zondag, juni 23, 2024
HomeFotoEigenaar van elektronica winkel in Suriname zet filmpje van telefoondief online

Eigenaar van elektronica winkel in Suriname zet filmpje van telefoondief online

-

Does Travel - naar Suriname

De eigenaar van de electronica winkel Speed Computer aan de Dr. Sophie Redmondstraat in Paramaribo, heeft een filmpje online gezet waarin te zien is hoe een man op vrijdag 24 mei met een gestolen telefoon de winkel uitrent. Volgens een woordvoerder van de winkel, die o.a. telefoons en tablets verkoopt, wilde de man vrijdagmorgen een Samsung S8 zien. Hij werd haarscherp vastgelegd door een camera in de winkel.

Een medewerker pakte de telefoon voor de man in kwestie, terwijl hij nog even om zich heen kijkt. Op het moment dat hij het toestel in handen krijgt van de verkoopster, rent hij binnen 1 seconde naar buiten. In de deuropening botst hij nog tegen een klant aan die net naar binnen wil lopen. Op beelden van de camera buiten is te zien hoe snel hij er vandoor gaat.

..Beste allen opgelet!!! Deze is een grote dief. Vanmorgen is hij met een Samsung toestel ervan door gegaan..🤬😡 Please share zodat heel Suriname het weet en alert zijn🙏🙏🙏 zo kan het niet..” plaatse de winkel op haar Facebook pagina, samen met het filmpje.

Bekijk de film hier en zie hoe snel de dief zich uit de voeten maakt:

https://www.instagram.com/p/Bx3Oi5EBcH7/?utm_source=ig_web_copy_link

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Wie geeft de mensen het recht deze man zijn foto online te zetten?? Dat is het werk van de politie. Bepalen de chinezen nu in Suriname?? Laten ze in China recht in eigen hadden gaan nemen. Mishandelen mensen. Nu dit. Ze zijn zelf dieven. Weeg je spullen dan kijk je zelf.


  Maak melding
 2. Dit is groot probleem Surinaam. Ik naar heb verneem in dat binnenland die winkeliers heeft bewapende beveiliging daarzo. Als in stad camera hebben dan ook bewaking met kanonnetje. Maar als geboefte komen met zware geschutten dan ik niet weten dan moet hebben kleine legertje met kanon en handgranaatje en tank en gevechtevliegtuigje. Maar voor zaken deze moet wel ook beelden geven aan politie ambtenaar dan ook aangifte plegen van gedane feit door boefje. Security bedrijf draai overuren veel. Nu ook gaan DNA leden krijgen security op kosten staat. Hoe winkeliertje dan moeten als wil hebben security dan moet betalen hoge prijs. Dan produkten nog duurder worden, dan smartphonetje 20% prijs gaat klimmen.


  Maak melding
 3. Ik hoop dat er geen chip in de phone zat. Er moeten phone heelers zijn waar deze boef naar toe kan gaan.De juspol minister moet zijn woord nakomen en zijn manschappen achter deze dief aanzetten.Zodoende de criminaliteit verminderen en de veiligheid vermeerderen. Kan de ndp dat wel doen?


  Maak melding
 4. Onderzoek toont aan dat armoede (en werkeloosheid) en criminaliteit samenhangen (en dat is al
  vele malen aangetoond).

  Niet zeuren, maar bedenken dat je een middel hebt om iets tegen criminaliteit te doen waar mensen
  ook nog eens beter van worden: armoedebestrijding, scholing, en arbeidsplaatsen creëren punt uit.


  Maak melding
 5. Ik stel voor om een wet aan te nemen waarbij criminelen alle schade aan een benadeelde terug moet betalen. Er mag een verjaringstermijn van 25 jaar hieraan gekoppeld worden.
  Er moet een nieuwe gevangenis gebouwd worden in een omgeving waar gedetineerden ingezet kunnen worden om aan landbouw te doen. Daarnaast zouden gedetineerden onder begeleiding van het Chinese bedrijf Dahlian ingezet kunnen worden bij de wegen en huizenbouw. Deze groep kunnen ze voorzien van enkelbanden.
  Voor gedetineerden die echt gevaarlijk zijn moet een andere locatie komen ( werk kamp)waar ze intern allerlei klusjes kunnen doen. Bijvoorbeeld het vervaardigen van kozijnen, meubels, en andere zaken. Een andere optie zou kunnen zijn om gedetineerden die weer in de fout gaan voor een jaar naar China te sturen om daar in een fabriek te gaan werken. Uiteraard onder toezien oog van een Chinese gevangenis. Ik denk dat China erg blij zal zijn om hieraan medewerking te verlenen.


  Maak melding
 6. Prima toch ,dat dit flmpje online gaa, ze hebben gewoon met hun gore poten van andermans spullen af te blijven en wat mij betreft alle rechten verspeeld, in het vervolg maar een potige bewaker bij de deur zetten en dit soort criminelen gelijk strak legt, wat mij betreft de rest van hun armzalige leven, uit preventie.
  en daar hoeft dan geen filmpje van online gezet te worden dan heet dubieuze Wendy ook haar zin.


  Maak melding
 7. @Wendy,

  Het zou beter zijn als je de vraag eerst had gesteld, wie die man toestemming heeft gegeven om te stelen?

  Jou reactie geeft aan dat de dader beschermd moet worden vanwege privacy.
  Effe voor de duidelijkheid Wendy zulke ezels verdienen in mij ogen geen privacy.

  Als jij daar moeite mee hebt ,begin toch een rechtzaak tegen de winkelier.
  En neem de dader mee naar huis. Wie weet steelt die misschien niks van jou.


  Maak melding
 8. Er is een mentaliteitsprobleem en dit heeft niks te maken met armoede of het niet kunnen vinden van een werk. Bijna elke werkgever in Suriname kan een werk voor je regelen. Hoe komt het dat er zoveel mensen uit Brazilie, Haiti en Guyana wel werk kunnen vinden en sommige mensen niet?
  Een ambtenaar van de afdeling schuld hulpverlening van de gemeente Amsterdam zei tegen mij dat veel Surinamers in december naar Suriname gaan en na terugkeer aankloppen, omdat ze een huur achterstand hebben. Dus die mensen gaan boven hun stand leven en verwachten dat de belastingbetaler dit voor hun moet gaan oplossen. Die man in de film gaat geen brood stelen maar een dure Samsung.


  Maak melding
 9. Het is een sprookje dat ze werk kunnen vinden.
  De Brazilianen, de Guyanezen en de Haitianen worden uitgebuit, het zelfde doen ze in Nederland met de Polen en de Roemenen. Hard werken en weinig betalen.
  Men weet dat dat ze het slechter hebben in hun land. Die ambtenaar is vergeten te vertellen dat zij het stimuleren onder het motto “1 ieder heeft recht op vakantie”. Gelukkig zij hij Surinamers!!!

  Het onderwerp ging is de telefoondief.
  Dat mag hij niet doen, neerknallen mag ook niet in Suriname kent men een rechtssysteem.
  De mensen die denken dat het voor eigen gebruik is, hebben het mis.
  Het is bestemd voor verkoop en wie koopt zo’n toestel, precies mensen met geld die misschien op mij lijken of op JK, ray en Glenn, o.a.

  En met dat geld gaat hij brood kopen Davis en waarschijnlijk ook een warme maaltijd.

  Het plaatsen van het filmpje mag inderdaad niet, dus als ze de dief pakken kan hij vrijspraak op basis van het schenden van zijn privacy.


  Maak melding
 10. Bij zeer ernstige misdrijven mogen burgers foto’s of filmpjes van verdachten op internet zetten
  Natuurlijk moeten zulke filmpjes van verdachten op internet niet leiden tot eigenrichting

  De filmpjes moeten leiden tot herkenning, opsporing, aanhouding en vervolging van de verdachten.


  Maak melding
 11. Er wordt nog te weinig gedaan om jongeren te weerhouden het criminele pad op te gaan. Zij verdienen meer aandacht om de slechte invloeden te kunnen weerstaan. Dit kwam naar voren tijdens de discussie ‘De jeugd, drugs en criminaliteit in Suriname’ met leerlingen van de Coleridgeschool bij The Community Hub in het resort Flora. De informatie werd tijdens een interactieve sessie verstrekt door de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Ook werd de film Boyz N The Hood vertoond waarna een inleiding van majoor Milton Bischop van Jeugdzaken volgde, waarbij de discussie goed op gang kwam.

  De preventieve rol bij criminaliteit die de jeugd kan invullen, werd belicht. Er werd onderkend dat opvoeding de basis is voor de vorming. Daarnaast zien de jongeren graag dat er meer gedaan wordt aan vrijetijdsbesteding. Volgens hen schort het ook aan sportmogelijkheden. Dit zijn volgens de jongeren zaken die de jeugd kan weerhouden op het verkeerde pad te gaan.

  Bischop geeft aan dat jongeren moeten leren om betere keuzes te maken en hun vrienden te kiezen op basis van de groei die zij willen ervaren in hun leven. Hij constateert dat gezinsomstandigheden mede kunnen bijdragen aan de keus het criminele pad op te zoeken. Uiteindelijk is het toch de persoonlijke keuze die bepaalt of men overgaat tot een criminele daad. Hij moedigde de jongeren aan ver af te blijven van dit pad en van drugs. De toekomst van de jeugd ligt in haar eigen handen, werd gesteld. Hij sloot af met de zin: kom vooral niet negatief in aanraking met de politie.

  De middelen voor deze dag komen van de Amerikaanse ambassade via de Suriname America Alumni Association (SAAA). De dag was special bedoeld voor leerlingen van klasse 2 en 3 van deze muloschool. Er was een SAAA grant competitie onder de leden van de associatie, waar Obed Kanape als een van de winnaars uit de bus kwam. Kanape is voorzitter van Stichting UN CODE Suriname en projectcoördinator van het IBIGI (Imagina Believe Innovate Grow Impact) project. Kanape is zeer tevreden met de dag vooral met de manier waarop de interactie verliep. De ondersteuning van de Amerikaanse ambassade is bedoeld om de alumni die ooit hebben geparticipeerd in Amerikaanse programma’s te stimuleren om initiatieven te ontwikkelen voor onder meer de maatschappelijke issues.

  Natuurlijk heeft ieder individu ook zijn eigen verantwoordelijkheid.


  Maak melding
 12. Ik zie deze soort figuren lieven in een lijkenkist afgevoerd worden, dan in een politie auto !!!!!
  Hiermee bedoel ik geen ras maar deze soort K@olo dieven, die te lui zijn om te werken en lopen te roven.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 13. @ Glenn 25 mei 2019 at 10:13
  Goed lezen wat er staat is niet je sterkste kant. Dat weet ik onderhand wel.
  Een advies: lees een reactie 2x, denk even na en geef dan pas een reactie. Misschien gaat het inhoudelijk niveau van je omhoog.

  “De Jeugd, drugs en crimineel”artikel heeft 6 dagen in de dagbladen gestaan.


  Maak melding
 14. @Wendy-Paars-Sientje

  Kom met OPLOSSINGEN voor de verschrikkelijk hoge
  dagelijkse zware CRIMINALITEIT in Sranan !

  Start met opsluiten ALLE moordenaars, Drugscriminelen met
  vonnis en alle Ballast-Nedam-Bruggenbouw-Tjuku-Ontvangers
  in de TOP van de Paarse Partij !!!

  HELP DE RECHTSSTAAT TERUGZETTEN IN ONS SRANAN !

  PS : ALLE ANDER GEBABBEL IS NEP !


  Maak melding
 15. het heefd niks met ras of nationaliteit temaken,maar om de dood eenvoudig reden dat zo een persoon geen school opleiding heeft genoten of heefd afgemaakt. jammer dat wy in Suriname er heel veel van hebben
  wy hebben gefaald onze kinderen een gedegen opvoeding tegeven, want buurvrouw pikieng a no joe pikieng
  door dit gegeven zyn onze kinderen ontaardt in monsters die alleen nog een smartfoon in de handt houden
  want alleen daarmee kunnen ze comuniceren,gelukkig hebben wy nog wat sociale gezinnen die hun kinderen naar behoren opvoedt. Helaas is dit een onderwerp die de prioriteit van het parlement verdient want er gaat een hele generatie naar de maan en de volgende staat op het punt naar de verdoemenis tegaan en wy lopen teroepen slaveny, onderdruking, uitbuiting maar als wy onze kinderen niet een behoorlyke opleiding en opvoedig geven ondervinden ze het zelfde lot als onze voorouders. tot slot men zal het niet met my eens zyn maar ,Sranang mang e’ njang sranangmang


  Maak melding
 16. @Wendy zoekt rechten van dief maar vergeet de plichten van die dief zijnde een burger. Wendy zegt dat de rechten van de dief voorrang hebben boven z’n plichten. Wendy zegt dat de dief recht heeft om te stelen, maar geen plicht heeft om niet te stelen. Wndy beschermt de dief.


  Maak melding
 17. @Rbrown,

  Het zal inderdaad niks met ras te maken hebben, maar wel met de gemeenschap waartoe men behoort.
  In de gemeenschap van de dief wordt misschien geen nadruk gelegd op het respecteren van andermans spullen. Want de dief gaat straks pronken met het gestolen spul in zijn gemeenschap en zal waarschijnlijk bewondering ipv afkeuring krijgen.


  Maak melding
 18. @Wendy. Waarschijnlijk is die dief een neef of broer van jou vandaar jou reactie. Dit soort types laten niemand met rust ook jou soort niet. Vandaag is het de chinees morgen ben jij het. En dan zou ik graag jou reactie willen lezen. Of kan het zijn dat jij hetzelfde doet. Ik zag ooit een vrouw grote blikken voeding onder haar rok zetten, wist niet dat ze wendy heet.


  Maak melding
 19. @ Rwhite 25 mei 2019 at 13:20

  Heb je ervaring met ze vooral wat betreft het krikken en wegwezen.of ben je de nieuwe papegaai uit Nickerie?

  @ SANTO BOMA (20) 25 mei 2019 at 13:45

  Klopt! Wat wil je me daarmee zeggen?
  Helaas, maar het is niet anders. Zijn tijd komt ook wel dat hij in een celletje gaat brommen.
  als de Surinaamse bevolking slim is kan dat reeds volgend jaar.


  Maak melding
 20. Wat doet iedereen weer onaardig over dat neefje van ons tijgerinnetje die ook zo graag zo’n mooie telefoon wilde hebben. Wat moet je als iedereen er een heeft en jij niet omdat je geen geld hebt? Dan pak je er toch gewoon een! Initiatief nemen heet dat.
  De elite van Suriname geeft het voorbeeld, die stelen van het volk en wel wat meer dan de waarde van een telefoon, dus wat zeurt men?


  Maak melding
 21. Mensen er is genoeg in Su om druk te maken,ik geloof niet dat er zoveel lelijke woorden gebruikt worden over iemand die een tel jaat,het zou goed zijn als jullie allemaal je tel.nummer ook bijsluit met je bericht,dan kan hij tenminste iemand bellen met dat tel


  Maak melding
 22. De politie en de rechters kunnen dus thuis gaan zitten. Hebben die geen werk meer. Achterheid ten top. heb ik gezegd dat die man mag stelen?? Nee. Maar wie is die chinees om die man zn foto online te zetten??
  Degene die vinden dat ik steel kijk naar jezelf en je familie. Hoe meer ze gillen dat ze eerlijk zijn hoe meer ze stelen. ik heb geen 10 schone vingers want ik werk hard vr mn geld


  Maak melding
 23. @Wendy,

  De politie en de rechters kunnen sinds 1982 ene Delano niet oppakken, geen fatsoenlijk onderzoek uitvoeren, niks. Ze kunnen inderdaad beter thuis zitten en anderen zoals die Chinees, die wel wil aanpakken, het werk laten doen. Fijn voor jou en de maatschappij dat je eerlijk werkt, maar breng dat ook over op vele lieden in je gemeenschap dat ook zij eerlijk moeten werken. Want zij bezoedelen jouw naam. Jij bent mede het product van hun gedrag, of je dat beseft of niet, of je dat wil beseffen of niet. Als morgen al die lui hard werken, niemand benadelen en de zwakkeren helpen zullen ze een goede naam opbouwen. Dan zal ook niemand iets slechts roepen over hen of jou.


  Maak melding
 24. @@ Jaco! thnx! brada je weet niet wat ze bij mij hebben uitgehaald!! woning was 5 dagen dicht!! 2x tv, koelkast, gasfornuis, stofzuiger, autoradio, gasfornuis, gascilinder 100 lbs, strijkijzer/plank, 6 werphengels incl box, 4x laarzen, salontafel uit NL, magnetron 2x, 8x standenstoel van textileen grijs en groen en zelfs een tweepersoonsbed compleet en de directoir van mijn vrouw!! al met al de volledige huisinrichtingen leeggeroofd Waarde +/- 35000 srd) !! niemand was thuis!! Zij hadden alle tijd!! Mensen aan de overkant heeft de politie gebeld, maar die kwamen niet!! Zij waren in de staking!!!
  Wat vindt jij ervan!! Zij lopen nog steeds vrij! wij hebben wel werk van gemaakt, maar ben in afwachting vd politie hoe straks verder!!!!

  En dan zegt Wendy het volgende: Wie geeft de mensen het recht deze man zijn foto online te zetten?? Dat is het werk van de politie.

  @@ Wendy ga je mond spoelen en wees blij dat ze niet bij jou hebben gedaan!!! Dus wees ook alert!!!

  A tori no bung!!!


  Maak melding
 25. !! Aanvulling op de bovenstaande!! niet alleen volledige huisinrichting, maar ook heel veel andere bezittingen met heel veel waarde!!


  Maak melding
 26. Alleen de gedachtegang hier is al beangstigend.

  Van andermans goederen blijf je af hoe uitnodigend het ook is.
  Deze vent zo snel mogelijk oppakken en opsluiten!


  Maak melding
 27. Verzoekje aub!! Als er iets aan de deur of elders gestolen spullen aangeboden wordt voor koop, gelijk de politie bellen en een foto van hen maken. Om hen te herkennen, zie je dat gelijk wat voor type, soort, kleur en geur het is!! Bij beetje goed verstand kom je gelijk achter.

  Heler strafbaarder dan de dief zelf!! vergeet dat niet!!!!!!!!!


  Maak melding
 28. @ Tweet
  Niet alleen kleurlingen stelen, en niet alle zwarten zijn djoeka´s .
  @ Wiep-Ding
  Mi é sari sang é psa nanga Yu brada, ik zou ook verbitterd zijn als zo iets met me zou gebeuren.
  Vertrouw niemand meer, stuur iedereen die je niet kent weg uit je Djarie ( perceel ) bij weigering shoot a dagu trowé !!!Gelukkig hebben ze niet mishandelt ( jullie waren er niet ) ding saka saka.
  @ Wiep-Ding, sterkte odi odi
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 29. Sam wel weer een hoop getheorotiseer en andere BlaBla maar echt praktische aanpak van dit soort diefstallen en overvallen ontbreekt, gewoon knetterhard aanpakken dit soort gasten, naar gebabbel luisteren ze toch niet hebben ze compleet maling aan en lachen je in je gezicht uit, een dikke vinger kun je krijgen


  Maak melding
 30. soms moet je andere mensen ook durven helpen ,nadat ze hun straf uit gezeten hebben ,geef ze dan een stuk grondt buiten de stadt en matriaal om een onderdak te bouwen ,begaan ze weer een strafbaar feit dan wordt het stukje grondt afgepakt en krygt de residivist en zware straf. ik denk dat voor meer dan de helft criminaliteit achterwege laat,maar zo als het nu gaat is het dweilen met de kraan open
  en laten we het generaliseren achterwege laten ,want het heefd geen zin
  zoek oplosingen voor een probleem,en geen baarbarse ide’en het is hier geen issis staat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES