zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNieuwe minister heeft grote plannen voor luchthaven van Suriname

Nieuwe minister heeft grote plannen voor luchthaven van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De nieuwe minister van Openbare Werken, Transport en Toerisme (OWT&C), Vijay Chotkan, heeft grote plannen voor de internationale luchthaven van Suriname. Zo moet er een nieuwe terminal komen waarin aankomst en vertrek zijn geïntegreerd. Deze moeten voorzien worden van vier air bridges, de zogenaamde slurfen, die volledig ingericht zijn met het screeningsapparatuur, inchecksystemen volgens alle veiligheidsstandaarden.

Chotkan, die tot voor z’n ministerschap directeur van Luchthavenbeheer NV, de exploitant van de Johan Adolf Pengel International Airport was, noemt volgens Starnieuws ook een uitbreiding van het parkeerplatform waar dan vier vliegtuigen moeten kunnen parkeren. Ook heeft hij het over een full-length parallel taxibaan van 2.7 kilometer inclusief twee runway taxibanen, een nieuwe brandweerkazerne en nieuwe omrastering.

Vorige maand werd door Chotkhan ook al gesproken over het bouwen van een airporthotel, conferentiefaciliteiten en afhandeling van privévliegtuigen. Ook die plannen zijn zo goed als klaar en gaan in uitvoering zodra er een begin wordt gemaakt met de bouw van de nieuwe terminal die ten noorden van de bestaande vertrekhal komt te staan. Momenteel wordt al gewerkt aan de vertrekhal en wordt daar een nieuwe foodcourt gebouwd.

De uitbreiding is volgens de nieuwe minister noodzakelijk omdat de huidige infrastructuur van de Johan Adolf Pengel Luchthaven niet voldoet aan de standaarden om de verwachte toestroom van personen en cargo te faciliteiten. Dit als gevolg van de start van Copa Airlines met vluchten op Suriname, de uitbreiding van KLM vluchten naar Suriname en nog veel meer ontwikkelingen in de luchtvaartsector.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

55 REACTIES
 1. Ow ow , wat vervelend zeg. We willen geen ontwikkeling omdat Bouterse aan de macht is. We willen het liefst dat alles geparkeerd is tot de verkiezingen. Minister Chotkan, schaamt u zich dat u vooruitgang wilt voor Suriname.


  Maak melding
 2. Oké Minister mooie plannen , maar hoe zullen die gefinancierd worden ? Gaat de regering weer op bedel tour bij China , zodat wanneer de lening niet terug betaald kan worden China de luchthaven opeist zoals ze dat gedaan hebben met de nationale energie maatschappij van een Afrikaans land. Ik ben benieuwd naar het financieringsverhaal achter deze ambitieuze plannen , want daar hoor ik niks over. En zolang dat niet het geval is plaats ik dit bericht onder de categorie lucht kastelen bouwen.


  Maak melding
 3. @ pakiratigri
  Uiteraard willen wij zien dat Suriname vooruitgaat . Maar je kunt als minister van alles roepen wat je wilt gaan doen. Maar zolang er geen goed onderbouwd plan met betrekking tot de uitvoering en de financiering ten grondslag ligt zijn dit voor mij loze kreten. Er zijn al vaker in het recente verleden dingen geroepen waarvan een ieder vooraf kom weten dat het lekkermakertjes waren gebaseerd op opportunisme en vaak ook bedrog .


  Maak melding
 4. Alles kan met geleend geld. Maar als 50% in de zakken verdwijnen van de opdrachtgevers en degenen die het projekt goedkeuren is het de vraag wanneer het tot stand komt, laatstaan afkomt. Weet men hoeveel huizen, scholen, ziekenhuizen, bussen etc voor land en volk met al dat geld dat tot heden is geleend kon kopen of realiseren? Nauwelijks 20% is sinds 2010 hiervan verwezenlijkt, ook de beloften aan al die dwaze debiele idiote oerdomme ndp paria’ s. Wat baas en roversbende hebben waar kunnen maken zijn moorden, drugs, roven van land en volk en de banken olv van Boefdraad. En nu komt deze grappenmaker met de zoveelste paarse mop, hij wil………………..hij heeft niets te willen dan mee te lopen in de criminele voetsporen van ddb en ciminelen roversbende die gelukkig ook hun eigen aanhangers vermoorden, drogeren, beroven en bedriegen. Elke ndp paria kan men vergelijken met een drugsverslaafde. Wie in 2020 stemmen op deze criminele politieke sekte zullen dan ook verder vermoord, gedrogeerd, beroofd en onderdrukt worden.


  Maak melding
 5. Welke minister heeft geen grote plannen bij zijn/haar aantreden.
  Als directeur van Luchthavenbeheer NV, de exploitant van de Johan Adolf Pengel International Airport heb ik nooit van hem gehoord en nooit zo een voorstel gelezen.

  Een jaar voor de verkiezingen komen ze allemaal met plannen in hun laatste jaar aan de macht.

  Of gaan ze ervanuit dat ze na de verkiezing door regeren.


  Maak melding
 6. Pakiratigri: ga jij je maar schamen om je sarcastische opmerking.
  Los van het feit dat we natuurlijk gebaat zijn bij vooruitgang van het land, maar ieder weldenkend mens prikt door de ballon die Chotkan heet. Het is o-z-o makkelijk om de goegemeente van alles en nog wat te beloven en te laten doen geloven. Populistische praat ten top.
  Er is geen rooie cent, vandaag niet, morgen niet en nog lange tijd niet!
  Alles maar dan ook alles wordt uit de kast getrokken in aanloop naar 2020!


  Maak melding
 7. Volslagen gestoord plan van deze minister die zijn incompetentie verbergt achter onrealistische plannen.

  Ik ben helaas nog al op wat plaatsen geweest en kan vergelijken. Neem als benchmark de nationale/internationale luchthaven van de Maladiven. 2 mio luxe reizigers/jaar uit de helewereld op een luchthaven die net zo groot is als het eiland waar op het licht, waar bij na 30 maatschappijen vliegen en vrijwel altijd 3 Wide body’s op het platform staan en veel van de passagiers direct met de kleine luchtvaart naar hun resort door gevlogen worden.
  Hier is geen taxibaan en zijn geen slurven nodig

  Waarom zou Pengel met nog geen 300.000 passagiers per jaar en Als Copa komt 5 maatschappijne invredes naam al gaan investeren in onnodig asfalt en geairconditionde gebouwen en slurfen. Laten ze investeren in onderhoud, vriendelijk personeel en een vorobeeld nemen aan andere tropische luchthavens (groot dak waar de wind gratis voor verkoeling zorgt.

  Grote plannen die nooit uitkomen of nog geen enkele zin hebben.


  Maak melding
 8. Wat een onzin vertrek en aankomsthal zijn netjes en voldoen. Over een jaar komt er af en toe een cesna langs om coke te droppen dus hoeze verbouwen. Er komt straks geen tourist naar meer naar dat criminele land met al die rovers


  Maak melding
 9. Wat!, die nieuwe minister heeft goote plannen?
  Hij gaat wat geld maken op zo’n projekt. Minister 1miljard ga je maken, noh? Money saver. Yes!!


  Maak melding
 10. Aan de amsterdamse grachten
  Heb ik heel mijn hart voor altijd verpand
  Amsterdam vult mijn gedachten
  Als de mooiste stad in ons land
  Al die amsterdamse mensen
  Al die lichtjes ’s avonds laat op het plein
  Niemand kan zich beter wensen
  Dan een amsterdammer te zijn
  Er staat een huis aan de gracht in oud amsterdam
  Waar ik als jochie van acht bij grootmoeder kwam
  Nu zit een vreemde meneer in ’t kamertje voor
  En ook die heerlijke zolder werd tot kantoor
  Aleen de bomen, de bomen, hoog boven het verkeer
  En over het water gaat er een bootje net als weleer
  Aan de amsterdamse grachten
  Heb ik heel mijn hart voor altijd verpand
  Amsterdam vult mijn gedachten

  Ajaaaaax!

  Biertjuuuuuuh lekkkuh!


  Maak melding
 11. Waarvoor is dat allemaal nodig.

  Wie bezoekt dit tering land met zijn tering inwoners die het voor anderen verpesten.

  Ze moeten terug naar Afrika!!!


  Maak melding
 12. Minister Chotkan, mooie plannen, u denk vermogen daar houd ik van, vernieuwen die handel, maar om dit allemaal gerealiseerd te krijgen moeten de belastingen weer omhoog, u praat zeker een investering in de grote van $1miljard US.
  Zoals nu JAP uitziet, is het net een primitieve 3e wereldland luchthaven.
  Slopen en bouw een luchthaven volgens internationale standaarden, kijk wereldwijd een model, en laat het bouwen…


  Maak melding
 13. Lenen, lenen, betalen betalen,
  Lenen, Lenen, betalen, betalen
  Lenen, lenen.

  Betalen, betalen
  Lenen, lenen.
  Betalen, betalen,

  Pak het dan pak het dan, pak het dan
  Lenen, lenen, betalen, betalen

  Wo K in a film, zie uw dagelijkse rekeningen die u niet kan betalen, sranan skeer.

  Je hebt inkomen, spaargeld, economische behoeften die onbevredigd zijn en deze kosten geld, heel veel geld. Daarom maakt ieder verstandig mens/regering een economisch plan, Kort, middellang, lang. Stelt prioriteiten.

  Je kan nooit meer uitgeven dan je verdient, maar in Suriname wordt meer besteed dan wordt verdient. Het geld dat geleend wordt door ddb wordt door hem niet op de juiste wijze besteed in de productie die de concurrentie internationaal aan kan en export sector, scholing en wetenschap, ITC, kortom de juiste prioriteiten. Zie maar 80.000 ambtenaren aldus vice aatje,
  Dit patroon van meer uitgeven dan je verdient is niet typisch ddb probleem, maar typisch het probleem van veel op de mensen waarop hij lijkt, kroeskoppen. Viestie prodo. Goud in un muilen, en om hun hals, mooie kleding, maar ’s avonds in hun prasie (h)o(u)so met lekkende dak wonen met hun oom, moesje en vele halfbroers en halfzussen met kids weer van die ooms. Houden van feesten, maar als betaald moet worden, dan dé dok. Zie de hele ndp.

  Wie gaat weg en wie blijft hier dat na aksi foe statenman, soema de gwe, nanga soema dé tan, dat na aksi foe radioman

  ddb – (kliek) is niet wat Suriname nodig heeft voor welvaart en welzijn. ddb is niet een beetje dom, maar heel dom.

  zie oa:
  – op de vlucht zijn doodgeschoten
  – gewijzigde amnestiewet 2012,
  – geen alibi of valse alibi over 8 december 1982, hij gaf aan dat hij bij PLPS was aan de Swalembergstraat met RCAL, maar dat was op 9 december 1982 en niet op 8 december 1982,
  – beste president die Suriname tot nu heeft gehad. Zie zijn luchtkastelen, veel lenen ,et hoge rente, die moeten worden afgelost, srnan skeer (3x) onder ddb en kliek, hoge criminaliteit, drugsdoorvoerland, ondernemingen die massaal sluiten, grote werkloosheid bij de bevolking, heel grote armoede bij de Surinamers, verrijking van zichzelf, gezin en kleine groep om hem heen.
  Moiwana86moorden, zie wie zijn vrienden zijn: maduro van Venezuela, Obiang van Equatoriaal Guinee, van Cuba miguel diaz-canel, allemaal dictators, waar hij regelmatig op bezoek gaat en hij ze ondersteunt.
  ddb wil van Suriname een dictatuur maken met als deze landen.
  enz, enz,

  Wo K in a film, Time4Change!

  Er moet een andere regeringscoalitie komen die heeft laten zien hoe je uit een crisis weer orde op zaken kan stellen, de Surinaamse gulden vervangen heeft voor de Surinaamse dollar, enz.

  Surinamers, kiezers van Suriname, waar kiest u voor? Een democratische rechtsstaat of voor een dictatuur onder ddb en ddb kliek?

  Time4change!
  Iedere stem telt, iedereen zal op 25 mei 2020 naar de stembus moeten gaan om te stemmen, u stem telt als u echt verandering wilt hebben in Suriname.

  Feit is dat ddb weg moet.

  Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij nou zo dom?

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 14. Paki-RAT-igri…

  Noem ook even de status van de “vooruitgang” m.b.t. Treinproject, Zoetwaterproject, Cassaveproject, Huizenproject, Schoolboekenproject, etc., etc., etc. Allemaal projecten die falikant zijn mislukt door het hersenloze, populistische en megalomane wanbeleid van de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar BOUTERSE. En nu komt de volgende corrupte paarse zakkenvuller nog even voor de verkiezingen met een nieuwe zeepbel.


  Maak melding
 15. Fred Derby had hem wel op 8 december 1982 in Fort Zeelandia gezien en was ook op die dag tijdens de 8 december 1982 moorden in Fort Zeelandia, hij wel met de 15 onschuldige anders denkenden was opgepakt en daar op gesloten zat. Toen ddb hem toestemming gaf om zijn kleding te halen op fort Zeelanda waren daar 15 onschuldige doden, waartussen hij ook opgesloten zat toen die nog leefden.

  Volk van Suriname zie maar waar ddb was op 8 december 1982 tijdens de 8 december 1982 moorden en dat hij niet een beetje dom is, maar heel erg dom. Zijn alibi die hij gaf is vals.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. Grootste plannen, die hadden zijn voorgangers ook, en niks waargemaakt, en zitten nu op kosten van de gemeenschap, hun leven lang met een directeurssalaris thuis.


  Maak melding
 17. Deze man begrijpt waar het om draait
  Het gaat niet om wat gerealiseerd wordt, het gaat om wat je kan beloven.
  Hoe meer je belooft hoe groter de kans op succes.
  Dit is een van de redenen waarom Santoki geen succes heeft.
  Hij belooft wat hij daadwerkelijk denkt te kunnen realiseren.
  Jaren geleden zei ik tegen een Surinaamse vriend:
  Eerlijkheid duurt het langst
  Hij antwoordde:
  dat is het probleem, het duurt te lang.
  Hij ging verder en zei: niemand kan me garanderen dat deze (hem goed gezinde) regering er volgend jaar nog zit .
  De rest laat ik over aan de fantasie van de lezer


  Maak melding
 18. Deze hindoestaan heeft grote plannen. Aan de tekentafel kan alles, de praktijk is grimmiger. Gebakkenlucht verkoopt goed, een compleet nieuw luchthaven, ja maag tot. Vliegveld van Nickerie herstellen kost geld, dromen verkopen kost niks. Je wordt alleen geestelijk labiel ervan. Satohki slaapt beter dan alle paarse schorems. Hij heeft een realistisch kijk op zaken en zo hoort dat.


  Maak melding
 19. @ Mokro
  Gelukkig heeft Santoki nu ook door dat hij stemmen kan winnen door achtergebleven gebieden te bezoeken
  Deze gebieden zijn er de afgelopen jaren alleen maar op achteruit gegaan.
  Ik heb het al eerder geschreven; dit is de verklaring waarom bij het referendum dat in Engeland is gehouden, de Engelsen voor een Brexit hebben gestemd.
  Zoek de ontevreden man op, vraag wat ze van de welvaart (een of andere posting van Rob) hebben gekregen die Suriname nu doormaakt. Die man of vrouw moet je hebben
  Komt een nieuwe minister over een geweldige luchthaven praten dat hij wil realiseren, terwijl er in gebieden geen behoorlijk onderwijs, gezondheidszorg, wegen en huizen zijn.
  Maar het is zoals je zegt: gebakken lucht (al dan niet met knoflook) heeft het in het verleden goed gedaan


  Maak melding
 20. Prachtig prachtig prachtig. Ik droom er al van. Als suri burger elektronisch door de immigratie bij vertek en aankomst dus geen stempel meer in mijn paspoort. Een prachtige nieuwe schone vertrekhal. En een slurf dus niet meer lopen door de regen naar en van het Vliegtuig. Jaah goedzo. Yess what a beautifull dream.


  Maak melding
 21. Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo’n domme hindoestaan tegen gekomen. Als één zou bestaan dan is hij het. Wat een paarde lul, imbecil met een hersenloze kwab van Chotkan. Ik zou me ontzettend schamen om zelfs naast hem te staan.

  Deze tuig die denkt dat de surs niet kunnen rekenen. Hij gedraagt zich als ,,één oog is de Koning,,.

  Hij had ook moeten zeggen welke bank hij ging beroven voor de financiëring van zijn plannen om die rond te krijgen.

  Sur telt nu 1 dagoebal meer!!!!!


  Maak melding
 22. @pakiratigri
  Vooruitgang voor Suriname is alleen mogenlijk wanneer je baasje ophoepelt.En ja ,chotkan is een grappenmaker ,een dag dromer.Hij ziet de trein al rijden,de flyover zijn er al ,de weg naar Brazilie bestaat echt…in zijn dromen.


  Maak melding
 23. Ze kunnen niet eens een goed operationeel radar systeem aanschaffen noch de oude onderhouden en nu dan met het verhaal komen van “een terminal bouwen op de luchthaven”.
  Schaam jij je niet om dat te roepen?
  Waarvan zal diet worden betaald?
  Zeker van de schelpen van Coronie


  Maak melding
 24. ik vind vooruitgang geweldig. alleen extra kosten als het niet nodig is, is niet zinnig nee.
  ik ken zoveel kleine internationale luchthavens. kleiner en slechter dan Zanderij-JAP nu.
  over 5 of 6 jaar kan ik het begrijpen. maar zeker niet nu. Hoe vaak gaat Copa naar suriname vliegen?
  Je hebt echt veel vliegverkeer per dag nodig voor die investering.

  Eerlijk is Eerlijk. als Copa naar Suriname komt, dan is een klein uitbreiding wel nodig.
  He is nu dan makkelijker om toeristen van Colombia, Panama, Nicaragua, Mexico te krijgen.
  Mensen kunnen Suriname makkelijk als tussenstop gebruiken voor een rondreis.
  Ik vind het geweldig dat Copa komt.


  Maak melding
 25. we Moeten Suriname niet steeds de grond inboren. er zijn genoeg Internationale luchthavens die slechter zijn
  dan Suriname en kleiner.
  En in onze regio zijn niet allemaal veel groter dan die van Suriname.
  Door de douane van Suriname, duurt echt niet zolang als vroeger. Op Schiphol duurt het net zolang of langer zelfs soms bij aankomst. Bezoek eerst een paar andere landen in de regio. dan zal je pas zien hoe geweldig Suriname is.
  Waarom Surinamers buitenlandse dingen beter vinden weet ik niet. We hebben geweldige dingen in ons land die we niet waarderen. Ga in het buitenland wonen dan ga je zien wat je mist.
  Al die vruchten Maripa, Awarra, mope, pommerak etc hebben ze misschien niet in het buitenland.
  Schone lucht en water hebben ze misschien niet.
  Vrijheid en lage belasting is misschien minder.
  Ga bijvoorbeeld naar Brazil noord-oosten. groeit niks daar. het is woestijn. sma ei pina
  Wees positiever over je eigen land.


  Maak melding
 26. Djodkan aln ht geld dat die dagoe abrahams gestolen hft vn ht arme volk is al genoeg om al jw plannen te realiseren dus zeg aan jw baas om deze gelden terug te vorderen dan kan je meteen vn staart gaan. Overigens hb je als n jongeman frisse iedeeën hoor dus ga ervoor.


  Maak melding
 27. KUNNEN DIE PAARSE EZELS EN EZELINNEN NOG STEEDS NIET INZIEN EN BEGRIJPEN DAT HUN LEIDER EN ZIJN ROVERHEID HEN STEEDS BLIJVEN BEDRIEGEN.


  Maak melding
 28. Weer een andere koe als minister. Zeker gaan ze weer lenen bij de socialistisch imperialistische satan( China). Ik bid God dat hij ons Suriname beschermd tegen Desi Bouterse en z’n geliefde Chinese vrienden.


  Maak melding
 29. Ben
  Je maakt de standaardfout
  Spiegel je nooit aan de mindere cq de slechtere.
  Dat maakt je lui. Dat stemt je tevreden.
  Spiegel je aan de betere en probeer daar te komen.
  Zo kom je verder.
  Stel jezelf een doel dat je wilt behalen.


  Maak melding
 30. @pico
  ik probeer suriname niet te spiegelen aan slechte.
  Het gaat mij om dat er mensen zijn die suriname keer op keer afbreken zonder dat ze kennis hebben van de wereld.
  Ze weten de waarde niet van het land. Je kunt niet alleen maar negatief commentaar geven over je eigen land.
  negatieve dingen weten we. laten we naar de toekomst kijken en samen opbouwen.


  Maak melding
 31. Mensen die niet kunnen dealen met de negatieve berichten over een etnische groep of land zijn zwak!! Ze verwijzen dan naar de misstanden binnen een andere etnische groep of naar de misstanden van een ander land.


  Maak melding
 32. Pico
  ben denkt dat de standaard fout gepaard gaat met de standaard deviatie wat kennelijk de reden is van zijn optimisme want de kans dat er iets positiefs te melden valt is er nog altijd al is de kans heel erg klein.
  Ben denk van “wat kan zal eens gebeuren” maar wanneer dat is de vraag wellicht maakt hij het mee of toch niet.
  Who knows


  Maak melding
 33. Kan iemand mij vertellen waarom deze plannen van de minister niet haalbaar zijn en op luchtfietserij berusten terwijl……………………………………..

  terwijl het plan van Chan Santokhi met veel gejuich werd ontvangen en sommigen zelf natte dromen bezorgde???


  Maak melding
 34. Ik vloog laatst 15 maart terug naar NL. Op Zanderij (want zo blijf ik het noemen omdat die JAP niets heeft betekent of gedaan) waren de dames toiletten verstopt en liepen over met stront. Op de herentoiletten was geen toiletpapier en worden de toiletten als rookruimte gebruikt. Kan ook van pas komen want dan ruik je de stank van je voorganger niet.
  Ik heb de klachten gemeld aan iemand van het personeel maar die keek mij verbaast aan want die wist niet aan wie dat gemeld moest worden. De toiletten zijn vies. Dus mijn advies:
  Poep thuis en neem toiletpapier mee voordat je naar Zanderij gaat.


  Maak melding
 35. Vijay Chotkan de man die alles kan en alleszins weet heeft van luchtkastelen bouwen. Gij onnozel schepsel, het Surinaams volk is thans ontwaakt uit haar dromen over een tweede Dubai. Mijn advies en realiteit is; ga a.u.b eerst tot de mier, zie zijn werken en wordt wijs.


  Maak melding
 36. Dromen zijn bedrog, beste minister als ik u was zou ik het personeel een cursus sociale vaardigheden aanbieden om de klantvriendelijkheid naar een hoger niveau te tillen !!!
  Ik ben in veel landen geweest waar ik netjes welkom word geheten, maar op de luchthaven werken mensen die uit het oerwoud zijn gehaald en gestoken in een apenpakje, en te werk zijn gesteld op een “internationale luchthaven”. Zelfs tijdens mijn bezoek in Afrika word ik netjes begroet !!!! De nazaten moeten nog veel leren, hoe haal je het oerwoud uit deze mensen !!!!!!


  Maak melding
 37. Beste plannen, meneer de minister. Wat denkt u van een EHBO post? of een dienstdoende arts op onze internationale luchthaven. Heb slechte ervaring mee. Moest helemaal naar AZP.


  Maak melding
 38. @Sam
  Heb jij echt uit de mond van Santokhi over onmogenlijke projekten gehoord.Hij is geen salesman en verkoopt geen dromen en luchtkastelen zoals gek bouta!


  Maak melding
 39. Chhot Kaan, maar Barkaa Sapnaa.
  Begin toch eens met 1 slurf, meneer. Waarom 4 slurfen tegelijk? Waarom niet acht? Dan heb je gelijk een Octopus vlieghaven.


  Maak melding
 40. Tja onze luchthaven lijkt straks precies op die van Dubai. Wij kijken onze ogen uit.
  Geen rondslingerende verkopers voor de hoofdingang. Geen hosselaars, die de aankomende passagiers lastig vallen na een vermoeiende vlucht. Op het luchthaven worden passagiers zowel in als uit het land opgewacht met drugshonden en moneyhonden. Dit zou heel fijn zijn.


  Maak melding
 41. Prioriteit!Laat de minister zich alvast hierin verdiepen.Het lijkt op het verhaal van Flyovers en treinen voordat aan de basis is gewerkt.We moeten dromen hebben maar moeten wel realistisch blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES