingen kunnen de wagens weer teruggebracht worden naar de stad. Einde oefening. De stemmen heeft ndp dan al binnen.


  Maak melding

 9. Hallo,dit is niet nieuw het gebeurd dagelijks tussen Domburg en Laarwijk.
  Bij de Henarpolder in Nickerie gebeurde het elke dag toen er nog geen brug was.
  Laarwijk heeft een kleine gemeenschap daarom steken die mensen daar elke dag met kleine bootjes over .
  Je ziet duidelijk dat de mensen hier op dit forum Suriname niet kennen.


  Maak melding

 10. Terwijl jullie haast alleen maar negatieve reacties plaatsen zitten zij wel gezellig in de boot onder de zon.
  😊 Tjepoti.. jullie reacties zeggen me genoeg over hoe gelukkig jullie daar zijn.


  Maak melding

 11. Duidelijk een verkiezingsstunt om de stemmen van de marrons te winnen voor de volgende verkiezingen. Nadat de electorale buit binnen is zullen die mensen direct weer vergeten worden door bouta en de ndp maar dat ziet het domme stemvee niet in.


  Maak melding

 12. Geweldig. vakmanschap is meesterschap. Ik heb wel een vraag en die is: Is dit een VHP idee, om de mensen in het binnenland met hun producten te helpen, of heeft Bouterse dit idee gestolen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.