woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameEerste asfaltlaag voor Mangolaan in Suriname

Eerste asfaltlaag voor Mangolaan in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Mangolaan is onlangs van de eerste asfalt laag voorzien. Volgens het ministerie van OWT&C in Suriname meldt, is deze laan samen met de Paragrasweg en de Nieuw Charlesburgweg opgenomen in het Dalian IV project. Op deze manier probeert het ministerie een goede ontsluiting te creëren, voornamelijk voor het verkeer dat gaat van het oosten naar het westen vice versa. Daarnaast betekent deze aanpak ook dat onder andere de buurtbewoners veilig en vlotter over de weg kunnen. De weg heeft een lengte van ongeveer 1.200 meter en een breedte van 5 meter.

Er zijn heel wat voorbereidingen vooraf gegaan aan dit moment. Zo is het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), eerst gestart met het rioleren van de weg, waarbij ook gelijk de huisaansluitingen zijn meegenomen. Vervolgens is de aannemer, Dalian (CGN), gestart met het opbouwen van de weg. Deze opbouw bestaat uit 50cm klinkzand en een 20cm basecourse. Zaterdag 25 mei 2019, was CGN zo ver om te starten met de eerste asfalt laag, de binderlaag, van 4.5cm.

Ten aanzien van de nutsvoorzieningen, zijn aanwezige kabels onder de weg vervangen en verplaatst naar de berm. Hiermee zijn ook de waterleiding buizen vervangen. Na het aanbrengen van de binderlaag, zal de weg voorzien worden van een toplaag van 3.5cm. Tevens zal er ook aan de westelijke zijde van de Mangolaan een voetpad worden aangelegd van 1.8 meter. De nodige wegmarkeringen en verkeersborden zullen ook geplaatst worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Laten we hopen dat nu snel de nieuw charlesburgweg wordt aan gepakt want het is zo langzaamaan een levensgevaarlijke weg geworden.
  Het is goed dat er wegen worden gerehabiliteerd maar de echt belangrijke wegen zoals de kwatta weg gebeurd niets aan terwijl deze weg zoals hij nu is totaal niet geschikt is voor al het verkeer wat er dagelijks overheen moet. Vanaf de vijfde rijweg tot in de stad moet hier feitelijk met grote spoed iets aan gedaan worden


  Maak melding
 2. @Hobbybob!! De weg van Charlesburg is dusdanig!! dat wanneer je daar een krobia uitzet in de regentijd en je komt over twee weken dan is het een tilapia geworden!!


  Maak melding
 3. Waar was men de afgelopen 9 jaren. Nu de verkiezingen eraan komen wordt men opeens actief en begint men aan allerlei show projecten om stemmen te winnen en na de verkiezingen vergeet men de bevolking weer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES