zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVijftienjarige knaap mishandelt winkelierster om sigaret

Vijftienjarige knaap mishandelt winkelierster om sigaret

-

Does Travel - naar Suriname

Een jongen van 15 jaar oud is door de politie in Suriname aangehouden nadat hij een winkelierster te lijf ging met een scherp voorwerp. Aanleiding hiervoor was dat de vrouw weigerde een sigaret aan hem te verkopen omdat zij wist dat hij minderjarig is.

De winkelierster verklaarde dat de jonen (R.P.) op woensdag 22 mei haar winkel binnen stapte om een sigaret te kopen. Toen zij dit weigerde liep hij boos de winkel uit. Op donderdag 23 mei ging R.P. weer in de winkel. Wat de winkelierster niet wist was dat R.P. gewapend was met een scherp voorwerp en dat hij haar kwaad wilde doen.

Op een bepaald moment trok deze jeugdige gewelddenaar dat scherp voorwerp tevoorschijn en raakte de winkelierster daarmee aan haar rechterhand. R.P. werd door omstanders aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het ressort Santo Dorp. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden.

De politie van het ressort Santo Dorp heeft op donderdag 23 mei de 15-jarige R.P. aangehouden. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld en ingesloten in het Opa Doeli doorgangscentrum.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. ook weer zo iets schoolverlater ,opvoedt problemen thuis,en hier zyn er duizenden van ,hier moet wat aan gedaan worden .nu is het dweilen met de kraan open


  Maak melding
 2. Het zal mij niet verbazen dat deze jongen van 15 jaar niet eens weet wie zijn vader is. Het feit al dat hij al op zo een jonge leeftijd begint te roken maakt duidelijke dat er iets mis is aan zijn opvoeding. Ik weet dat de leiders van de ABOP elkaar beconcurreren met het aantal kinderen die ze hebben verwekt. Sommigen zeggen dat ze meer dan 120 kinderen hebben. Nooit lees ik iets over de verantwoordelijkheid hiervoor.


  Maak melding
 3. Papa nergens te bekennen en natuurlijk heeft hij 8 halfbroers en half zusters en zijn moeder loopt in te strak paars t-shirt


  Maak melding
 4. Een misdaad begaan uit voorbedachterade wwegt zwaarder op tegen n misdaad dat plotsl in n oogwenk gebeurt. Hy hft geen rekening wiln houden mt recht n regel dus flink afstraffen n laten janken.


  Maak melding
 5. Vader is bootjesvaarder in Moengo. Hij was op doorreis en ontmoette dansende moeder in club diamond. Van het 1 komt het ander en ze raakt zwanger van hem.Vader doet de abop houdini truc en moeder baart haar zevende kind. Broers, zussen en oma nemen de zorg van het kind over en moeder gaat vrolijk weer door met haar club praktijken. Vind je het gek dat het fout gaat.


  Maak melding
 6. @Su Bliem 26 mei 2019 at 10:04, met u eens, ik kan mij herinneren als klein jongen, 1973 kon je losse sigaretten kopen dat het nog nu gebeurt, de tijd staat stil in surinSuriname


  Maak melding
 7. Wat zou hij doen als een 1 srd van de winkelier zou moeten ontvangen. Juist, vermoorden. Generatie paarse misdadigers. Zo ouders, zo kinderen. De zes visfabrieken kan nuttig voor het opschonen van Suriname zijn. Inladen die troep en in de open oceaan laten zinken.


  Maak melding
 8. Als er iets mis is met de opvoeding van deze Surinaamse jongen vanwege op zo een jonge leeftijd beginnen met roken, mag men de helft van de Nederlanders of andere volkeren ook verwijten dat er iets mis was in hun opvoeding. Het roken is niet in Suriname uitgevonden. In Nederland roken ze al stiekem op 12-13-jarige leeftijd. Waar deze jongen de mist ingaat, is het toebrengen van de steekverwonding. Daar klopt iets niet. Laat opa Doelie hem maar onder de hoede nemen en hopelijk stuurt hij bij.


  Maak melding
 9. Waarom geen vakantiebaantje, bijna alle jongeren in Nederland hebben
  een vakantiebaantje, dat moet in Suriname toch ook kunnen. Leren ze
  verantwoording en met geld omgaan.


  Maak melding
 10. Niks mis met de opvoeding zoals PakirAtigri terecht stelt. Het zit in hun genen om meteen geweld te gebruiken wat weer een kenmerk is voor achterlijken.


  Maak melding
 11. 15 jaar en nu al bij de les om een geweldenaar te worden.
  Als vader zou ik hem leren om te gaan met zijn gebrek aan respect voor anderen maar vooral voor ouderen en vrouwen.
  Als vader zou ik hem de les voorlezen die hij wellicht de komende jaren zich zal blijven herinneren.


  Maak melding
 12. @ Pakiritigri
  Je posting is grotendeels irrelevant.
  “Als er iets mis is met de opvoeding van deze Surinaamse jongen vanwege op zo een jonge leeftijd beginnen met roken, mag men de helft van de Nederlanders of andere volkeren ook verwijten dat er iets mis was in hun opvoeding. Het roken is niet in Suriname uitgevonden. In Nederland roken ze al stiekem op 12-13-jarige leeftijd.” Irrelevant

  “Waar deze jongen de mist ingaat, is het toebrengen van de steekverwonding. Daar klopt iets niet”
  Nee, onjuist. Niet de verwonding die hij de mevrouw aanbracht is fout.
  Je tipt hierbij de aanleiding aan als fout.
  Het gaat zelden tot nooit om de aanleiding. Het gaat om de oorzaak.
  Als jongeren het verkeerde als voorbeeld zien gaan ze dit volgen. Immers, zij denken dat dit gewoon is en zullen dit ook nadoen.

  Je laatste zin snijdt hout. Laat een instantie hem weer in het juiste gareel brengen.
  Maar, de kans op herhaling blijft bestaan.
  Als zijn omgeving niet veranderd kunnen zij weer vat op hem krijgen.
  De oorzaak moet worden bestreden.
  Armoede, werkloosheid, ONDERWIJS, dit zijn zaken die aangepakt moeten worden.


  Maak melding
 13. Geef hem een goede stevige les, voordat hij de smaak van de wegen der roversbende te pakken heeft, voordat het te laat is!!! Anders ben jij ook niet veilig! Hij is nu een kwaad voor Suriname! Dus voorkomen is beter dan genezen!! Dat les moet dusdanig zijn, dat hij er aan durft te denken!! laat staan!!!!
  Ik denk dat er een goed verstandige wel weet wat ik mee bedoel, wat voor een les!!! Ik hed wel een paar super dikke koeien leren riem, maar helaas die is ook bestolen!!

  Ik zou zeggen!! Wiep-Ding!!!


  Maak melding
 14. @Pico, jij bent een andere mening toegedaan dan ik. Er wordt hier door forumleden van alles en nog wat benoemd zoals dat er geen toezicht is en de jongen zeker nieteens weet wie zijn vader is ,kortom, van alles wordt er beweerd. Waarom ga je daar niet op in ,want dat noem ik irrelevant? Dan zijn dit de momenten dat ik dan het relatieve naar voren breng en dat is de vergelijking met een ander land. Jij vindt het irrelevant en pakiratigri zeker niet.Heb je soms het idee dat jij eventjes bepaalt wat irrelevant is en wat niet? Bepaal het ook voor de overige forumleden dan? Je kunt hooguit beweren dat jij @Pico het irrelevant
  vindt en niet een stelling deponeren alsof het een oneindige waarheid is. Beter had je kunnen schrijven dat jij het irrelevant vindt en niet dat mijn posting grotendeels irrelevant is . De steekverwonding is niets anders dan een overtreding en daardoor strafbaar ,waar staat dat ik dit als aanleiding benoem?Ik heb gezegd dat hij de fout ingaat . Als hij de weigering had geaccepteerd en geen voorwerp had getrokken was er ook niets gebeurd. Dan had hij op een andere manier aan sigaretten moeten komen en was hij ook niet bij opa Doelie beland. En over de oorzaak wil ik het niet eens over hebben omdat nergens vermeld staat hoe de persoonlijke situatie van deze jongen eruit ziet. Dus ik kan het niet hebben over de oorzaak ,maar puur wat in het bericht staat. En dat is de steekverwonding die hij de winkelier toebracht. En dat is een fout,een overtreding enz.


  Maak melding
 15. @ Pakiritigri
  Ik nam, mijn fout dus, dat je het verschil kende tussen aanleiding en oorzaak.
  Je HOEFT nergens te melden dat iets de aanleiding is, dat wordt uit de context gehaald.
  Misschien dat meerdere forumvrienden en anderen het verschil niet (direct) kennen.
  Met een voorbeeld
  Twee families wonen op een erf.
  Ze haten elkaar en kijken elkaar niet aan. Ze walgen van elkaar. Dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Sinds jaar en dag haten ze elkaar. Wie begonnen is en waar de ruzie over ging weten ze misschien geen eens meer.
  De vrouwen lopen gewapend, zo ook de mannen.
  ‘ s avonds aan tafel wordt natuurlijk slecht gesproken over het andere gezin.
  Alleen maar boelers, alleen maar motjo’s enz
  Zoon hoort dit aan, jaar in jaar uit.
  Dochters evenzo.
  Op zekere dag heeft zoon van familie A het idee dat zoon van familie B hem schijnt ( de zon was al onder gegaan). Hij ontsteekt in woede, en haalt zijn wapen te voorschijn en slaat toe.
  Welnu,
  de aanleiding van deze steekpartij is het vermeend schijnen (bakra zegt lonken) van de een naar de ander.
  de oorzaak echter ligt veel dieper.
  De oorzaak ligt in de vete die sinds jaar en dag bestaat en die zoonlief elke dag heeft aangehoord en natuurlijk de les, dat hij nooit met de zoon of dochter van de andere familie mocht spelen (ook geen doktertje)

  Terug naar je posting
  Deze mafkees was al eerder in de zaak geweest, hij ging weer. Voorbedachte rade
  Gewapend!
  De aanleiding voor zijn meer dan idioot gedrag is dat de mevrouw zich hield aan de wet en hem weigerde een sigaret te verkopen. (wow, als je hiervoor al iemand moet steken, dan ben je niet goed snik)
  Hoe komt zo’n jochie toch hierop? (doet me denken aan de juf met het scheermes)
  Zelf bedacht?; oh, gisteren wilde je niet verkopen noh, dan steek ik je vandaag.
  Kan, maar onwaarschijnlijk.
  Zo’n jochie heeft dit van anderen meegekregen. het is gemeengoed geworden
  Dat nu is de oorzaak.
  Opvoeding, vrienden, scholing
  De bakra zegt; wie met pek omgaat wordt er mee besmet

  Irrelevant
  Je bent van mening dat ik niet had moeten schrijven dat je posting irrelevant is.
  Maar dat ik deze mening ben toegedaan.
  Om weer een bakrawang te gebruiken: nou breekt me klomp.
  het is evident dat IK dit vind. Immers de posting is van mij, Pico en niet van … (vul maar in)

  Verder vind je dat ik ook andere forumleden dien aan te pakken aangezien ook zij zich schuldig maken aan allerlei mallotige veronderstellingen.
  Daar heb je wel een punt. Dat kan beter
  Maar van een enkeling lees ik bewust hun posting niet:
  *bord voor hun kop
  *teveel aandacht vragen. Dat is al af te lezen aan de schrijfwijze
  *niet bereid zijn om een behoorlijke discussie aan te gaan
  Ik maak wel eens een uitzondering, dit is bij een jochie die graag mee wil doen, maar iedere keer sla ik hem weer terug in de hoek. Wat dat betreft doet hij mij aan Joe Frazier denken. Hij kan incasseren als de beste.
  Zijn laatste posting ging over een overheid die short ging.


  Maak melding
 16. @ Pico, volgens alle theorieen die met logica te maken hebben, heb je gelijk. Maar dat zal je nooit krijgen van mensen die bewust vanuit een etnische waat, in de theorie etno-narcisme redeneren. Suriname kent een heleboel.


  Maak melding
 17. Wat als dat jochie dan een pak sigaretten wilde kope dan of een sigaartje. Zag ook zo vaak jochies bier en sterke drank kope bij de Chinees, da mag toch ook nie.
  Zag ook een keer bij zo’n klein winkeltje ook gewoon beschimmeld brood in de schappen, bah gatverdamme. Zegt ik tege die Chinees ken dat gewoon zo joh hé, die gast die kijk me aan asof ie et in Keule hoorde dondere joh, nie normaal gek.


  Maak melding
 18. Wat bezielde die verkoopster dat ze weigerde te verkopen?
  Als die jongen al kan naaien, dan kan hij toch ook een sigaret opsteken?


  Maak melding
 19. Vroeger verkochten ze nog chocolade sigaretten, ik zie ze niet meer. Jammer dat een jochie van 15 jaar een winkelier om een sigaret moet aanvallen. Is hij al zo verslaafd?
  Owpa Doelie mag dan direct kijken of die jongen niet alleen rookt maar ook ander spul gebruikt, drugs is veel gemakkelijker te krijgen dan alcohol en sigaretten.

  Erg met de jeugd van tegenwoordig, vooral die veel op straat rondhangen en buurten teisteren, zeg er iets van dan heb je direct te maken met de ouders en familie. Vroeger moesten die kinderen durven om zulke rotzooi uit te halen. Met een stroomdraad kreeg je pakslaag of met een hanger soms nog erger…


  Maak melding
 20. vanuit een etnische hoogheidswaan, in de theorie etno-narcisme redeneren. Suriname kent een heleboel.

  Inderdaad en het komt bij alle bevolkingsgroepen voor ook bij mensen die hoog opgeleid zijn en goed opgevoed zijn.

  de ouders van deze twee koppenschoppers hebben ze waarschijnlijk goed opgevoed en toch………… hoe is het mogelijk??
  Wat is de reden, wat is de aanleiding en wat het gevolg.

  Persoonlijk vind ik de straf bijzonder laag, een paar jaar erbij in Hoger beroep lijkt me op zijn plaats.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES