dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandZuidelijk deel van Suriname krijgt straatverlichting

Zuidelijk deel van Suriname krijgt straatverlichting

-

Does Travel - naar Suriname

In het zuiden van Suriname is deze week een start gemaakt met werkzaamheden om alle dorpen aldaar te voorzien van straatverlichting. Dit zal het gevoel van veiligheid en het woongenot onder de burgers vergroten. De aanleg van straatverlichting, die op zonne-energie functioneert, zal nog enkele weken in beslag nemen. Het gaat om 60 kolommen-palen met verlichting.

Bij diverse consultaties die eerder door het Bureau Volkscontacten zijn gehouden hebben de bewoners van de dorpen aangegeven dat zij uitkijken naar verlichting in hun woonomgeving. Door tussenkomt van een ondernemer zijn inmiddels materialen ter beschikking gesteld.  De stortingswerkzaamheden voor het plaatsen van palen van het netwerk, zijn reeds aangevangen in het eerste dorp en wel Kwamalasamutu. Tevens wordt er ander noodzakelijk onderhoud gepleegd aan bijvoorbeeld de brug in het dorp.

Dit nieuws voor Kwamalasamutu volgt op een ander heugelijk feit afgelopen week, waarbij in het dorp twee nieuwe waterbronnen succesvol zijn aangeboord door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). De waterleidingmaatschappij zal nu verder werken om de bronnen te verbinden met het netwerk in het dorp om het waterprobleem structureel op te lossen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Paal e doro , omdat verkiezing e doro !! Hopelijk wordt die valse belofte alsnog volledig gerealiseerd . Het wordt toch een kansloze missie, omdat dit project op zielen winnen berust . Belachelijk . Waarom niet in 2010 .


  Maak melding
 2. Was er maar elke jaar verkiezing…zou de bevolking duidelijk de winnaar zijn…en was Suriname stukken verder..want naar het schijnt worden zaken alleen aangepakt en of gerealiseerd voor nieuwe verkiezingen..in ieder geval een plus.


  Maak melding
 3. Mensen let op!!!
  Het zijn lichten die op zonne energie werken. Dus wanneer er geen zon is in de regen zeizoenen en bij bewolkt weer, heb je ook geen straat en of omgeving verlichting.
  Bovendien is er regelmatig onderhoud nodig en brengt nogal wat kosten met zich mee. Deze ondernemer is nog gul geweest om namens de huidige regering te doneren.
  Wie zal nu voor het onderhoud gaan betalen. Hopelijk dat het geen Chinese makelij is, anders ben ik bang dat de lichten de eerst volgende verkiezingen het niet zullen halen.


  Maak melding
 4. Dit had al jaren geleden moeten gebeuren. Overal waar mensen wonen hoort er normale straatverlichting aanwezig te zijn en goed begaanbare geasfalteerde wegen met een zebrapad, gescheiden voetgangerspaden, fietspaden, stoplichten, vluchtheuvels, verkeersdrempels. Nu worden mensen gewoon op straat doodgereden. Verkeersfatsoen is ver zoek. Er zijn tienduizen mensen die een rijbewijs hebben gekocht en gewoon auto’s rijden. De autohandelaren vragen mensen niet naar een geregistreerd rijbewijs. De KPS hoort bij de rijscholen na te gaan wie daadwerkelijk zijn rijbewijs heeft behaald, dag en datum. Er wordt gigantisch gesjoemeld met rijbewijzen om geld. De rijschoolhouders hebben ook een verantwoordelijke taak. Rijschoolhouders horen ook een bevoegd en bekwaamd rijschoolcertificaat te hebben. In onze bananen republiek is alles mogelijk wat God verboden heeft. Hopelijk komt er goede verlichting. Dus hoop dat dit allemaal goed gaat, zonder dat de verlichtingspalen omver worden gereden. Suriname heeft nu eenmaal slechte straatverlichting.


  Maak melding
 5. Prima zaak. De bewoners zullen er blij mee zijn.☺🤗. Maar ja van de negatieve boelers op Waterkant kan je niets anders verwachten dan weer afkeurende bullshit commentaar😂🤣😅


  Maak melding
 6. Pakan deze regering bende wat je kan pakken, maar weet wel wat je in de stemlokaal gaat doen!!! niet nog 5 anders gaan zij jou wederom anders terugpakken!! Dan is SU te klein voor je!!! Dus pas wel op!!! Je bent nu al gewaarschuwd!!! wees op je hoede!!!


  Maak melding
 7. @Afiba
  Je hebt te lang gezeten in de gat van bouta.Kruip er uit.Het is tijd.
  Jij mamapiema…zo vlak voor de verkiezingen …en nu deze ndp stunt.


  Maak melding
 8. In het zicht van de komende verkiezingen is er ineens geld om allerlei dingen te doen die allang gedaan hadden moeten worden.Dit is echt PAAIEN!!!!


  Maak melding
 9. In het zicht van vooruitgang kan alles. Kwamalasamutu heeft er recht op. Jaren terug heeft dit dorp een plan van aanpak gelanceerd. Er is weinig daarvan gerealiseerd. Maar we zien nu wel dat er gestadig gewerkt wordt aan de realisatie. Het kan uiteraard niet zonder de hulp van Paramaribo. Ook dank aan de NGO`s.


  Maak melding
 10. Had inderdaad al lang moeten gebeuren, onder de Front regering bijvoorbeeld, maar dat is helaas niet gebeurd. Nu maar wel doen toch?


  Maak melding
 11. @@@Percival
  Betreft geen geen geld uit de Staatskas, maar wordt gefinancieërd door een ndp ondernemer.
  Laten we het zien hoe lang het aan blijft staan, want de techniek is gebaseerd op zonne energie. Dus geen zon geen verlichting. En onderhoud door wie?


  Maak melding
 12. Ai baja wat n overhaaste ijverigheid vn deze waardeloze regering.hy weet waar n wat hy doet. Voor alle binnenlandse indianen is hy god himself.ze aanbidden hem alsof hy d hoogste mensheid op aarde is.


  Maak melding
 13. Goedzo regering dit heet vooruitgang ,anderen noemen het paaien en juist DIE mensen die televisies ,en radio,s brachten naar het binnenland terwijl de mensen geen stroom hadden Anderen brachten bromfietsen en fietsen terwijl ze nooit een weg hadden gemaakt,weer anderen brachten zinkplaten die later weer werden opgehaald .Een partij had een houten paal geheid achter soeki bakka als was dat het begin van de brug over de suriname rivier .Neen deze regering steelt en eet ,MAAR WIJ HET VOLK PROFITEREN OOK GA zo door regering zolang wij op deze manier ontwikkeling zien mogen jullie stelen en eten .Anders dan de anderen voor jullie die NOOIT…NOOIT iets terug deden voor het volk dan alleen maar stelen en graaien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES