vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit NederlandRaoul Boucke niet naar Europees Parlement ondanks flink aantal stemmen

Raoul Boucke niet naar Europees Parlement ondanks flink aantal stemmen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Raoul Boucke, de gedoodverfde eerste Surinamer die kans zou maken op een zetel in het Europees parlement, heeft het niet gehaald. D66 ging bij de verkiezingen die vorige week werden gehouden, terug van vier naar twee zetels. Hoewel Boucke op plaats twee stond en ruim 20.000 stemmen kreeg, kwam hij niet binnen. Samira Rafaela, die bij D66 als derde op de lijst stond, neemt zijn plek in.

Rafaela wordt de eerste Nederlandse afgevaardigde met een Caribische achtergrond in het Europees Parlement. Verslaggever Sam Jones belde met de in Suriname geboren Raoul Boucke en vroeg hem wat zijn eerste reactie is op de uitslag. “Ik wil een ieder die op mij gestemd heeft daarvoor heel erg bedanken” was zijn eerste reactie.

Voor zover bekend zijn er geen andere kandidaten met een Surinaamse achtergrond gekozen in het Europees Parlement. Luister hieronder naar de reactie van Raoul Boucke:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. Jammer heb niet op hem gestemd omdat ik mij niet kan vinden in D66.
  Maar Raoul (waar mee ik op school heb gezeten) gaat verder met goede dingen doen


  Maak melding

 2. Zijn oproep om op hem te stemmen om als eerste Surinamer in de Europees Parlement plaats te nemen daar heb ik geen gehoor aan gegeven.
  Reden waarom niet is:
  Je moet met je bijdrage wat kunnen betekenen voor de samenleving in Nederland.
  Ik geef mijn stem niet aan een Surinamer als hij niet goed is dus stem ik niet op hem OMDAT hij een Surinamer is.
  Ik geef mijn stem aan een politicus die wat kan betekenen voor de samenleving in Nederland gelet op zijn punten die hij wilt verwezelijken.

  Bijvoorbeeld: ik zou stemmen op een politicus die de multinationals hun ontwijkingsgedrag om belasting te betalen wilt aanpakken met een gedegen plan


  Maak melding

 3. @Bigi Sma,

  Helemaal eens met jouw reactie.
  Ook ik heb niet gestemd op Raoul Boucke. Zijn Surinaamse afkomst was voor mij niet de beslissende factor wel op hem te stemmen. Veel Surinamers denken echter wel zo.
  Heb dagen getwijfeld tussen 2 partijen, pas in het stembureau heb ik mijn keuze gemaakt. Van te voren had ik voor mezelf al bepaald dat ik op een vrouw zou stemmen. Maar op welke vrouw dat was verdomd moeilijk. Heb uiteindelijk gestemd op een vrouw van niet autochtone afkomst.
  Zij voelt zich verantwoordelijk voor mensenrechten. Dat heeft mij over de streep getrokken, want er veel mis op de wereld als het gaat om mensenrechten.


  Maak melding

 4. Het was een mooi gebaar om te apelleren aan de surinaamse roots…Raoul maakte de fout dat weinig surinamers zich ook zo voelen en vooral solidair zijn.

  Jammer, ik had wel op hem gestemd; D66 program spreekt mij sws aan en zeker als suri, w.g. solidariteit!

  Aan de andersdenkenden, blijf vooral waar je bent (bekrompenen).


  Maak melding

 5. Politiek altijd ruziemaak. Wanneer praten dan zijn tegen elkaar. Wanneer niet praten dan achter dichte deurtje samen eten samen drinken. Daarom politiek mag van mij mars eten met hete vuurpeper en Himalaya zouten en dan zweten en branden wanneer zij poepje doen.


  Maak melding

 6. Voor de 2e maal heb ik op je gestemd, maar helaas! D66 is een ok partij.

  SuriNeds zijn apolitiek. Ik heb een paar van ze gevraagd of ze gaan stemmen en schrok van de antwoorden die ze gaven. Ik vroeg ze ook mij te machtigen om voor ze te gaan mogen stemmen, ook dat weigerden ze. Ze bleven erbij dat ze hun stem aan niemand gaven. In Nederland heb je ook vluchtelingen en vele mensen uit de onderontwikkelde landen of anders gezegd geen democratische landen, moslimlanden, die op zijn minst 10 jaar al hier wonen, oa Afghanen, één van hen vroeg mij wat de EU-verkiezingen eigenlijk zijn. Je krijgt een oproepkaart om te gaan stemmen, maar snap er niets van. Ja want heb je aan zulke mensen, die op grond van mensenrechten hier mogen zijn en eigenlijk het hele systeem niet begrijpen.

  Voor de republiek Suriname en het klimaat, milieu, mangrovevegetatie bij bedreigde gebieden voor de kust van Suriname. Opgeven moet je niet. Doorgaan en wellicht dat je over 5 jaar het wel haalt. Niet opgeven en in blijven geloven.

  Geen succes in de politiek, het alle beste toegewenst met alles ook met je vriend in de liefde en het leven.

  Recht En Waarheid Toegewenst

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. @Passant,

  Dat jij D66 een ok partij vindt, is jouw goed recht, maar respecteer de keuze van anderen.
  Jij hebt het recht niet om wie dan ook te betichten van a-politiek te zijn. We leven in een democratie en hebben de keuze te stemmen op welke persoon van een partij men wil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES