zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePremier Browne tekent overeenkomst met Caribisch Ontwikkelingsfonds tijdens staatsbezoek in Suriname

Premier Browne tekent overeenkomst met Caribisch Ontwikkelingsfonds tijdens staatsbezoek in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Premier Gaston Browne van Antigua en Barbuda heeft gisteren tijdens zijn bezoek aan Suriname, een overeenkomst ondertekent met het Caribbean Development Fund (CDF). Het doel van deze overeenkomst is technische bijstand te verkrijgen, voor het ontwikkelen en uitvoeren van een samenwerkingsplan ter ondersteuning van de landbouwproductie en -handel tussen Antigua en Barbuda en Suriname. De overeenkomst moet er ook toe leiden, dat de voedselzekerheid van het eiland gegarandeerd is. In de overeenkomst is ondermeer gesteld dat door het CDF in totaal U$. 310,000 wordt vrijgemaakt, om het eerdergenoemde te realiseren. 

Het land zal diverse landbouwproducten importeren uit Suriname om hun lokale sectoren te ondersteunen. Hiertoe zijn er maanden van voorbereiding voorafgegaan. Inmiddels heeft de premier van Antigua & Barbuda zich op een veldbezoek georiënteerd op de mogelijkheden voor import van bouwmaterialen, zoals steenslag en zand, vanuit Suriname.

Prime Minister Browne gaf op de persbriefing woensdagmiddag aan dat hij actief op zoek is naar regionale samenwerking. Tijdens zijn eerste bezoek aan ons land, is hij onder de indruk geraakt van waartoe Suriname in staat is.

Tevens kondigde de premier aan dat zijn regering nogmaals USD 1,3 miljoen zal uittrekken, voor het ontwikkelen van aanvullende initiatieven met Suriname. Hiertoe heeft de regering Bouterse een meeting met het bedrijfsleven gefaciliteerd, op dinsdagavond 28 mei, waarbij de delegatie van Antigua & Barbuda met het Surinaams bedrijfsleven kon identificeren welke aanvullende mogelijkheden er zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Day was een goede handel’s overeenkomst. Een after markt is gecreerd. Als er alleen ndp handelaren mag uitvoeren Dan is het tot een criminele overeenkomst verworden. Iedere handelaar moet kunnen uitvoeren. Zo kan een grootte groep Surinamers voordeel aan hebben.


  Maak melding
 2. Fa waka Surinamers,

  Gaan jullie echt wachten tot mei 2020 ?

  Stop de NDP ! Ze hebben een “tijdbom” geplaatst. Hoe langer zij aanblijven hoe krachter de bom en hoe ernstiger de schade !

  Weer overeenkomsten en leningen !

  Het geld gaat op maar wordt niet benut en heeft geen rendement.

  NDP-stemmers open je ogen en je verstand, kies voor je land Suriname in plaats van verliefd zijn op Bouterse.
  Betere joe mattie mandie maar joe boto no boro !

  No mik Sranang soengoe !


  Maak melding
 3. Stop de NDP ! Ze hebben een “tijdbom” geplaatst. Hoe langer zij aanblijven hoe krachter de bom en hoe ernstiger de schade !

  Weer overeenkomsten en leningen !

  Het geld gaat op maar wordt niet benut en heeft geen rendement.

  NDP-stemmers open je ogen en je verstand, kies voor je land Suriname in plaats van verliefd zijn op Bouterse.
  Betere joe mattie mandie maar joe boto no boro !


  Maak melding
 4. Het is de zoveelste overeenkomst die getekend wordt. In de afgelopen jaren zijn overeenkomst op overeenkomst getekend zonder één fuck van vooruitgang.
  ZIE HET ALS STEMMINGMAKERIJ!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES