donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameGeen inflight entertainment aan boord SLM Airbus ondanks lange onderhoudsbeurt

Geen inflight entertainment aan boord SLM Airbus ondanks lange onderhoudsbeurt

-

Does Travel & Cadushi Tours

Ondanks de lange onderhoudsbeurt van de Airbus A340-313 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), blijkt nu dat passagiers voorlopig niet voorzien kunnen worden van inflight entertainment aan boord. Het toestel is vanaf vandaag na bijkans 5 maanden afwezigheid weer operationeel in Suriname op de Mid-Atlantische route. Sinds december 2018 was het toestel in Hahn, Duitsland voor een geplande onderhoudsbeurt. De bedoeling was dat het toestel in maart 2019 weer operationeel zou zijn, maar vanwege extra technische werkzaamheden duurde die veel langer.

De afdeling Public Relations van de SLM om een reactie gevraagd laat weten, dat door de vele aanpassingen de komende periode er geen inflight entertainment aangeboden kan worden. Waarom precies is vooralsnog niet bekend. Passagiers worden aangeraden om voorlopig gebruik maken van hun eigen gedownloade content op hun mobiele telefoon, laptop en/of tablet. Passagiers die met kinderen reizen kunnen bij het cabine personeel terecht om een gratis kinderverwenpakketje te krijgen. De SLM beloofd eraan te werken om passagiers zo spoedig mogelijk weer te voorzien van een optimale inflight entertainment.

In Duitsland is het landingsgestel van de Airbus vervangen. Daarnaast zijn ook 220 van de 300 stoelen vervangen. In december van dit jaar verloopt het contract van de 20 jaar oude Airbus. Naar verluidt is de SLM nu ook druk bezig uit te kijken naar een vervangend toestel.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

16 REACTIES
 1. Amateurisme ten top door op zo’n lange vlucht geen inflight entertainment systeem te hebben voor de passagiers. Misschien moeten ze zich dan maar gaan amuseren met de stewardessen.


  Maak melding
 2. 5 maanden onderhoud. Dat is een wereldrecord. Ondenkbaar want voor iedereen is duidelijk dat een vliegtuig MOET vliegen en niet elders in een reparatie hangar in Duitsland behoort te staan.
  Nu krijgt men een half vernieuwd vliegtuig zonder entertainmentsysteem en 220 nieuwe stoelen en 80 oude stoelen.
  De lease maatschappij heeft haar onderhoud in SLM tijd gedaan zodat zij in December een goed onderhouden vliegtuig terug neemt.
  Ben benieuwd of SLM in december weer een vliegtuig heeft of miet bedelen bij charters


  Maak melding
 3. Wat een grap. In een leas periode als klant het onderhoud laten verrichten. Die Chinese verhuurder lacht zich rot over dit contract. Geld verdienen aan een stilstaand vliegtuig. Zoiets kan alleen door slimme Surinamers worden bedacht die dit accepteren.
  Let op over een maand staat dit oude beestje weer aan de grond om die apparatuur in de stoelen in te bouwen. Te gek voor woorden dat de Surinamers dit allemaal geloven.


  Maak melding
 4. Pak de eerste de beste vliegtuig naar India. Daar zijn enkele vliegtuigmaatschappijen zowat failliet en ze verhuren hun nog redelijk nieuwe toestellen. SLM kan profiteren, als men dat wil.


  Maak melding
 5. Mensen die niet normaal kunnen denken moeten geen opmerkingen plaatsen. Achterlijk om de stuwardessen hierin te betrekken. Ze doen hun werk om hun boterham te verdienen en zijn er niet om jou te entertainen. Vermaak je zelf maar lullo’s. Je bent niet met entertainment geboren. Pak een boek en ontwikkel jezelf dombo’s.


  Maak melding
 6. De SLM leiding misleidt haar passagiers wederom. Alleen maar leugens! Het vliegtuig stond stil omdat SLM niet betaalde voor het onderhoud! Net zoals zij nu niet willen betalen voor de IFE. Er zijn geen aanpassingen geweest die IFE niet mogelijk maken! De incapabele SLM leiding bestaande uit Lau en Silos, mensen met zero luchtvaart ervaring, gooit dus liever miljoenen weg aan huurtoestellen en het herstel van een oud vliegtuig, die binnen een paar maanden ingeleverd moet worden, dan aan middelen om haar (sowieso teveel) betalende passagiers te entertainen. Iets wat elke andere maatschappij WEL doet! Zij laten hun passagiers hiermee in de steek. Waar gaat al dat geld wat zij verdienen op tickets naar toe?? Een steeds triester wordende situatie voor de vele medewerkers die wel met hart en ziel proberen te overlevende bij het zinkende schip wat SLM heet.


  Maak melding
 7. Dat komt ervan als mensen een nyang moeten maken bij het leasen van een vliegtuig. Matie maken met de keiharde chineze zakenmensen. Valt niet mee, he. Nou heb je geen geld om een entertainment pakket te installeren. Wiens beurt is het in december om een nyang te maken?


  Maak melding
 8. SLM is een triest verhaal zonder einde. het wordt tijd dat daar de beerpunt open getrokken wordt. Door het muilkorven van de stafleden en de bond(en) kan het nog even duren voordat een SLMer ballen toont


  Maak melding
 9. @Malr
  Wat een rare opmerking van jou .
  “ vermaak je zelf maar , je bent niet met entertainment geboren “
  Elk zich zelf respecterende luchtvaart maatschappij zorgt wel ervoor dat er op zulke lange vluchten wel een vorm van entertainment aanwezig is voor de passagiers. Die betalen toch ook hun hard verdiende geld voor een ticket. Zolang ik de SLM ken is men bezig geweest het bedrijf met lap middelen en halve maatregelen overeind te houden. Een van de gevolgen van dit slecht beleid hebben wij kunnen zien in de jaren tachtig . Het inhuren van een Amerikaanse piloot die was afgekeurd en derhalve niet meer mocht vliegen , maar het bij de SLM wel deed en daarmee mede debet was aan de ramp bij Zanderij die zoveel levens gekost heeft. Het was nooit wat en het wordt nooit iets met de SLM.


  Maak melding
 10. Tweemaal B747-combi, storingvrij op de Mid-Atlantische. Passagiers en vracht. Econ-ticket €380,– het hele jaar door. Bagage 40 kg vrij. Weg visum EU/Schengen. Bevoordeelt enkel KLM en houdt SLM in verdomhoekje. B747-combi’s worden op meerder lease-lokaties aangeboden. Huidige Airbus 340 t/m December 2019, op de Miami/Aruba/PBM/Cayenne/Belem – route. Start thinking big!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES