zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Zestig jaar oude pompen van Wageningen kosten Suriname miljoenen'

‘Zestig jaar oude pompen van Wageningen kosten Suriname miljoenen’

-

Does Travel - naar Suriname

Het kost de Surinaamse staat jaarlijks miljoenen voor revisie en onderhoud om de drie, bijkans zestig jaar oude pompen van Wageningen in bedrijf te houden. Daarom gaat de nieuwe minister van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname, Drs. Rabinder Parmessar, direct aan de slag met het project ‘Rehabilitatie Pompgemaal Wageningen’.

Reeds op de dag van zijn beëdiging heeft de nieuwe minister zich door de directie van LVV, de directievoerder, de aannemer en ter zake deskundigen laten informeren over de stand van zaken met betrekking tot de rehabilitatiewerkzaamheden van het pompgemaal Wageningen.

Dit verouderd pompgemaal voorziet, met onderbrekingen door technische mankementen, jaarlijks in twee seizoenen irrigatiewater aan ongeveer 12.500 ha rijstareaal in Wageningen, de Middenstandspolder en de omliggende gebieden in het district Nickerie. Na de rehabilitatie van dit pompgemaal zal een groter gebied, ruim 17.000 ha rijstareaal, optimaal voorzien kunnen worden van irrigatiewater. 

De eerste nieuwe pomp die een capaciteit van 28.000 kubieke meter water per uur heeft, zal binnenkort functioneren. In het project is ook opgenomen dat de pompen een voor een worden vervangen. De aanpak van dit project is een van de prioriteiten van minister Parmessar.

Zondag 19 mei werden de besprekingen over dit project voortgezet met de actoren, waarbij een duidelijk stappenplan zal worden vastgesteld. Eveneens is in de planning om de stakeholders in de rijstsector in Nickerie in te lichten over de ontwikkelingen van dit project. Het streven is om dit project voor eind van dit jaar geheel op te leveren. Benadrukt wordt dat gedurende de rehabilitatiewerkzaamheden de boeren niet verstoken zullen zijn van irrigatiewater. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Deze man rabinder,pakt meteen een werk aan waarbij er veel tjoekoes te verdienen zijn.
  Dus het gedonder met is nu al begonnen.
  Let maar op.


  Maak melding
 2. Wat denk je wat deze oude volksverlakker met zijn paarse roversbende, Suriname gekost heeft.
  Hij gaat er weer veel geld aan overhouden, bij de aankoop van nieuwe pompen.


  Maak melding
 3. Hoevaak is dit project nu al in de afgelopen jaren opgestart. Hoevaak is de kredietlijn met India voor de koop van de pompen al niet aan gekondigd.

  Beter gezegd duidelijk een NDP project kop nog staart maar wem veem publiciteit.


  Maak melding
 4. Opvallend dat nu plotseling alle problemen zo snel en met veel bambarie opgepakt worden ten einde alles vlak voor de verkiezingen op te leveren. Dus nu kan het ineens wel!!!!Allemaal om stemmen te winnen. Surinamers laat je geen zand in de ogen strooien…


  Maak melding
 5. Sinds de onafhankelijkheid van Suriname is er alleen maar gepraat over de pompen, maar niks gedaan. Met de verdraai, fraai en vernaaicultuur is thans een nieuwe speler op het veld gekomen. Kijken wat er gaat gebeuren, waterpompen of geld als water als water maken.


  Maak melding
 6. bekende verhaal…de verkiezing nadert…

  Er wordt nu volop met zand gestrooid….

  het PAARSE volk vindt het fijn om met zand in hun ogen rond te lopen….


  Maak melding
 7. Deze regering loopt steeds over miljoenen aan kosten te schreeuwen. Bebarie fowroe mentaliteit, terwijl er nog steeds niets van de grond komt. Hoe hoog zijn Bouta zijn medische kosten inclusief zijn reis met een delegatie van honderd man naar Cuba. De duurste hotels in Cuba? Hoeveel heeft de dure vakantie van Ingrid Bouterse met 40 man plus body gard gekost in de duurste hotels? Gaan zij nu praten over miljoenen? Wat wil men hierover precies zeggen? Dat er geen geld is. Bouta en zijn familie en consorten rijden in de duurste geimporteerd auto’s. Betalen zij ook wegenbelasting. Betalen zij ook benzine? Het volk moet direct ophouden de hielen van deze crimineel te likken. Bouta heeft ons land samen met zijn criminele bende naar zijn malle moer geholpen. In geen enkel land waar mensen zoals Bouta wonen en aan de macht zijn, gaat het goed. Wat een hebie. Hopelijk gebruikt de bevolking zijn verstand en gaan zij niet op de ndp stemmen.


  Maak melding
 8. 60 jaar al oede pompen en nog steeds niets iets aangedaan?. ook niet in de nu 9 jaar periode Bouterse die alles beter zou doen dan de voorgaande regeringen die niet deugden voor Suriname, ook maar opzouten dus


  Maak melding
 9. India levert pompen !!!, gebruik maken van de creditlijn, had allang vervangen moeten zijn, 60 jaar oude pompen, vergelijkbaar met 60jaar achter in ontwikkeling in zijn totoaliteit in Suriname


  Maak melding
 10. Rysrboeren laat je niet paaien n naaien 9jare hebn jullie gehuild om die pompen n toch niet gekregen n nu kan ht plotsl wel.FUCK THIS SHIT REGIME.


  Maak melding
 11. Wanr wordt die waterkerende dan op wegnrzee gebouwd? Regering toon jw ballen n bouw die dam al word ht n verkiezingsstunt. Wegnrzeeërs niet stemmen op d ndp zolang die dam er niet is. Alles wat de klok slaat is nu ht binnenland waar er geen productie geleverd word. Wegnrzee saramacca n nickerie zyn alml gebieden wr er productie geleverd word mr juist deze gebieden worden overgeslagen. OMDAT GLADHARIGEN DEZE GEBIEDEN BEVOLKEN???? En dan nog maakt n deel vn hun op om te gaan stemmen vr deze racistische regering. Alml eerloze mensen soort zoekt soort op ze gaan op die geur af.


  Maak melding
 12. Datra visie: Surinamers laat je geen zand in de ogen strooien.
  Helaas, Surinamers zijn hardleers en zullen er (weer) met boter en suiker in trappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES