maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeerkrachten naar DNA Suriname om petitie aan te bieden over veiligheid scholen

Leerkrachten naar DNA Suriname om petitie aan te bieden over veiligheid scholen

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn leerkrachten vanmorgen naar de De Nationale Assemblee gegaan om een petitie in te dienen. Zij hebben de gewenste beveiliging niet gehad op de scholen. De leerkrachten moesten uren bij het parlement wachten voor zij ontvangen werden. Dat leverde boze reacties op. Volgens een Waterkant verslaggever ter plekke zijn ze nog steeds niet ontvangen.

Scholen hebben hun deuren gesloten en kijken uit naar oplossingen vanuit het ministerie met betrekking tot de veiligheid op de scholen. De leerkrachten voelen zich onveilig en wensen niet verder te werken op deze manier.

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (OWC) heeft vanaf vandaag gewapende beveiliging toegezegd aan de scholen in Latour. Dit als maatregel na de verschillende incidenten van overvallen op diverse scholen. Blijkbaar is dit nog niet het geval geweest.

Filmpje:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Waarom petitie aanbieden??????? Neks No Fout Stem NDP & ABOB ……Verkrachtingen, Moorden en Roven horen bij. Nog 5 jaren..


  Maak melding
 2. Weer amateurisme ten top. Je weet dat de leerkrachten onderweg zijn, dan
  heb je toch snel een zaal klaar met koffie en cake. Hoe moeilijk kan het in
  godsnaam zijn. Nu zijn ze nog meer gefrustreerd.


  Maak melding
 3. Het DNAgebouw is eigendom vn simons en de coalitie-bende om haar heen. Zy bepalen wie te ontvangen n waneer. Dit is gewoon POWERPLAY


  Maak melding
 4. Dat zij nog geloven in de zogenaamde De Nationale Assemblee die totaal niets voorstelt. Puur voor- de- gekhouderij. Elk beestje moet een naam hebben. Hadden de leerkrachten steun verwacht. Deze hele regering en aanhang zien de rest van de bevolking als lamme schaapjes, waarvan zijn zieltjes kunnen winnen voor nog 5. Onze gemeenschap is dagelijks in groot gevaar. Kinderen, ouderen, zijn totaal niet veilig in ons landje. Dit is toch verschrikkelijk voor woorden. De kinderen zijn de lijdende partij, kunnen geen lessen volgens want hun leven en die van de leraren is dagelijks in gevaar. Ferrier met haar stomme, domme, bejaarden kop zal geen actie ondernemen. Kan haar niets schelen zij heeft geen schoolgaande kinderen, Na so a de.

  Sarie Torie


  Maak melding
 5. Geen zegen en voorspoed liggen in het verschiet, maar vloek en armoede als dwaze debiele idiote ndp paria’ s in 2020 wederom weer gaan voor 3x erger schijt en pis ddb vijf jaren paars wanbeleid. Broodje ei zal weer als in 1999, srd 15.000,- kosten. Een DWT srd 500. Ai opa en oma zugtoe, stem bakka dong moro alla sma samen na grontapoe ndp ezels en ezelinnen. Zelf een amoebe is van nature duizendenmalen wijzer dan alle ndp paria’ s samen.


  Maak melding
 6. Ik vind het wel jammer dat er zo wordt gereageerd vanuit de regering, het ministerie ( bewust met een klein letter) en de bond. Al jaren weet een ieder dat geen enkele leerkracht veilig is. Al jaren worden leerkrachten aangevallen door boze ouders en ontevreden verzorgers. Al jaren worden leerkrachten en leerlingen het doelwit van rovers, aanranders en ander ongemak. Geen enkele vakbond, mini-ster of regerinh heeft de veiligheid van de scholen aangepakt. Leerkrachten zijn al jaren verworpen naar de donkere zijde van het onderwijssysteem. Vechten voor meer geld geeft geen bescherming tegen niets. Staken om anderen politiek gewin te geven brengt jullie niet verder.
  Leerkrachten, onderwijsgevenden hoelang zullen jullie wachten tot er voor jullie wordt opgekomen? Is het geen tijd om zelf je stem te laten horen door de straten van Suriname? Is het geen tijd dat jullie laten horen wie jullie zijn en wat jullie waard zijn? Hoelang zal je tolereren dat je zo wordt aangesproken? Hoelang zullen jullie dat masker nog op hebben die jullie pijn, frustratie en ongelijkheid bedekt? Hoelang nog???
  Hebben jullie de toekomst van morgen niet in handen? Moet de Minister, President, Assembleeleden, Regeerders, Rechters maar jammer, ook rovers door jullie opgeleid worden?


  Maak melding
 7. CRIMINELEN LIJKEN NIETS en niemand meer te ontzien. Leerlingen en leerkrachten in Latour zijn de afgelopen dagen slachtoffer geworden van overvallers, waardoor de noodzaak is ontstaan om gewapende beveiligingsmedewerkers in te huren. Het is natuurlijk van de gekke dat dit moet gebeuren op plekken waar kinderen veilig dienen te zijn. Hoe veel dieper kunnen we als samenleving nog verder zinken?

  Wat gewetenloze criminelen bezielt om met wapens in de hand scholen tot doelwit te maken, is een vraag die alleen zij kunnen beantwoorden. Bij onderwijsinstellingen valt weinig te halen. Deze moeten in de huidige tijd meer dan ooit roeien met de riemen die ze hebben en hebben absoluut geen goedgevulde kluis. Is het ze te doen om wat mobiele telefoons van leerkrachten en leerlingen? Of die zuurverdiende paar centen van ouders die ze een kind hebben meegegeven om in de pauze een broodje te kunnen kopen? Dan ben je toch echt niet goed bij je hoofd en verdien je de zwaarst mogelijke straf.

  Leerlingen, ouders en leerkrachten van scholen in Latour zijn de situatie beu en trokken woensdag naar het ministerie van Onderwijs en gisteren naar De Nationale Assemblee (DNA). De beveiliging is inmiddels toegezegd, afgewacht moet worden of dat afdoende is en het veiligheidsgevoel daardoor terugkeert. De onveilige situatie kwam gisteren ook aan de orde tijdens de DNA-vergadering. Helaas ontaardde die weer eens in een schaamteloze vertoning, die kenmerkend is voor het huidige niveau van politici. Zelfs in een urgente kwestie als deze vonden oppositie en coalitie het nodig om het vooral niet met elkaar eens te zijn.

  Volgens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zijn er minder overvallen geweest dan in de media zijn gemeld en door de oppositie wordt beweerd; er zou slechts één geval zijn van een gewapende rover die twee leerkrachten heeft beroofd en een ander geval waarbij een zwerver in de buurt van een school zou zijn gesignaleerd. Volgens oppositieleden Asiskumar Gajadien (VHP) en Edward Belfort (Abop) zijn er minstens drie overvallen geweest en één persoon zijn verkracht, terwijl zeven scholen inmiddels zouden zijn gesloten.

  Wie er ook gelijk heeft, politici snappen kennelijk niet dat terwijl zij kibbelen en met een welles-nietesspelletje bezig zijn, de bewoners van een wijk waar criminelen huishouden slechts antwoord op één vraag willen hebben: wat gaat men doen om onze veiligheid te waarborgen? Een antwoord daarop hoeven ze niet te verwachten van politici die vooral hun eigen belang dienen.

  PS. ze hebben de president als hun grote voorbeeld. A moes de ndpsma sa e doe deng takroe dididbri sani disie.


  Maak melding
 8. Het parlement en de regering is in dienst van het volk. Parlementariers en ministers zijn dus eigenlijk de DIENAREN v.h. volk. Wanneer een groep burgers naar het parlement komt om hun grieven te uiten en een petitie in te dienen terwijl het parlement in sessie is dan dient de vergadering direct geschorst te worden om in alle nederigheid de burgers aan te horen en de petitie in ontvangst te nemen.
  Wat men absoluut niet moet doen is de burgers lang laten wachten (notabene in de stromende regen). Jenny Simmons moet ook niet komen zeggen dat die mensen van te voren een afspraak hadden moeten maken. Rotwijf/misbaksel Jenny S. moet niet arrogant doen en goed begrijpen dat zij de DIENAAR is van die mensen en dat een meester niet van te voren een afspraak hoeft te maken bij de dienaar om ontvangen te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES