woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVandaag nationale vrije dag in Suriname in verband met einde Ramadan

Vandaag nationale vrije dag in Suriname in verband met einde Ramadan

-

Does Travel - naar Suriname

Over de hele wereld vieren moslims deze week het einde van de vastenmaand ramadan. Ook in Suriname werd er gisteren al in diverse moskeeën stil gestaan bij Id-Ul-Fitre zoals het einde van de ramadan wordt genoemd. Vandaag, woensdag 5 juni, hebben Surinamers in verband hiermee een nationale vrij dag. Suriname is hiermee het enige niet-moslim land ter wereld waar het einde van de ramadan een nationale feestdag is.

De Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken, Mike M. F. Noersalim, sprak in verband met de viering van het Id-Ul-Fitre fest 2019, ook een speciale boodschap uit. “Ik spreek de hoop uit dat wij allen, de totale Surinaamse gemeenschap, vrede en saamhorigheid zullen koesteren en verder zullen uitdiepen” zei hij daarbij.

De id-Ul-Fitre dag valt dit jaar samen met de dag waarop de eerste groepen moslims in Suriname aankwamen. Op 5 juni 1873 kwam namelijk het eerste schip met contractarbeiders uit India, de Lalla Rookh, aan in Suriname. Onder de contractarbeiders waren er zowel Hindoes als Moslims. In India wonen er circa 170 miljoen moslims. Ter vergelijking: in de islamitische republiek Pakistan wonen er circa 122 miljoen moslims.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Aan alle Moslims Eid Mubarak, laat jullie niet leiden door Pakistani’s en Arabische jihadisten met hun terroristische gedachtengoed, want deze mensen zijn erop uit om niet moslims uit te roeien. Jullie leven vredig met andere religiën samen en zo hoort.


  Maak melding
 2. Elk geloof dient BINNEN Grondwet, wetten en
  grondrechten van allen, beleefd te worden !

  Alle gelovigen dienen zich aan wet en recht te houden,
  deze regels staan boven religieuze gebruiken en afspraken !

  Leve de RECHTSSTAAT en leve alle geloven die de rechtsstaat
  erkennen en eerbiedigen !

  PS : Voor geloven en religies die zich wanen boven wet en recht
  te kunnen begeven, is in de rechtsstaat geen plaats !

  Vrede voor alle burgers en vier uw religieuze feesten !


  Maak melding
 3. je gaat je langzaam aan afvragen wanneer er wordt gewerkt..

  werk of geen werk, het land staat stil en komt maar niet verder..

  het poep volk weet ook niet beter, wil ook niet anders.
  een lanti pakket is genoeg voor ze..

  succes..


  Maak melding
 4. @ Ali Baba en de 40 Rovers.
  Ik weet niet waar je woont maar Su, is geen Moslim land: maar is alles behalve pais en free !!!! Alsjeblieft niet alle moslim onder een kam scheren, een echte Moslim doet geen vlieg kwaad. Verder wil ik niet gaan, want ik praat niet graag over iemand geloofs overtuiging.

  @ HongKongNasi

  We hebben het over de Ied Mubarak en jij schrijft over de witteman, als jij door een witteman bent bestolen, wil niet zeggen dat alle wittemannen slecht zijn ! Is een familielid van jou door een witteman verkracht ? Kan gebeuren, maar wederom niet alle wittemannen zijn verkrachters, onder alle rassen heb je deze soort lieden.
  Saritori

  Jacko


  Maak melding
 5. @ Ali Baba en de 40 rovers,
  A switie foe kisie monie foe dem Islamitische landen toch !!!
  Joe dong boerkie !! Go lesie “historia-boekoe !!! Loekoe fa Afrikanen nanga Ingi ben kirie
  door mensen die het kruis dragen in a neng foe gado !!!
  libie deng goed gelovigen met rust !!
  Joe e-go-stilletjes na dem japanese tap a foto go njang wang lekkers tiede !!!


  Maak melding
 6. Ied Mubarak aan het Surinaamse Volk.De Moslims, Hindoes, Christenen, en alle anderen. Geniet van een zonnige dag.Als het morgen regent, Ins Allah.


  Maak melding
 7. @ Samudin 5 juni 2019 at 20:42
  De moslim heeft zijn religieuze plicht gedaan. Hij heeft zichzelf overdag water en voedsel onthouden, 30 dagen lang. Nu gaat hij dit afsluiten door de dieren lastig te vallen, te slachten. Wat jammer. niet zo hypocriet reageren aub. Het gaat hier om het Bodo feest en niet om het slachtfeest. Grootste vleesexporterende landen zujn India (rund) en Brazilië. Vieren die ook het slachtfeest ? Hypocriet !


  Maak melding
 8. Als je voor half 5 s’morgens goed heb gegeten en sex heb gehad dan hoef je overdag niks meer. Vasten bij Hindoes, in de nacht geen vlees en geen vis en geen sex.


  Maak melding
 9. @ Pataka maar Hindoes eten wel rundvlees hoor. In India slachten ze runderen voor de eigen markt en export. Klopt dus niet wat jij zegt


  Maak melding
 10. Moslims eten geen varkenvlees en spuiten wel varkens insuline. Bijna alle snoeps zitten varkensvet.
  Waarom besnijden ze ook dames? Hebben ze geen zin in sexs? Cheffrey jij bent een rund! En ben je zo dom!


  Maak melding
 11. @@@Cheffrey
  Je ziet het verkeerd. Ga terug naar de historie. In India waren er geen moslims. Noch was er sprake van enige activiteit. Daar woonden er alleen maar hindoestanen met allerlei stromingen. Pas heel later omstreeks in de jaren 600 of 700 na christus, viel Jangeskhan en trawanten india binnen. Ze hebben toen de hindoes met de harde hand tot moslims gemaakt.

  Later volgden de moguls. Ook zij vielen india binnen en hebben bij de hindoes flink huis gehouden. Zo ontstond de moslim geloof in india. Op dit moment heb je ruim 200 miljoen moslims wonen in india. Vroeger was bangladesh en pakistan ook indiaas grondgebied. Tijdens de onafhankelijkheid van india werd het afgesplitst in oost en west pakistan. Na onderlinge gevecht werd oost pakistan in 1962 bangladesh en west pakistan ,,pakistan,,.

  Je zou je kunnen afvragen of dit wel zuiver is, om mensen onder dwang te laten bekeren. Daarom accepteren de arabische landen de hindoestaanse islamieten niet. Ze beschouwen hun als kaffers omdat ze van het hindoeïsme afkomstig zijn. Daarom heeft premier Modi van india recentelijk gezegd, het is tijd dat de hindoestaanse moslims weer terugkeren naar huis. Dus dat ze allemaal weer hindoes worden.

  Rundvlees
  Hindoes die rundvlees eten zijn geen echte hindoes. Zij zijn moslims of vaak hebben ze geen geloof meer. Om hindoe te zijn moet je aan een bepaalde profiel voldoen.
  Ik zal hieronder trachten in een aantal voorbeelden te staven.
  – waarheid
  – liefde
  – juist gedrag
  – vrede
  – geweldloosheid
  Deze zijn de basis principes waaraan je moet houden. En hindoestanen laten nooit andere bekeren tot hun geloof. Wanneer iemand z’n eigen wil is om hindoe te worden, dan vormt het geen belemmering.
  Een ieder andere interpretatie is het onjuist volgens de geschriften; lees de Veda’s.

  Geweldloosheid
  Dit was ook de reden dat bij de invallen van buitenaf, de hindoes zich niet konden verdedigen. Want ze hadden geen politie en militairen die de burgers en het land beschermden. Hieruit hebben ze lering getrokken en nu hebben de indiërs zich sterk bewapend en kunnen ze alla minuut een nucleair bom maken.

  Hopelijk dat ik je een kijkje heb gegeven achter de schermen. De geschiedenis van india kun je ook van het internet ophalen.


  Maak melding
 12. VRIJE DAGEN-LAND.
  Ik zit te wachten op vrije-dagen voor:
  – honden
  -katten
  -kippen
  -bruggen
  Ons land wordt geregeerd door IDIOTEN.


  Maak melding
 13. In India komen er geen moslims voor. Wel zijn het kinderen van de Monguls verkrachters.
  De waarheid willen ze niet weten om dat ze rund mogen vreten en 4 vrouwen mogen hebben.
  Wat kunnen ze mee als ze besneden zijn?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES