Suriname en Togo ondertekenen overeenkomst om visum af te schaffen

25
Suriname en Togo ondertekenen Visumafschaffingsovereenkomst

De Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft in de marge van de 14thOIC Islamic Summit, een bilateraal onderhoud gehad met haar collega-Minister van Buitenlandse Zaken, Samenwerking en Afrikaanse Integratie van de Republiek Togo, Robert Dussey. Dit vond plaats op 30 mei 2019 in Jeddah, Saudi-Arabië.

Tijdens het onderhoud is er van gedachten gewisseld over samenwerking op economisch, sociaal en cultureel gebied. Specifiek zijn daarbij genoemd de landbouw, handel, connectiviteit, toerisme en de historische band tussen Suriname en het West-Afrikaans continent. In het kader van het laatstgenoemde, is Suriname uitgenodigd voor de bijwoning van de Diaspora Conference in Togo, in de periode van 28-29 november 2019.

Het bilateraal onderhoud werd afgesloten met de ondertekening van een Visumafschaffingsovereenkomst voor houders van Diplomatieke- en Dienstpaspoorten. Dit zal, in eerste instantie, moeten resulteren in het gericht uitdiepen van de samenwerkingsbanden tussen beide landen.

25 REACTIES

 1. Ik zie niet in welke voordelen voor Suriname te behalen is, om de Visum voor Togo af te schaffen?
  Ik zou zeggen schaf eerst de visum voor Surinaamse Nederlanders af.


  Maak melding

 2. Zinloos. Welk deel van de Surinaamse bevolking gaat naar Togo, waarom deze zinloze inspanning. Laat deze minister een goede analyse maken van de Geopolitiek, alvorens de wereld in te gaan met nutteloze acties. Het grootste deel van de samenleving kiest voor vakanties Europa, Amerika en het Caribisch gebied en daar zouden de obstakels weg gehaald moeten worden.


  Maak melding

 3. @@@Debbie
  &
  @@@Pieter
  Visum afschaffing geldt alleen voor diplomaten en dienstpaspoorten. Dus niet voor de bevolking van Togo.
  En ik weet niet wat dienstpaspoorten betekent en of wat hiermee wordt bedoeld.

  Voor mw Beighle valt nergens iets meer te halen is dus, de ene arme gaat de hand opleggen bij de andere arme. Mogelijk dat dit voor hun beiden een verlichting geeft.


  Maak melding

 4. Whuahaaa. Weer den akkoordje met een nikszeggende land. Wat mij betreft houd Nederland de visumplicht voor narcostaat Suriname in stand.


  Maak melding

 5. Door samenwerkingsverbanden met de armste landen aan te gaan komt Suriname geen stap vooruit. Wat kan Suriname op het gebied van landbouw van Togo leren ? Kent dat land een irrigatiesysteem waarmee landbouw mogelijk gemaakt kan worden ? Dit soort relaties kost het land alleen maar geld. Ik vermoed dat Suriname uit is om te laten zien dat het internationaal gezien niet geïsoleerd is.


  Maak melding

 6. Eerst Equatoriaal Guinea, een Afrikaans land, die totaal geen betekenis heeft voor Suriname, en nu een ander Afrikaans land Togo, de enige betekenis die je er aan kunt verbinden zijn de afstammelingen uit Afrika die de grootste bevolkingsgroep uitmaakt in Suriname.


  Maak melding

 7. Zie ook:
  ADDRESS Surinamese Embassy in Paris, France

  94 Rue du Ranelagh
  75016 Paris TELEPHONE (+33) 1 45 259 300
  FAX (+33) 1 56 437 696
  EMAIL amb.frankrijk@foreignaffairs.gov.sr
  info@ambassadesurinamefr.org
  WEBSITE http://www.ambassadesurinamefr.org
  SOCIAL MEDIA OFFICE HOURS HEAD OF MISSION Reggy Martiales Nelson, Ambassador CONSULAR SERVICES No information available

  Behalve de twee Surinaamse Inheemsen op het wapen van Suriname is daar niets te halen of te zien op de Ambassade in Parijs, Frankrijk. De Poort van Suriname naar Europa. Mijn Mars! De Surinaamse Ambassades/Ambassadeurs in de wereld zijn niets anders dan poppenkast, trekpoppen van ddb die moeten worden geaccommodeerd en de Surinamers en de republiek Suriname miljoenen euro/ US$ kosten, dan dat het één Surinaamse Aluminium dollarcent oplevert voor de Surinamers en de republiek Suriname.

  Welke van deze Ambassades/Ambassadeurs waar ook ter wereld geeft de Surinamers een WOW effect voor geleverde arbeidsprestaties of samenwerking of heeft wat dan ook op geleverd?. Soso K!, Me Taigie!, ja toch?

  Wie houdt Wie Voor De Gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. In één van de komende jaren,gaat Ned.op 1juli haar excuses aanbieden voor het slavernij verleden.En na excuses hoort er ook een reparatie bij.
  Als reparatie gaan Ned. de mensen met Afrika roots die zich ongelukkig voelen in westen een enkeltje geven naar West-Afrika.Naar landen als Sierra Leone,Liberia en nu ook Togo.Zijn de Nederlanders ook af van de anti pieten beweging.


  Maak melding

 9. Het is beter voor Yildiz om in Togo te blijven, zal haar goed doen. Zij past helemaal bij deze Afrikaan.
  Leuk stelletje om te zien. Na so a de.


  Maak melding

 10. Ook criminele paria’ s uit Tongo zullen het land komen bezoeken. Ze zullen niet opvallen tussen al die paarse rovers en boeven als ze een misdrijf begaan. Eenmaal gepakt zullen ze blij hun Afrikaanse rovende oerdomme afstammelingen te ontmoeten in Santo Boma.


  Maak melding

 11. Kijk, kijk…kijk volk van Suriname. Kijk hoe goed wij de regering van Suriname het doen. Zoveel buitenlandse ambasadeurs, kan alleen maar goed zijn voor Suriname. Maar met Nederland waar het grootste deel van onze diaspora zit willen we niets meer te maken hebben. Nederland is een narco staat, niet wij…

  Wat een stelletje sullen. Ik kan met mijn gezond verstand nog niet begrijpen dat het volk van Suriname dit soort shit van Bouterse en zijn cornuiten accepteerd.

  Snappen jullie nog steeds niet dat dit soort landen totaal geen toegevoegde waarde heeft voor Suriname en dat jullie president achter de schermen bezig is een dictatuur te vestigen?


  Maak melding

 12. Bla Bla Bla wanneer gaat deze minister eindelijk eens een overeenkomst sluiten waar het land echt iets aan heeft. Super zinloze exercitie deze samenwerking met Togo . Zal wellicht als een nachtkaars uitgaan.


  Maak melding

 13. Bla Bla Bla wanneer gaat deze minister eindelijk eens een overeenkomst sluiten waar het land echt iets aan heeft. Super zinloze exercitie deze samenwerking met Togo . Zal wellicht als een nachtkaars uitgaan.


  Maak melding

 14. Wat zou het toch fijn zijn als er een transparant Buitenlandbeleid werd gevoerd door Suriname. Het enige consistente in het beleid is dat Suriname ondoorgrondelijke keuzes maakt. What the heck hebben we aan of met Togo? Is er een innige relatie tussen het Surinaamse volk en dat van Togo? Waar komt deze rare move plots vandaan?
  “Het land bengelt nog lager onderaan op de ontwikkelingsindex dan Ghana. Meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De laatste maanden groeit het burgerprotest tegen president Gnassingbe. Zijn familiegeslacht is al een halve eeuw aan de macht”.
  Aldus Wikipedia

  Kennelijk willen wij in Su leren wat je moet doen om een halve eeuw of langer aan de macht te blijven. En uiteraard het liefst door de inzet van ondemocratische middelen.


  Maak melding

 15. Yildiz maakt ons land belachelijk met haar onbeschaamde acties. Wanneer gaat ons volk het door hebben?? Of slapen zij totdat zij snurken. Zij gaat weer op de wereldkaart kijken wie zij gaat uitnodigen voor een zogenaamde samenwerking die kant nog wal raakt.

  Sarie Torie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.