maandag, juni 17, 2024
HomeFotoTelegraaf: 'Advocaat wil Brunswijk horen in Nederlandse moordzaak'

Telegraaf: ‘Advocaat wil Brunswijk horen in Nederlandse moordzaak’

-

Does Travel - naar Suriname

De advocaat van een in februari opgepakte verdachte van een zogenoemde coldcase-zaak wil de Surinaamse politicus Ronnie Brunswijk horen als mogelijke opdrachtgever. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf vanochtend. Het gaat volgens de krant om de zaak van de in 2002 verdwenen Amsterdammer Patrick van Dillenburg (38), die kort na een mislukte poging hem te beroven werd vermoord.

Op 2 januari 2002 was het slachtoffer bij zijn vriendin in de Amsterdamse Jordaan toen hij werd gebeld. Van Dillenburg zei dat hij even weg moest, maar is nooit meer teruggekomen. De politie vermoedt dat hij is vermoord omdat hij verwikkeld is geraakt in een conflict over coke met Surinaamse drugsbaronnen.

Donderdag dient een eerste zitting in de rechtbank. In het onderzoek duikt niet alleen de naam van Brunswijk op, maar ook die van het criminele kopstuk August ’Segebai’ Adjoeba, die in 2008 werd geliquideerd in Amsterdam.

Volgens de krant was Adjoeba betrokken bij een forse reeks ’rips’ of drugsroven. Hij was een goede vriend en familie van Brunswijk. Tussen Brunswijk en Adjoeba enerzijds en Van Dillenburg anderzijds zou een groot conflict zijn ontstaan, waarbij ook de vriendin van Brunswijk werd ’geript’. Lees alles hierover op de site van De Telegraaf.

Patrick van Dillenburg

opening
Fernandes Express
Passion in concert

69 REACTIES
 1. Als het lukt Bruswijk te horen in een strafzaak AUB Zorg ervoor dat DDB ook gehoord wordt in maak niet uit welke strafzaak dan ook, zo zullen beide heren achter het gevang en is Suriname in een keer bevrijd van dee ellendelingen.


  Maak melding
 2. Het overgrote deel van de beschaafde Surinamers weten dat Ronnie Brunswijk geen haar beter is dan Bouterse. Beiden worden in verband gebracht met drugshandel. De aanhangers van beide figuren behoren tot de domme massa of opportunisten. Het is daarom niet verstandig dat de NPS een samenwerking met Ronnie Brunswijk tot stand wil brengen.


  Maak melding
 3. Het was al langer bekend dat Brunswijk (ondanks zijn afgeronde titel blijft hij een ezel) een grote drugsbaron is die met de codehandel miljoenen verdiend heeft. Ik sluit ook niet uit dat hij met de moord op Dillenburg te maken heeft. Wat mij nog steeds verbaast, is dat de twee ‘ islamitische terroristen’ nog steeds in de gevangenis zitten terwijl de zus van Brunswijk, die nauw bevriend met de twee heren is, vrij snel vrijgelaten werd. Is Brunswijk ook een terrorist ?


  Maak melding
 4. Het overgrote deel van volk is achterlijk,als dit de leiders zijn die het moeten gaan doen in Su. Men heeft ze zelf aan de macht gezet dus moet men maar voelen.


  Maak melding
 5. Zowel bouta en brunswijk zijn veroordeeld in Europa, het zegt meer over het niveau van de mensen die toch achter deze 2 figuren aan blijven rennen….in dat opzicht is Su wel een failed state…..er zijn teveel mensen in Su zonder waarden en normen…..dat is ook de reden dat Su niet vooruit komt!!!


  Maak melding
 6. Veel Surinamers weten wat de achtergronden zijn van Bouterse en Brunswijk.

  De leiding van de NDP geeft trouwens openlijk toe dat ze corrupt zijn en het volk bestelen.

  En toch kiezen deze Surinamers NDP en Abop.

  Hoe kan het zijn dat criminelen als Bouterse en Brunswijk worden toegelaten in de politiek ?

  Brunswijk was misschien ooit een verzetsstrijder maar is nu een grote drugscrimineel, een maffiabaas net als Bouterse.

  Veel Surinamers kiezen bewust om zich te laten leiden door criminelen !

  Ben je dan dom of stom of gestoord of zelf ook een crimineel ?


  Maak melding
 7. Twee staatsvijanden als “lijders” van leeghoofden in het land. Hopelijk verdwijnen deze twee moordenaars en veroordeelde drugscriminelen voorgoed in het gevang.


  Maak melding
 8. Er zijn heel veel SURINAMERS die niet willen inzien wat NDP met het land heeft gedaan, In alle opzichten is het land slechter geworden sinds NDP aan de macht is gekomen, zoals economisch, gezondheid, onderwijs, corruptie, drugs, koers, criminaliteit, verkeersveiligheid, lening ect. NDP stemmers hebben zeer lage IQ, zijn makkelijk omkoopbaar zijn geen mensen die in de toekomst denk. `NATUURLIJK GELDT DAT OOK VOOR DE ABOP/BRUNSWIJK EN AANHANGERS !


  Maak melding
 9. Maak me niet meer druk over de denkwijze die aanhangers van die moordenaar met zijn Ndp en aanhangers van Brunswijk erop na houden, na vele gesprekken met deze gasten of aanhangers, waarbij het soms uit de hand kon lopen, heb ik me er maar bij neergelegd, want een normale discussie kun je met deze gasten toch niet hebben, want hun scholing is zo van een laag niveau, dat ze niet eens kunnen uitleggen, waarom ze op deze partijen stemmen, laat staan als je over het strafblad van deze 2 criminelen begint, daar blijken ze totaal geen moeite mee te hebben.


  Maak melding
 10. Vreemde zaak. In een coldcase die niet voor de rechter ligt komt, out of the blue, op eens een advocaat met dit kansloze verzoek. Omdat het zinloos en kansloos is moet je je afvragen wat de advocaat wil bereiken.
  .
  O wacht ff. De verkiezingen komen er aan en dit is een mooie gelegenheid om Brunswijk te beschadigen en daarbij de naam August ’Segebai’ Adjoeba te laten vallen zodat er ook een bruggetje naar een andere politicus van de oppositie gelegd kan worden.
  Denk dat het goed is om bij deze advocaat, waarom staat zijn naam er niet bij??!!, een onderzoek te doen naar ongebruikelijke financi:ele transacties.


  Maak melding
 11. De advocaat zal wel willen om Brunsie te horen, maar de vraag is of Brunsie wel wil komen naar nederland, want hij is daartoe niet verplicht.
  Wel kan de advocaat via de Rechter laten toetsen en vragen om een gedwongen uitspraak te doen, dat deze persoon via de ambassade naar nederland wordt gehaald.
  Laten we het afwachten tot hoe ver we gaan komen.


  Maak melding
 12. Het is zo genant dat sommige politici in Suriname zoveel op hun kerfstok hebben en toch zoveel aanhang kunnen genereren.Ik houd echt mijn hart vast voor de komende verkiezingen


  Maak melding
 13. En deze criminelen willen ontwikkeling brengen, zelfs zijn ze niet ontwikkeld !!!!!
  Deze criminelen horen in de gevangenis thuis.


  Maak melding
 14. Om politiek gewin slooft Rusland zich uit om de stadscreolen te verkopen vr Brunswijk. Zo denkt NPS in het binnenland stemmen te halen. Hypocriet. Brunswijk is door nederland gefinancierd tijdens de binnenlandse oorlog om Bouterse uit te schakelen. Brunsie tjekt ze mt hun onderzoek. Ze wisten hoe het geld bij hem terecht kwam dus kunnen ze diezelfde weg bewandelen vr hun onderzoek. Ze dachten dat Brunsie dom was en dat ze hem konden uitschakelen. Mooi niet


  Maak melding
 15. NPS was misschien op economisch / financieel gebied goed maar niet op het gebied van rechtvaardigheid.

  NPS heeft nagelaten corruptie aan te pakken en heeft een hand boven Bouterse gehouden met alle gevolgen van nu.

  En nu is NPS samen met Abop bezig kroesharigen op te zetten tegen gladharigen.

  Op dit moment zijn de VHP en Da’91 de enige partijen waarmee Suriname een goede basis voor de toekomst kan bouwen.


  Maak melding
 16. Wendy woon jij in een boom? Toch draai je altijd weer dat het de Hollanders waren. En hoe weet jij dat Holland Brunsie heeft geholpen,was jij erbij. Wat een dom gelul.


  Maak melding
 17. Hahaha…
  De lijders van Suriname..ze zijn allemaal criminelen,coca bazen,moordenaars,coupplegers,
  amnestie lijders,bankrover en vrienden zijn met SEGEBAI!!

  Sem vhp ,stem Santokhi
  Surinamers heb respekt voor je zelf en stem bouta en de ndp weg!!


  Maak melding
 18. Brunswijk zal uit zichzelf niet naar NL gaan want hij moet nog een straf uitzitten.

  NL moet een arrestatiebevel uitgeven en een uitleveringsverzoek.

  Brunswijk is wel dom maar niet gek.


  Maak melding
 19. ” … Segebai
  Van Dillenburg zou een conflict hebben gehad met een groep Surinaamse rippers, onder wie Ronnie Brunswijk en August “Segebai” Adjoeba. Die laatste werd in 2008 in Amsterdam-Buitenveldert vermoord. Advocaat Shukrula wil nu dat Brunswijk wordt gehoord door de rechtbank omdat hij vermoed dat Brunswijk opdrachtgever was van de moord op Van Dillenburg. In Amsterdam hebben rechercheurs in april de dochter van Brunswijk gehoord. Die zou hebben verklaard dat haar moeder, vriendin van Brunswijk, betrokken was bij ripdeals. … ”

  Bron : crimesite


  Maak melding
 20. @Blaka Buba
  Welnee.DeTelegraaf is 1 van de belangrijkste nieuwsbronnen in de wereld.Een paar van de journalisten binnen deze nieuws organisatie publiceren berichten zonder eerst na te gaan of de stories of waarheid berusten alvorens tot publicaties over te gaan.Herinner je nog het bericht over oedit die genoemd werd als de escobar van Suriname door de Telegraaf.Mens, dat was schrikken en de Telegraaf heeft zijn veronderschuldigen netjes aangeboden.Ze waren in de fout geweest..en ze hebben hun fout gecorrigeerd.


  Maak melding
 21. Jongens in Nederland, Brunsie heeft geen tijd voor dit soort onzinnige verhalen. Hij is bezig om de Afro-Surinamers te bundelen. Raar is wel dat hij hierbij de overige bevolking even aan de zij lijn parkeert. Hij wil alleen maar President worden van Afro-Surinamers. En de domme NPS-ers denkt dat hij ook mee kan liften.


  Maak melding
 22. Straks verschijnt in de Telegraaf een artikel: OM van Nederland wil Chan Santokhi horen/verhoren over één of ander {duistere} roofmoord. Laat men eerst de tientallen onopgeloste moordzaken van en door nederlanders gepleegd proberen op te lossen. Hé … geven jullie me een grote Brick noh !!!!!!!!!!


  Maak melding
 23. Elk land krijgt de leiders die het verdient……

  Hoe is het mogelijk dat alle politieke kopstukken in Surinamers pure criminelen zijn van het ergste soort?


  Maak melding
 24. BLAKA BUBA 4 juni 2019 at 13:55
  Surinamers TELEGRAAF verspreidt vaak fantasie verhalen, haal je nieuws uit meerdere bronnen dan heb je betere informatie. TELEGRAAF is in NL een sentatie krant.

  Zullen we Limbo vragen hoe het echt zit?

  De Telegraaf heeft de meest kundige misdaadverslaggevers die elk feit dubbel checken. Niet te vergelijken met die amateur journalisten in Suriname .


  Maak melding
 25. Abop en NDP worden geleid door de drugsmaffia / door drugscriminelen.

  Mensen die Abop of NDP stemmen kiezen dus voor criminaliteit. En dit is heel zorgwekkend want teveel mensen steunen deze partijen. Dink a torie !


  Maak melding
 26. Weer een adjeersi tori van de holl met een onderbroek vol schijt,wat wil j verwachten dan;Alleen maar Schijterij van een schijterd,wannabee Hollanders niet te vroeg juichen,het zal mij niet verbazen als Chan leider van de pad van wanica Maffia Iv wordt gebracht met August Adjoeba denk maar aan de huizen deal,met wat is de overeenkomst gesloten money of drugs


  Maak melding
 27. Het woord schaamte komt niet voor in de vocabulaire van menig Surinaamse politici , dus zo ook Brunswijk.
  Walgelijk allemaal.
  Je moet toch het IQ lager dan dat van een ezel hebben om Brunswijk serieus te nemen als politicus. De man kan nauwelijks fatsoenlijk nederlands spreken , gedraagt zich als een gorilla als hij kritiek krijgt en gaat alleen uit van gewin voor zichzelf en de zijnen.
  Rot toch op met dit gespuis !!!!!!!


  Maak melding
 28. Nederland heeft het aan de verkeerde eind. Want prof. dr. ir. Politicoloog Brunswijk is een keurige nette man die niets met criminaliteit te maken heeft.

  Ik wens de mensen in Su succes met deze stomme, domme achterlijke figuren. Je schaamt je rot om te zeggen dat je uit Su komt.


  Maak melding
 29. Ddb en Brusie zijn degenen die van dit land een puinhoop hebben gemaakt, waar moord, drus en berovingen, schering en inslag zijn, merensdeels begaan door oerdomme debiele dwaze idiote aanhangers van deze bij verstek veroordeelde drugscriminelen. Het wordt de komende jaren geen haar beter, tenzij er van HOGERHAND wordt ingegrepen, zoals bij Dinoka. Maar eerst moeten alle aanhangers van deze twee onberechte misdadigers het gevolg voelen tot in hun zakken, hart en nieren. Zolang idioten vertrouwen op deze misdadigers en hen aan de macht houden of willen zal de misdaad nog meer stijgen, naarst het beroven van land en volk. Brusee zal vele malen wreder en snoder zijn dan zijn meester ddb als hij ooit president mocht worden, hij wordt een soort van Bokossa. Maar zover gaat het goddank niet komen, want ook zijn dagen zijn geteld wanneer van HOGERHAND, de Rechtvaardige Heerser en Rechter besluit, EN NU IS HET MEER DAN GENOEG GEWEEST, NA VEERTIG JAREN MISLUKTE REVO EN BEDROG DOOR DDB EN BRUNSEE. Alles zal aan het licht komen en al die oerdomme dwaze idiote aanhangers zullen voor de rest van hun leven beschimpt worden om hun bijdrage aan deze twee grote drugscriminelen. Recht en wet zullen ook voor hen gaan tellen en geen enkele amnestiewet zal helpen, want die wet is onwettig.


  Maak melding
 30. Als ik de reacties lees dan constateer ik dat enkele posters totaal de weg kwijt zijn en niet weten waarover het gaat. Die Advocaat Shukrula is een strafrecht advocaat die het vooral van kleine criminelen en jihadisten moet hebben. Dergelijk advocaten halen regelmatig allerlei dingen uit om het proces te verstoren, etc. Kanhai is het voorbeeld van een dergelijke advocaat in SR.
  Die verzinnen allerlei onzin in de hoop dat er fouten optreden in het proces en ze dan daarop de zaak kunnen winnen of geseponeerd krijgen. Heeft weinig met recht te doen maar meer met misbruik maken van alles wat mogelijk is in belang van hun client. Het recht is er niet mee gediend.


  Maak melding
 31. @ Wan Pipel

  Als het nou echt zoals je op 04 -06 om 14:45 schrijft, dan is Brunsie nog dommer dan DDB zijn schoenen, hoe heeft hij dan de Bul van A Dek verkregen ???? Zeker via intimidatie en betaling,want anders kan het niet, in mijn ogen is Idi Amin weder geboren !!! Amin liet ook alles wat geen neger was het land uitzetten, met het gevolg dat Oeganda Failliet is gegaan toen de Indieers het land massaal verlieten. Een baviaan kan geen land bestieren, en dat is nu ook in Su het geval. Wij Negers kunnen alleen feesten en beesten vreten als het kan nog gratis ook, neuken en kinderen verwekken en verzorgen ho maar !!! De goede daar gelaten zeg ik maar, maar dat is met een koko lampoe te zoeken.

  Sari tori
  Jacko


  Maak melding
 32. Door een bundeling tussen de Marrons en de overige Creolen wordt een etnische machtsblok gevormd. Electoraal groter dan de VHP, de van oorsprong Javaanse partijen.

  De kans is groot dat we dan Brunswijk krijgen als President of vice president. Geen visite kaartje voor Suriname gezien zijn verleden.

  Over poer broekoe weer broekoe gesproken of Sem Kaka soso wan tra free free


  Maak melding
 33. Stel dat dit waar is, waarom zou RB er dan gehoor aan moeten geven? Zou dat in zijn voordeel werken?
  Stel dat dit niet waar is, waarom zou Rb er dan gehoor aan moeten geven? Zou dat in zijn voordeel werken?

  Wat zou een verstandige adviseur, advocaat RB adviseren?
  Zou in beide gevallen het advies aan RB zijn: negeren.

  Wat moet RB hiermee doen?
  Wie beschuldigt moet het m.i. maar bewijzen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 34. Wat een mongolen hier die de splinter in Holland zien en de balk in hun eigen ogen daar zijn ze blind voor. Ben in Suriname geboren,maar o zo trots op mijn vader die al in 72 wist dat het een corupt zooitje zou worden. De meeste van jullie die Holland de schuld geven zouden maar al te graag de paspoort willen hebben,dat jullie ouders toen al blind en doofstom waren kan je niks aan doen. Maar dat je uit jezelf niet leert of verdiept in kennis die voor het rapen ligt is je eigen onvermogen en achterlijkheid of genen. Dus geef de schuld aan jezelf of ouders en president en kijk wat je uit jezelf kan doen voor je land en cultuur en je eigen toekomst voor dat je een ander de schuld geeft. Wat een domme mensen meer kan ik er echt niet van maken echt waardeloos.


  Maak melding
 35. GETUIGE ????? Laat RONNIE eerst zijn ONHERROEPELIJKE
  DRUGSSTRAF in Frankrijk gaan uitzitten !

  Brunsie heeft ook de SURI rechtsstaat verraden door mee te
  gaan met een ONWETTIGE Amnestiewet !

  Moet nog blijken of bericht gevolgen heeft voor BRUNSI,
  verzoeken van advocaten worden niet altijd toegewezen
  door de rechter. Verhoor moet zin hebben en nodig zijn tbv
  de waarheidsvinding.


  Maak melding
 36. het beste voor het land/volk is een invasie uit het hoge noorden..
  dan is alles in één keer opgeruimd, zijn wij volk bevrijd van alle ellende..

  alle bezittingen opeisen hele maal kaal plukken verdelen onder de have-nots ,niet aan die lanti mang.. , die hebben al genoeg elke maand..


  Maak melding
 37. Ma as se wille goet hoore Brunsweik, dang se moete tok hun oore digt bei Brunsweik mont plaatse? Wand ik denke dat hei praate tok hart en nie so sagt.


  Maak melding
 38. @ Zwakka!! heb je soms spraakstoornis en of ben je gehandicapt( armloos)?? Tik je soms met je pik?? Die zal ook niet normaal functioneren en dat blijkt ook!! ga eens toch normaal doen jij oen!!


  Maak melding
 39. Om President te kunnen worden, dienen kandidaten aan bepaalde voorwaarden te voldoen en zichzelf vervolgens verkiesbaar te stellen.Hoewel een opleiding of ervaring niet verplicht is, hebben de meeste presidenten hoger onderwijs genoten voor ze de politiek in gingen—meestal hebben ze rechten of bedrijfskunde gestudeerd. Je doet er goed aan om vakken als geschiedenis, sociologie, rechten en internationale betrekkingen te volgen.


  Maak melding
 40. Niemand wil een president die de wereld alleen op zijn/haar eigen manier bekijkt. De burgers willen hun veranderingen doorgevoerd zien worden; niet die van jou. Mensen zien de dingen die mis gaan in het land en kunnen die makkelijk verhelpen. Geef de burger meer macht!


  Maak melding
 41. JZwartmans 4 juni 2019 at 17:46
  @ Wan Pipel

  Als het nou echt zoals je op 04 -06 om 14:45 schrijft, dan is Brunsie nog dommer dan DDB zijn schoenen, hoe heeft hij dan de Bul van A Dek verkregen ???? Zeker via intimidatie en betaling,want anders kan het niet, in mijn ogen is Idi Amin weder geboren !!! Amin liet ook alles wat geen neger was het land uitzetten, met het gevolg dat Oeganda Failliet is gegaan toen de Indieers het land massaal verlieten. Een baviaan kan geen land bestieren, en dat is nu ook in Su het geval. Wij Negers kunnen alleen feesten en beesten vreten als het kan nog gratis ook, neuken en kinderen verwekken en verzorgen ho maar !!! De goede daar gelaten zeg ik maar, maar dat is met een koko lampoe te zoeken.

  Sari tori
  Jacko Hoe men toch jouw reactie ook moge aankijken, de feiten liggen er. Niet alleen Oeganda met die zwarte Hilter Amin, maar ook landen aks Kenia, Zambia en Zuid Afrika hebben lange tijd een racistisch beleid jegens Indiërs gevoerd. Zie het resultaat daarvan !


  Maak melding
 42. Denk men dat ik bang voor deze crimineel nee hoor en trouwens ga ik mijn handen niet vuil maken deze waardeloze ongeschoolde gast dat domme mensen in zijn macht heb.Die dag zal komen dat deze gast zelf aangehouden word.


  Maak melding
 43. Raar dat er mensen op dit forum zijn die beweren dat de NPS niets tegen corruptie heeft gedaan en DDB de hand boven het hoofd zou hebben gehouden?! Enkele politici, betrokken bij corruptie, die onder leiding van de NPS zijn aangeklaagd en door de rechtbank berecht: Soemita, Gilds, de toenmalige minister van OW&V (VHP’er) de naam ben ik kwijt. Als we kijken hoe de huidige machthebbers omgaan met gezagdragers die bij vermeende corruptie zijn betrokken is het bedroevend te noemen: Verbouw kantoor van de toenmalige minister van OW&V, de naschoolse opvang, Carifesta, handelingen van de onlangs afgetreden minister Samsoedin, etc, etc. Was het niet de president zelf die met name de perikelen rondom de naschoolse opvang heeft betiteld als een nyang patu? Maar wat heeft hij eraan gedaan? 0,0.
  In de kwestie waar het in bovenstaand artikel om gaat is dat de advocaat van een verdachte de heer Brunswijk wenst te horen als getuige? Aangezien de heer Brunswijk in het buitenland is veroordeeld voor een delict zal hij maar ik aanneem niet ingaan op het verzoek van de betreffende advocaat. Immers hij loopt dan de kans te worden opgepakt.
  De geschiedenis wordt regelmatig vertrapt en bewust verdraaid. De NPS is van oorsprong altijd een nationale partij geweest, waarin alle bevolkingsgroepen waren vertegenwoordigd. De VHP daarentegen, dat kan niemand ontkennen, heette tot niet al te lang gelden Verenigde Hindoestaanse Partij. De letters KTPI staan/stonden voor Kaum Tani Persatuan Indonesia (!!). Nu zijn er twee leiders die erkennen dat het niet goed gaat met de Surinamers van Afrikaanse afkomst. Zij zeggen dat zij daaraan iets willen doen/verbeteren. De hamvraag is waarom dat niet zou mogen. De heer Rusland met name heeft toch in dit verband keer op keer aangegeven dat dit project geenszins de bedoeling heeft andere groepen Surinamers uit te sluiten. Het is een grote uitdaging die deze heren zijn aangegaan. Of hun voornemen succesvol zal zijn moet de toekomst uitwijzen. Wat mij betreft mogen ze hun gang gaan en het proberen. Iemand moet iets doen!


  Maak melding
 44. als ze zoveel bewijzen hebben zoals ze vaak zeggen, dan hebben ze Brunswijk niet nodig om hem te horen.
  voor bouterse geldt het zelfde.
  Het is alleen maar jantje zegt, pietje zegt. geen harde bewijzen.
  M


  Maak melding
 45. @iedereen hier
  Ophouden met zeggen domme gasten.
  want als ze zoveel mensen en hele land in hun macht hebben, dan zijn de mensen blijkbaar dus dommer.


  Maak melding
 46. @Damsco, je praat en schrijft alleen maar onzin. Jouw haat tegen alles wat niet zwart is, is ongekend. Dankzij de Hollanders heeft Bouterse goede sier kunnen maken met het opzetten van grote projecten. De miljarden steun die Holland aan Bouterse gaf om het land vooruit te brengen is in de zak van hem en familie verdwenen. Ga je toch diep schamen om de Nederlanders steeds de schuld te geven van de ellende in Suriname. In het verleden is Suriname door de Hollanders uitgebuit en leeggeplunderd. Wie is nu de plunderaar en de boef ? Niet de Hollanders maar Bouterse en zijn kliek. Maar ach, zo veel ballen verstand heb jij niet.


  Maak melding
 47. Damsco
  Bouterse en Brunswijk , Surinaamse politici die hun land niet kunnen verlaten, naar westerse landen omdat ze gelijk in de bajes gesmeten worden.


  Maak melding
 48. Allen,

  Mijn vraag:
  Als deze mensen veroordeeld zijn, waarom worden zij niet opgehaald, machtige mensen op de wereld zoals bijvoorbeeld Sadam Hoessein zijn toch ook opgehaald ?
  Waar zit het verschil ?
  SUCCES.


  Maak melding
 49. @ Eerlijk: Mensen met macht kunnen alleen maar worden opgepakt door mensen die machtiger zijn. Die zijn er niet in Suriname. Machten van buiten Suriname zouden het wel kunnen, maar Suriname is niet belangrijk genoeg en B en B niet hinderlijk genoeg voor zo iets.
  Ingrijpen in een ander land geeft veel ophef en gezeur en dat vindt men de eliminatie van B en B en het geluk van de Surinamers niet waard. Wat men wel doet is Suriname geleidelijk aan afknijpen. De export van coke wordt steeds lastiger en dat bezorgt B en B genoeg problemen. Ze zitten tussen hamer en aambeeld.

  Het Surinaamse volk als massa zou machtiger kunnen zijn, maar is verdeeld. Daarom kunnen B en B blijven waar ze zijn en blijven doen wat ze doen.


  Maak melding
 50. @ Boi foe Abrabroki: Je zegt: “In het verleden is Suriname door de Hollanders uitgebuit en leeggeplunderd. Wie is nu de plunderaar en de boef ? Niet de Hollanders maar Bouterse en zijn kliek. Maar ach, zo veel ballen verstand heb jij niet.”

  Dat lees ik vaak hier: “Nederland heeft Suriname leeggeplunderd!”. Helaas heeft nog nooit iemand kunnen zeggen wat de Nederlanders weggenomen hebben uit Suriname dat er nu niet meer is. Kun jij het mij vertellen? IK zou het graag willen weten zodat we het terug kunnen geven.


  Maak melding
 51. 07-06-1956 Familie Fairweather eist Smalkalden terug. Reden: deze plaats met grote hoeveelheden bauxiet is door de door de staat benoemde bewindvoerder aan Billiton verkocht voor slechts
  Sf 5.000. Natuurlijk wilde deze familie terecht meer geld zien voor deze vorm van uitbuiting door een Nederlandse Multinational. Verzoek wordt echter door de rechter afgewezen. Opmerking: er was dus sprake van klasse justitie.
  ik heb ook een heleboel informatie over de NHM.( de Nederlandse Handelmaatschappij, de voorloper van de Algemene bank Nederland) Deze was een machtige organisatie in Suriname.


  Maak melding
 52. En Wendy: Ik steun je in deze . Alleen mensen die in bomen wonen weten niet dat Brunswijk toestemming van Nederland had gekregen om in Nederland Drugs te verkopen. De opbrengst hiervan moest Brunswijk gebruiken om wapens tegen Bouterse te kopen. Brunswijk is toen veroordeeld omdat hij zich niet aan de afspraken had gehouden. Deze affaire is uitgebreid in kranten vermeld.


  Maak melding
 53. Wat niemand kan Bouterse wat doen ja omdat hij zijn blanken bloedlijn zaad vader eert Damsco .je moet leren wie kolen Jan was Bouterse zijn zaad vader er blanke Zeeuwse rover die voor e koningshuis werkte .toen Nederland nog de baas was in Suriname hadden mensen niet zo armoede dan daarna de Surinaamse valuta was hoger dan Nederlandse gulden dat is allemaal dankzij Nederland .zo konden hun hun methoden corruptie hand haven .boterde doet veel erger dan de Hollanders Bouterse pasje ze niet omdat hij de slaaf van de koningshuis is was blijf na kolen mapima Jan boy Aa Bouterse zo goed als zu Suriname geen armoede kennen maar no spang Taliban gaat Suriname op kaart zetten


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES