zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameKanalen in landbouwgebied Weg naar Zee opgehaald

Kanalen in landbouwgebied Weg naar Zee opgehaald

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname verricht samen met het Surinaamse ministerie van Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken, werkzaamheden te Weg naar Zee. Diverse kanalen in dit landbouwgebied zijn de afgelopen dagen opgehaald. Een optimale waterafvoer, vooral in de grote regentijd en een goede waterbeheersing zijn van enorm belang, voor zowel de landbouw- en woongebieden.

Het Bloem Fontein- en de Sitalsingh kanaal zijn al door het ministerie van LVV opgehaald en op donderdag 23 mei heeft de minister van LVV, Rabindre Parmessar, aan de gebieden rond deze kanalen een bezoek gebracht. De minister heeft aangegeven, dat het ministerie van LVV de boeren zal blijven ondersteunen. Het is een uitdaging voor eenieder om te werken aan voedselzekerheid en –veiligheid. Ook aan een schoon milieu moet worden gewerkt.

Bij de Brantimakasluis zijn een kapotte diepvriezer en boten aangetroffen die de waterstroming beïnvloeden. Het petflessenprobleem draagt ook bij aan wateroverlast en andere milieu storende problemen. Volgens schema zullen meerdere kanalen in verschillende landbouwgebieden worden opgehaald.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Hoort toch allemaal de normale gang van zaken te zijn het schoen en eventueel ophalen van de watergangen in landen waar peridodiek wateroverlast voorkomt, nu lijkt het wel iets bijzonders te zijn
  Tja zo voor de verkiezingen goede sier maken, van kijk ons eens goed bezig zijn. belachelijk


  Maak melding
 2. Ik hoop niet dat dit een eenmalig actie is in verband met de komende verkiezingen. NDP is hard bezig zieltjes te winnen en hun eigen NDP straatje schoon te vegen, zodat bouterse weer zijn muil komt opentrekken als een klein ventje met een poepbroekje aan van kijk ik ben de enige president die zoveel voor ons land heeft gedaan. Wat hij doet is ons land verder naar de klote helpen.


  Maak melding
 3. @@@Boeboe Bit Sjorie
  Ik weet zeker dat ze weer terug komen voor de verkiezingen van mei 2024.

  Landbouwers trap niet in hun ongeloofwaardige verhalen, want hierna komen ze niet terug om het kanaal schoon te houden. Ja ze komen om hun campagne voor jouw stem. Laat je hart spreken en breng je stem uit op de politieke partij die Suriname verder vooruit gaat helpen.
  Alleen met een schone kanaal brengt dat niet veel perspectieven.


  Maak melding
 4. overal in Suriname moeten van deze kanalen komen en wel veel breder ,het zal een economische Boost zyn in alle opzichten voor de zoetwater opvang ,vissery ,scheepvaart(vervoer over water) en by het uitgraven kan je ook van alles tegen komen en er ontstaat werkgelegenheidt en de stadt loop ook niet meer onderwater
  enz


  Maak melding
 5. Mensen zelf moeten ook netjes zijn niet overal rommeltjes gooien dan omgeving schoner worden. Ook goed opletten labaria slangen veel daar zijn. Wanneer op grondje goed kijken waar voeten zetten.


  Maak melding
 6. Jongoe dit is wel breaking news.
  de regering laat onderhoud plegen. Let op dit is geen bijzonder onderhoud maar regulier onderhoud waarvoor er begrotingen zijn gemaakt, geld gereserveerd op de begroting, gereserveerde geld is natuurlijk voor iets anders gebruikt, bijvoorbeeld om de reis van Ashwin Adhin en delegatie naar Afrika te betalen of de verjaardagsvakantie van de “fist lady” mevrouw Bouterse te betalen.
  en alles wordt gebracht als of de regering geweldige dingen doet voor Suriname.
  Volk wordt eens wakker!!!!!!!!!!


  Maak melding
 7. @@@Zakka
  In Nederland wordt in zuivere taal gesproken ,,de brug ophalen,, en het kanaal uitdiepen of wordt ,,onderhouden,, betekent het kanaal verlossen van onkruid en moerassen.

  In Sur bedoelen ze hiermee alle waterplanten en oppervlaktewater kruipende planten worden verwijderd.

  Vergeet niet dat deze in sur weer razendsnel weer groeien, voodat je denkt zit het vol met djalkhoemi en cremewa en lotusplanten.


  Maak melding
 8. Forse boete opleggen voor degene wier de rommels opstraat, kanalen, kreken dumpen of gooien!! Staande aanhouden!! puru ka djie ding!!


  Maak melding
 9. Goede zaak dat de kanalen keurig onderhouden worden. Dit dient het gehele jaar te gebeuren en goed in kaart te worden gebracht. Hoe lang, diep ze zijn. Soort begroeiing op de op het talud, welke percelen er aan grenzen, wie de eigenaren zijn, of de eigenaren ervan ook niet een gedeeltelijke of gehele verantwoordelijkheid voor hebben dat het gedeelte van hun percelen die grenzen op het kanaal, het onderhoudt van het talud zij wel of niet voor verantwoordelijk zijn.

  Dat hele infrastructuur van alle kanalen en kleine trenzen erop moet heel goed in kaart worden gebracht door het ministerie van OWV. Wellicht met het ministerie van LVV, enz.

  Deze kanalen zouden ook een financieel economische betekenis kunnen hebben. Ik denk dan oa aan het Saramaccakanaal, een zeer belangrijke waterverbinding tussen de Saramaccarivier en de Surinamerivier, waarop ook ondernemingen langs de oevers zijn gevestigd en scheepvaart over plaats vindt. Ook de kwaliteit van het water en milieuvraagstukken moeten goed worden bijgehouden, flora, fauna, langs het kanaal en dieren in het water.

  Het Saramaccakanaal zou een heel goede studie en onderzoek waard zijn om al de vraagstukken, uitdagingen waaraan een goede kanaal zou moeten voldoen kunnen weer geven en aan de hand van dat voorbeeld, zou men dat ook op andere kanalen kunnen toetsen en en zien waar de misstanden zijn die moeten worden opgelost.

  Aan de hand van een goed voorbeeld kan men dan iedereen laten zien, hoe een kanaal en alles wat er in, langs erop aan moet voldoen en zich aan dient te houden, hoe het met de verantwoordelijk gesteld is, enz.

  Ook de aanlegsteigers voor vaartuigen of ondernemingen die langs het Saramaccakanaal ondernemingen hebben en laad- en losplaatsen hebben.

  Kanalen hebben ook een financieel – economische betekenis alleen wordt hier in Suriname niet goed opgelet en hoe belangrijk dit is voor alle vaartuigen die goederen, mensen, toeristen (oa de kreek/kanaal naar Bigipan, Matapicakreek in Commewijne) erover vervoeren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. Te laat.al myn sinaas n bananen aanplant is verloren gegaan. Ik ga nu met n kom in de hand vr ht dna gebouw post vatten hopelyk krygen deze jaknikkers medelyden n gooien wat muntjes in die kom


  Maak melding
 11. Trenzen kanalen n lozen moet toch in de droge tyd opgehaald worden mr hier in sur wacht men op d regentyd om eerst te zien welke gebied onderloopt n wanr de mensen klagen n ht in de media gooien dirigeren ze snel n graafmachine ernaar toe.elk jaar same shit. Ondeskundig minister oen njan K jere


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES