maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieUltimatum verstreken maar Chinese trawlers zijn nog niet weg uit Suriname

Ultimatum verstreken maar Chinese trawlers zijn nog niet weg uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De zes Chinese trawlers die gisteren uit Suriname weg moesten, zijn nog steeds in het land. De fabrieksschepen hebben het ultimatum dat hun was opgelegd door de overheid naast zich neergelegd en het bedrijf achter de boten is een kort geding begonnen tegen de Staat Suriname. Dat meldt Starnieuws.

Het bedrijf Ros National Fishery spande het geding aan tegen de ministeries van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Binnenlandse Zaken die verantwoordelijk is voor de kustwacht. Ros National Fishery voerde bij de rechter aan dat het hier gaat om een honderd procent Surinaams bedrijf. De rechter wordt gevraagd om de aanzegging tot verwijdering van de schepen uit de Surinaamse wateren in te trekken.

Volgens Starnieuws zal de zaak op maandag verder worden behandeld. De rechter heeft de Kustwacht gevraagd om geen onomkeerbare maatregelen te nemen totdat er een uitspraak is gedaan. Starnieuws meldt dat de Kustwacht voorlopig hiermee heeft ingestemd. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Had dit afgelopen week al voorspeld, deze schepen zijn uit China komen varen, en er zijn van te voren al toezeggingen gedaan door deze paarse criminele bende, die veel geld daarvoor hebben mogen ontvangen.


  Maak melding
 2. Nu de zaak voor de rechter dient, is het even afwachten hoe het proces zich zal afspelen. In ieder geval heeft de staat Suriname een startsein gegeven inhoudende, de trawlers te verbieden zich in Surinaamse wateren te begeven. We benne benieuwd. Het zijn Chinese trawlers maar wel in handen van een Surinaamse onderneming.


  Maak melding
 3. Bootjes niet weggaan. Bootjes blijven varen visjes vangen. Dat bedrijf veel gelden gegeven voor vissen vangen. Wanneer dat gelden al gegeven niet meer terug kan vragen.


  Maak melding
 4. Met de reeds dwindelende visvangst deze zes fabrieks schepen inzetten is krimineel. Ze zijn zeerovers in bussiness pakken. Nu zie je hoe meedogenloos de Chinezen zijn.


  Maak melding
 5. Ai, zolang de paarse roverheid aanblijft, zolang ook de corruptie, uitbuiting, roof en uitverkoop van land en volk. Veel ndp paria’ s kunnen niet een een behoorlijke vis kopen. na soso trie nanga eksie met rijst en zout.


  Maak melding
 6. De trawlers gaan niet weg en blijven waar ze zijn. Wat doet Suriname als wij niet weggaan ? Treedt de marine op en brengt het de trawlers tot zinken ? Wij zullen zo hard en vlug terugslaan dat Suriname op de wereldkaart niet meer terug te vinden is.


  Maak melding
 7. Het is toch wel een vreemde gang van zaken. Datgene wat in het parlement beslist was door de minister, kon gewoon ten uitvoer worden gedaan. De rechter heeft geen invloed op de gang van zaken in de DNA. Suriname moet natuurlijk niet in de voetsporen treden van de Argentijnen die zonder dat er enige rechter aan te pas kwam, gewoon de Chinese vissersboten aan flarden schoten. China heeft krachtig geprotesteerd maar daar is het bij gebleven.

  Goed, kort geding door de ‘Surinaamse’ ondernemer National Fishery en de rechter vraagt de staat Suriname om geen onomkeerbare maatregelen te treffen. De rechter vraagt en de staat Suriname stemt toe. In wezen kon de Surinaamse staat het verzoek van de rechter gewoon in de wind slaan en de boten bijvoorbeeld in beslag nemen of met zachte dwang laten vertrekken. En daarna zich buigen over het kort geding. Maar dan zijn de boten in ieder geval buiten de Surinaamse wateren of in beslag genomen. Het ultimatum heeft dus niet effectief gewerkt want de uitvoering ervan is niet geschied. In hoeverre kan de ondernemer bewijzen dat de schepen rechtsgeldig daar zijn en dat de rechter eventueel het gelijk geeft aan de ondernemer? Wat gaat de Surinaamse staat dan doen terwijl er sprake was van een ultimatum en daaropvolgend actie ondernemen?


  Maak melding
 8. Eind goed, al goed.
  We hebben niet voor niets Rabinder op de post van LVV geplaatst.
  We zijn er van overtuigd dat Rabi zich goed van zijn taak zal kwijten dat uiteindelijk alles in der minne wordt geschikt. Het is immers ook zijn belang.
  Het probleem hierna echter is, hoe sterk wij kunnen maken dat de fabrieksschepen nu wel geschikt zijn nadat we ze aanvankelijk ongeschikt hebben verklaard.
  Maar ook dat is voor mijn ka binet een peulenschil bij mijn dom volkje.


  Maak melding
 9. Men moet ook realistisch zijn. Men moet de bemanning van de Chinese trawlers de ruimte geven om voldoende brandstof en voedsel in te slaan om de lange reis terug naar China af te leggen. Overheid van Suriname geef hen de ruimte om binnen en week voldoende brandstof en voedsel in te slaan. Als men niet na een week is vertrokken dienen de schepen in beslag te worden genomen.


  Maak melding
 10. RobG
  Man man man wat een geklets uit je broodmolen.
  Ze hebben de eigenaren / kapitein reeds weken geleden aangezegd dat ze moeten vertrekken en dat er geen vergunning wordt verleend.
  Dus hoezo nog meer tijd geven om voor te bereiden om te vertrekken?


  Maak melding
 11. @pakiratigri
  U begint het ook reeds vreemd te vinden dat de regering geen enkele daadkracht heeft.
  Een minister die op maandag ferme taal uit spreekt, heel ferme taal en die zijn track record op hemelt en iedereen die dat in twijfel trekt bedreigt. Wordt 2 dagen later vor schut gezet door een chineese brievenbus onderneming.

  Ik hoop dat u gaat inzien dat alles wat uit de mond van de regering en de leiders van de NDP komt weinig meer waarde heeft dan diarree. Niets wordt gerealiseerd door de meest productieve president (eigen woorden) die Suriname ooit gekend heeft.

  @ RobG
  Deze schepen worden permanent bevoorraad. Het is de taak van de Kapitein voorbereid en zeewaardig te zijn. Aangezien de Schepen niet voldoen aan de Surinaamse wet (is zorgvuldig vastgesteld) zullen ze in Surinaams territorium (waar de president de baas is) niet mogen vissen. Dus waarom uitstel en slappe knieën is een terrechtte vraag.

  De wet was er al voor dat zij uit China vertrookken, De wet is van toepassing, On wettendheid van de wet is geen excuus. Deze boten zijn gekomen en gebleven omdat zij de gedachten hadden en hebben dat voor hun de wet aan de kant geschoven zou kunnen worden.

  Beste RobG eind november 2012 heb ik in CrownPlaza te Hoofddorp een gesprekje gehad met een baasje op het kabinet van de President die ook voorwendde wetgeving te kunnen regelen indien ……….


  Maak melding
 12. RobG @ die chineze malafide kartel die de boten exploiteren hebben in iedere regio in de wereld bevooradings schepen die de boten in minder dan 24 uur kunnen bevoraden voor hun vertrektocht …die chinezen zullen dan misschien een andere corrupte regering in de regio zoeken om hun visstand naar de klote te helpen….ze zullen nu reeds bezig te zijn te lobyen, want het ziet er niet echt goed voor uit 1 jaar voor de verkiezingen en het volk die de zaak continu op de voet volgt.


  Maak melding
 13. @jojo, ik denk niet dat deze schepen vanuit een ander moederschip permanent worden bevoorraad. Dit zou niet ongemerkt blijven omdat alle schepen, met name in deze regio van Zuid Amerika permanent vanuit de ruimte worden gemonitoord. Onverwachte scheepsbewegingen vallen direct op. Ook in Suriname kunnen de maritieme autoriteiten de schepen in de gaten houden.

  Ik blijf echter bij mijn standpunt dat de bemanning de ruimte krijgt om voldoende brandstof en voedsel in te kopen voor de overtocht naar een ander continent. Dat zij van elders bevoorraad moeten worden gaat niet zo gemakkelijk als men denkt. Zij kunnen gemakkelijk vanuit Paramaribo bevoorraad worden. Dat is ook goed voor de handel in Paramaribo. Als zij na een week nog niet zijn vertokken kan de overheid hen dwingen een dwangsom van minimaal $100.000,- per dag per schip te laten betalen. Willen zij niet aan de eisen van de overheid voldoen dan volgt een verbeurdverklaring van de schepen.


  Maak melding
 14. Mensen luister even,
  de heisa rond deze chinese trawlers zijn zomaar gelanceerd om de surinamers wat stof te geven om te zeiken zoals ze gewend zijn te doen.
  Rustig ,kalmeer mijne mensen.,er komt geen oorlog.China heeft de zorg van 500.000 surinaamse zielen en alleen om deze redenen gaat bouta geen ruzie met ze maken want anders draait China de geldkraan dicht die ons in leven houd.Breken jullie je koppen niet hoor mensen ..zonder China is Suriname,de surinamers en bouta verloren.Wij zijn het die verlies gaan lijden en geen China.


  Maak melding
 15. let wel over een paar weken gaan ze ook vissen en niemand kan wat doen. toezegging is allang gedaan door de paarse bende. Opdracht is al aan de rechter gegeven dan kan niemand wat zeggen. staat gaan zegen de rechter heeft bepaald dat ze mogen vissen.
  Chinese ambassade was op bezoek bij bouterse, niet mogen vissen dan geen leningen meer.


  Maak melding
 16. Ddb heeft in gegrepen in suriname,vanwege een op te richten vakbond in febr 1980.
  WAT LET HET DE SURINAAMSE VISSERS OM HUN BOTERHAM EN BELANGEN NIET VEILIG TE STELLEN.
  NEEM HET RECHT IN EIGEN HAND EN STEEK DEZE BOTEN IN DE FIK.
  DDB FLIKTE DAT IN 1980 EN IN 1982,OM ZIJN BELANGEN TE BESCHERMEN.
  ZO VISSERS VAN SURINAME WAT LET JULLIE OM VOOR EIGEN RECHTER TE SPELEN.


  Maak melding
 17. Honderd procent Surinaams bedrijf. Gaarne inzicht in de financiële boekhouding. waar heeft men het geld vandaan voor de boten, wat is de doelstelling, heeft personeel werkvergunning enz.


  Maak melding
 18. Jullie weten dat bouterse een leugenaar is toen hij zei die trawlers terug te roepen….
  Hij was waarschijnlijk de vlgnd dag al vergeten wat hij zei…dementie is een mother fucker!!!!
  Bouta schruf je in bij wiesje ..want je doet het land en bevolking alleen maat ellende aan!!
  Hou de eer aan jezelf en sodemieter naar de hel!!!


  Maak melding
 19. In Somalia had men de visgronden ook leeggevist met als gevolg dat de vissers piraten werden omdat men anders geen brood op de plank kon zetten. Als men dat niet wilt voor SU en de vissers in SU niet brodeloos willen worden dan zullen ze zelf moeten optreden tegen die Chinese trawlers. Want van de Surinaamse machthebbers hoeft niet veel verwacht te worden aangezien ze zich hebben laten omkopen door Chinees geld. Als een paar van die chinese boten met bemanning tot zinken worden gebracht dan zal de rest vanzelf wegvluchten. De bedoeling van de nieuwe Chinesen voor SU is heel duidelijk, namelijk van SU een soort Chinese kolonie te maken en alle natuurlijke hulpbronnen van SU leegplunderen. En het trieste is dat er omkoopbare Surinamers in de politiek zijn die daaraan meewerken in ruil voor wat ‘spiegeltjes en kraaltjes’.


  Maak melding
 20. jay @ als surinaamse overheid de chineze staatsburgers in Suriname niet kan beschermen .zal de chineze overheid het chinees leger op Surinaams grondgebied inzetten om ze te beschermen …….daar hebben ze al eens mee gedrijgt toen er zoveel chinezen de duppe waren van gewelddadige roofovervallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES