dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRovers overvallen 77-jarige Nederlandse die op familiebezoek was in Suriname

Rovers overvallen 77-jarige Nederlandse die op familiebezoek was in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een 77-jarige vrouw uit Nederland is afgelopen maandag het slachtoffer geworden van een overval door drie ge­mas­ker­de en ge­wa­pen­de mannen in een woning aan de Vier­kin­de­ren­weg. De vrouw was sa­men met haar doch­ter op fa­mi­lie­be­zoek in Su­ri­na­me en zou gis­te­ren naar Ne­der­land ver­trek­ken.

De bejaarde vrouw zat rond 22.15 op het balkon toen de rovers binnen kwamen. Een van de rovers probeerde de vrouw naar binnen te sleuren, maar zij verzette zich hevig waardoor ze pijn kreeg aan haar schouders. De drie man­nen be­dreig­den de bewoners daarna met wa­pens en vroegen steeds om geld, maar dat hadden de bewoners niet in huis.

De rovers haal­den vervolgens het huis over­hoop en na­men geld, sie­ra­den, te­le­foons en paspoor­ten weg schrijft Dagblad Suriname vandaag. De overvallers gingen er vandoor en zijn tot nu toe niet aangehouden.

Doordat het paspoort van de vrouw door de rovers werd buit gemaakt, kan ze voorlopig niet weg uit Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

43 REACTIES
 1. Massaal boycotten dat criminele, corrupte narcoland. Ook toeristen zijn daar vogelvrij en hun leven niet meer zeker. Dit zijn geen uitzonderingen maar is een structureel voorkomend feit.


  Maak melding
 2. Personen die beroofd worden lopen jarenlang met een trauma en gezondheidsklachten. Onbegrijpelijk dat er geen actie wordt ondernomen. Een deel van de ambtenaren die bij de overheid werken en niks te doen hebben zouden ze bij de politie kunnen inzetten om ondersteunende diensten te verlenen. Daarnaast zouden ze 500 politie auto’s moeten aanschaffen en patrouilleren in onveilige wijken. Er is ook heel vaak gepleit op deze forum om criminelen in te zetten in de landbouw. Thans moeten de belastingbetalers voor de criminelen zorgen.


  Maak melding
 3. Die laffe daden van deze criminelen om een dame van 77 te beroven, is niet nieuw, het gebeurd maar al te vaak, bovendien hebben ze een goed voorbeeld van een moordenaar, die tot nu toe nog steeds onbestraft door het leven gaat , en zich dagelijks bezig houd met criminele activiteiten.


  Maak melding
 4. Als ik deze soort berichten lees gaat mijn bloeddruk omhoog, dan schrijf ik misschien iets wat in de ogen van de Dames / heren van Waterkant niet in goede aarde valt ! Het gevolg is dat dit als ( spam ) wordt beoordeelt. Als ik nou zeg dat zulke rovers omgelegd moet worden, dan ben ik in hun ogen en andere forummers negatief bezig. De laatste tijd dat ik in Su was : was in 2009, en heb besloten niet meer naar toe te gaan vanwege deze soort taferelen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 5. En Suriname streeft ernaar om meer toeristen te trekken uit Nederland en de rest van de wereld.Ze kunnen het op hun buik schrijven.Dit gebeuren is echt antireclame.


  Maak melding
 6. Neks no fout mang, a kondre ai draai sweetie. Yang Ai mei strak, fufuroe na normaal sanie. Alamalla na gherie anga paars sakasaka soema. Moro 5, en a situatie o kengki. Tegen a teng dat sranangmang o yang paars schijt.


  Maak melding
 7. Bejaarden overvallen gebeurt niet alleen in Suriname. Hier in Nederland worden ook veel bejaarden in hun eigen woning beroofd door mensen die met een lulsmoes aan de deur komen. Ook het afhandig maken van pinpassen en vervolgens de rekening plunderen, gebeurt hier ook heel veel. Desondanks roepen wij niet dat toeristen moeten wegblijven.


  Maak melding
 8. Opmerkelijk dat de ambassadeur van sur nogsteeds niet is ontboden door de minister van BIZA nederland. Ook het Kabinet heeft geen oog voor de surineds die vermoord worden in sur. De regering besteed meer aandacht aan buitenlandse……………..en de surineds mogen stikken.

  Iedere dag zie je op de publieke tv buis praat programma’s die over het buitenland gaat, maar nooit over sur en de surineds die op bizarre wijze daar moeten onderlijden.
  Ook Jeroen Pauw laat het helemaal afweten.

  De beste oplossing is dat de surineds massaal laten afweten om naar sur te gaan. Meer optie heb je niet.


  Maak melding
 9. Deze mannen realiseren zich niet wat ze de slachtoffers aandoen en wat voor schade ze onze economie toebrengen,zyn daar tebekrompen voor want als man zal je toch schamen om een oud vrouwtje te beroven
  tamara te’ sani e’ mieti oenoe dang we’ taki na sma doe oenoe, terwyl na ding san diesi meki we tja koenoe


  Maak melding
 10. @Get a life 22 mei 2019 at 17:10
  Wat wil je daarmee zeggen ? Dat als het ook in Nederland gebeurt dit een vrijbriefje is om ook in Suriname bejaarden te overvallen ? Of wil je eigenlijk zeggen dat de laffe overvallers in Suriname en in Nederland dezelfde etnische achtergrond hebben ? Je mag het hardop zeggen niemand die het je kwalijk zal nemen.


  Maak melding
 11. @Renold

  Nee. Hij zegt het gebeurd overal dus je hoeft niet op te roepen dat toeristen weg moeten blijven. Meer niet. Dat er in jouw kop vervolgens van alles mis gaat kunnen wij weinig aan doen. Ik zou als ik jou was wat medicatie halen bij de huisarts.


  Maak melding
 12. Get a life,
  Wel even erbij zeggen wat voor smerig volk deze bejaarden in Nederland beroofd. In Nederland beroven de ” nieuwe nederlanders” de Nederlandse bejaarden. In suriname beroven surinaamse criminelen zelfs bejaarde toeristen. Ik vindt dit een wereld van verschil en begrijp niet zo goed waarom jij dit vergelijk maakt.
  Maar ja…. Nederland he. Dan is het ook niet zo erg als het in in jouw geboorteland gebeurd. Get a live.


  Maak melding
 13. He Get a life. Je behoort ook tot het rovers gilde zeker. Wat een kut opmerkingen weten jullie te plaatsen. Er is op internet een grote campagne gestart om mensen te weerhouden naar dat leuke land met die vriendelijke mensen te gaan. Onvoorstelbaar hoe jullie steeds weer anderen de schuld van je eigen fouten kunt geven. Hoop dat de NDP nog vijf jaren de kans krijgt om de kas te roven want dat past echt bij veel teveel Surinamers.


  Maak melding
 14. Bij @ Get a life , moet wel de accentuatie gelegd worden op het feit dat men niet toeristen moet oproepen weg te blijven en Suriname niet meer te bezoeken. Dat slaat nergens op omdat inderdaad in ieder land dit gebeurt en dan praten we niet eens over ras. Ik vind het niet van belang om over ras te praten. We kunnen wel kijken naar de toedracht waarom een bepaalde bevolkingsgroep iets doet wat niet koosjer is. Daar zit de oplossing en niet het beschimpen. Hoe vaak gebeurt het dat we niet kijken naar het delict maar eerder staan te popelen om te kijken of het nou een Hindoestaan is of een Marron whatsoever. Een heilloze weg is dat. Dus @Get a life heeft geen ongelijk.


  Maak melding
 15. Wat een koulo gelul ook in Nederland beroven en verkrachten de witte nederlanders ouderen. Kijk maar op opsporing verzocht. Deze bounties hier op waterkant lullen een hoop stronterij. Wat oudere mensen betreft die thuis in hun slaap overvallen en verkracht worden zijn het de witte koulo nederlanders. Jullie praten een hoop stronterij waar je niets vanaf weet. Vooral die surined die in nederland zijn geboren. Je zal altijd een koulo buitenlander blijven met je gekleurde huid en voor hen blijf je altijd een buitenlander. 😅😄😃Ga maar in de gevangenis kijken welke bevolkingsgroep voor verkrachting en beroving van oude mensen in hun huis vast zitten WITTE NEDERLANDERS dus SHUT THE FUCK UP ALS JE GEEN ONDERZOEK HEBT GEDAAN. Wat een stompzinnige rand debielen.😂🤣😃 Een ieder die ouderen berooft en verkracht moeten ze neer schieten in Suriname en Nederland trouwens overal ter wereld.☠☠☠


  Maak melding
 16. Ai pa Ludwig taki, mi boi Deter Minist warskow deng maar a no jepi, toen niet en anno 2020 niet, toch deng oerdomme ndp paria’ s e go stem tapoe moordenaars, drugscriminelen en staatskasrover. Menig tiener wiens ouders in 2010 hebben gestemd zijn nu jonge verworden paarse criminelen.

  de ter minist 4 november 2011 at 17:54
  Er is sinds 1980 een moordenaarvloek over dit land losgebroken en het zal zevenmaal erger worden dan in jaren tachtig, omdat oliedomme stommelingen hun ziel verkochten aan onberechte moordenaars voor gratis ete drinke huisje en erfje. Nu al zijn er tekenen, het begin van de komende wee, anarhie,chaos,onrust,onvrede, schaarste, armoede, stijgende misdaad, stijgend immoraliteit, stijgende druggebruik en handel. Zo leiders zo de aanhangers, misdaad loont denken deze dwazen. Kijk noh.niemand hebt deze moordenaars kunnen opsluite uit vrees, intimidatie,berdreiging waren en zijn aan de orde van de dag….juist de groep die hierover in de bres moest gaan staan…de christenen hebben dat nagelaten.en heulen nu met deze moordenaars….valse profeten laten zich dik betalen en hebben van de ware evangelie een welvaartevangelie gemaakt, een handeltje om rijk van te worden met de nodige intimidaties, geef geef want anders blijven de zegeningen uit,geldwolven zijn het in schapendracht. Dan heb je ook nog een mi sjie keba die doet alsof hij het in keulen heeft horen donderen. Allen die geloven dat onberechte mensenrechtenschenders vrede en voorspoed zullen brengen zullen het spoedig weten. Na so dong oeng beng dong na hebzecht,geldzucht,machtzucht, bigi al, zweef teki mentaliteit mek oeng so. De oliedomme aanhangers hebben het nakijken en worden zelfs slachtoffers van de moordenaarsvloek.


  Maak melding
 17. Dit fenomeen komt haast dagelijks voor en het is een maatschappelijk probleem geworden; het is een heet hangijzer en ook een kankergezwel geworden in de Surinaamse samenleving. De gruwelijke daden zijn sterk in beweging en het vereist veel daadkracht; er is moed nodig en er dient een degelijk beleid te worden ontwikkeld teneinde de verharde criminaliteit drastisch aan te pakken.


  Maak melding
 18. @ Robles 22 mei 2019 at 18:48. Als je de Nederlandse taal niet machtig bent dan verzoek ik je om eerst taallessen te gaan volgen zodat je weet waar men het over heeft . Zo aan de reacties van een zestal andere personen is de reactie van Get a life een onzinnige. Alleen jij steunt hem in zijn bekrompen ideologie. Je adviseert mijnen mijn medicijnen in te nemen? Toe maar je bent nog medisch geschoold ook. Maak je om mijn gezondheid geen zorgen !


  Maak melding
 19. @@@Robles
  vs
  @@@Reynold

  Robles jouw taalgebruik jegens Reynold is ver beneden peil. Als je voor jezelf geen fatsoen kan opbrengen dan heb je ook geen recht om een ander te gaan schofferen.

  Trouwens geeft Robles fatsoenlijk en gefundeerd aan @@@Get a life dat zijn gedachte domweg zeer krom is. En de meeste forum schrijvers zijn ook mee eens, dat wanneer je buurman een moord pleegt het ook voor jouw een vrij brief is geworden. Laten wij geloofwaardig zijn met onze collums, anders heeft het geen zin om de volgende keer elkaars reacties te gaan lezen.

  WAKA BOENG MANG!!


  Maak melding
 20. @ Wiep -Ding ( 23-05- om 01;39

  Fa waka : en wie moet voor deze klojo dan zorgen al die tijd, ga jij die zorg op jou nemen ????
  Een kogel is goedkoper dan heb je tenminste geen last meer van ze, komen er nwe opdagen, weer de zelfde recept toepassen !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 21. Wegkijkers, ontkenners, bagatelliseerders. Julie kunnen je kop in het zand blijven steken, drogredeneringen hanteren. Maar dat neemt niet de zichtbare werkelijkheid weg. Dat is dat een overgrote deel van de criminaliteit in Suriname gepleegd wordt door leden van een bepaalde etnische groep in Suriname.

  Dat dat te maken heeft met de economische malaise in het land, zal wel zo zijn. Maar dan is de vraag, treft de economische malaise in Suriname de andere etnische groepen waar minder criminaliteit voorkomt dan niet. En wat maakt dat deze groepen minder zichtbaar zijn in de criminaliteit cijfers.

  Deze discussie zou open gevoerd moeten worden. Zonder taboes. Het is grootheidswaan om te denken, dat het praten over specifieke groepen en hetgeen ze aan overlast veroorzaken nationaal en internationaal niet zou mogen of kunnen.

  Ook in Nederland heb ik mij laten vertellen is het zo, dat de etnische groep die veel last veroorzaakt in Suriname als men het heeft op basis van waarneming dus niet op registratie over vertegenwoordigd is..
  De vraag is, komt dit ook vanwege de economische situatie in Nederland. Zo ja. Wat maakt deze groep zo gevoelig voor economische factoren.
  Zo nee, waar zit de oorzaak dan in.

  Joost mag het weten en vertellen. Ik luister graag. Niet naar de wegkijkers, bagalatiseerders, ontkenners en drogredeneringen. In Nederland en elders gebeurt het ook. Het slachtoffer en zieligheid argument.


  Maak melding
 22. @ Djakkie 22 mei 2019 at 17:46

  Als er 1 ministerie is die ambassadeurs op het matje roept is het Buza.
  Overigens heb ik nog nooit gelezen dat dit gebeurd bij een beroving.
  Wat Buza in dit soort gevallen doet is een reisadvies geven.
  Dat heeft Get a life als medemens gedaan en daar vallen jullie over.

  Ik ben blij dat de publieke omroep noch Jeroen Pauw aandacht aan besteedt op de televisie.
  Het zou hem alleen maar kijkers kosten en de paar mensen die zo enthousiast over Sweeti Sranang praten depressief/depressiever maken en de Hollanders die graag naar Suriname komen zouden massaal wegblijven.


  Maak melding
 23. “Maar dan is de vraag, treft de economische malaise in Suriname de andere etnische groepen waar minder criminaliteit voorkomt dan niet. En wat maakt dat deze groepen minder zichtbaar zijn in de criminaliteit cijfers.”

  @@
  Die plegen een andere vorm van criminaliteit, die in wezen veel erger zijn waar de pers minder aandacht aan besteedt omdat er geen dader gevonden wordt en als die al gevonden wordt is hij dood. Ook dat bagatelliseert men door het onder de noemer Suriname doorvoerland te scharen waardoor het een anoniem gebeuren blijft.

  Zie ook wat de boeven van de Surinaamse Postspaarbank Suriname, heb jij namen van ze lezen.
  Neen maar de namen zijn wel bekend, die circuleren volop op Sociale media, helaas lijkt ook hier een radio-/persstilte te ontstaan.

  In den Haag is door een 20 jarige knul van Hindostaanse afkomst een aantal mensen met insuline
  vermoord heb jij iets in de pers of op waterkant gelezen.

  Laatst cocaïne olie in de haven van Su onderschept, gelezen hoe onbenullig het is aangepakt. Waar zijn de daders? Heaven knows.

  In den Haag is twee weken geleden een in huis van een hindoestaanse crimineel duizelende euro’s in een tas gevonden. Iets van gelezen op waterkant.net of andere Surinaamse pers.

  Ik ontken niet dat de misdaadcijfers in van creolen in Suriname hoger zijn, wat ik aangeef is dat criminaliteit moord en doodslag in alle groepen voortkomt.
  Praat ik daarmee de ene goed en de andere niet, het antwoord is ook nee.
  Wat ik wel wil zeggen is als van de ene groep alles in de pers verschijnt en van de andere groepen selectief te werk wordt gemeld het beeld ontstaat dat slecht deze groep de creolen in de criminaliteit zit.


  Maak melding
 24. @Sam, In den Haag is door een 20 jarige knul van Hindostaanse afkomst een aantal mensen met insuline
  vermoord heb jij iets in de pers of op waterkant gelezen.

  De kranten en media staan er vol van. Lees je die kranten niet dan ? Of ben je hier alleen maar bezig om de boel op te hitsen. Ben je een volksmenner Sam ?
  De criminaliteit door Hindoestanen gepleegd daar heb ik als burger geen last van. Hiermee wil ik zeggen dat de kans dat ik slachtoffer word van een Hindoestaanse crimineel te verwaarlozen is. Dat is toch wel anders bij Surinaamse criminelen die lukraak op de openbare weg schieten met het gevolg dat onschuldige burgers het slachtoffer worden.


  Maak melding
 25. Toen ik een keer de opmerking maakte dat niet alleen hindustanen elkaar vermoorden, kreeg ik een sneer van Sam. Deze betweter laat vaak steken vallen bij het lezen.
  Op het forum zijn creolen heel vaak zeer negatief bezig geweest over hindustanen. Ben daar iedere keer tegenin gegaan. Paraman,stena, Smatje als Smatje09, Junior, om maar een paar namen te noemen.
  Komt Sam mij vertellen dat ik als eerste ruzie zocht met de creolen op het forum.
  Sam behoort tot de groep creolen die niet willen lezen, horen, weten dat er misstanden voorkomen onder de creolen. Hij zal altijd de hindustaan vernederen.
  Vorige week heeft hij nog geschreven dat de immigranten, daarmee de hindustanen bedoelend, niet gaan bepalen wat de creolen moeten doen.
  Waar deze kerel mij al diverse keren voor racist heeft uitgemaakt, heeft hij niet door hoe racistisch hij zelf is. Hij krijgt maar de hik!!

  Over de hindustaan die middels hoge doseringen insuline verschillende mensen heeft vermoord, heeft de Nederlandse media wel degelijk gehaald. Is op het journaal geweest en ook kranten hebben daarover bericht. Dus het is slap geklets uit de nek van Sam.

  Maar Sam is boos, omdat hij vindt dat de criminaliteit onder de hindustanen op deze site niet worden vermeld. Grote leugen natuurlijk, want hoe vaak is de drugscriminaliteit onder hindustanen niet aan bod gekomen op deze site.
  Volgens hem zijn van alle niet-autochtone gemeenschappen de hindustanen het meest vertegenwoordigd in drugszaken.
  Hij doet voorkomen dat hij goed op de hoogte is van het reilen en zeilen in Nederland, maar de mokro maffia durft hij niet te benoemen.


  Maak melding
 26. Een Surinamer die veilig in Nederland woont meent zich de vrijheid te mogen permitteren om op de Nederlanders af te geven. Volgens dit heerschap worden de Nederlandse gevangenissen vooral door witte blanke criminelen bevolkt. Hij geeft af op de witte man en op Nederland. Wat doet deze kaoulo monkey dan nog in Nederland ! Rot je gauw op naar je monkey eiland man.


  Maak melding
 27. @ Sam,
  Volgens mij heb je iets tegen Hindostanen. Mij valt op dat altijd als je een vergelijking in negatieve zin moet maken en je daarbij een etnische groep daarbij nodig hebt, je hindostanen als negatieve meetlat gebruikt.
  En dan is het vaak dat je een paar gevallen opblaast. Wel nu ik heb jaren kennis van wat zich afspeelt op penitentiair nivo in Suriname. En dat is dat je stellingname over hindostanen en drugs niet klopt. Zowel voor de grote bazen als de kleine crimineel die weder verkoopt.

  Het is gissen wat men doet. Officieel volgens de cijfers ligt het anders.

  Maar ja. Ik zie jou ook als een van de vergelijkende goedpraters, enz. Dat mag je. Als je uit de groep die het meest last veroorzaakt komt, begrijp ik ook zelf dat je groepsnarcisme je parten speelt. Jammer dat ze geen geneesmiddelen voor hebben gevonden.


  Maak melding
 28. Heel typische reacties.

  Ik geef feiten door, heb het niet over apen of dat ze een kogel door hun hoofd moeten. Nee, absoluut niet geef netjes antwoord met namen en feiten die ik in de pers heb gelezen, net zo als jij dat doet.
  Het verschil is dat ik het zonder onderbuikgevoelens geef.

  “Maar dan is de vraag, treft de economische malaise in Suriname de andere etnische groepen waar minder criminaliteit voorkomt dan niet. En wat maakt dat deze groepen minder zichtbaar zijn in de criminaliteit cijfers.” vraag gesteld door Alles voor loze beloften en een pakket 23 mei 2019 at 17:02

  De vraag heb ik netjes beantwoord en nu lijd ik “groepnarcisme”. Is het een ziekte die vaker bij hindoestanen voorkomt vraag ik aan schrijver?

  Maak je om mij niet druk, ik leid een goed leven en heb nergens last van niet fysiek noch mentaal.

  Ga e ook over Oedit wat schrijven? Of sla je dat maar over?


  Maak melding
 29. Sam, de groepen die jij bedoelt die zeg maar zogenaamd onzichtbaar zijn in de cijfers rondom criminaliteit zijn de groepen die doorglippen doordat ze een oom of een tante ergens in een gevangenis hebben werken, die het wel even voor ze regelt dat ze uit de gevangenis blijven en geen straf krijgen. Die groepen schreeuwen moord en brand dat corruptie moet worden aangepakt, maar het zijn dezelfde groepen die super corrupt zijn en de regels ontduiken. Mondjesmaat vallen deze groepen door de mand en komen steeds meer delicten die zij plegen in de publiciteit. Het zijn de zogenaamde hardwerkende mensen die anderen verwijten dat ze niet hard werken, maar ondertussen glippen ze door alle mazen van de wet heen en regelen ze elkaar en houden elkaar de hand boven het hoofd, zodat ze niet in de criminaliteitscijfers zichtbaar kunnen worden gemaakt. Maar er is altijd nog zoiets als karma: sooner or later karma will get you because karma does not discriminate, as well as cancer does not discriminate against whosoever.


  Maak melding
 30. Als ze meer doen aan Drugs verslaafde, die moeten ook leren dat ze van de Drugs moeten afblijven die staan niet zo sterk in hun schoenen dan, dan wordt er ook geen drugs meer verkocht
  Het is niet makkelijk maar de meeste zijn zwak.


  Maak melding
 31. @@@Sam
  Bedankt voor de correctie. Een tik fout want de letter u en i zitten vlak naast elkaar.

  @@@Djakkie
  Correctie!!
  Minister BIZA moet minister BUZA zijn.


  Maak melding
 32. Dit is geen Surinaamse Waterkant, dit is Scheveningen of Zandvoort, allemaal zwarte kaaskoppen.


  Maak melding
 33. @ Jaichand 25 mei 2019 at 13:26

  Moet jij ook uit de buurt blijven.
  Of ben je een blanke hindoestaan :):)

  Ga nog ff voor de spiegel staan, en kijk goed naar je zelf.


  Maak melding
 34. @Sam,

  Zelfs de zwartste Hindoestaan breekt niet in.
  De gelaatstrekken van een Hindoestaan en een zwarte zijn duidelijk anders, mocht je dat nog niet weten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES