vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBoete van 4.000 USD voor vrouw die probeerde 5 jaguartanden uit Suriname...

Boete van 4.000 USD voor vrouw die probeerde 5 jaguartanden uit Suriname te smokkelen

-

Does Travel - naar Suriname

Een vrouw die probeerde vijf jaguartanden uit Suriname te smokkelen en op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij gesnapt werd door de douane, heeft een boete van 4.000 US dollar moeten betalen. De jaguartanden waren verborgen in blikken met babyvoeding. De aanhouding gebeurde vorige maand tijdens een routine controle op Zanderij, maar werd nu pas naar buiten gebracht.

Gelet op het feit, dat het hier gaat om delen van een beschermd diersoort, heeft de betrokkene de Jachtwet 1954 overtreden. Conform artikelen 2 en 3 van de Jachtwet 1954 is niet alleen het doden, kopen, ten verkoop of ter aflevering voor handen te hebben, vervoeren, vangen et cetera van beschermde dieren verboden, maar ook het onder zich hebben van delen daarvan al dan niet geprepareerd strafbaar.

In Suriname komt het veelvuldig voor dat juwelierszaken tanden van in het wild levende katachtigen welke tot de beschermde diersoorten behoren in Suriname, te koop aanbieden in de vorm van kettinghangers. Het is gebleken dat slachtingen plaatsvinden van de Jaguar, welke gekenmerkt wordt als de grootste katachtige van Zuid-Amerika en dat alle delen van de Jaguar te koop worden aangeboden.

Vermeld dient te worden, dat er in Suriname 6 (zes) soorten in het wild levende katachtigen voorkomen die volgens de Jachtwet 1954 (GB 1954 no.25 zoals laatstelijk gewijzigd) en het Jachtbesluit 2002 (SB 2002 no. 116) totaal beschermd zijn. De Jaguar valt tevens onder de IUCN Red Data List of Threatened Animals en onder de Conventie inzake de Internationale Handel in Bedreigde Wilde Fauna en Flora. (Cites).

Bij overtreding van bovengenoemde wetten, welke vallen onder de Wet Economische Delicten, zal de overtreder onmiddellijk worden aangehouden en in verzekering gesteld. Ook zal een hoge transactieboete worden vastgesteld door het Openbaar Ministerie.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Vraag me ook af of die $ 4.000,- die door mevrouw moest betalen, ook in de wet van toen het bedrag is opgenomen. Als ik die mevrouw was, zou ik zeker dit gaan uitzoeken. Ik kies niet de kant van deze mevrouw….het mag niet, maar heeft het wel gedaan.


  Maak melding
 2. Goed zo! Streng straffen die handel. Onmenselijk om deze prachtige dieren af te slachten vanwege een paar rottanden en zogenaamde afrodisiaca.


  Maak melding
 3. Zijn het geen drugs dan zijn het jaguartanden die ze smokkelen. Wat een ziek, verrot, corrupt en crimineel volk en land. Complete anarchie, dankzij het gedoog en wanbeleid van de Bouta-maffia.


  Maak melding
 4. @Heu,
  En ik vraag me af waarom geen US$ 50.000 i.p.v. US$ 4.000.
  Gewoon een boete van US$ 10.000 per tand opleggen en daarna ook nog 5 tanden uit haar bek slaan.
  Joo ellendeling.


  Maak melding
 5. Sommige “mensen”zijn erger dan dieren. Hersenloze paria’s alles wat in onze natuur leeft, wat God geschapen heeft moet dood, zodat deze gasten zelfs van beesten kunnen profiteren. Behalve boete had deze mongool achter slot en grendel geplaatst moeten worden. Wat bezielt zulke mensen vraag ik mij stellig af?? Zulke gasten zijn hun eigen leven ook niet waard. Geld geld en nogmaals geld. De wilde dieren die in onze bossen leven, worden nog steeds genadeloos afgeslacht voor een paar tanden en de rest van hun ingewanden. Het is toch verschrikkelijk dat zulke gasten nadat zij betrapt zijn ook nog worden heen gezonden. Met andere woorden, betaal je boete en reis maar lekker verder. Mensen komen veel te makkelijk weg met zulke misdrijven en vervolgens doen zij het weer. Wat gevoelloos zijn sommige mensen. Dit is echt wreed en schaamteloos gedrag.

  Sarie Torie.


  Maak melding
 6. Het moet niet gekker worden. In Suriname heb je een daden loze tijger die al jaren zich koest houdt, dat zie je aan de uitkomst van z’n daden overal ellende en catastrofe. Nu boos is. Dat kan ook alleen betekenen meer onheil.

  Nu heb je als je dit bericht leest ook tandeloze tijgers.


  Maak melding
 7. De jaguar en overige wilde dieren in Suriname moet men met rust laten. Deze dieren dienen door de mensen en de overheid beschermd te worden. Ook het jagen op wilde dieren moet men in Suriname verbieden. Ook moeten er een verbod komen op het hengelen op kaaimannen. Ik kan mijn ogen niet geloven als ik zie dat mensen baby kaaimannen vangen om naar huis mee te nemen. Zware boetes moet als afschrikking dienen tegen de mensen die in overtreding gaan.


  Maak melding
 8. Rob Gay,

  ik kan mijn oren en ogen niet geloven als iemand 15 onschuldige en ongewapende landgenoten martelt, foltert, verminkt, standrechtelijk vermoord en vervolgens door een schaamteloos volk word beloond met het presidentschap en 37 jaar ongestraft rond loopt.


  Maak melding
 9. Het biologisch evenwicht in de natuur moet niet verstoord worden, ook industriële industrie, oa olie boringen op zee, zeevisserij/overbevissing, tropisch oerwoud, flora en fauna, de mens moet goed beschermd worden.
  lucht vervuiling, watervervuiling, bodemvervuiling, enz.

  Ook vervuiling met afval, huisafval, plastic, afvalstoffen van olie, enz. moeten op de juiste wijze worden verzameld en opgeslagen en worden aangeboden aan de afvalopslag plaatsen. Gescheiden afval en hergebruik van oa plastic.
  De natuur is geen vuilnisbak. De jeugd moet goed worden bijgebracht hoe met afval om te gaan en moeten bewust zijn waarom dat moet gebeuren.

  De overheid zal haar verantwoordelijkheid ook moeten nemen dat al deze afvalzaken op de juiste wijzen kunnen worden verzameld en opgeslagen en verwerkt om alles op in de juiste banen te leiden en plaats te laten vinden. Ook industrieën ( aardolie, Gotu, Staatsolie, plastic hergebruik/verwerking, voorlichting, wetgeving/boetes, zullen dat moeten doen.

  De natuur is geen vuilnisbak en moet goed in stand worden gehouden voor mens, dier, planten, geografisch, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. Jammer hoor. Het zou beter zijn dat we zuinig moeten zijn met onze dieren, maar nee. De gierige en hebzuchtige mensen!
  En nog erbij een beschermde diersoort!
  Je krijgt een boete en dan…??
  Dan wat?? Het leed heeft al geschied ….
  We zijn er 1 jaguar minder…😔


  Maak melding
 11. Waarom hier geen oog om oog, tand om tand. Gewoon ook vijf tanden uit haar mond halen en aan haar vragen deze ook naar het buitenland te smokkelen.

  Pief zou ze ook zijn als ze de tanden uit de mond van de boze tijger (DDB) halen en deze naar het buitenland te smokkelen. Ik ken wel iemand die die tanden zou willen, om ze tentoon te stellen.


  Maak melding
 12. Dieren zijn niet erg, de mens is erg het dier verdedigt zich, een dier kan niet zo denken, ik ga voor de lol iemand doden, er zit geen kwaad in dieren, als ze iets doen dan heeft dat een rede.
  Mensen die zo doen zijn geestelijk niet in orde, en doen alles voor geld.
  Laten we zoveel mogelijk voorlichting geven, dat het niet goed is om dieren te doden.
  Bedank iedereen die meeleeft met de dieren.


  Maak melding
 13. die tijger is opgestaan, wakker, maar die tijger heeft geen tanden meer, die hebben de chinezen opgestuurd naar China een deel is gepakt bij de douane/politie ..
  vandaar dat deze levende tijger als persoon geen bal kan doen in het land..

  hij blijft maar heel ver van de poppenkast, ondanks de begroting wordt behandeld, wat vals is en niet uitgevoerd kan worden.. het is al midden van het jaar en straks is er verkiezing, hoe gaan ze die begroting dan uitvoeren, wat valt er dan nog uit te voeren.. money no dé..
  land is lang en breed fait alles is weg gestolen spsb bank en alle andere banken..

  de tandeloze tijger die zit maar te piekeren, hoe straks verder wanner de keuze niet op zijn soort genoten valt , waarbij hij dan niet gekozen wordt.. wat dan..
  dan heb je Lijden in last..

  één ding is zeker,, de koers zal als een raket om hoog vliegen na de verkiezingen.. wie het ook wordt om het land te besturen, slechte tijden zullen aanbreken.. dus nog meer vluchtelingen..


  Maak melding
 14. Bijna de hele su bevolking is crimineel…gewoonweg omdat ze op een moordenaar stemmen en dat gewoon vinden.

  Principes trots etc bestaat dr allang niet meer ,met het kiezen voor de duivel moet je geen vooruitgang verwachten!
  Deze zgn president is niets meer dan een zielige oude man die teert op zn leugens zn listigheden en kwaadaardigheden..

  Een ieder in suriname kent zn wandaden,kent zn wispelturigheid!
  En toch stemmen jullie op deze looser…kijk hoe surinamers strugelen om het hoofd boven water te houden…en dat al tientallen jaren!!

  Hoeveel generaties zijn hierdoor verloren gegaan…..zielig echt zielig dat men dat niet inziet of niet wilt inzien.

  Men wilde in suriname een sterke man om ad toekomst te werken….men kreeg daarvoor id plaats een laffe hond zonder tanden.

  Surinamers red je eer red je toekomst en wijs deze narcist de deur in 2020!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES