maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat wil vrijlating verdachten van dodelijke mishandeling; slachtoffer was zelf agressor

Advocaat wil vrijlating verdachten van dodelijke mishandeling; slachtoffer was zelf agressor

-

Does Travel - naar Suriname

De 42-jarige Benito Wijnerman die vorige week doodgeslagen werd op een feestje in Suriname, was volgens de aangehouden verdachten zelf de agressor. Het latere slacht­of­fer los­te ver­moe­de­lijk uit stoer­heid vijf scho­ten toen een feest­je gaan­de was. Dat schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname op basis van uitspraken van de Surinaamse advocaat van de verdachten, Mau­reen Nib­te. Zij zegt dat de man uit het niets scho­ten los­te met een wa­pen. Hij zou ook geschoten hebben op de grond voor een van de aangehouden verdachten.

De krant schrijft dat de drie ver­dach­te neven, Roe­me­lo M (21), Re­gi­lio M (24) en Den­zil M (21), vervolgens naar de man zouden zijn gegaan om hem het wa­pen af­han­dig te ma­ken. Er ont­stond een wor­ste­ling tus­sen hen en de man die nog steeds het wa­pen vast­hield. Ook an­de­re per­so­nen uit het pu­bliek sloe­gen het slacht­of­fer. Vol­gens Nib­te is het niet be­kend wie de man allemaal hebben ge­sla­gen. Er wa­ren namelijk meerdere per­so­nen die het slacht­of­fer schop­ten en sloe­gen.

Het slacht­of­fer dit al­les zelf ge­cre­ëerd want in­dien hij niet in de wil­de weg had ge­scho­ten zou het pu­bliek zich niet ke­ren te­gen hem, aldus advocaat Nibte. Volgens Times of Suriname deed zij het verzoek aan de rech­ter-com­mis­sa­ris (rc) om de jon­ge­man­nen vrij te krij­gen. De rc verklaarde de in­ver­ze­ke­ring­stel­ling van de drie ne­ven on­recht­ma­tig. Het Open­baar Mi­nis­te­rie heeft ech­ter be­roep aan­ge­te­kend te­gen deze be­slis­sing van de rc, waar­door de jon­ge­man­nen nog aan­ge­hou­den blij­ven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Met een wapen in het wilde weg schieten is crimineel gedrag dat snappen wij,maar als omstander mpet je maken dat je weg bent vandaar,verwittig de politie en ga niet zelf politie spelen.Het is al ernstig genoeg dat een schietgrage gast in het midden is maar escaleer de zaak niet verder en provoceer niet verder.Maak dat je weg bent vandaar,help de plaats te evacueren en ga niet zelf politie spelen ,ga geen confrontatie zoeken en speel de buurtmob niet.
  Dus de moordenaars blijken de neven te zijn geweest en niet de schietgrage vent…aanhouden deze neven!!


  Maak melding
 2. Alleen maar leugens als hij een wapen bij zich had was een van deze leugenachtige moordenaars zeker met hem mee gegaan maar god die man daar boven weet en heeft alles gezien ing famiri ai nanga ding noso long verder zwijg ik .nog een ding het recht zal zegevieren soema bari na ing vieri .ik heb gesproken .


  Maak melding
 3. Niet vrij laten de gasten, hij was fout maar hij heeft ook niet gericht geschoten en meerdere mensen die één persoon te pakken nemen zijn lafaards. Zeker allemaal dronken zuiplappen.🍺🍸🍷


  Maak melding
 4. Hij was zeker onder invloed van alcohol en drugs. Maar een ieder die aan het doodschoppen heeft meegedaan is medeschuldig aan deze agressor zijn dood. Dit had vermeden kunnen worden. Tegenwoordig wordt er niet meer gepraat, maar direct gehandeld met de dood tot gevolg. Laten zij rustig hun straf gaan uitzitten. Ze hadden ook weg kunnen lopen, maar neen zo moesten geweld gebruiken. Zo ruimen ze zichzelf op.

  Sarie Torie.


  Maak melding
 5. Hun advocaat zou anders piepen wanneer het een familielid van hem/haar zelf zou zijn. Dar kregen deze agressievelingen de hoogste straf.


  Maak melding
 6. Pfff niet meer normaal dit.
  Niet iedereen gaat hetzelfde om met sociale conflicten. Zo kiezen de meeste mensen niet voor geweld. Ze praten, ontwijken iemand of maken ruzie, zonder dat het daarbij tot een handgemeen komt. Een kleine groep mensen vertoont echter extreem agressief gedrag in dergelijke situaties. Iets dat een grote impact heeft op onze maatschappij.


  Maak melding
 7. Ronnie Bruinswijk schiet ook zijn pistool leeg bij het publiek, waarom heeft men dan hem niet vermoord?. Je mag nooit iemand vermoorden en vooral niet in het openbaar.


  Maak melding
 8. Vrijlaten??!!
  Zoo….wat een stelling van de advocaat!
  Ook al was die man de agressor, dat wilt niet zeggen dat je die man omgekeerd gaat aanvallen en ook nog vermoorden!
  Maar ja….aangezien de leider van dit land ook een moordenaar is en zelf op vrije voeten loopt, wat ga je dan van zijn aanhangers verwachten?!
  En, nota bene, hebben de 3-eenheid na de loze daad het hazenpad gekozen. Dus je doet wat en daarna schuil je? Als ze werkelijk onschuldig waren, waren ze niet gaan schuilen.
  Niets van vrijlaten en een goeie, harde straf geven!
  Hoe je het ook keert of draait, niemand heeft het recht iemands leven te beroven..


  Maak melding
 9. Ik begrijp precies wat een ieder hier bedoeld!
  En het mag ook niet ,voor eigen rechter spelen.
  Maar in de praktijk is het ietsje anders .
  Heeft zeker ook met de aard van het beestje te maken.


  Maak melding
 10. Ach, natuurlijk!! nu van alles en nog wat kraaien!! de dode man kan niet meer praten!! Dus alles wat er nu gebalkt wordt is prima!! mapa..g pa.g unu!! Tjie kokobe!! Zomaar in het wilde westen schieten????? ha ha haaaaaa!! ga een Ezel leren grazen!!!! Is het een advocaat of een kutjegaat!!


  Maak melding
 11. Agg niks aan de hand mense.die man was daar zijn dood gaan uitnodigen.zyn tyd was al genaderd.daarom loste hy schoten als geke.hy moest weg.ik ga jullie ff een torie vn my geven.een oom van my s ook zo weg.maar wel niet vermoord.hy kwam een zondag ochtend vroeg by ons.we sprakn wat torie plots haalde hy zyn geweer uit de auto hy loste 3schoten in de lucht gewoon plots.kyk naar ons met een glimlach en zei now mo gwe jere mi tek afscheid ba.hy gaat weg over 10 min wodrn we gebeld oom heeft zwaar aanryding gemaakt hy s er niet meer..


  Maak melding
 12. Als je iemand zodanig toegetakeld hebt dat hij niks meer kan en je trapt hem daarna nog de dood in, dan is dat opzet en verdient men een straf wegens doodslag.


  Maak melding
 13. Is er een gedegen onderzoek geweest waaruit blijkt dat het slachtoffer ook de agressor is geweest?
  En waarom heeft het trio de benen genomen?
  Is het moeilijk om andere daders van het feestje te achterhalen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES