dinsdag, maart 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrute overval op ondernemer in Suriname vastgelegd met beveiligingscamera

Brute overval op ondernemer in Suriname vastgelegd met beveiligingscamera

-

De Nationale Carrierebeurs

Een brute overval die ruim anderhalve week geleden op een Surinaamse ondernemer aan de Emielaan plaats vond, is vastgelegd met een beveiligingscamera. Het filmpje werd deze week online gezet en laat zien hoe gewiekst de rovers te werk gaan. De ondernemer in kwestie, naar zeggen de eigenaar van een cambio en rijsthandel, deed net zijn poort open om weg te rijden toen een auto met twee rovers de inrit op reed en achter zijn auto ging staan.

In het filmpje is te zien dat de auto met rovers al staat te wachten. Op het moment dat de ondernemer waarschijnlijk vanuit zijn auto de poort open doet en aanstalten maakt om weg te rijden, trekken de rovers op en staat er ineens een auto achter hem. Uit die auto stappen vervolgens heel snel twee mannen, waarvan eentje gewapend lijkt met een vuistvuurwapen en de ander met een hamer. De man met het wapen loopt direct naar de bestuurder, trekt de deur open en richt het wapen op hem. De andere man slaat ondertussen met de hamer de zijruit in en haalt spullen uit de auto.

Ze kijken daarna ook nog even als er in de kofferbak nog wat te halen valt en binnen 30 seconden rijden ze weer weg. Het slachtoffer stapt daarna uit de auto en moet waarschijnlijk nog bijkomen van de snelle en brute roof. Bekijk de beelden hier:

https://www.instagram.com/p/BxviOckhFMM/?utm_source=ig_web_copy_link

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

24 REACTIES
  1. Wi na djadja aanhangers foe nationale dieven partij, schimpte eentje nog, neks no fout, zo baas en Boefdraad, zo ook wi sa stem ndp.


    Maak melding
  2. Laten we gewoon eerlijk zijn ,is het niet te veel wat deze klootzakken in Su doen. Moet je deze mensen aanhouden of indirect een kogel door het hoofd schieten. Ik persoonlijk zou deze rovers indirect dood willen schieten. Ik hoop dat deze rovers niet worden aangehouden, maar worden dood geschoten. Kunnen deze mensen niet werken in Su. Deze mensen zijn altijd zo geweest en zal altijd zo blijven .Dus uitroeien deze virus.


    Maak melding
  3. Hoe komt het dat mensen in staat zijn kwaadaardige dingen te doen?
    Ik weet dat de politie een soort schaal gebruikt om mensen in te schatten en in te delen, de zogenaamde 10-80-10.
    10% procent van alle mensen zijn extreem goedaardig.
    10% procent van alle mensen zijn extreem kwaadaardig.
    en 80 procent van alle mensen kunnen tussen die twee extremen schikken, naarmate hoe het ze uit komt.
    Dus de volle meerderheid is dus goedaardig en kwaadaardig tegelijk en kunnen daarin voor zichzelf als het ware kiezen. Grote kans dus dat jij bij die 80 procent hoort.. als jij niet extreem goed- of kwaadaardig bent.

    Je ziet het dagelijks om je heen bijv. op het werk. Mensen die thuis met hun vrouw en kinderen heel liefdevol en begaand zijn maar op het werk zich achterbaks en zelfzuchtig gedragen om te bereiken wat ze willen en over lijken gaan. Dus mensen maken die switch met het grootste gemak.
    Uiteindelijk komt het allemaal neer op overleven.. mensen kunnen zichzelf alles aanmeten en aanpassen om maar te overleven in de situatie waarin ze zitten.. goedschiks of kwaadschiks.


    Maak melding
  4. Forza zal weer schrijven dat het om een rijstboer gaat en niet om een rijsthandelaar.
    Zijn er rijstboeren met 3 auto’s op hun erf.

    Het roven is ook dagelijkse kost in Suriname. Het zijn meestal mensen uit en bepaalde gemeenschap.
    Ben benieuwd naar de reacties van Afiba, Wendy, Luciën, Sam en anderen bij wie de monden overlopen over de drugscriminaliteit onder de

    Degenen die alsmaar Nederland betrekken bij onderwerpen die over Suriname gaan, zijn bewust bezig de problemen waarmee Suriname kampt, te verdoezelen.
    Dat er elke dag ook lichte tot zware criminaliteit in Nederland voorkomt is algemeen bekend.


    Maak melding
  5. Je mag misschien niet zeggen, maar ik ga toch zeggen maak gebruik van mijn rechten in de grondwet vastgelegd, vrijheid van meningsuiting: Het zijn toch weer ngrrrssssssssssssssssssssss


    Maak melding
  6. Wat valt hierover te zeggen? De onverlaten hebben dit slachtoffer bespied en zijn routine nagegaan. Het slachtoffer heeft al die tijd hiervan niets bemerkt. Mensen die over veel geld beschikken moeten wel voorzorgmaatregelen treffen. In dit geval was het onvoldoende. Er was sprake van geen enkele voorzorgmaatregel. Alleen de camera stond erbij en keek ernaar. Men moet toch weten dat er rovers zijn die het op je gemunt kunnen hebben. Ik bedoel, de rovers gaan niet weg, ze zullen er altijd zijn in welk land dan ook. So, keep a close eye.


    Maak melding
  7. Surinaams crimineel” Onze voorbeeldige criminelen zie hier onder.

    Dewanand Balesar
    Ashwin Balrak
    Etienne Boerenveen
    Desi Bouterse
    Dino Bouterse
    Ronnie Brunswijk
    Etienne Urka
    Henk Rommy


    Maak melding
  8. @pakiratigri 22 mei 2019 at 09:27
    Wat valt hierover te zeggen? De onverlaten hebben dit slachtoffer bespied en zijn routine nagegaan. Het slachtoffer heeft al die tijd hiervan niets bemerkt. Mensen die over veel geld beschikken moeten wel voorzorgmaatregelen treffen.

    Ik ben het met de laatste zinsnede het 100% eens en stel daarom voor dat ondernemers de beschikking over wapens moeten krijgen. Het recht om wapens te dragen moet een grondwettelijke basis krijgen en dit om de economie van Suriname te redden. Want geloof mij, een 2e overval zal voor deze ondernemer reden zijn om te stoppen met werken. Ja, wie moet dan het werk overnemen ?
    Dus het recht om vuurwapens te dragen en de plicht om deze te gebruiken.


    Maak melding
  9. @ kankantistraat 22 mei 2019 at 10:11

    In landen waar iedereen een wapen mag dragen is de criminaliteit niet minder.
    Wat wel toegenomen is is het geweld en het aantal doden door wapengeweld. en hierbij gaat het vaak niet om de misdadiger.
    Dat de jongens hun daad goed hebben voorbereid is een feit, ze waren van alles op de hoogt.
    zouden het ook ex-medewerkers van de beroofde kunnen zijn??

    “Want geloof mij, een 2e overval zal voor deze ondernemer reden zijn om te stoppen met werken. Ja, wie moet dan het werk overnemen ?”

    antw: Er zal altijd iemand zijn die in het gat springt. Als het een zeer winstgevende bedrijf is zijn er altijd kapers op de kust.
    Ik zou me in dat geval vooral afvragen hoe het met het gezin verder moet.


    Maak melding
  10. Inderdaad @Kankantistraat,

    Ook met je eens. Als zo een ondernemer door de screening komt, mag dat. Weliswaar niet de plicht om het wapen te gebruiken ,maar ik snap wat je bedoelt. Maar kijk eens naar de ondernemer zelf. Hoe staat zijn auto geparkeerd? Hij moet de auto in zijn rewatch zetten om het terrein te verlaten. Hij heeft minder overzicht. Alleen zijn achteruitkijkspiegel en zijspiegel. Had hij zijn auto met de neus naar voren geparkeerd, zou het beter zijn geweest. En zo zijn er kleine maar o zo belangrijke details die men in acht kan nemen om zichzelf zo goed als mogelijk te beschermen. Hopen dat de politie deze ongure figuren snel oppakt. Ze zijn een regelrecht gevaar voor de samenleving. Ze zijn heel professioneel te werk gegaan.


    Maak melding
  11. @babylovesloly
    meer criminaliteit als gevolg van slechte economische situatie zie je overal. In brazilie en Venezuela worden overvallers wel doodgeschoten.
    Sommige mensen zijn hun baan kwijtgeraakt, hebben 2 0f 3kinderen zonder eten.
    Uit nood gaan ze stelen.
    Het ergste in Suriname is dat men iedere vorm van criminaliteit als roof ziet.
    iemand steelt een een broodje in een winkel. is roof. doodschieten dus.
    iemand is bezig met oplichting. is roof. doodschieten dus.

    op den duur krijgen we ook met mensenrechtenorganisaties te maken. amnesty international en andere.
    Mensen die brute roofmoorden plegen, verdien wel dezelfde straf.
    maar iemand die een broodje of koekje steelt zie ik niet als een rover.


    Maak melding
  12. Er zit ook geen kentekenplaat op deze auto, dus is een goed doordachte rovers plan geweest.
    Hoop dat zij gevonden worden. No mercie.


    Maak melding
  13. @Armoe, de lijst is ontiegelijk lang.

    Vergeet de bende van zestien niet en daarna alle mmp’s waaronder ook Dora, Sidonia en Bofroe etc niet. Alle zakenlui die onder de paraplu van Paars opereren met hun bedrijven en stichting. Suriname is vergelijkbaar met Haïti. Yang dringie en mek presirie. Wie hierna komt zal het wel zin….geen visie, geen idelogie , geen beleidn. So so begi begi en ka.


    Maak melding
  14. Die deuren waren niet op slot maar toch slaat die mongool met een hamer de ruit in om die tas te pakken……..zo veel “hersens” hebben deze gasten zitten in hun hoofd!!!


    Maak melding
  15. Waar de overheid/regering grandioos tekort schiet, handhaving orde en rust gecombineerd met voor een groot gedeelte armoede onder de bevolking, krijg je vanzelf dit soort toestanden, het lijkt trouwens bij een bepaalde bevolkingsgroep haast genetisch bepaald en ben je straks genoodzaakt dit soort overvallers al dan niet legaal gewoonweg maar van de wereld te schieten, en het gaat al aardig die kant op


    Maak melding
  16. hij is een ondernemer.. morgen werkt hij en heeft weer zoveel geld. Deze idioten zullen morgen weer roven want dan is hun geld op! nietsnutters!!


    Maak melding
  17. De situatie in Su is nu zo dat je jezelf tot de tanden moet bewapenen. Gewoon pistool kopen vergunning of niet.
    Aan de politie heb je daar toch niets


    Maak melding
  18. Het zal een lastig karwei worden voor ondernemers en rijke mensen. Ga je jezelf bewapenen gaat tot op zekere hoogte werken. Maar deze lieden zijn zielloze gasten. Ze zijn beter bewapend dan jou en zijn met meerdere personen. Dus ze kunnen je eerst dood schieten en dan beroven.

    De enige mogelijkheid is dat je een team beveiligers inhuurt die zwaar bewapend zijn, wanneer je van huis weg gaat je geescorteerd wordt en terug naar huis ook escorte. Ik zie voorlopig geen andere optie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES