dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP: 'Grote plannen om district Marowijne tot ontwikkeling te brengen'

VHP: ‘Grote plannen om district Marowijne tot ontwikkeling te brengen’

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondagavond 19 mei heeft de VHP een meeting in het Surinaamse grensstadje Albina gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP voorzitter Chan Santokhi, onder leiding van Patrick van Genderen. Op deze druk bezochte vergadering heeft de partij meegedeeld dat er grote plannen zijn om het district Marowijne tot ontwikkeling te brengen. Met name Albina is een speerpunt van de partij.

VHP ondervoorzitter, Asis Gajadien, benadrukte dat de euro’s die Suriname binnenkomen via Frans Guyana, Albina passeren en naar Paramaribo komen. “Wij willen ervoor zorgen dat de Fransen in Albina alles vinden wat zij in Paramaribo komen zoeken. A euro no mag psa Albina. Albina moes trong wang fotó san moes man drai moro lek St Laurent. A dong na joe anoe” aldus Gajadien.

Patrick van Genderen zei dat hij er vertrouwen heeft dat alleen Chan Santokhi samen met de Fransen kan verwezenlijken dat Albina weer tot bloei komt. Dit zal een enorm spin-off effect hebben voor Albina. Criminaliteit zal drastisch dalen, werkgelegenheid zal toenemen, Albina zal schoon zijn en het toerisme zal bloeien.

Door Van Genderen is ook aandacht gevraagd voor een multifunctionele sportaccommodatie voor Albina.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. De verkiezing is in aantocht ook de Dallas cowboy doet zijn gooi om stemmers te trekken, Chan begint je eigen district waar je woont, te ontwikkelen zou ik zeggen ! Denk je dat de mensen van Albina op jou gaan stemmen, dat is het domein van R. Brunsie sukkel, in ieder geval wens ik je veel succes !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 2. Het klinkt allemaal prima,…………………….maar dit project zal alleen slagen als er een goede samenwerkingsrelatie met Frans Guyana ontstaat.

  Ik ga er van uit dat Chan dit reeds met de Fransen heeft (voor)besproken.
  Ze, de Fransen, doen al veel voor Albina, denk aan de gezondheidszorg.

  Een week geleden werd nog een verdieping /verbreding van de samenwerking voorgesteld mits Suriname bereid is om scanners op de oost-west verbinding te plaatsen.

  Kijk uit naar de uitgewerkte plannen.
  Vraagjes:
  Wie gaat de winkels/supermarkten die nodig zijn om dit plan te realiseren opzetten en runnen? Binnen hoeveel tijd gaat dit gerealiseerd worden?
  Chinezen uit China? Fransen? Surinamers?


  Maak melding
 3. @@@Times for Kranti
  &
  @@@Sam
  Helemaal mee eens.

  Een mooi gebaar van VHP, zo voor de verkiezingen hoop voor de lokale bevolking te geven. Maar belangrijk is om te weten, dat Santokhi eerst aan de macht komt. Als hij de volgende regering niet kan vormen dan is dat einde oefening. Nu dat DB in al die jaren het verval van sur heeft ingeluid, moeten de Albinezen ervan bewust zijn dat mogelijk alleen Santokhi zijn beloftes kan inlossen. Dus het is aan hun gelegen om straks op de VHP te stemmen. Helaas leert de praktijk dat mensen van de binnenlanden op het laatste moment van gedachten wisselen en kiezen voor hun eigen bevolkingsgroep, zonder hierbij na te denken over de politieke gevolgen. Het is een bewustwordingsproces waarin sur nog achter loopt. Hiermee bedoel ik dat de mensen ervan doordrongen moeten zijn over politieke beslissingen en niet naar kleur te kijken. Dit is de enige manier wat zal bijdragen tot verdere ontwikkeling van Sur.

  Voor Albina is een prachtig gebaar, maar Santokhi zal ook moeten kijken naar het totaal plaatje van factoren in de samenleving. Het moet rekening houden om Paramaribo een nieuw glans/elan te geven en niet dat bij minste en geringste regen de boel onder de shit ligt. Dichter bij huis is evident voor de verdere ontwikkeling van Commewijne, district Saramacca en district Nickerie. Wanneer de fundering stevig genoeg is, zal de verdere ontwikkelimg eromheen en of de binnenlanden voorspoedig met succes gaan.

  VHP
  Santokhi heeft één grote voordeel dat wanneer hij de verkiezingen wint, de buitenlandse geldkranen open gaan. Ik kan je niet met zekerheid zeggen, maar het ligt voor de hand dat hij reeds toezeggingen heeft gehad van Ned, Fransen en Amerika. Brazilië zal ongetwijfeld een belangrijke rol in het geheel spelen.
  Voor INDIA weet ik zeker dat de deuren direct wijdt open staan. Met Satokhi aan het roer wordt ook voor buitenlandse private investeerders aantrekkelijk.

  LATEN WIJ DE VINGERS ALVAST KRUISEN VOOR SANTOKHI.


  Maak melding
 4. De VHPvn nu is niet de vhp vn vroeger onder leiding vn lachmon. Lachmon was geletterd n drom behandelde hy de minder geschoolde hindoestanen als echte koelis n keek neer op hen.ook benadeelde hy hen mt de verkiezingstelsel (aantal stemmen vr n zetel per district) nu onder leiding vn chan hft de VHP n metamorfose ondergaan met n nationaal karakter. K geloof in chan wat hy zegt doet hy hy is n man vn woord. Die ongeletterde hft in ht verleden tot 3keren beloofd om d koers omlaag t brengen n al die 3keren is d koers omhoog gegaan n nu doet hy weer die toezegging laat maar zien.hy zou die boten wegsturen mr kyk zelf n dan hb k ht niet over al die beloften die hy in ht verleden gedaan hft n nieteens 1 vn ze hft kunnen realiseren. Teveel om alml op te noemen. Deze meneer hft geen ballen hy bezit geen eer n een man zonder eer is geen man. SCHANDE SHAME ON YOU BIG MOUTH.


  Maak melding
 5. De creolen gaan daar winkels openen. Het wordt hoogtijd dat er een flinke ommezwaai komt in de handel embargo met eerlijke betaalbare prijzen. Laten de creolen nu laten zien dat zij een handelsgeest hebben en geen oplichtersgeest zoals er geopperd wordt. Middenstandsdiploma behalen, voldoen aan alle hygienische eisen, een mooi pand inrichten. Geen over data producten verkopen. Je gewoon op een eerlijke manier houden aan de regels en starten. Zo komt Albina tot groei en bloei. Wanneer een ieder zijn schouders hieronder zet moet dit lukken. Criminaliteit helemaal uitbannen. Een eigen ziekenhuis bouwen en personeel hiervoor opleiden. Er kan als er een goed doordacht plan is en op korte termijn wordt uitgewerkt en gerealiseerd is Albina een belangrijke stapje verder., ambulances en brandweer aanwezig met geschoold personeel en ruim voldoende werkmateriaal, dan is Albina de stad voor toeristen. Chan, Van Genderen en hulp van de Fransen kunnen dit zeker verwezenlijken zonder tegenwerking van binnenuit. Geen van onze binnenlanden zien er mooi of aantrekkelijk uit. Maak er een mooie stad van met alles erop of eraan.


  Maak melding
 6. En wij zijn trots op de inwoners van Marowijne.De verwende surinamers vragen zich af wie al het werk zal doen voor Marowijne..is het de chinezen,de fransen of surinamers.Marowijne laat ze zien dat jullie geen hulp nodig hebben en zelf gaan werken aan de verdere opbouw voor het brengen van welvaart en ontwikkeling.Het zijn jullie generaties en nog te komen generaties die gaan genieten van al jullie arbeid en dat positief ook.
  Hup ,hup ,Marowijne!!


  Maak melding
 7. Tja als t net zoveel ontwikkeling is als in Nickerie en Saramacca verwacht ik niet veel…tenzij….t gaat om gigantische ontwikkelingen in de coke-sector.


  Maak melding
 8. @Times For Kranti, die plannen heeft hij wel bekend gemaakt tijdens een interview en ik heb het zelfs mogen horen uit zijn mond. Ik vond het wel goed en dit betekent ook meer werkgelegenheid voor de mensen.
  Een stad die je moet vergelijken met alles erop en eraan zoals kantoren die je ook in de Paramaribo vind. Ook activiteiten voor het uitgangsleven heeft hij aangekaart.
  Marowijne moet ook een aantrekkingskracht voor de Fransen worden.


  Maak melding
 9. @raysocialisatie
  O,kijk,doekhie is de plesjident van Nickerie,doekhie van de ndp.
  Natuurlijk zal hij Nickerie naar de klote helpen….


  Maak melding
 10. Eindelijk wordt ook aan de afgelegen gebieden als Albina gedacht en wordt er serieus werk van gemaakt om deze gebieden tot ontwikkeling te brengen. De heer Santokhi van de VHP is een man die het niet alleen bij woorden laat maar ook in zijn daden daadkrachtig is. Velen verwijten hem dat hij alleen oog voor de eigen bevolkingsgroep heeft. Aan deze mensen vraag ik wat Brunswijk en Bouterse voor de andere bevolkingsgroepen bereikt heeft. We springen als kikkers als Santokhi en zijn partij VHP iets beloofd te doen. Dan worden er vragen gesteld waarvan je afvraagt of de steller van die vraag wel serieus genomen moet worden. Zo is de vraag wie de winkels in Albina gaat runnen; de Fransen ? De Chinezen of Surinamers ? Hieruit blijkt dat Surinamers van nature wantrouwig zijn. Wat is er mis mee als de winkels door Chinezen of Fransen gerund worden ?
  Laat Santokhi de president worden en ik weet 100% zeker dat Suriname snel vooruit zal komen. Deze man is niet alleen een harde werker hij weet ook waarover hij praat. Hij heeft veel kennis van zaken en kan politiek bedrijven.


  Maak melding
 11. Waka ti na Afobaka 20 mei 2019 at 13:43
  Eindelijk wordt ook aan de afgelegen gebieden als Albina gedacht en wordt er serieus werk van gemaakt om deze gebieden tot ontwikkeling te brengen.”

  Er wordt vooral in verkiezingstijd serieus over gesproken om ontwikkelingsgebieden tot ontwikkeling te brengen. Daarom heb ik ook geschreven dat ik uitkijk naar de uitwerking van het plan. Ik ben vooral nieuwsgierig hoe men deze nieuwe stad wil financieren.

  De vraag wie het gaat runnen/ontwikkelen heeft te maken dat de Surinaamse overheid geen geld heeft wel een grote schuld(en)berg en Surinaamse investeerders ook niet over voldoende geld beschikken voor zo een grote investering dan kom je automatisch uit bij financieren door buitenlandse investeerders of overheden (China & Frankrijk)

  De mensen die in Suriname veel geld hebben zijn de bekende graaiers en coke-dealers maar dat geld is niet genoeg.


  Maak melding
 12. zie vision 2030 , het plan van de VHP

  De Verenigde HervormingsPartij dé djie alla sranansma, oema nanga man, jongoe sma nanga owroe sma in her Sranan.
  Foe Marwina té na go na Nickerie
  Foe Paramaribo té na go Sipaliwini,
  Sranansma van Noord – Zuid, Oost – West
  in her Sranan
  V.H.P en partners zullen een andere regering maken, pe opbouw dé djie alla sranansma, pikin sranansma nanga owroe sranansma.
  Opbouw, bouw, bouw! na V.H.P. joe moes foe flakka
  Flakka, flakka, djie V.H.P.
  Flago, Flago, Flago, VHP

  Leve de democratie. rechtsstaat, stree dé foe stree, wie no sa fredé
  Tai orie brada sisa, libie moes foe dé. Libie boeng, Libie Boeng in VHP
  In her sranan a aantal zetels in V.H.P. moes foe dé tapoe 26 mei 2020, 28 zetels en meer voor de VHP in a DNA foe Sranan

  Hup VHP Hup
  We Are The Champions My Friends, Hand In Hand Kameraden, Hand In Hand Met De VHP, Geen Woorden, Maar Daden, VHP wordt de kampioen op 25 mei 2020 en 26 mei 2020 bij de Algemene Verkiezingen van de DNA in de republiek Suriname.

  Sluit u aan bij de Orange Movement, Stemt u massaal op de VHP op 25 mei 2020 bij de Algemene Verkiezingen van de DNA van de republiek Suriname

  Time4Change!
  CS4Pres!

  Leve:
  VHP
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 13. De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)

  Bedankt voor de correctie, alles dat fout is moet bestreden worden en worden gecorrigeerd en recht gezet worden. Hierdoor ontstaat vooruitgang en de juistheid van zaken. Alles dat goed is moet gezegd worden en dat fout is moet ook gezegd worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 14. Opa taki, dat wordt haast een haast onmogelijke opgave, gezien Lon en bendeleden alles zullen doen om de zaak te saboteren, zoals ddb en bendeleden dat deden tijdens met Front. Ndper’ s en Aboper’ s zijn aanhangers van onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugscriminelen en staatskas/bankrovers. Daarnaast is de mentaliteit van de doorsnee Albinees, vnl deng djoeka’ s, sja mi e sjie, mi wanni ooktoe en sa mi no mang tjiesi, mi e roof foe tjies eng. Ma kuut, oma taki, goed bedoeld, maar verloren geld en energie. Opa taki kijk met welke duivelse tactieken de ndp, vhper’ s weet om te kopen, zodat ze de vhp die hen politiek heeft opgevoed en heeft grootgebracht, voor geld en een beetje macht verlaten en verraden. Is monie talks, bullshits walks. Die djoeka’ s daar hebben niet meer de gedienstige mentaliteit als voor de binnenlandse oorlog, deng habi didibri mentaliteit, moorden, drugs en roven. Het gros zitten te woelen in de aarde om goud. Dus om zielen te winnen zal vhp hetzelfde moeten doen als ndp……gratis ete, drinke en presirie en voedselpakketje.


  Maak melding
 15. Beste Surinamers: Laten we eerlijk zijn Wat hebben de V.H.P en de andere Oude Etnische Boeven Partijen gedaan voor Suriname en de Surinamers?? Ze dachten dat Suriname van hen is ,ze hebben systemen zo ingericht dat zij alles wat Justitie betreft in hun voordeel moet zijn,.Ze hebben heel veel geroofd en Beroofd hun familie vrienden en goede kennissen bedrijven goed gefasiliteerd .We kregen Ontwikkelinghulp ,wat voor VISIE hadden deze oude Etnische Partijen om het land met ons ontwikkeling gelden te ontwikkelen,ondanks het allemaal zogenaamde studie smart koppen waren met allerlei titels.Surinamers moeten we deze oude politieke partijen weer gaan ver kiezen zonder een Plan of een Duidelijke Visie zodat ze het Land weer kunnen gaan beroven..Waarom zijn alle Surinaamse politieke Partijen Tegen De Paarse N.D.P die Waarom??? Als de Front Partijen het zo goed deden hadden we vandaag nooit een N.D.P. Wie wat doet ,wie werkt wordt geeerd.Wie niks doet of gedaan heeft moet weg blijven om serieuze mensen de kans te geven..Deze President met z,n Coalitie Team heeft tot nu toe het Meest gedaan zonder Ontwikkelingshulp en ze hebben een Duidelijke VISIE…WE GAAN VOOR NOG 10 jaar…Gado Blessie


  Maak melding
 16. Heel dom van de VHP om in Marowijne te praten over ontwikkeling. Nu zal het de VHP niet lukken zelf een tiende van een zetel te bemachtigen. Ontwikkeling betekent werken. En dat is nu juist wat men niet wilt in dit district. De VHP had liever kunnen beloven, justitiele en politionele controle in het district terug te trekken.

  Gemiste kans voor de VHP. Hadden ze maar beloofd de AOV, kinderbijslag ( fuckpremie) voor het district te verhogen en extra pakketten te verstrekken dan hadden ze gansrijk gewonnen.

  Jammer Chan, jammer


  Maak melding
 17. @@@Boeboe Bit Sjorie
  Ik hoop dat je het gelijk krijgt. Maar zelf ben ik zeer sceptisch. Qua eten zijn hindoestanen en javanen masters en vindingrijk. Een winkel runnen voor verkoop producten etc. lijkt me voor andere bevolkingsgroepen te hoog gegrepen. Enkele voorbeelden zijn Klaaskreek en Braunsberg dat tot heden niet veel vooruitgang is geboekt en misschien op andere plekken in de binnenlanden waarvan ik geen weet heb.
  Je hebt ook over de bevordering van toerisme, hetgeen betekent dat er ook hotels moeten gebouwd worden. Daarvoor heb je weer investeerders nodig en de veiligheid moet gegarandeerd zijn.
  MAAR EERST NU DAT SANTOKHI VOLGEND JAAR MEI DE VERKIEZINGEN WINT!!!!!!


  Maak melding
 18. Rob Gay,
  ben je met proefverlof??
  Bij drugsvangsten, verkeerscriminaliteit, berovingen van toeristen, megalomane, populistische wartaal van seriemoordenaar Bouterse, berovingen, ben je oorverdovend stil en weggedoken als een paarse kakkerlak onder je steen. Nogal kinderachtige en laffe houding. Typisch paarse mentaliteit.


  Maak melding
 19. Opportunistisch gebrul van de hoogte categorie . Ik heb ook geen vertrouwen in de VHP en Santhoki. Surinaamse politici praten veel maar een gedegen regeer programma wat men van plan is met het land zie ik nergens. Regeren is vooruit denken . Het volk laat zich inpakken althans grote delen daarvan door loze kreten en beloften. Wat is men van plan met bv het onderwijs , hoe gaat de drugs handel aangepakt worden , hoe komt de economie weer opgang . Allemaal belangrijke elementen waarover nooit serieus gesproken wordt. Met Bouterse is het kip met peren. Weet niet of het nog erger kan. Maar wil wel van Santhoki meer duidelijkheid wat de plannen zijn.


  Maak melding
 20. @ Marjorie ;
  Je hebt deels gelijk m.b.t. de oude politieke partijen MAAR bespaar het land nog 10 jaar NDP zoals jij roept . Als je eerlijk bent moet je toegeven dat onder de NDP het faillissement van Suriname is ingezet.


  Maak melding
 21. Santokhi is niet eens president maar zet zich vollop in voor het land.

  Onder leiding van Santokhi was Suriname veiliger.

  Santokhi investeerd in ontwikkeling en duurzaamheid. Dat is nu al duidelijk te merken.

  Het NDP-volk is corrupt en gelooft in corruptie. Daarom zijn zij kortzichtig en denken niet verder dan populistische kreten. Bouterse praat veel maar zegt weinig, zijn woorden hebben geen inhoud.


  Maak melding
 22. Diverse reageerders twijfelen of de plannen van de VHP en Santokhi serieus genomen dienen te worden. Een reageert uit emotie en voert aan dat de VHP een etnische partij is die nooit in het algemeen belang dacht. Deze dame moet zich eens in de verbroederingspolitiek van de VHP verdiepen. Daarna zegt zij dat de NPD en Bouterse dus de enige is die iets voor Suriname doet. Is dit op eigen kracht gebeurd ? Floreert de Surinaamse economie dusdanig dat Bouterse alle projecten heeft kunnen financieren of heeft hij niet in het buitenland miljoenen geldleningen afgesloten ? Natuurlijk zitten de grootste boeven in NPD met Bouterse in de rol van de huidige kolonisator.


  Maak melding
 23. @Fleyer, jij slaat allemaal maar wartaal uit. Zit jij soms aan de ritalin? Is de dosis die men jou heeft voorgeschreven aan de hoge kant? Jij haat deze regering en dat laat je duidelijk ook blijken. Je geeft hen de schuld van bijna alles zoas; verkeersovertredingen, berovingen, huiselijk geweld, dronkenschap, prostitutie, vrouwen die vreemdgaan met je vrouw, zus en moeder. Kortom jij ontneemt anderen hun verantwoordelijkheid en geeft instinctief de schuld aan de regering die niet jouw voorkeur heeft. Jij bent een slechte kok en je valt af.

  Santoki zegt dat hij Albina tot bloei wil brengen. Ik vraag me af hoe hij dat zal doen. Hij gaat dit als hij de oorspronkelijke bewoners van dit grensstadje heeft verdreven uit hun oorspronkelijke habitat. Er komt gedonder aan de knikker. Lokale investeerders zijn er niet. Het zullen ” importen ” zijn die het daar voor het zeggen gaan hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES