zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameBuurtbewoners Vredenburg Serie A radeloos over kaaimannen en slangen op straat

Buurtbewoners Vredenburg Serie A radeloos over kaaimannen en slangen op straat

-

De Nationale Carrierebeurs

Bewoners van de Abachistraat, een zijstraat van Vredenburg Serie A in Suriname, zijn de slechte staat van hun straat door de regens beu. Door de regens van de afgelopen maanden is de weg al een lange tijd onder water. Maar volgens de buurtbewoners is de situatie nu ernstiger omdat in de diepe kuilen van de weg er ook kaaimannen en slangen zitten, melden zijn aan Dagblad Suriname.

De bewoners geven verder tegenover het medium te kennen dat zij de situatie al een tijdje aankaarten bij alle instanties, maar zien nog steeds geen aanpak van het probleem. Een vrouw van de straat laat weten dat dinsdagochtend om 5:30 uur haar dochter door een van deze kuilen moest lopen om naar school te gaan. Op een gegeven moment zag ze plotseling 2 kleine kaaimannen in het water rondlopen en kwam geschrokken terug naar huis. Haar vader heeft haar toen begeleid naar de hoofdweg om verder naar school te kunnen gaan.

Volgens de moeder zijn de trenzen langs de weg volledig dichtgeslibd en begroeid met hoog wied. Hierdoor hebben reptielen en andere diersoorten vrij toegang om op de weg te komen. “Een buurman die met de auto gistermorgen ook langs moest, zegt een nog grotere kaaiman gezien te hebben daar. We hebben vorig week ook slangen gezien. Wat moeten we doen”, aldus de radeloze moeder.

De krant confronteerde de Ressortraad van Houttuin met de situatie. Die bevestigt rond 22 mei deze klachten aangehoord te hebben van de buurtbewoners. “We hebben op 23 mei een brief met foto’s gestuurd naar de dc van Wanica Zuid-Oost. Die zou de klacht doorgeleiden naar OWT&C. Nu leven we al in juni, maar de bewoners zeggen dat er nog niets gedaan is aan deze situatie”, laat een rr-lid uit het gebied optekenen. Een ander rr-lid is met deze klacht ook geweest naar het BO-kantoor van Houttuin. Die heeft laten weten dat rr-ledem niet voor deze dingen zijn en dat zulke klachten naar de dc gestuurd moeten worden.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

17 REACTIES
 1. de Amerikanen hebben Cuba geisoleerd door alle contacten per cruise schip en per vliegtuig op te zeggen, omdat Cuba intieme banden onderhoud met Venezuela..

  s m e moet oppassen dat ook zij een soort gelijke straf wordt opgelegd, laat staan als straks ook de s l m die een paar keer naar Miamie vlieg verboden wordt , want ook s m e onderhoud vrij goede liefdes relaties m.n. de lijder van het land met Venezuela..

  alles wordt goed gepraat in het beland van de lijder, niet voor het volk s m e , maar het volk wordt de dupe..


  Maak melding
 2. Vredesburg A bewoners.Kleine kaaimannen hebben scherpe tandjes. De moeder kaaiman die de kleintjes bewaken hebben nog scherpere tanden. Pas maar op. De ndp heeft de scherpste tanden. Die bijten je liever kapot dan je te helpen. Jammer, ze moeten je helpen, maar doen dat niet. Ze hebben het geld verdamd.


  Maak melding
 3. Kaaimannen in het water rondlopen ?????? wat een bericht, dat kan alleen in Su dat een kaaiman in het water rondloopt ( zie bericht Dagblad SU krant ) Een Kaaiman zwemt in het water en loopt niet !!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 4. Het is diep triest voor de bewoners.
  En vooral zeker waar het om kinderen gaat die naar school moeten. De vader moet voorlopig zijn kind blijven begeleiden naar de hoofdweg. 5.30 uur in de ochtend is nog redelijk donker in Sur en lijkt mij niet veilig om je kind iedere dag alleen te laten lopen naar de hoofweg. Is eigenlijk vragen om problemen. Dus let op ouders!!!


  Maak melding
 5. Wakamang, fufoermang, ogriemang, bonumang, NDP mang, kaaimang zijn allemaal 1 potnat…op alle hoeken en kuilen van Suriname zijn ze te vinden…niks aan te doen.


  Maak melding
 6. @@@HongKongNasi
  Begin alvast je bedrijf op te starten. Ik zal voor de kaaimaantjes en de boa’s zorgen dat je ze aangeleverd krijgt.

  Suriname verkeert toch economisch in moeilijke tijden. Dus de saté’s komen goed van pas😂😂😂


  Maak melding
 7. Er is toch een DC aangesteld om dit soort zaken op te lossen, of moet iedereen naar de regering kijken,
  wat zijn wij weer dom bezig hier in Suriname.
  Alles wat de klok slaat is de regering, doe zelf ook wat als burger, het zal je in dank afgenomen worden,
  ” Let’s get this country moving again” “Do not pray for easy lives, pray to be stronger men”
  “Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country”
  “John F. Kennedy”


  Maak melding
 8. Deze Kaiman kom niet in district Suriname voor! Waar komen ze aan deze foto? Kaimannen zijn beschermt.
  Er is een kaiman soort langs de kust en twee in het binnenland.
  Brilkaaiman (Caiman crocodilus)
  Cuviers gladvoorhoofdkaaiman (Paleosuchus palpebrosus)
  Schneiders gladvoorhoofdkaaiman (Paleosuchus trigomatus)
  De gevaarlijkste dier is de mens!
  Meer over mij. kijk in google naar Dewanand Makhan new species en dan in afbeeldingen


  Maak melding
 9. @J. Zwartmans;

  De kaaimannen in Su zijn ontwikkelde kaaimannen. Ze lopen ook in in het water😂😂😂😂

  @Dr. Dewanand Makhan;

  Dan bent u wel slecht geïnformeerd over Suriname. Als eerst: de foto is ter illustratie.
  Ten tweede: u zegt “een” kaaiman soort….langs de kust en twee in het binnenland.
  Zou kunnen, maar u moet uw kennis gaan verrijken.
  Ik weet niet welke “soort” kaaiman, maar kaaimannen komen haast overal in Suriname voor. Zelf woon ik in het district Wanica, achterin van mij heb je een zwamp. Daarin heb je altijd kaaimannen. Hoe ze komen, weet ik niet. Elke keer worden ze doodgeschoten of gevangen. Maar dat houd ze niet tegen om tijdens de regentijd weer te verschijnen en ook een wandelingetje te maken op me erf.
  Dus….menr. Dr dewanand Makhan, een advies….gaat u uw kennis verrijken over wat kaaimannen in Su betreft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES