donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVingerkootje leerling geamputeerd na duw door leerkracht

Vingerkootje leerling geamputeerd na duw door leerkracht

-

Does Travel - naar Suriname

De politie van het ressort Rijsdijk heeft afgelopen vrijdag aangifte van een moeder opgenomen wiens kind op school ernstig verwond is geraakt aan de ringvinger. Het vingerkootje van de leerling moest geamputeerd worden na een duw door een leerkracht, meldt Dagblad Suriname in haar papieren editie van vandaag.

Volgens de moeder was haar kind op school. Het is niet bekend wat er zich precies heeft afgespeeld. De leerkracht heeft op een bepaald moment haar kind geduwd, met als gevolg dat de ringvinger van de leerling tussen een deurspleet terecht kwam. Hierna moet de deur keihard zijn dichtgegaan met als gevolg dat het vingerkootje verbrijzeld raakte.

De leerling werd hierna gebracht naar het RGD-polikliniek van Lelydorp waar het vingerkootje werd geamputeerd. In verband hiermee heeft de moeder aangifte gedaan. De Surinaamse politie heeft in het belang van het onderzoek het schoolhoofd als de leerkracht verhoord.

Na verhoor heeft de politie de zaak doorverwezen naar de afdeling Huiselijk Geweld. Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur is ook in kennis gesteld over het gebeuren. De zaak is in onderzoek, meldt de krant die ook een foto van de hand heeft geplaatst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Andre 3 juni 2019 at 11:41

  Is de schuld van NDP 😂😂😂

  ====================================

  Deze leraar is vast een NDP stemmer. Waarom anders geweld gebruiken


  Maak melding
 2. Wat denken die leerkrachten nu dat ze zijn. Denken ze dat ze alles mogen doen met met andermans kind. Wat vooraf is gebeurd is niet belangrijk. Zo ga je niet met je leerlingen om.


  Maak melding
 3. @wiep-ding;

  Natuurlijk zal het schoolhoofd en leerkracht in hun gelijk gesteld worden. Dat was ook het geval van die leerkracht die die leerlinge over het erf sleepte. Dít is het geweldige, onrechatige systeem van ons geliefd Su.
  Als een moordenaar president kan zijn, hoeven wij Surinamers geen recht te verwachten. Daarom is het goed om het recht in handen te nemen.
  Wat de andere forum leden zeggen, ben ik helemaal mee eens.
  Ik had misschien nieteens haar vingerkootjes gebroken. Ik had haar handen gebroken!!
  Ze moet een blijvende les én herinnering aan over hebben. Net als die kleine arme joch….nu zo door het leven gaan..
  Zielig hoor…


  Maak melding
 4. Door het gehele corrupt crimineel misdadig rovend wanbeleid van de nationale dieven partij, dankzij oerdomme dwaze idiote debiele ndp paria’ s, verworden mensen met de dag agressief, radeloos en ook nog misdadig. Oma blijft dagelijks waarschuwen dat ndper’ s een vloek zijn voor land en volk. Allen die hebben gestemd of deel uitmaken van het paars wanbeleid zijn nog meer een vloek voor land, volk en gelukkig ook voor zichzelf. Opa taki, met onberechte moordenaars, drugscriminelen, rovers, vandalen, geweldenaars aan de macht, dankzij de domste mensen in dit land, wordt de misdaad en alles wat daarmee samenhangt in stand gehouden. Ndp na werkelijk wang didibri politieke sekte en de stichter werkelijk een duivelse zoon.


  Maak melding
 5. Op zicht is dit heel erg. Maar uit het bericht valt niet op te maken waarom de leerkracht geduwd heeft.

  Veroordelen is daarom voor mij hier niet op zijn plaats


  Maak melding
 6. Dat de deur kon dichtwaaien wilt zeggen dat het niet vast gemaakt wordt. Dat is zeer gevaarlijk voor alle leerlingen. we hebben het verhaal van de moeder en die heeft het weer van haar kind. Ik hou van wederhoor.
  De moeder was er zelf niet bij. Heeft de politie op school informatie in gewonnen??? Er waren toch getuigen in de klas?? Zonder juf 1 vr 1 vragen stellen. Zonder klasgenoten erbij.


  Maak melding
 7. Wat een drama, sterkte kind en familie. De ware toedracht moet nog uitgezocht worden. Het kan niet zo zijn dat de twee incidenten per toeval zo gegaan zou zijn. Duw van de leerkracht, leerling komt met middelvinger in de opening van de deur en op datzelfde moment klapt de deur dicht en weg middelvinger. Als er geweld tegen dit kind gebruikt dan moeten de schuldigen voor het gerecht. De rechter bepaald de hoogte van straf. Uiteraard hebben partijen recht op hoor en wederhoor alsmede rechtsbijstand. Anders heeft ndpsbespotter gelijk!


  Maak melding
 8. Soms kunnen dingen goedt mis lopen,maar je krygt niet zomaar een duw van een onderwys gevende, daar zal wat vooraf gebeurt zyn, ende toeval is dat het moment dat zyn vinger tussen de deur opening is door de windt neem ik aan de deur dicht klapt,dat is eigenlyk het verhaal, als schoolgaande heb ik dit soort dingen ook zien gebeuren maar vraag is hoe schuldig is zo,n onderwys gevende ? zit helemaal geen opzet in hetspel
  deze persoon zit ook met een trauma dus maken jullie het niet erger dan het al is
  en maak er geen politiek onderwerp van


  Maak melding
 9. Gezien de docenten geen makkelijke job hebben op onze scholen en ook in grote angst leven moet er niets onverwachts gebeuren in hun nabijheid. Ik denk niet dat deze juf dit met opzet heeft gedaan. Niemand kent de juiste toedracht. Als juf ben je beschermend naar je leerlingen toe. Je kiest bewust voor dit beroep omdat je ervoor kiest dat onze jeugd goede educatie krijgt. Ik heb filmpjes gezien waar docenten worden aangevallen hierop onze scholen. Worden door de leerlingen klappen en schoppen uitgedeeld. Vraag mij stellig af hoe het zelf met de opvoeding thuis is gesteld. Moeder is continue aan het werk om brood op tafel zien te krijgen. Vader is al jaren spoorloos, trekt zijn handen af van zijn verantwoordelijkheid. Het is zwaar gesteld met sommige gasten hun denk en levenswijze. Kinderen zijn altijd de dupe en hebben niet om het leven gevraagd. De meeste volwassenen horen heropgevoed te worden. Toen ik als kind opgroeide, bracht mijn vader ons naar school en haalde ons na zijn werk ook op. Vader zorgde voor de warme maaltijd, zodat moeder na haar werk ook meteen gezamenlijk aan tafel kon schuiven. De goede oude tijd. Ik had het velen ook gewenst, maar helaas. Bewustwording op scholen, naar onze jeugd toe en vanuit het ouderlijk gezag is zeer belangrijk. Soms gedragen kinderen zich op school anders dan thuis. Hopelijk heeft zit niet met opzet plaatsgevonden. Het is wel erg jammer voor dit kind, die nu om wat voor redenen een vingerkootje is kwijtgeraakt. Hopelijk ligt er een mooie toekomst voor dit kind in het verschiet.


  Maak melding
 10. Dit gaat nooit meer goed aflopen met het kind, trauma heeft dat kind z’n hele leven als zij moet verder studeren. Maar het leven van de leerkracht gaat door met of zonder geweten, allebei dus ?


  Maak melding
 11. als kindt gebeurt dit zo vaak maar omdat de onderwys gevende een duw gaf wordt dit opgeblazen
  ik vindt het heel erg voor die knaap ,dat vindt iedereen maar we moeten van een mug geen olifant gaan maken,ook hoor ik niet wat de reden is waarom hy een duw kreeg van de onderwys gevende


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES