zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenNatuurMan in Suriname tijdens werkzaamheden aangevallen door Braziliaanse bijen

Man in Suriname tijdens werkzaamheden aangevallen door Braziliaanse bijen

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is een man zaterdagmiddag in het ressort Pontbuiten aangevallen door Braziliaanse bijen. Het slachtoffer, de heer Pinto, was samen met andere collega’s bezig met werkzaamheden toen hij werd aangevallen door de bijen.

Met assistentie van de brandweer werd hij bij de buren gebracht waarna hij per ontboden ambulance naar de de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis werd afgevoerd. Op de foto is te zien hoe ambulancepersoneel en de brandweer het slachtoffer helpen om in de ambulance geplaatst te worden.

Ondanks dat het ambulancepersoneel niet beschermd was tegen de bijensteken hebben ze hun best gedaan om het slachtoffer te stabiliseren en af te voeren naar het ziekenhuis. In het filmpje is te zien hoe ambulancepersoneel zonder beschermende kleding de man hulp biedt:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Alweer??
  Jammer hoor, haast elk jaar is er tenminste 1 geval waarbij iemand aangevallen word door Braziliaanse bijen. Er moet eigenlijk voorlichting en inlichting gegeven worden hoe en wat te doen als je aangevallen word. Heel vaak weet men niet dat je stil en helemaal plat moet gaan liggen. Maar ja, moment bepaalt ook…als je in paniek raakt, weet je ook niets meer.
  Jammer voor deze man hoor. Hopelijk komt het goed met hem.


  Maak melding
 2. Er is onlangs n app gelanceerd tegen snakebite , kunnen ze ook n app lanceren vr beestrike want ook hierby gn mensen onschuldig dood.


  Maak melding
 3. Je bent pas een echte Surinamer als je ooit in je leven door een bij gestoken bent. De pijn is zo lekker dat je gewoon in the mood komt de bijbel van achteren naar voren te lezen, te beginnen bij het Nieuwe Testament en te eindigen bij het Oude Testament. Vergeet vooral de klaagliederen niet want klagen zul je. Ik heb geen eenduidige aanwijzing kunnen vinden wat je nou het best kunt doen bij zo een aanval. De ene zegt platliggen, de andere een kreek opzoeken, (Als je maar niet van de regen in de drup terechtkomt door kennis te maken met piranha’s, even leuk is ook een aboma of een kaaiman). Zelf heb ik het altijd op een hollen gezet. Of het huis binnen en de deur direct achter je dichtslaan of gewoon een paar rondjes om het huis heen. Die beesten worden gauw moe en na enkele tientallen meters geven ze de strijd op. Maar de killer bees zijn wel apart. Levensgevaarlijk. Je kunt het gewoon niet maken ergens te gaan wieden or whatsoever, zonder het terrein eerst verkend te hebben.


  Maak melding
 4. Men moet absoluut niet gaan platliggen of in een kreek of zwembad springen het beste is zo ver mogelijk wegrennen want ze achtervolgen je zeker een 500 meter


  Maak melding
 5. Wegrennen? Wie denk je dat sneller is, de hardloper of de vliegende Braziliaanse bijen. Logisch denken is er bij jouw niet in.

  Platliggen is zeker geen oplossing, maar in een kreek, zwembad springen is zeker beter. Want als je onder water bent, kunnen ze je niet steken. Af en toe zal je boven water moeten komen en het kan zijn dat ze boven het water blijven hangen, maar het water op ze gooien, zal wel zorgen dat ze daar niet tegen opgewassen zijn, nat worden en ten onder zullen gaan en je jezelf kan redden.

  De beste oplossing is als er een kreek, trens is erin te springen en onder water te gaan. Een andere oplossing zou vuur zijn, maar eerst een vuurtje gaan stoken, dan ben je al zoveel gestoken, dat je blij mag zijn als je het dan levend vanaf komt.

  Water zou ze op afstand kunnen houden, maar dan moet dan onmiddellijk in heel grote hoeveelheden aanwezig zijn om het vege lijf het slachtoffers, de slachtoffers te redden. Een strijd aangaan met in hun rust gestoorde Braziliaanse bijen in hun nest die uitbreken en de zwerm bijen die op je afkomst is een verloren strijd voor iedere slachtoffer. Ze prikken je op alle kanten van je lichaam en je bent kansloos.

  Het is niet een kwestie van uit de buurt blijven. Deze bijen maken overal hun nesten en als je niet weet dat het Braziliaanse bijen zijn, kan je ook moeilijk uit hun buurt blijven. Het zou daarom goed zijn dat bewoners van erven, terreinen hun erven als die van bomen voorzien zijn, goed in de gaten houden en als men bijen in de bomen ziet, de Brandweer in te schakelen. Het beste is dan uit de buurt te blijven en pas terug te komen, als ze bestreden zijn door de brandweer.

  Het zou goed zijn als men in het bos, oerwoud gaat, slecht onderhouden terreinen/percelen er zorg voor te dragen dat men brandende fakels heeft, die heel snel aangestoken kunnen worden en vuur geeft. Dit zou enige veiligheid kunnen geven als ze op je af komen.

  Een kanaal, trens om in te springen is de beste middel om aan ze te ontspannen, door erin te springen en onder te duiken.

  Verder goed opletten, vooral als je op je erf, terreinen, slecht onderhouden percelen met bomen zijn. Waar mensen wonen en het constateren, niet zelf gaan bestrijden, maar de brandweer in kennis stellen om het te komen bestrijden. Die hebben de juiste middelen om het te doen.

  Als men het slachtoffer van deze bijen geworden is, zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gaan voor de juiste behandeling. Als men wil over leven is elke seconde belangrijk om daar zo snel mogelijk veilig door het verkeer te komen en te zijn.

  Houdt u erven met bomen, percelen met bomen schoon, ze ontdoen van onkruid en zij die dat niet doen, moeten hiervoor door de overheid als die het constateren een proces-verbaal voor worden opgemaakt, een rechtszaak aan hun broek krijgen of een boete. Het kan ook zijn dat de overheid het schoon maken voor zijn/haar rekening neemt en de eigenaar voor de kosten laat betalen. De eigenaren moeten de bomen op hun erven, percelen heel goed in de gaten houden van Braziliaanse bijen. (Een) fakel/s dat goed is/zijn en snel een vlam vuur kan hebben en op zijn minst een half uur goed kan blijven branden waarmee je snel een vlam kan hebben en je vege lijf mee kan redden om bijen op afstand te houden en te verbranden.

  Vergeet niet de brandweer in kennis te stellen en direct naar het ziekenhuis te gaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. fakkel of toorts

  zie op you tube

  Hoe maak je een goede fakkel?

  Zweedse Fakkel

  Zorg er altijd voor dat je fakkels en ene goede aansteker/lucifers bij je hebt of een voorwerp dat kan branden om bijen op afstand te houden en te kunnen doden als je in het oerwoud/bos, slecht onderhoudende percelen met bomen erop bent

  Bijen om en rondom de woning.

  Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en neem contact op met de brandweer.

  Recht En waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. Iemand die in een beboste omgeving gaat werken kan liever n busje bayggon of n busje abop meenemen vr in geval.die byenplaag lykt op een vloek.


  Maak melding
 8. Het ambulancepersoneel krijgt veel respect hiervoor, zonder bescherming tegen Braziliaanse bijen!!! Die mensen hebben echt een zwaar, soms ondankbaar, beroep.
  Respect voor deze hardwerkende Surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES