Guyana overweegt eigen veerboot in te zetten voor veerdienst met Suriname

11
Guyanese veerboot
Foto: News Room Guyana

Nu de Canawaima-veerboot uit de vaart is gehaald en de veerdienst tussen Guyana en Suriname stil is komen te liggen, overweegt de regering van Guyana om een van haar eigen veerboten in te zetten voor de veerdienst. Dit melden verschillende Guyanese media op hun nieuwssite.

De Canawaima is uit de vaart gehaald vanwege technische problemen aan de motor. Het vaartuig wordt door beide regeringen op basis van een rotatieperiode van zes maanden geëxploiteerd. Nu het vaartuig buiten bedrijf is moet het probleem aan de motor volledig verholpen worden alvorens die weer ingezet kan worden.

“We hebben voltooid wat we moeten doen in zoverre als onze verplichtingen en het is nu echt een kwestie van de twee partijen bij elkaar brengen om te erkennen dat dit een dienst is waar de mensen van afhankelijk zijn en spoedig weer in orde moet zijn”, laat de directeur-generaal van de president, Joe Harmon weten.

Volgens Harmon zijn jaarlijks meer dan 70.000 mensen afhankelijk van de veerdienst, dus kan die niet lang stil zitten vandaar de mogelijkheid wordt gekeken om een eigen veerboot spoedig in te zetten. De veerboot MB Sandaka wordt dit weekend ingezet. Deze zal alleen van 31 mei tot en met 2 juni beschikbaar zijn voor passagiers die terug moeten naar hun land.

Er zal geen verkoop van nieuwe kaarten zijn om over te steken. MB Sandaka vertrekt om 9.00 uur vanuit Moleson Creek Terminal-Guyana (inchecken: 06: 30 uur tot 08:00 uur) en vertrekt weer om 11:30 uur vanuit South Drain-Suriname (inchecken: 08:00 uur-10:00 uur).

11 REACTIES

 1. Alweer moeten zij over de grens bijspringen.Het is in en in triest in ons landje. Deze regering en kornuiten reizen de de wereld rond, snoepreisjes en kan niet een motor repareren. Wij weten inmiddels wel wat zij kunnen, roven,stelen, drugscriminaliteit. Mooi weer in het buitenland spelen, terwijl er in eigen land niets gebakken wordt. Wel pom en pastei en feesten maar.


  Maak melding

 2. @Tungzak, that’s true! Guyana ziet de corantijnrivier als deel van hun land. Ze erkennen de middenlijn die 50 m langs Berbice loopt niet, daarom vissen ze nog steeds tot aan de oevers van Nickerie.


  Maak melding

 3. Conantijn is inderdaad van Suriname. Maar wie Zoë er onderhoud aan het veerpont doen dat van Europa is??? Jullie zijn er niet deskundig in en hebben er geen zin in. Volgend jaar heeft Guyana het oliehoudende en dat stroomt iedere maand. Hebben ze Suriname helemaal niet nodig wordt de veerpont opgeheven Dom NDP volk.


  Maak melding

 4. Doekhie had het enkele maanden terug al wereldkundig gemaakt. De Surinaamse tak van
  ‘Canawaima Management Company’ heeft al het geld dat wordt verdiend opgevreten.

  “Deng mang vreet na monie’ zei Doekhie letterlijk.

  Terwijl hun Guyanese counterpart genoeg geld in kas heeft uit haar exploitatie van deze dienst.

  Het is zeer triest om te zeggen, maar er is geen kader in Suriname.


  Maak melding

 5. De ndp heeft het geld voor onderhoud van deze boot gebruikt voor eigen partijleden en hun familieleden. Een ieder die zaken doet met deze regering is verdoemd te worden beroofd.


  Maak melding

 6. Doekhie vreet a money….hij is gaan kraaien omdat hij door Godabaks aangesproken is om de kosten van de nuts van zijn barrestauraunt “Mom’s place” te betalen. Doekhie is opportinist nr 1, maar nog altijd dommer dan Clinton. Hij beweert dat hij slimmer is dan Bill Clinton en hoger geschoold. Hoor deze omhooggevallen baboe-aap in het volkshuis praten: Schande!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.