dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisPresident van Suriname doet verhaal als 'levende legende' in museum

President van Suriname doet verhaal als ‘levende legende’ in museum

-

Does Travel - naar Suriname

In verband met Museum Nacht heeft de Surinaamse president Bouterse als ‘living legend’ zijn verhaal verteld aan tieners die in de Memre Buku Kazerne een bezoek brachten aan het Surinaams Leger Museum. Het staatshoofd vertelde in een heel ontspannen sfeer zijn levensverhaal aan de jeugd uit Brokopondo.

Op de Museumn8 gaan deuren van musea open om bezoekers kosteloos toegang te bieden. Het thema voor dit jaar is ‘The night of the living legend’. De legerleiding koos unaniem de president als living legend en nodigde hem uit. De president ging daarbij uitgebreid in op vragen van de jeugdigen.

Majoor Ilahibaks vertelde onder meer over het sportverleden van de president en zijn legerperiode. Volgens hem heeft president Bouterse heel veel gedaan voor het land.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

46 REACTIES
 1. Kleine kinderen weten niet beter, en daar maakt deze pathologische leugenaar dankbaar misbruik van, deze grote lafaard wil zich beter voordoen, dan dat hij in werkelijkheid is, daarom zag je deze lafaard nooit verschijnen voor de krijgsraad, om zich te verantwoorden voor al die moorden die hij op zijn geweten heeft.


  Maak melding
 2. De moordenaar die debet is geweest aan het faillissement van SU…

  Het leegroven van de staatskas, participeren in de cokehandel, faciliteren van rovers en criminelen en het ondermijnen van rechtstelsel…en het afbreken van alles wat ooit een succes is geweest…hierin BLINKT hij uit……

  iemand die als goed voorbeeld dient in SU…..zie het resultaat…oordeelt u zelf maar…


  Maak melding
 3. Bouta kan veel eerder getypeerd worden als een living disaster, een living failure en een living devil dan een living legend. Feit is en blijft dat hij niks goeds heeft betekend voor de ontwikkeling van land en volk.


  Maak melding
 4. Laat hij aan die kinderen ook vertellen wat z’n rol is geweest bij de drugssmokkel (veroordeelt voor 11 jaren in NL), wat z’n rol is geweest bij moordpartijen zoals de decembermoordenzaak ( strafeis geeist van 20 jaar door het O.M) en wat z’n rol is geweest bij de vele corruptieschandalen in SU (z’n naam is genoemd geworden als ontvanger van steekpenningen in de Ballast Nedam zaak). Maar dat zal die pathologische leugenaar vast niet gedaan hebben.


  Maak melding
 5. Onschuldige kindjes verhaaltjes op de mouw spelden…… na drugsbaron, massamoordenaar, nu ook een latente pedofiel. Wat een ranzige, walgelijke en schaamteloze vertoning.


  Maak melding
 6. Jongeren zijn makkelijk te manipuleren dus voelt de CEO van de Firma List en Bedrog zich als een vis in het water.

  De trukendoos gaat helemaal open.

  Deze Godfather van de Cosa Nostra Organisatie is helemaal in zijn element.


  Maak melding
 7. IK VIND DIT DIEP EN DIEP TREURIG, GEEN WOORDEN VOOR, ik laat me nooit zo uit maar dit vind zo en zo schofterig, hij misleid zelfs de jeugd, deze man heeft totaal geen gevoel voor de mensheid, dit geeft ook aan dat deze man echt niet schroomt om mensen een kopje kleiner te maken, heeft Bouterse ook alles verteld zoals de de 8 decembermoorden, de levende legende is in drugspraktijken waarvoor hij in Nederland in de gevangenis moet brommen, verteld Bouterse ook aan de jeugd dat hij iedereen kapot wil maken die niet met zijn gedachten meeloopt, vertelt hij ook aan de jeugd dat ze ook geen toekomst zullen hebben. PRESIDENT U MOET ZICH DIEP EN DIEP SCHAMEN 😳


  Maak melding
 8. Er is een gezegde: iemand een veer in de reet steken. Betekenis: iemand complimenteren.
  Bouterse echter laat zich niet door een ander een veer in zijn reet steken, die veer steekt hij zelf in zijn reet. Typisch het kenmerk van den narcist!!


  Maak melding
 9. Oma taki, wat een aartsleugenaar om na te laten zijn misdadig corrupt moordende wandaden aan zijn medemensen. Gelukkig zal in de nabije toekomst in de geschiedenisboeken alles over zijn duistere duivelse levenswandel en handelingen te lezen zijn. Alleen oerdomme dwaze debiele idiote aanhangers willen dat niet horen, lezen of weten. Opa taki, deze man is de misdaadvloek sinds 1980, de wortel en oorzaak dat land en volk de paarse duisternis in zijn gekomen. Alle ndper’ s zijn trouwens misdadig bezeten zombies.


  Maak melding
 10. Een Volk Dat Voor De Tiran ddb Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  zie enkele misdaden van ddb/ et Monster ddb
  – 25 februari 1982 – 8 december 1982 – MoiWana86 – gewijzigde amnestiewet 4 april 2012 – 3 x skeer van Suriname, de heel grote armoede en heel grote ellende in Suriname,

  ddb is de grootste en zwaarste crimineel van misdaden/misdrijven tegen de menselijkheid van de republiek Suriname sinds 25 november 1975 tot heden,

  Jeugd van Suriname, kent u geschiedenis en zoek alles over de ddb op via google en laat u geen zand in de ogen strooien door deze zeer boze wolf in schaapkleding. Deze man is alleen bezig met zijn enige eigen belang en dat is niet in de gevangenis terecht komen. Anderen hebben het gedaan en hij is de duif.

  Zie:
  – op de vlucht dood geschoten. Forensisch onderzoek of forensische wetenschap is sporenonderzoek toont aan dat de 15 anders denkenden van voren zijn dood geschoten, zie de leugen van deze man.

  valse alibi
  …’De strategie van de verdediging brokkelt af.’ De beschuldiging dat er sprake was van een samenzwering tegen het leger is wel ontzenuwd . Evenals het verhaal dat de mannen ‘op de vlucht (van achteren)’ zijn neergeschoten. Ook het alibi van de heer Bouterse lijkt op losse schroeven te staan. ‘Vanaf dag één is slim volgehouden dat de mannen in de nacht van 8 op 9 december zijn doodgeschoten. Bouterse had een alibi: hij bracht de nacht door met zijn vriendin RCAL bij het huisadres van de arts RLPS aan de Swalembergstraat in Paramaribo. Nu weten we dat er vanaf ’s morgens tot aan de late avond geschoten is. Vóór 22.30 uur was iedereen al dood…’

  Fred Derby een van de gearresteerden was op 8 december 1982 nog bij ddb in Fort Zeelandia in Paramaribo langs geweest en hij mocht zijn kleding tussen de vermoorden 15 slachtoffers gaan afhalen voor 22.30 uur op 8 december 1982.

  Dodenlijst en zij die moesten worden opgepakt en worden geëxecuteerd of zijn geëxecuteerd op 8 december 1982 in Fort Zeelandia Paramaribo Suriname
  Vakbondsleider Fred Derby (opgepakt en vrijgelaten)
  Vakbondsman Romeo Hoost ( was uitlandig), nog in leven, woont in Nederland
  Eigenaar De Vrije Stem , Wilfred Lionarons, ( was uitlandig)
  Notaris Mr. Fred Manichand ( was uitlandig)
  (Gevlucht)
  Radio-omroeper, journalist Johnny Kamperveen, (Gevlucht)
  Paul Salam Somohardjo, politicus, (Gevlucht), nog in leven woont in Paramaribo, Suriname

  De 15 vermoorden:
  John Baboeram, advocaat
  Bram Behr, journalist
  Cyriel Daal, voorzitter Moederbond
  Kenneth Goncalves, advocaat, deken van advocaten
  Eddy Hoost, Advocaat,
  Andre Kamperveen, eigenaar Radio ABC Suriname, journalist, vice voorzitter FIFA,
  Gerard Leckie, docent Universiteit van Suriname/Thans ADEK
  Sugrim Oemrawsingh, wiskundige en natuurkundige
  Baal Oemrawsingh, docent Universiteit van Suriname
  Lesley Rahman, journalist
  Surender Rambocus, luitenant die gevangen zat omdat hij ddb en andere coupplegers wilde afzetten in november 1982
  Harold Riedewald, advocaat
  Jiwansingh Sheombar, militair, was al opgepakt en veroordeeld en opgesloten
  Jozef Slagveer, Journalist
  Robby Sohansingh, ondernemer
  Frank Wijngaarde, journalist

  ddb is een zeer gevaarlijke man en de aller grootste misdadiger/crimineel van de republiek Suriname sinds 25 november 1975 tot heden. Deze man mocht nooit president van de republiek Suriname zijn, omdat hij niet over goed gedrag beschikt en het volgens de grondwet niet is toegestaan dat een crimineel president van een land, cq republiek Suriname mag zijn en gekozen mag worden. ddb is een zeer zware en grote crimineel.

  Hij is ook in Nederland veroordeeld voor 11 jaar gevangenisstraf voor drugshandel en moet deze straf ook in Nederland komen uitzitten.

  Hij is ook op de opsporingslijst van de CIA en DEA voor drugshandel en deze willen hem in USA ook het gerecht hiervoor. Rodger Khan drugshandelaar uit Guyana heeft de USA al al opgesloten in USA.

  ddb ruilde ook zware militaire wapens in met de Farc in Columbia en drugs kwam hierdoor naar Suriname.
  – pablo escobar de grootste drugscrimineel van Columbia was ook toen die leefde in Suriname en had nauw contact met ddb.

  ddb is een heel zware, zeer gevaarlijke en grootste crimineel van Suriname. Hij wil kosten dat het kost president van Suriname blijven omdat hij weet dat hij voor het 8 december 1982 moorden de gevangenis in moet en heeft van de krijgsraad/rechtbank in Suriname hiervoor nu al een eis van 20 jaar gehad.

  ddb, kliek, ndp is bezig alles te doen dat hij niet in de gevangenis terecht komt. Zie u dat een ieder die deze man steunt een misdadiger is. Zie de awarie domrie die zich zelf Christen noemt en ze Bijbel gebruikt om deze man te ondersteunen. De mensen in die kerk van deze ndp-awarie domrie moeten zich diep schamen om lid van de Christelijke Kerk van deze man te zijn.

  De kleur paars van de ndp is een vervloekte kleur in Suriname. Een ieder die iets van deze partij aantrekt zorgt ervoor dat die vloek in Suriname zal blijven bestaan en is vervloekt, net als ddb, awarie domrie enz.

  Er zijn vele zaken waarom men uit moet kijken voor dit monster ddb. Alles is terug te vinden op het internet.

  Zie de vrienden van ddb
  – obiang is een dictator van Equatoriaal Guiea dat een dictatuur is,
  – miguel díaz-canel, dictator van Cuba dat een dictatuur is,
  – maduro, dictator van Venezuela dat een dictatuur is.

  ddb wilt van de republiek Suriname ook een dictatuur maken na 25 mei 2020 en de dictator zijn van Suriname net als zijn vrienden hierboven.

  Er zijn heel veel misdaden gepleegd door ddb en kliek, ndp, adviseurs en mensen rondom ddb.

  Jeugd/jongeren, kiezers van Surinamer ddb is een wolf in schaapskleding die zich nu voordoet als een legende en in het legermuseum van de Memre Boekoe Kazerne jullie komt bespelen, hoe geweldig hij is. Hij strooit jullie zand in de ogen. ddb is een zeer valse, gemene, oude, uitgekookte boze wolf.

  Jeudg van Suriname, jongere Surinamers. stemt u niet op deze man of leden van zijn ndp-partij op 25 mei 2020. De armoede in Suriname komt door hem. Hij en zijn adviseurs en familie leven in rijkdom en zie jullie heel grote armoede en ellende. Het komt door hem. ddb is bezig met zijn enige eigen belang en dat is om niet in USA, Nederland en Suriname in de gevangenis terecht te komen. ddb houdt niet van jullie. ddb is op zich zelf verliefd. Zie maar dat hij nu voor jullie legende komt spelen. vals zingt op podia, met jonge meiden danst, met dames danst en het hele Surinaamse Volk belazert.

  ddb is een heel grote en zeer gevaarlijke crimineel, moordenaar. ddb is er om mensen te vermoorden. Een zeer boze en gemene, valse wolf in schaapkleding. Hij weet wel hoe hij zich moet vermommen en met list en bedrog mensen te misleiden en zich anders voor te doen dan die in werkelijkheid is.

  U bent gewaarschuwd.

  Wo K als jullie dat niet willen in zien.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. Majoor Ilahibaks vertelde onder meer over het sportverleden van de president en zijn legerperiode. Volgens hem heeft president Bouterse heel veel gedaan voor het land ??

  Deze arme kinderen worden misleid. Het sportverleden van Bouterse bestaat uit het verkopen van pornobladen en als legerleider heeft Bouterse behoorlijk wat bloed aan zijn handen. Welke legerleider slacht zijn eigen bevolking op een beestachtige manier af. Er moet halt worden geroepen aan dit soort bijeenkomsten….walgelijk!


  Maak melding
 12. Fred Derby een van de gearresteerden was op 8 december 1982 nog bij ddb in Fort Zeelandia in Paramaribo langs geweest, voor 22.30 uur op 8 december 1982 waren de 15 slachtoffers dood toen hij in Bastion Veere zijn kledign ging halen.

  Toen ddb Fred Derby op 8 december 1982 naar Bastion Veere stuurde om zijn kleding te halen, waren deze 15 op gepakten in Fort Zeelandia en hij de hele dag tussen was opgesloten om 22.30 uur dood.

  ddb was op 9 december 1982 bij RLPS aan de Swalembergstraat in Paramaribo en niet zoals hij het Volk wil doen geloven dat de 15 mannen op 9 december 1982 waren dood geschoten in Fort Zeelandia en hij daar niet aanwezig was.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. Enkele van de jeugdigen wonen te Abra Broki. Ze vertelden dat ze rildne van afschuw. Het was alsof een duistere macht hun van hun verstand probeerde te beroven. A leki wang gevoel te wang bakroe de na joe nabijheid. A leki oeng edi beng kong bigi. A gevoel dati e no mang denki nuchter. Evelien taki, mi dati sjie en ooktoe arki, deze man is 100% een duivelse zoon, hij heeft vele maskers om mensen te misleiden en te bedriegen. Hij spot en looft zichzelf op een duivels bedriegelijke manier, terwijl wereldwijd zijn daden bekend zijn. Jacgeline kan zich gewoon niet voorstellen dat mensen oor hebben voor al die rotzooi en nonsens die hij hen voorhield. Uit respecht voor zijn zelf gemaakte presidentschap toonden velen zich zgn geinteresseerd, maar nieman stelde vragen over zijn rol tijdens de mislukete revo periode en pe a moni de. Bianca sreef zag een donkere schaduw achter deze duivels leider. Otto wilde niets daarvan weten, a mang na egte egte, mi lobi a mang. Otto’ s vader is een nietsnut die elke maand een gratis paarse ehbo pakket ontvangt. Otto zelfs na hosselmang. Jerry zuchtte ai Otto, nooi mi sabi dati e dong so. Het gros van de kinderen wilden gauw naar huis, want ze hadden honger van al dat loos en bigi taki foe eng srefi gesprek. Thuis aangekomen vroeg Dannie, ma is echt waar wat ddb hebt gezegt, nee mi boi, na soso halve waarheid vol paarse misleiding en bedrog. Na wang echt didibri in mensengedaante.


  Maak melding
 14. @@@ Passant…ndp bespotter…JULLIE ZIJN ERNSTIK gefrustreerd het druipt van af bij jullie BUCK DANCING PUNK AAS COONS JULLIE HEBBEN VRIJE toegang tot de BOSJEBRUG. SUUUUC6.


  Maak melding
 15. Bron: AD

  ” … Desondanks wordt hij vanwege zijn grootscheepse handel in cocaïne in verband gebracht met voormalig Surinaams legerleider en huidige president Desi Bouterse. … “


  Maak melding
 16. KODJA 27 mei 2019 at 15:47
  @@@ Passant…ndp bespotter…Ik BEN ERNSTIK gefrustreerd het druipt van af bij mij BUCK DANCING PUNK AAS COONS IK HEBBE VRIJE toegang tot de BOSJEBRUG. SUUUUC6.


  Maak melding
 17. Majoor Ilahibaks, “de president heeft heel veel gedaan voor het land. ”

  De groot Inquisiteur van Suriname past misschien beter bij daden van deze president.

  Voor hem was er al een pijnhoop van het land gemaakt. De grote trek in de jaren 70 naar Nederland bevestigt dat.


  Maak melding
 18. Desi is een moordenaar en drugsveroordeelde, zijn echte en onechte zonen hebben meerdere keren gevangenisstraf gekregen voor ernstige misdrijven die ze hebben begaan. Ik vraag mij dan ook af wat deze misdadiger de kinderen te vertellen heeft.
  Zijn levensverhaal is een aaneenschakeling van moorden, drugsdealen en als een soort slavenbaas een volk knechten.

  Hoe achterlijk moet je als ouder zijn om je kind naar zo’n misdadiger te sturen.
  Zie daar de toekomstige moordenaars, drugsdealers en volksverlakkers


  Maak melding
 19. Heeft hij ook verteld dat hij zijn militaire opleiding in nederland niet heeft kunnen afmaken. Hij was een mislukkeling en is vroegtijdig gestopt met de opleiding. Uit frustratie is hij daarna naar sur vertrokken.
  En dat frustratie zet zich tot heden door. Geestelijk is hij een wrak en kan niet functioneren.


  Maak melding
 20. In de derde wereld landen worden na aftreden president tot verantwoording geroepen over het gefaalde beleid. Zal dit in Sur ook gebeuren?
  Ten onrechte vekregen bezittingen en geld wordt geconfiskeerd en gaat terug naar de Staatskas.


  Maak melding
 21. Voor vele djoeka’s is hij zeker een legend. Vooral voor die soort dat liever een wapen trekt dan te werk gaat met een pikhouweel.


  Maak melding
 22. Desondanks wordt hij vanwege zijn grootscheepse handel in cocaïne in verband gebracht met voormalig Surinaams legerleider en huidige president Desi Bouterse.

  Bron: AD


  Maak melding
 23. Volgens majoor Ilahibaks heeft president Bouterse veel gedaan voor het land. Nou ik ben benieuwd wat die vele prestaties zijn geweest want ik zie ze niet. Toen Bouta de macht overnam was de koers srd 2,80 voor 1U$ dollar en nu ongeveer 9 jaren later is het meer dan srd 8 voor een U$ dollar. Dus ik weet niet waar majoor Ilahibaks het over heeft. Volgens mij is majoor malloot Ilahibaks een grote ezel of 1 van bouta’s billenlikkers.


  Maak melding
 24. Levende Legende laat mij niet lachen. Er bedoeld worden nog in leven zijn de moordenaar, klinkt beter. Degene die dit bedacht en geschreven heeft “Levende Legende” is goed gestoord of is een grote hielenlikker, Bouta is geestelijk ziek en zo ook velen die met hem samenwerken in deze klote regering.


  Maak melding
 25. Zijn levensverhaal zal vermoedelijk alleen de positieve kanten uit zijn leven hebben belicht. Ik kan mij niet voorstellen dat hij de kinderen heeft lastig gevallen met de mindere fraaie gebeurtenissen uit zijn leven. Vandaar de naam “levende legende”.
  Wellicht was het realistischer geweest om ook de “levende ellende” aan de kinderen voor te schotelen.


  Maak melding
 26. Deze man moet nooit herkozen worden.Hij heeft een verwrongen geest en is ervan overtuigd dat hij Suriname tot grote hoogte gaat brengen.En zijn raadsadviseur Steve Meye steunt hem hierin


  Maak melding
 27. Kyk goed nr d foto wie d jeugdigen zyn die hy probeert te paaien n te naaien die schoft. Alml dromers vr n betere toekomst n zitten luisteren nr die misleider die hun die droom hft ontnomen. Dit deel vn ht volk moet nu gaan inzien dat ze worden misbruikt. Abrabroki zyn jullie inderdaad zo dom n achterlyk?


  Maak melding
 28. @@@Percival
  Ik hoop dat je gelijk krijgt dat hij niet wordt herkozen, want een nieuwe termijn zal voor Sur desastreus uitpakken. Dan zal Amerika militair moeten ingrijpen. Of Brazilië in overleg met Amerika en Frankrijk. Maar het kan eveneens door Fransen worden gedaan. Ze azen stilletjes toch op Sur en krijgt aansluiting met Frans Guyana. Geloof mij dat de fransen een rare beest zijn. De naam Suriname zal dan niet meer bestaan, wordt toegevoegd aan als Frans over zee gebiedsdeel met Franse wetten en regelgeving. Einde oefening.


  Maak melding
 29. Deze jonge kinderen zitten verlaten bij en snappen echt niet waarom ze verplicht naar deze moordenaar moeten luisteren. Een grotere afgang van deze charlatan was niet denkbaar.


  Maak melding
 30. Volgens majoor llalhibaks: Volgens hem heeft president Bouterse heel veel gedaan voor het land.

  Majoor wat ben jij een onder kruipsel en huichelaar.

  Vreet nog meer stront van DDB.


  Maak melding
 31. Het ergste is dat de mensen als mieren op hem afkomen wanr hy n byeenkomst in welke vorm dan ook laat organiseren. Als in zo’n geval de mensen massaal wilden wegblyven zou ht meteen afgelopen zyn met deze misdadige party.


  Maak melding
 32. Mensen toch: er zijn ook levende legendes in negatieve zin en Bouterse is er een van. Neen, correctie : hij is de grootste negatieve levende legende,Hij zal in onze geschiedenisboeken zeer zeker niet positief vermeld worden. gelieve op zijn grafsteen te beitelen: Hier ligt de grootste narcist van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES