dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname op World Health Assembly meeting in Zwitserland

Suriname op World Health Assembly meeting in Zwitserland

-

Does Travel - naar Suriname

Het besluitvormingsorgaan van de World Health Organization (WHO) houdt jaarlijkse een Wereld Health Assembly (WHA) in Genève, Zwitserland. Deze meeting wordt bezocht door vertegenwoordigers van de verschillende WHO-lidstaten. Ook Suriname was daarbij vertegenwoordigd. Het doel van deze meeting is, dat het beleid van de organisatie wordt bepaald , het toezicht op het financieel beleid en de herziening, alsook het goedkeuren van voorgestelde programmabegroting. Dit jaar wordt het gehouden van 20 tot 28 Mei 2019.

Gedurende de afgelopen negen dagen hebben de lidstaten, waaronder Suriname, een nieuwe strategie inzake gezondheid, milieu en klimaatverandering aangenomen. Zij hebben zich eraan verbonden door te investeren in veilig water, sanitaire en hygiënische diensten in gezondheidsfaciliteiten.

De landen hebben een belangrijke overeenkomst gesloten om de transparantie van de prijsstelling voor geneesmiddelen, vaccins en andere gezondheidsproducten te verbeteren. De nieuwe begroting van het WHO-programma werd goedgekeurd en werd overeenstemming bereikt over een gemeenschappelijke aanpak van antimicrobiële resistentie.

Een van de hoogtepunten van de Zuid- Amerikaanse landen gedurende de WHA, is dat Argentinië officieel door de WHO als malaria-vrij werd erkend.  De certificering wordt verleend wanneer een land aantoont dat de lokale overdracht van malaria gedurende drie opeenvolgende jaren niet meer heeft plaatsgevonden.

Ook Suriname heeft als deel van de CARICOM geparticipeerd in bijeenkomsten tussen CARICOM-ministers en vertegenwoordigers van Volksgezondheid met de PAHO en WHO directeuren. De bijeenkomst van ministers en de PAHO-directeur vind jaarlijks plaats aan het begin van de assemblee.  Dit jaar waren aanwezig vertegenwoordigers van: Antigua en Barbuda, Bahama’s, Barbados, Belize, Haïti, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago evenals leden van het CARICOM-secretariaat en het secretariaat van de Organisatie van Oost-Caribische Staten (OECS).

Verder hebben de vertegenwoordigers van Suriname gesprekken gevoerd met The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria. Fillipo Larea is de nieuwe portfolio manager voor onze regio. In dit kader staat er een technisch werkbezoek van de Global fund aan Suriname, op agenda dit jaar.

De afgevaardigde van Suriname die de WHA bezochten zijn Robert Mohamed, onderdirecteur en Wendy Emanuelson-Telgt hoofd van de afdeling Onderzoek, Planning, Mornitoring & Evaluatie van het ministerie van volksgezondheid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Ik ben benieuwd wat SU nou te vertellen heeft op zo’n World Health Assembly meeting ??? Want ik zie dat de eigen gezondheidssector een grote puinhoop is geworden.


  Maak melding
 2. Allerlei Internationale verdragen tekenen, maar geen van ze nakomen, begin eerst eens in eigen land de gezondheidszorg op de rails te zetten, want die is behoorlijk ontspoord.


  Maak melding
 3. Kinderen in het binnenland hebben onbeschoft hoge gevaarlijke waarden van het giftige kwik in hun lichaam. Jaarlijks wordt door Bouterse en Brunswijk meer dan 15.000 kilo kwik binnen gebracht maar omdat dit illegaal gebeurd weten de brave douane mensen niets. WALGELIJK GEDRAG VAN IEDEREEN DIE HIERAAN MEEDOET.


  Maak melding
 4. World Health Assembly####
  Wanneer ook de taak is van WHA om de landen te toetsen naar hun gezondheidszorg, waarom doen ze dan in suriname niet. De gezondheidszorg ligt op z’n gat en de meest banale medicijnen zijn niet te verkrijgen. En als ze er zijn, dan is voor de gewone man niet te betalen.
  Van mijn part wordt de WHA opgedoekt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES