Meer dan 100 reizigers gestrand door kapotte ferry

3
Sandaka
Veerboot MB Sandaka. Foto: Guyana Chronicle

Meer dan 100 Surinaamse en Guyanese reizigers zijn gestrand als gevolg van de technische problemen aan de Canawaima Ferry, die sinds maandag tot nader orde hierdoor uit de vaart is gehaald. Om dit op te vangen wordt er een vervangend vaartuig ingezet.

De veerboot MB Sandaka wordt ingezet. Deze zal alleen in het weekend van 31 mei tot en met 2 juni beschikbaar zijn voor passagiers die terug moeten naar hun land. Er zal geen verkoop van nieuwe kaarten zijn om over te steken. MB Sandaka vertrekt om 9.00 uur vanuit Moleson Creek Terminal-Guyana (inchecken: 06: 30 uur tot 08:00 uur) en vertrekt weer om 11:30 uur vanuit South Drain-Suriname (inchecken: 08:00 uur-10:00 uur).

Het Ministerie van Openbare Infrastructuur in Guyana laat weten dat er besloten is om de MB Sandaka in te zetten zodat de terugkeer van aan beide zijden gestrande passagiers en voertuigen opgelost wordt. Na 2 juni wordt deze dienst opgeschort. Er wordt hard gewerkt om de problemen van de Canawaima Ferry spoedig op te lossen. Wanneer de veerboot weer haar activiteiten over de Corantijn rivier zal hervatten is nog niet bekend.

UPDATE: Volgens De Ware Tijd is een aantal passagiers dat in Guyana was gestrand door het uitvallen van de Canawaima-veerboot, dinsdagavond met de SLM-vlucht uit Miami teruggevlogen naar Suriname.

3 REACTIES

  1. Bouw een brug dan die boot repareren, dan kan iedereen makkelijk grens oversteken en scheelt reistijd dat je niet ochtend moet aanwezig zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.