Radj Oedit mag van de Nederlandse rechter uitgeleverd worden aan Suriname

54
door Suriname gezochte ondernemer aangehouden in Nederland

Nieuwe ontwikkeling in de zaak van de gezochte rijsthandelaar Radj Oedit. De rechtbank in Den Haag heeft vandaag besloten dat Oedit, die momenteel in Nederland vastzit, voor strafvervolging aan Suriname uitgeleverd mag worden. Dat meldt radio ABC die het vonnis zou hebben ingezien. Oedit, die de uitlevering tevergeefs heeft aangevochten bij de rechter, is hoofdverdachte in de drugszaak waarbij een vliegtuig met 488 kilo cocaïne op zijn rijstareaal is onderschept in Saramacca.

Suriname had op 1 juni 2018 aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid van Nederland gevraagd om Oedit uit te leveren ten behoeve van strafvervolging. Volgens het uitleveringsverzoek wordt Oedit in Suriname verdacht van het in- en doorvoeren van verdovende middelen, in het bijzonder cocaïne, en deelneming aan een criminele organisatie. De rechtbank zegt nu dat die uitlevering aan Suriname, wegens verdenking van drugsdelicten, toelaatbaar is.

Volgens ABC heeft de rechtbank de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid geadviseerd om aandacht te besteden aan de medische situatie van Oedit, die de Nederlandse nationaliteit zou bezitten.

54 REACTIES

 1. Zooooooo! Dat heeft bijkans een jaar geduurd. Welkom terug Oedit. Zullen we eens de rode loper voor je uitrollen? Je verdient het toch als verloren zoon die terugkeert? Al was het niet van harte ,maar papa en mama wachten op je. Kom bij papa (OM). Er wordt gehoopt dat je als een kanarie gaat zingen.


  Maak melding

 2. @Pakiratigri,

  Als deze kanarie begint te zingen zullen er heel wat andere kanarie’s stoppen met zingen want die komen dan in problemen.

  Het zal niet lang duren of hij ligt tussen 6 plakken. De andere kanarie’s dulden geen concurrentie. Want die zingen een andere taal.


  Maak melding

 3. Overigens is dit voor Suriname een mooie uitdaging. De waarborg voor de veiligheid van deze meneer moet honderd procent gegarandeerd zijn. Er is geen tijd noch ruimte dat je plotseling te horen krijgt dat hij is komen te overlijden. Omdat Suriname een democratisch land is, zal hieraan gevolg moeten worden gegeven. Zijn medische toestand, daar zal terdege rekening mee moeten worden gehouden. En dan mag de kanarie gaan zingen. Ik verwacht mooie deuntjes. Een beetje Jazz, Soul, R&B, Bollywood, Zouk en Disco. Tussendoor wat Samba en Afrikaanse trommen. Let the show begin.


  Maak melding

 4. Ik ken je niet, maar zal medelijden met je hebben. Want de Pitbull Melvin L van de Baas wacht op je.
  Sari torie, maar laat je vrouw en kinderen asiel aanvragen in een ontwikkelde land.


  Maak melding

 5. Het is goed dit gebeurt. Dat hij zich voor de Surinaamse rechter zich mag gaan verantwoorden. Het delict is op Surinaams staatsbodem gepleegd, hij bezit de Surinaamse nationaliteit er is een verdrag tussen Suriname en Nederland ter zake uitlevering er was niets anders te verwachten.

  Ik vrees dat hij geen namen zal noemen uit angst dat hij Oemrawsingh achterna gaat.


  Maak melding

 6. Hij zou een Nederlandse nationaliteit bezitten!!!!!!

  Als hij echt de deuntjes gaat zingen. Dan zal heel wat kanarie’s dansen. En ik denk dat de meeste kanarie’s met de verkiezingen voor de deur daarop niet zitten te wachten.

  Stiekem hoop ik wel dat hij eerlijk onoprecht zonder vrees en bedreigingen de deuntjes gaat zingen.


  Maak melding

 7. Radj .no spang .als jij niets hebt losgelaten …..kom je gewoon hier en word je OP PAPIER gevonnist en op gesloten , zolang jij je gedeist en anoniem houd.


  Maak melding

 8. Waarom kan Oedit wel uit geleverd worden, en waarom word die moordenaar niet uitgeleverd, terwijl hij bij verstek voor 11 jaar veroordeeld is.


  Maak melding

 9. henri55 23 mei 2019 at 17:17
  Hij is Nederlander,hoezo uitleveren!”

  @@
  Nederland heeft wel meer autochtonen met de Nederlandse nationaliteit uitgeleverd (Zwarte Cobra,
  wesam een Irakees)

  JK 23 mei 2019 at 17:18
  Stiekem hoop ik wel dat hij eerlijk onoprecht zonder vrees en bedreigingen de deuntjes gaat zingen.”

  Als hij onoprecht gaat zingen zal hij het inderdaad niet overleven.
  De twee medeverdachten buitenlanders die het vliegtuigje bestuurden en al heel lang vastzitten zullen wel heel blij zijn met dit besluit.

  alhoewel er volgens mij nog in Hoger Beroep kan worden gegaan door Oediet.


  Maak melding

 10. De regering van Nederland kent haar rechten en haar beperkingen wat betreft het recht.

  ze hebben Bouterse laten lopen toen hij in Brazilië was, bang dat hij zou gaan zingen over de Staatsgreep en de rol van Nederland. (stukken in het archief tot lang nadat Bouterse dood is)

  Maar ze weten ook dat Surinamer haar eigen ingezetenen niet uitlevert.
  zie daar de reden waarom hij zich niet of nauwelijks in het buitenland begeeft.


  Maak melding

 11. Geen medelijden met drug’s gangster. Wat mij betreft gelijk na aankomst opruimen. Ongedierte moet je gelijk opruimen. Ingeacht relatie, geloof of herkomst.


  Maak melding

 12. Welbeschouwd bekeken is het toch niet zo erg. Een kleine 500 kg. You ask and we deliver. Ik bedoel, wat is drugs nou? Men zit erop te wachten in Europa. Zelfs advocaten en rechters. Weet je hoe vervelend het is voor sommige rechters om een drugsleverancier te vonnissen? De rechter denkt bij zichzelf; “verdomme man, had het nou beter aangepakt en nu moet ik je straffen terwijl ik mijn lijntje coke moet missen. Stommerd!”

  De goede rechters niet nagesproken hoor. Drugs is niet erg toch? Een beetje ontwrichting binnen de familie en het gezinsverband. Hier en daar ontstaat er een zwart schaap dat gaat stelen en roven om aan zijn/haar drugs te komen. Huwelijken die spaak lopen, zwervers die ontstaan en allerlei maatschappelijke problemen waar het dus dweilen is met de kraan open. Maar een beroving gepleegd door een Marron is veel erger. Laten we dat effentjes duidelijk vaststellen. Want hij is zwart en deugt niet en is erger dan drugs. Gewoon een kwestie van appels met peren vergelijken. Oedit, zing voor Suriname. Doe je best en win dit songfestival. Eenmaal in Suriname aangekomen ben je geen kanarie meer maar een Twa twa. Of wil je liever een Picolet zijn? Of een Roti? Maakt niet uit man. Zingen zal je.


  Maak melding

 13. Beste allen.
  Ik denk niet dat Waterkant bedoeld is om over etniciteit, religie of gender ruzie te maken of polemieken te voeren.

  Er worden allerlei vraagstukken en nieuwsitems gepubliceerd. Veelal over Suriname en Nederland.

  Kunnen de lezers objectief reageren, aub.
  1 ter verbetering van een situatie, bijvoorbeeld de economie van ons land of criminaliteits bestrijding. Vermissing of armoede.
  2 reageren om te vragen om hulp of aandacht van politici die soms of vaak het spoor bijster zijn.
  3 juigen om positieve zaken bijvoorbeeld sport prestaties of olie vondsten.
  4 ideeen om Suriname vooral te helpen en vooruit te brengen.

  Het aangeven dat er veel mis is in Su mag wel heel vaak gedaan worden.
  De 1 wordt uitgeleverd, de ander die erger doet niet.
  Moorden worden recent nog niet opgelost.
  Baggere infrastructuur.
  Miesiekaba die 150 huizen gaat bouwen voor 211000usd per stuk 32 miljoen usd lening.
  Niemand van de pers of volk zegt wat.
  Maaiers op bermen die allang verhard moesten zijn.
  Goten in de regentijd ophalen die allang damwanden enz moesten hebben.

  Enz enz
  Daar moeten we het over hebben.
  Het lot van de ouderen jongeren enz.

  Komen jullie met oplossingen

  Bevecht elkaars huidskleur nog afkonst niet.
  Per slot van rekening gaat een ieder naar bed, eet, werkt leeft en sterft.
  En de doden kennen dan geen verschil.

  Neem dat mee.

  We hebben elkaar nodig.

  Broeders en zusters.
  Bless


  Maak melding

 14. Ze sturen hem terug, want hij kost ze teveel. Eenmaal aangekomen is het slechts een kwsetie van tijd voor dat hij dooropdrachtgevers en companen wordt opgeruimd. Natuurlijk kan dit op de paars wijze zijn. Overleden door een auto-ongeluk, uitgegelden in de badkamer, vergiftiging, zelfmoord, roofmoord, of gewoon openlijk en bloot, gewoon op straat of verlaten plek doodgeschoten. Wat velen die op de moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers niet weten is, dat dit slecht een topje van de ijsberg is.


  Maak melding

 15. Sam wat weet jij nou over coup en Nederlandse betrokkeheid? Je lult als zo veel idioten hier op wtk. Altijd weer Holland erbij halen Holland heeft niks te maken met de coup,jullie president! drugdealer,moordenaar, wel. En pakiratigri ook flink doorgesnoven? Wat kan jij dom lullen. Je bent gewoon een paarse rat.


  Maak melding

 16. @Redskin,

  Een paar steekwoorden voor je; hangmatje, kasiri, kostgrondje bewerkt door de vrouw, hangmatje niet goed bevestigd en pats boem op de grond. School in Kenia en India waar jij schoolkinderen dronken voert. Zijn er nog meer dingen die ik dien te weten? Spit’ kon.


  Maak melding

 17. @ Redskin 23 mei 2019 at 19:32

  Ik weet zo te zien meer dan jij.
  Want de documenten zijn in de archieven en blijven voorlopig in de archieven.


  Maak melding

 18. Of Oedith gaat zingen of niet Pakiratigri is aardig aan het zingen. Het lijkt net alsof hij als kleinkind is die een snoepje heeft gehad.

  Wat een zielig figuur is hij.


  Maak melding

 19. Ja @beste JK ,

  Ik houd van zingen. Maar het liefst luister ik naar andere zangers. Deze zaak heeft lang geduurd en om die reden luister ik graag naar de deuntjes. Voor Suriname is dat goed. Mogelijk dat men de drugstoevoer een bepaalde halt kan toeroepen. Dat is de essentie. Stoor je niet aan het dessert dat ik meegeef.


  Maak melding

 20. @Pakiratigri,

  Dat dessert van jou smaakt nergens naar. En wat de drugstoevoer betreft zal dat niet stoppen. Het drugstoevoer vanuit Suriname wordt vanuit hogerhand geregeld. Dit zijn gewoon loopjongens die de taken uitvoeren in opdracht van……. Gezien dat jij nooit naar Suriname bent geweest en niet bekend bent hoe het reilt en zeilt daar zou ik maar de station die jij luistert een ander op een ander frequentie geven.


  Maak melding

 21. Oediet wordt verantwoordelijk gehouden voor de transport van de coke naar veilige haven. Want hij heeft een fikse bedrag hiervoor ontvangen van de drugskartel. Nu dat de transport is onderschept voor de definitieve overdracht, blijft hij persoonlijk verantwoordelijk. Hij zou nu dus de kartel schadeloos moeten stellen. Maar natuurlijk heeft hij dat mega bedrag niet. Voor zijn lijfsbehoud moest hij gaan vluchten om niet te worden geliquideerd. Maar als hij inderdaad door Ned aan Sur wordt overgedragen dan is voor hem maar één weg te gaan. Onder het mom om hem in bescherming te nemen en zogenaamd naar het buitenland te laten vluchten, wordt hij meegenomen naar Guyana om vervolgens gestrekt te laten liggen net als Oemrawsingh. Ik kan helaas geen naam noemen in wiens opdracht dit zal gebeuren, want dan gaat Waterkant mijn collum tegen houden. Laten we het hopen dat hij berecht wordt en zijn straf gaat uitzitten. Maar ook hier heb ik twijfels of hij nog ooit levend de gevangenis zal verlaten. Omdat deze man zoveel weet over hooggeplaatste Sur burgers.
  Maar ik zelf heb geen medelijden met hem. Want deze persoon maakte de maatschappij alleen maar kapot, waar onze kinderen en kleinkinderen veilig moeten opgroeien.


  Maak melding

 22. Oedit blijf waar je bent.In Suriname ben je al ter dood veroordeeld in absentia.
  Wat een sensatie allemaal.Als Nederland jou kan uitleveren waarom Suriname niet bouta aan Nederland!!
  Het recht is gelijk voor een ieder zonder aanzien des peroons en dat geld ook voor crimineel bouta de lijder met amnestie !.crimineel bouta gaat jou het eeuwige zwijgen opleggen zonder iets te bewijzen ,zonder jou de kans te geven je zegje te doen.Hij heeft eerder bewezen hoe gruweldadig en genadeloos hij is en 15 burgers voor jou moesten het geloven.


  Maak melding

 23. Mondje dicht @Ray;

  Dit onderwerp behelst Oedit. Niet Bouterse. Waarom pareer jij op deze waardeloze manier? Jij geeft te kennen dat het jou geen moer kan schelen of Oedit schuldig is of niet. Het interesseert je niet. Wat ben je toch rechtschapen.


  Maak melding

 24. Deze man hoeft nergens voor te vrezen!! Hij is de maat van Bouta!! Amnestie wordt hem zeker verleend!! of van als hoofdverdachte tot unguilty verklaard!!


  Maak melding

 25. oediet mi boi

  begin je voorbereidingen te treffen het ziet er niet goed uit voor je
  je kist kun je bij hamdard bestellen je testament opmaken je olek reserveren op weg naar zee
  je begrijpt wel wat ik bedoel denk aan een zekere oemrawsingh
  RIP


  Maak melding

 26. Wie gaat hem afmaken ??? Hy is de big boss himself dus hy komt rustig weer nr huis n zet zyn cokebedryfje voort mt ondersteuning vn regeringsgerelateerde boeven. Hy is de boss n die boeven zyn alml knechten vn hem. Deze oedit is al jaaaaaarrrreeeen bezig mt coke n heel sur weet dat.


  Maak melding

 27. sam@ ..niet nederland heeft ervoor gezorgt dat Bouterse toen in Brasilie niet werd opgepakt …het was een solo loby actie van wijlen toen minister Hans van Mirlo die zijn cologa Winni Zorgdrager kon overuigen de Brasilianen niet tot actie over te laten gaan Bouterse.te aresteren…het was een chantage actie van Bouterse naar van Mirlo toe ….Bouterse weet waarschijnlijk iets zo ernstig over van Mirlo dat hij het zijn dood heeft meegenomen…..mischien dat bouterse voor zijn dood dat groot geheim een keertje zal opbiechten


  Maak melding

 28. Hindostaanse ondernemers die onder druk worden gezet om hun infrastructuur beschikbaar te stellen voor de export van drugs moeten heel goed beseffen dat de risico,s niet opwegen tegen de voordelen. Ze kunnen zich dan liever failliet laten verklaren dan medewerking te verlenen. Het is bekend dat de Hindostanen die bedrijven hebben vooral onder druk worden gezet. De tegenwerking kan dan groot zijn. Hoge belasting aanslagen, geen vergunning om goederen te exporteren, sabotage etc etc. Maar de keerzijde is dat door mee te werken ze bij arrestatie gedood zullen worden. Bovendien bezorgen ze Hindostanen een negatieve imago. Ga dus liever failliet, maar verleen geen enkele medewerking.


  Maak melding

 29. Ben helemaal eens met Manu.
  Er wordt met 2 maten gemeten !!!!
  Oedit wordt uitgeleverd aan Suriname.
  Wanneer wordt Bouterse uitgeleverd aan Nederland, hij is toch gevonnist in Nederland????????


  Maak melding

 30. @@@Kiran
  Goed opgemerkt.
  Ik heb ook in het verleden hierover geschreven dat de hindoestaanse exporteurs van Sur onder druk gezet worden. Ik begrijp jou stellingname dat ze liever zichzelf kunnen failliet verklaren. Maar vooral bij grote bedrijven ligt dat veel moeilijker. Je wordt benadert door handlangers van de grote baas en al gauw zit je gevangen als een rat. Het verschil tussen jou en de de rat is, dat voor de rat op een gegeven moment een einde aankomt maar jou kwelling blijft doorgaan. En wanneer stront aan de knikker is, is de grote baas nergens te bekennen. Hij is gewoon meedogenloos. Maar hij zelf zit nu ook in dezelfde schuitje. Hij beseft dondersgoed dat wanneeer hij de verkiezingen verliest, hij een groot probleem heeft. Hij is nu wel onschendbaar maar straks komt de PG om de hoek kijken.
  Laten we het gaan afwachten op de komende gebeurtenissen.


  Maak melding

 31. big brother 24 mei 2019 at 03:18
  sam@ ..niet nederland heeft ervoor gezorgt dat Bouterse toen in Brasilie niet werd opgepakt …het was een solo loby actie van wijlen toen minister Hans van Mirlo die zijn cologa Winni Zorgdrager kon overuigen de Brasilianen niet tot actie over te laten gaan Bouterse.te aresteren”

  @big brother.
  Inhoudelijk ben/was ik op de hoogte van bovenstaande detail. want het heeft tot veel discussie geleid in Nederland. Thx voor de aanvulling.

  Maar als men het in het algemeen over uitleveringsverzoek gaat gebruikt men de naam van het land. zie maar Oedit mag aan Suriname uitgeleverd worden.

  Overigens gaat zijn advocaat zoals ik reeds vermoede in beroep. dus mag hij waarschijnlijk nog 3 maanden in Nederland verblijven.
  voorgesteld heeft om zijn cliënt in Nederland te horen.

  “Voorlopig zal de uitlevering niet kunnen worden uitgevoerd. Wij gaan in appel en daarna is cassatie ook een mogelijkheid. Het kan nog drie maanden duren voordat de procedure is afgerond,” stelt Kanhai.”


  Maak melding

 32. Het hele eiereten in deze kwestie betreft natuurlijk de beslissing van de rechter om Oemrawsingh uit te leveren aan Suriname terwijl in het andere geval Suriname weigert om de drugscrimineel en drugsbaron Bouterse aan Nederland uit te leveren. Bouterse geniet als president onschendbaarheid (…. ?) en kan om die reden niet aan Nederland worden uitgeleverd ….houdt men ons voor. Echter een drugscrimineel en moordenaar en een oorlogsmisdadiger kan nooit en te nimmer onschendbaarheid genieten. Suriname dient deze man dan ook direct uit te leveren aan Nederland zodat hij hier als een man zijn straf kan ondergaan.

  @Afiba. Ik heb me lange tijd voorgenomen om niet op jouw infantiele reacties waarin de haat jegens Hindoestanen blijkt te reageren. Waarom zou ik ook op een reactie ingaan die afkomstig is van een geestelijk labiel persoon ? Maar het geeft wel te denken hoe racistisch Surinamers onderling zijn. Dit was al zo voor de onafhankelijkheid van Suriname en helaas is in de mentaliteit van veel Surinamers niets veranderd.

  Wees blij dat het land India bereid is om miljoenen in Suriname te pompen. Wees blij dat India zijn experts ter beschikking stelt om Suriname vooruit te brengen. Ik kan mij namelijk niet een Afrikaans land voor de geest halen die bereid is Suriname financieel te helpen.
  En jij woont in Nederland ipv naar Suriname terug te keren en helpt het land op te bouwen. Juist dit soort mensen hebben altijd de meeste praatjes. Het zal je sieren om in het vervolg niet meer zo hoog van de toren te plaatsen. In een eerdere reactie van jou las ik dat je als politieman bij justitie werkzaam bent. Me Mars papa !


  Maak melding

 33. @ kiran ..wat je hier onthuld komt inderdaad vaak voor……er zijn zelfs aanwijzingen dat leveranties indirect met geld van de belasting betalers zijn betaald……krijg je als de cosa nostra in het land de touwtjes in handen hebben


  Maak melding

 34. Sommigen zijn net als de oppositie in DNA: alles proberen te torpederen wat een goede ontwikkeling in Suriname tegenhoudt en dan willen ze mandaat van het volk hebben terwijl ze alle goede stappen van de huidige regering tegenhouden. Het is geen regeren maar below the belt bezig zijn en tegen elkaar strijden in plaats van het land naar een hogere level te brengen. Wat is hun partijprogramma eigenlijk? Hoe willen ze Suriname verder tot ontwikkeling brengen? Ze zijn alleen maar bezig oorlogje te voeren tegen elkaar maar concrete plannen om het land vooruit te helpen hebben ze niet. Er wordt veel gediscussieerd maar het gaat nergens over, niets concreets, niets objectiefs en niets innovatiefs. Het is een ongeleid zooitje zonder visie met het ultieme doel om de regering omver te werpen. Omdat ze naar regeermacht hunkeren en niet omdat ze het goed menen met Suriname.


  Maak melding

 35. wat een feit is en iedere nuchtere surinamer weet is dat .: de president aan het begin een sociaal contract met het volk heeft gesloten ., maar toen 180 graden is gedraaid ..hij heeft dus contract breuk gepleegt …is gewoon een onbetrouwbare partner ……

  -hij zou het aantal ministeries verminder voor een lagere druk op de begroting …hij hreft het omgekeerde gedaan
  corruptie bestrijden …hij heeft corruptie gefasiliteert en beloond.
  – hij zou een verantwoordelijk monetairneleid voeren met heleboel tam tam in torarica zijn wonderboi ban het imf getoond ……heeft het land naar de rand van een faiesement geholpen.
  zo kan ik doorgaan ……

  dus er er mensen zijn die hun leider met een visie .iets concreeds en dergelijk verhogen . dan zijn er ook nooit dinasaureses geweest en kun je ze dus alles wijsmaken


  Maak melding

 36. Oedit is dus zorgverzekerd in Holland. Blijkbaar vergoedt de verzekeraar de medische kosten gemaakt in Suriname niet. Dus wegens medische redenen (verzorging) moet Oedit hier blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.