woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKanhai: 'Voorlopig geen uitlevering van Oedit aan Suriname'

Kanhai: ‘Voorlopig geen uitlevering van Oedit aan Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Als het aan advocaat Irvin Kanhai ligt wordt zijn client zakenman Raj Oedit, voorlopig niet uitgeleverd aan Suriname. Kanhai zegt aan Starnieuws dat hij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de rechter omdat zijn cliënt continu medische zorg nodig heeft. “Voorlopig zal de uitlevering niet kunnen worden uitgevoerd. Wij gaan in appel en daarna is cassatie ook een mogelijkheid. Het kan nog drie maanden duren voordat de procedure is afgerond,” aldus Kanhai tegen de nieuwssite.

Donderdag werd bekend dat Oedit, die verdacht wordt in twee lopende drugszaken en in Nederland vastzit, mag worden uitgeleverd aan Suriname. Het Surinaamse Openbaar Ministerie wil hem in Paramaribo horen in de zogenoemde ‘duibootzaak’ en de zaak waarbij in maart vorig jaar 488 kilo cocaïne werd onderschept in een vliegtuig, dat was geland op het terrein van Oedit in  Saramacca. Kanhai zei daarover dat hij de rechter heeft voorgesteld om zijn cliënt in Nederland te horen.

Kanhai heeft begin deze maand medische stukken overgelegd aan kantonrechter Maureen Dayala. Hieruit blijkt het behandelplan van de arts in de strafinrichting in Nederland. Kanhai zegt dat zijn cliënt continu medische zorg nodig heeft. Hij heeft nog geen antwoord gehad van het Openbaar Ministerie of diezelfde zorg in Suriname aan Oedit kan worden gegeven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Hoezo medische zorg in Nederland?
  Kan hij geen medische zorg krijgen in Suriname?
  Ik vraag me af wie de rekningen betaald voor de medische zorg van deze Surinamer.
  Want een Nederlander zal hij niet zijn want hij mag worden uitgeleverd aan Suriname.
  Straffen die man maar dan wel in Siuriname en gelijk kaalplukken of stel hem strafvermindering voor om alles en iedereen aan te geven die bij zijn handel en wandel hoort.


  Maak melding
 2. Natuurlijk zal Kanhai de welbekende weg volgen. Ik noem het uitstel van executie. Het OM in Nederland heeft geen reden om deze Oedit nog langer in Nederland te houden. Er is sprake van een uitleveringsverzoek. In het begin werkte het OM niet echt mee. Dat is inmiddels achter de rug. De stappen van Oedit zijn vanaf het begin tot heden zeer zeer verdacht geweest. OM in Suriname heeft hierbij steken laten vallen en gaf de man als het ware een vrijbrief om gewoon weg te vluchten. Komt Oedit in Nederland aan, geeft hij te kennen dat hij vanwege medische redenen in Nederland is en zodra hij de nodige operaties zou zijn ondergaan, terug te keren naar Suriname om zijn onschuld te bewijzen.

  Niets daarvan is gebleken, integendeel dook hij onder. Op een gegeven moment moest OM Nederland toch wel in actie komen hetgeen resulteerde in de aanhouding van Oedit. Nu wordt zijn medische toestand als een verweer gebruikt. Ik denk dat het makkelijk te weerleggen is. De stappen die Oedit ondernomen heeft, vanaf het regelrecht vluchten naar Nederland ,getuigen niet dat er sprake is van enig medische toestand. Want onderduiken kon je wel. Ho, daar was je niet ziek. Nou, Suriname kan zijn medische toestand verzekeren. Suriname is erbij gebaat het stigma van doorvoerhaven voor drugs te zuiveren. En dat kan mede door het verhoren van deze grote boys. Een duikboot in jouw omgeving, het onderscheppen van een vliegtuig in jouw omgeving. Is dat verdacht of niet?


  Maak melding
 3. 🤣😂De laffe COKE BARRON verschuilt zich nu achter zijn zogenaamde ziekte. Nu is hij een laffe hond, als je in coke handelt moet je ballen hebben want je weet de consequenties. Zijn verslaafde slachtoffers hebben ook medische behandeling nodig🤧 Laten ze hem coke om te snuiven dan zal hij zich beter voelen en kan hij lekker uitgeleverd worden. Deze hebzuchtige geld wolven die snel rijk willen worden zijn de grootste lafaards als het er op aan komt.🤣😂😅.Alvast R.I.P. toegewenst.😆😀


  Maak melding
 4. Als het aan deze zwerver ligt, zal Oedit niet worden uitgeleverd, net als het aan hem ligt, dat die massamoordenaar niet veroordeeld zal worden, ondanks stapels bewijslast .


  Maak melding
 5. De Nederlandse belastingbetaler draait op voor de medische kosten van deze crimineel. Wat mij betreft stuurt Nederland de rekening door naar Suriname. Genoeg is genoeg, deze rijstboer moet per direct uitgeleverd worden. Het is een Surinaams probleem.


  Maak melding
 6. Kanhai die boeler weet dat een beerput open gaat alles Oedith begint te zingen.

  Want dan zal heel wat twa twa’s een ander voer vreten Ipv een 7 gangen menu.
  Ik hoop dat de rechter niet mee akkoord gaat en de uitlevering plaats vindt.


  Maak melding
 7. Deze soort gasten worden altijd bijgestaan door drugs gerelateerde advocaten,in dit geval door weski in nederland en kanhai in suriname. Deze advocaten doen alleen zaken voor criminelen.


  Maak melding
 8. Het is ook goed dat hij naar Suriname gaat en openheid van zaken geeft. Hij kan aangeven dat de grootste drugsbaronnen de regering van Suriname vormen o.a. Doekhi en Bouterse en kornuiten. Hij kan verklaren dat veel hardwerkende rijsthandelaren (maak hier duidelijk onderscheid tussen de rijstboeren en de rijsthandelaren) door Bouterse gedwongen wordt om de drugstransporten naar het buitenland te faciliteren. Dat de echte grote drugsbaronnen in de regering van Suriname te vinden zijn.


  Maak melding
 9. Als het de baardige lukt de rechters te overtuigen dat het leven van Oedith in Sur.gevaar loopt,dan gaat geen enkele uitlevering van hem door.Als hij geen Nederlander is dan krijgt hij de mogelijkheid om dat te worden en voor eeuwig uit de buurt van Sur. te blijven.


  Maak melding
 10. Op medische gronden zal Nederland hem toch niet uitleveren. Wanneer de behandelende artsen te kennen geven dat hij niet in staat is te reizen en dit fataal voor hem wordt, is dit een medisch dilemma. Moeten artsen aan boord van het vliegtuig om over hem te waken. Het zal niet waar zijn dat Kanhai hierbij betrokken wordt. Kanhai staat bekend als advocaat van de duivel, hij vangt veel geld om vieze spelletjes mee te spelen. Hij is ook Bouta zijn advocaat. Ik volg dit schouwspel op de voet.


  Maak melding
 11. Hij heeft het aanzichzelf te danken om met de vloek van dit land, duistere paarse zaken te doen. Bij zijn terugkeer wacht hem zeerzeker, de paarse doodstraf. Kunnen al die paarse debiele dwaze oerdomme idiote ndp zombies niet inzien wie en wat werkelijk de oorzaak is en zijn van drugs? Ze blijven oerdom tot in hun hart en nieren.


  Maak melding
 12. OM in Nederland, sluit eerst een deal met Oedit en laat hem fluiten om de namen van zijn groep kenbaar te maken. Beloof hem dat hij medisch mag worden geholpen in Nederland.
  Hierna alles in het werk stellen om de anderen kaal te plukken en voor het gerecht te slepen


  Maak melding
 13. Nederland, als jullie Oedit uitleveren aan barbaar bouta zweer ik dat wij jullie voor het internationaal gerechtshof zullen slepen.!!Als Oedit zo een prioriteit is voor bouta dan neem ik aan dat bouta ook een prioriteit is voor jullie,tenslotte hebben jullie hem in absentia veroordeeld eerder.Laten jullie niet voor de gek houden met zijn amnestie die hij door de kelen van de surinamers gedrukt heeft om immuniteit te genieten.Geen wonder dat alle criminelen lijders willen worden.Jullie worden genaaid door jullie eigen regels die door jullie worden gemaakt.
  De surinamers die moeten jullie niet opvatten als te zijn serieuze burgers.Die van Oedit is gewoon een reden voor ze om voor sensatie te zorgen ,pret en lawaai te maken.Ze nemen het niet nauw met wet en recht en het deert hun niet of Oedit zal leven of sterven als hij wordt uitgeleverd..15 burgers wachten nog steeds op gerechtigheid en op de surinamers hoeven ze niet om hulp te wachten om gerechtigheid voor ze te brengen!!
  Schande aan de surinamers!
  Wij de rechtgeaarde surinamers doen ons best voor ze.Wij zullen altijd voor ons best doen voor degenen die bedreigd worden door de ndp en volgelingen en barbaar bouta!!
  God help Suriname van bouta.verlos ons van hem.


  Maak melding
 14. Uiteraard heeft hij medische hulp nodig hahaha ik lach mij kapot. Hoe zat het dan ten tijde dat hij in Suriname verbleef. Waren die behandelingen toen niet nodig ??????


  Maak melding
 15. Nederland moet een deal met de Staat Suriname sluiten. In ruil voor Oedit wordt de criminele massamoordenaar en zwarte dictator Bouterse aan Nederland uitgeleverd zodat deze oorlogsmisdadiger hier zijn straf kan uitzitten in de hoop dat hij in de cel sterft.


  Maak melding
 16. @ Bigi Sma 24 mei 2019 at 10:22
  Hoezo medische zorg in Nederland?
  Kan hij geen medische zorg krijgen in Suriname? Waarom reist de terrorist Bouterse op en neer naar Cuba voor zijn behandeling ? Is die in Suriname niet beschikbaar ? Precies om die reden zit Oedit in Nederland. Niks nieuws onder de zon.


  Maak melding
 17. @Freddyyy
  Ik kan je bv ook vragen waarom Bouta naar Cuba gaat om medische behandeling .Lijdt hij aan 1 of ander ziekte waarvan de surinamers niet gehoord hebben.!
  Is er geen genezing voor bouta in Suriname mogenlijk?!
  Mie gado,die crimineel moet verhuizen naar Cuba en hij moet stoppen om kijder te spelen.Wij zijn goedhartig,we geven hem een kans
  hij kan kiezen voor santo boma of Cuba!hij moet de rest met rust laten en ons niet laten lijden zomaar!


  Maak melding
 18. @Ray
  Waar Bouta zijn medische behandeling ondergaat zal mij echt worst wezen . Het mag wel duidelijk zijn dat de gezondheid van die Klootzak mij totaal niet interesseert.


  Maak melding
 19. @Ray,

  Jij Bleekgezicht spreekt met dubbele tong. Oedit moet vooral in Nederland blijven volgens jou. Wat maakt een 500 kg drugs nou uit? Bij een ander item (inzake de advocaat die vrijlating wenst voor de neven) vind je dat de neven aangehouden moeten blijven en dat is zeker niet onterecht, dus hopen dat het OM het beroep tegen de RC wint. Dat het een schietgrage gast was, mag er niet toe leiden dat hij als het ware, dood mishandeld is. Net een teveel aan trappen en vuistslagen uitgedeeld. Maar, wees dan consistent en ga geen uitzondering maken voor ene Oedit. Hij verdient dat niet. Ga vooral ook niet de zaak verdraaien door Bouterse erbij te betrekken. Het OM in Suriname heeft een uitleveringsverzoek gericht aan de staat der Nederlanden en wel het OM. Bouterse komt totaal niet in beeld. Is Oedit geen mogelijke drugscrimineel? Bleekgezicht @ Ray, stop maar het spreken met een gespleten of dubbele tong.


  Maak melding
 20. Iemand noemde het gedrag van de creolen “groepnarcisme”.

  Vraag me af welk etiket past voor het gedrag en het pleiten in het voordeel van Oedit van Ray, Glenn en de andere helden (onder druk infra beschikbaar stellen en een duikbootje vervaardigen).


  Maak melding
 21. In doorvoerstaat Sranan met vele drugs-handlangers,
  ook in de top van Sranan, moet spoedig een FLINKE
  goed bemande deskundige en onafhankelijk FIOD
  worden neergezet.

  Ook via die kanalen kunnen de drugsbazen worden
  uitgerookt en worden kaal geplukt !

  Echter de rechtsstaat is ernstig beschadigd door dit
  Paarse regiem!

  Een nieuwe regering kan flinke stappen zetten om
  de drugshandel en doorvoer serieus aan te pakken !

  Momenteel zitten wij te kijken naar ZESHONDERD MILJOEN
  USA-dollars van Surinaamse onderdanen op Zwitserse
  bankrekeningen, terwijl de regering onderzoek saboteert
  en geen goedwerkende FIOD wenst !

  ZET DE RECHTSSTAAT TERUG IN ONS LAND !

  Zonder goedwerkende RECHTSSTAAT zal de opbouw van Land
  en Volk, niet lukken !

  SCREEN ALLE POLITICI EN HANDLANGERS PERMANENT en
  jaag alle corrupte en alle handlangers van de drugsmaffia
  uit de politiek !
  Sluit deze criminelen uit, ze zijn geen seconde bezig met opbouw
  of met de ontwikkeling van Land en volk !


  Maak melding
 22. Waarom laten ze hem niet gelijk doorvliegen naar Cuba dan, hebben ze kennelijk wel goede zorg, maar kunnen ze hem per ongeluk in opdracht uit zijn lijden verlossen.


  Maak melding
 23. Het maakt heel veel uit dat ook deze (vermeende)crimineel zijn straf krijgt..
  Het recht moet zegevieren.
  Ieder misdaad mort met een passende straf afgesloten worden. Als dat niet gebeurd is het land geen rechtsstaat, dan wordt het free for all.


  Maak melding
 24. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Kanhai: ‘Voorlopig geen uitlevering van Oedit aan Suriname’.
  Aldus de advocaat van Raj Oedit in Suriname.

  Maar ik lees voorlopig wat anders uit Den Haag.

  Op 23 mei 2019 heeft de Rechtbank Den Haag een eerste aanleg – meervoudig procedure behandeld op het gebied van strafrecht.
  Het zaaknummer is 19/454, bekend onder ECLI code ECLI:NL:RBDHA:2019:5198.
  De plaats van zitting was ‘s-Gravenhage.
  Uitspraak
  Rechtbank DEN HAAG
  Strafrecht
  Uitleveringskamer
  Kenmerk UTL-I-2018 022 338Raadkamernummer 19/454

  De rechtbank Den Haag, uitleveringskamer, doet de volgende uitspraak op een verzoek van de Surinaamse autoriteiten tot uitlevering van:
  opgeëiste persoon] ,
  geboren op [geboortedag] 1963 te [geboorteplaats] [geboorteland] ,
  thans gedetineerd in de Penitentiaire Inrichting te Alphen aan den Rijn,
  verder te noemen: de opgeëiste persoon.

  Google even naar de site.


  Maak melding
 25. Of hij nu naar Suriname komt of niet, Karma is al bezig met hem. Als hij dood is kunnen ze hem ook daar begraven of cremeren. Hij begint op een belangerijk iemand te lijken. Wel uitleveren , dan niet. Laat Kanhai hem in zn huis nemen met politie bewaking en medische zorg


  Maak melding
 26. Sam bn hlml eens mt jw zienswyze k bedoelde niet dat hy niet berecht moet worden. Elke vorm vn misdaad moet afgestrafd wordn n de misdadigers moeten berecht worden zonder aanziens der persoon. Sinds de jaren 90 hoor k de naam vn deze meneer als te zyn de pablo escobar vn sur.ht is alom bekend n ieder hft weleens zn naam gehoord gerelateerd aan drugs.myn vraag is wrom hft men hem nooit aangepakt of kon men geen bewys vinden om hem te veroordelen n op te sluiten? Ten 2e: de gestolen gelden vn ht volk door de witteboord criminelen topfuncionarissen v/d regering hft toch er toe geleid dat ht land door deze kannibalen nr de verdoemenis is geholpen? Wrom praat men niet daarover dat is toch n ergere vorm vn misdaad tegen de mensheid. Wrom komt er geen onderzoek nr deze verdwenen gelden n nr de misdadigers. Men verlegt ht accent nr individuelen mr ht blok der hebzuchtige dieven wilt men niet bespreekbaar maken. Het land is leeggeroofd door deze gierige hebzuchtige misdadigers.


  Maak melding
 27. Het is wel raar dat de rechtbank bij de beslissing om Oedit uit te leveren, althans het advies geeft, niet in staat is te bepalen op dat moment over welke nationaliteit Oedit beschikt. Als hij Nederlander is kan hij geen Surinamer zijn. Het lijkt me dat dit eerst vastgesteld moet worden. En dat kan niet zo moeilijk zijn om daarachter te komen. Op die manier kan het ministerie van Justitie en Veiligheid veel gerichter een definitief oordeel nemen los van zijn medische toestand die op zich geen beletsel vormt, maar ook meegenomen wordt.


  Maak melding
 28. zoals aangegeven heeft de heer Oedit de nederlandse nationaliteit .maar heeft het o.m. van Suriname een uitleverings verzoek kunnen regelen om hem naar Suriname te krijgen om hem te horen als verdachte in de 2 zaken …die uitlevering vecht Oedit nu aan via zijn advocaat en na deze uitspraak is de kous nog niet af .er zijn nog middelen om zijn uitlevering aan te vechten .dus kan nog maanden duren voor we definitief weten wat er met hem zal gebeuren


  Maak melding
 29. nederland of eigenlojk Nederlandse justitie zal geen deal met Oedit sluiten of kunnen sluiten omdat Oedit geen verdachte van een strafbare feit gepleegt in is ….we moeten zaken niet doormakaar halen ….Oedit zit vast in Nederland vanwege verzoek Suriname


  Maak melding
 30. Als meneer Oedit aan alle eisen voldoet is hij Nederlander.
  Betaalde hij belasting en premies in Nederland, hoe lang woonde hij al in Suriname, mij dunkt heel lang gelet op het imperium dat hij heeft opgebouwd.

  Bovendien is hij op de vlucht geslagen tijdens een lopend onderzoek bij justitie in Suriname.

  de mensen die denken dat Nederland een vermeende crimineel van dit kaliber in Nederland bescherming gaat bieden in welke vorm dan ook dromen.
  Ze hebben hun handen al vol met andere groepen drugscriminelen


  Maak melding
 31. @ sam .nederlanders zonder een nederlands inkomen die voor langere tijd niet ingeschreven en woonachtig zijn in nederland zijn niet verplicht een ziektekosten verzekering te hebben, sociale premies te betalen of belasting aangifte in nederland te doen …je bouwt dan wel geen aow-pensioen op.


  Maak melding
 32. Kanhai is het mafia maatjes van Don Di Dibri Bouta. Oedit zal hier al gesproken (gezongen) hebben en wordt nu uitgeleverd. Wordt tijd dat de Amerikanen net als destijds ze Noriega in Panama hebben gehaald om Suriname van Di Dibri Bouta te verlossen. Neem Ka-nhai direct mee


  Maak melding
 33. In Nederland is het maklijk ziek te spelen.
  Met een goed toneelstuk hou je daar de boel voor de gek. Hier was zijn rol in het stuk gezond en fun hebben en daar ziek en gebroken zijn. Ach wat sneu. Ben benieuwd wat voor rol hij in de volgend toneelstuk aanneemt. Zo haald hij Hollywood nog.
  Oedit-3 comming soon …..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES