dinsdag, februari 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameGeen ruimte in Suriname voor nieuwe visvergunningen in 2020

Geen ruimte in Suriname voor nieuwe visvergunningen in 2020

-

Does Travel & Cadushi Tours

Er is in Suriname geen ruimte voor nieuwe visvergunningen in 2020. Dat heeft de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar, maandag gemeld in De Nationale Assemblee. Volgens hem zijn er nu al te veel visvergunningen uitgegeven.

De minister gaf aan dat de overheid geen valse verwachtingen wil creëren bij vissers en daarom duidelijk aangeeft dat er geen nieuwe vergunning voor 2020 worden uitgegeven. Op dit moment worden de oude zaken afgehandeld aldus Parmessar. .

“Belangrijk voor een duurzame ontwikkeling van de visserijsector is een optimale controle op de wateren opvoeren. Daar zullen het ministerie van LVV en andere autoriteiten hard aan werken”, gaf de minister aan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

18 REACTIES
 1. Nee er is geen ruimte? Hoe zit het met chinese trauwles, zijn ze al uit su of zijn zij degenen die wel een vis vergunning krijgen. Ik ben benieuwd!


  Maak melding
 2. Er is geen ruimte voor Surinaamse vissers.
  Parmessar is waarschijnlijk al goed beloond door de Chinezen.

  Over de Trauwlers rept men geen woord. En hoogst waarschijnlijk hoor je ook niks meer daar over.

  Want je hoort niemand erover en de ultimatum was op een stuk toiletpapier geschreven. Daar hebben de Chinezen hun achterwerk mee afgeveegd.

  Het gewoon een en al corrupt


  Maak melding
 3. Dat meld hij in het dna, en geen enkel lid,vd coallitie of vd oppositie vraagt hoe het staat met de aanwezigheid van die chinese trawlers.
  WAT NU MOET GEBEUREN IS DAT DE SURINAAMSE VISSERS HET RECHT IN EIGEN HAND MOETEN NEMEN EN DEZE TRAWLERS IN DE BRAND MOETEN PROBEREN TE STEKEN. DAT DEED DDB IN 1980 TOCH OOK.


  Maak melding
 4. Off topic,

  In Paramaribo, Suriname is afgelopen weekend een 13-jarige jongen in brand gestoken. Hoofdinspecteur Lloyd Tolud, regiocommandant Paramaribo, bevestigt het incident. Dit schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname.

  Terwijl de jongen lag te slapen is er benzine over vermoedelijk zijn benen gegoten. De vloeistof is vervolgens aangestoken. Het slachtoffer is met brandwonden per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en is buiten levensgevaar.

  Volgens Tolud is bij de politie bekend wie de verdachte is, maar deze is tot op heden spoorloos. Er wordt naar hem gezocht.

  Onduidelijk is waarom de jongen in brand is gestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.


  Maak melding
 5. Officieel is er een stop voor visvergunningen. Maar als iemand de minister benadert met veel geld dan is er wel een vergunning te vergeven.
  Waarom doet de universiteit geen onderzoek naar de visstand in zee? Dan kan de regering rebels maken tegen overbevissing en kan de vangst per visser verhoogd worden. De tjoekoe of corruptie kan toch alles kapot maken. Deze ndp regering doet toch wat het wil.


  Maak melding
 6. Geen visvergunningen meer, er valt ook weinig nog te vangen voor de Surinaamse visser, nadat die Chinezen hier liggen met hun 6 schepen, en nog steeds aanwezig zijn, en waarvan je niks meer hoort.


  Maak melding
 7. Goede zaak minister;de Suris zijn luie secreten want verhuren de vergunningen door aan Guyanezen,lui en verwende volk die het liefs alles gratis wil hebben,en in het weekend zuipen en de beest uithangen,voor sommige bevolkings groepen begint het zuipen al acht uur smorgen bij omu de Chinees het hele jaar door


  Maak melding
 8. De skalians van Dokson doen onderzoek in de binnen wateren van Sur.om kwik te verwijderen en de droga duikboot is ingezet om in de kustwateren te vissen.En gezien deze boot onderwater vist,bestaat er gerede kans dat het tegen de nieuwe vissers boten botst.Parmessar kan zich niet permitteren dat zijn duikboot tegen een vissers boot aan vaart en ten onder gaat.


  Maak melding
 9. Er zijn genoeg vissen in de Surinaamse wateren; maak j niet druk daarover,ik eet vier dagen in de week vis,en de prijs is redelijk te noemen,by the way ik zuip niet om drie vier maanden een pilsje,sopi a no mi basi


  Maak melding
 10. na de storm van de stilte, gaan de trawlers gewoon vis vangen en de kleine man met hun korjaal boten hebben het nakijken..

  even geduld en de chinezen gaan gewoon op zee met de buit naar hun geboorte land op zee over gezet..

  want wij suris zijn een ka poep volk van top tot teen.. alles en iedereen..

  niet alleen deze boeven bende poep saka saka lijders, maar iedereen die aan meedoet is even schuldig..


  Maak melding
 11. @Jk
  Heel erg is dit.
  Hopenlijk dat het slachtoffer snel weer hersteld zal zijn en de daders gauw opgepakt worden.Ze moeten terechtstaan voor het willen plegen van moord!


  Maak melding
 12. Soso dagoebal in blik made in China gaan al die ndp paria’ s gratis te eten krijgen. Kwestie van tijd als ze in 2020 wederom voor een derde maal, dwaas, debiel, idioot oerdom gaan stemmen op de verkopers van land en volk, het meest criminele misdadig regiem, die ze verdienen om hen te onderdrukken en te verarmen. Soso gesjoemel met visvergunningen. En wie niet paars oogt kan het vergeten.


  Maak melding
 13. Parmessar heeft het DNA meegedeeld dat hij binnenskamer de zaak wil bespreken, niet openbaar. Uitspraak rechter rechter komt nog. Waar blijven de journalisten? Een rechtspraak is touch een openbare aangelegenheid?


  Maak melding
 14. De visvergunningen worden gereseveerd voor buitenlandse investeringen. Dus nog voor de verkiezingen van 2020 te gelde maken en mogelijk dat zij niet meer terug komen in de regering. Dus hoeven ze ook geen verantwoording af te leggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES