zondag, mei 26, 2024
HomeFotoVanaf deze week betalen voor koffer op KLM-vluchten naar Suriname

Vanaf deze week betalen voor koffer op KLM-vluchten naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vanaf deze week komt de KLM met een nieuwe prijsstelling voor het meenemen van een koffer op verre vluchten, waaronder naar Suriname. Er komen drie tarieven: light, standard en flex waarbij in het standard- en flex-tarief voor een koffer moet worden bijbetaald. De handbagage blijft in alle 3 tariefgroepen gratis, mits het gewicht daarvan niet hoger is dan 12 kg. 

In het goedkopere ‘light-tarief’ is de ruimbagage dus niet meer inbegrepen in de prijs en mag alleen handbagage mee. Om een koffer mee te nemen moet men dan kiezen voor o.a. het ‘standard-tarief’ waarbij een bedrag van minimaal 80 euro moet worden bijbetaald voor een koffer van 23 kg in economy of 32 kg in business class.

Het voornemen van KLM om passagiers te laten betalen op verre vluchten werd vorig jaar al door de maatschappij bekend gemaakt, maar gaat deze week pas in. Volgens KLM Nederland-topman Harm Kreulen kunnen tickets door deze nieuwe prijsstelling gemiddeld 10 tot 15 procent goedkoper worden. Hij zegt dat de aanpassing nodig is in de moordende concurrentiestrijd om de vliegtoerist.

De pakketten:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

62 REACTIES
 1. Het goudmyntje van de KLM moet weer als voorbeeld dienen op wat komen gaat,namelyk de hogere tarieven dat men gaat hanteren.eerst een twyfelachtige verlaging en dan volgd de mileu Tax met de verhoging


  Maak melding
 2. Wat een gelul van de uikerings trekkers. Je betaald toch gewoon wat meer en dan zijn de hollanders gelijk uitbuiters. Kijk wat jullie dictator met Suriname heeft gedaan en ga daar maar over klagen en demonstreren. Stel arme klojo. Wat heeft slm te bieden?


  Maak melding
 3. Dat het nu voor Suriname wordt ingevoerd verbaasd mij niet. KLM heeft sinds vorige jaar voor anders verre bestemmingen dit al ingevoerd. Niet alleen KLM maar de meeste grote maatschappijen. Britsh Ariways, Lufthansa, Delta zijn al voorgegaan.


  Maak melding
 4. Idd, laat iedereen maar betalen. Dit is zelfmoord van de KLM op de bestemming paramaribo. Hoop dat de surinamers met grote hun bek nu lekker in hun eigenland blijven. Ik ben benieuwd of de Chinezen ook moeten betalen. Dit is de schuld van de surinaamse overheid. Ik geef ze hooguit 2 jaar. Over het bevorderen van de toeristen naar su gesproken!


  Maak melding
 5. Laat KLM mijn mars eten. Verlaging ticket is lager dan de kosten van een koffer. Deze actie dient om extra winst te maken. Straks moeten we ook betalen voor het eten aan boord zoals bij Transavia, een dochteronderneming van de KLM.


  Maak melding
 6. Het was wachten op dit moment, op alle vluchten ook binnen Europa betaal je extra voor je bagage, SLM zal nog volgen, het is even wennen,daarna weten wij niet beter en boeken en vliegen wij weer met KLM. Elke verandering geeft weerstand.


  Maak melding
 7. De meeste maatschappijen zijn KLM reeds voor gegaan. Easy Jet, vlieg je naar Londen, moet je ook voor je koffer betalen. Je krijgt geen eten aan boord, hooguit een blikje fris. Wil je meer moet je extra betalen. Handbagage is tot 10 kg is gratis. Sommige Surinamers houden van klagen.Slepen voor een korte vakantie heel Holland achter zich aan. Overvolle koffers. Het is gewoon een feit dat mensen nu anders gaan proberen te reizen. Weinig meenemen rugtas en handbagage klaar. Het wordt voor de boevenbende op onze luchthaven niet meer aantrekkelijk om koffers open te breken en te stelen.Vaak worden er hele koffers gestolen op onze luchthaven. De SLM zal na enige tijd ook hierin meegaan. Zij gaan eerst profiteren van volle kisten richting Su, daarna komt de verrassing. Een visa voor Su nu in USD betalen met de nodige kosten van wisselen.
  En toch zullen mensen blijven reizen. Reizen kost nu eenmaal geld, dus niet klagen. Het heeft geen zin om de KLM de schuld te geven van iets dat reeds langer bestaat bij andere maatschappijen. Maar zodra het om de blanken gaat, richting Suriname lopen sommigen al te schreeuwen en te piepen dat dit uitbuiting is. De visa in USD wordt toch ook gewoon betaald zoals Bouta dit wil of niet soms. Er heeft nog niemand lopen protesteren met een spandoek op Schiphol of de Surinaamse ambassade.


  Maak melding
 8. De meeste maatschappijen zijn KLM reeds voor gegaan. Easy Jet, vlieg je naar Londen, moet je ook voor je koffer betalen. Je krijgt geen eten aan boord, hooguit een blikje fris. Wil je meer moet je extra betalen. Handbagage tot 10 kg is gratis. Sommige Surinamers houden van klagen.Slepen voor een korte vakantie heel Holland achter zich aan. Overvolle koffers. Het is gewoon een feit dat mensen nu anders gaan proberen te reizen. Weinig meenemen rugtas en handbagage., laat de blikken met pom en pastei thuis. Het wordt voor de boevenbende op onze luchthaven niet meer aantrekkelijk om koffers open te breken en te stelen.Vaak worden er hele koffers gestolen op onze luchthaven.De SLM zal ook na enige tijd hierin meegaan. Zij gaan eerst profiteren van volle kisten richting Su, daarna komt de verrassing. Een visa voor Su nu in USD betalen met de nodige wisselkosten. En toch zullen mensen blijven reizen. Reizen kost nu eenmaal geld, dus niet klagen. Het heeft geen zin om de KLM de schuld te geven van iets dat reeds langer bestaat bij andere maatschappijen. Maar zodra het om Holland gaat, richting Suriname lopen sommigen al te schreeuwen en te piepen dat dit uitbuiting is. De visa in USD wordt toch ook gewoon betaald zoals Bouta dit wil of niet soms? Heeft er iemand lopen protesteren met een spandoek op Schiphol of de Surinaamse ambassade?.Ik dacht het niet.


  Maak melding
 9. Ten eerste , je bent niet verplicht een koffer mee te nemen. In de handbagage mag
  max 12 kg, wat neem je mee als je naar Suriname gaat. Een paar t shirts, korte broeken,
  gympen, sokken. Je gewone kleren heb je al aan als je het vliegtuig instapt. Dus gewoon
  een klein koffertje als handbagage. Voor Surinamers naar Nederland is het wel vervelend.


  Maak melding
 10. KLM vlucht retour A’dam-Paramaribo duurt 8-9- uur kost met directe vlucht rond de €750 euro
  Retour Vietnam is 14-16 uur vliegen met tussenstop kost rond 450 euro, wat klopt hier niet? Te weinig concurrentie op vluchten naar Su dus hoppa hoge prijzen, en dan nu ook nog 80 euro per koffer dokken. Echt asociaal dit!


  Maak melding
 11. Redskin en Boeboe bit Sjorie hebben gewoon gelijk. Altijd maar dat geklaag over NLD’ers die Surinamers uitbuiten. Steek de hand eens in eigen boezem. Kijk eens wat jouw eigen SLM doet voor de Surinaamse reiziger…ook zij houden de prijzen van de tickets kunstmatig hoog. En dan zijn het nog flutvliegtuigen ook….soms krijg je niet eens een SLM toestel, maar Iberia of Belgian Airways ofzo. En dan niet te spreken over het entertainment systeem die het nooit doet. Pffff….wat een nonsens weer. Klagen over de prijs van een vliegticket terwijl je land economisch en sociaal naar de afgrond wordt geholpen door jouw democratisch gekozen president. Begin daar over na te denken. Is veel belangrijker.
  Wil je echt reële prijzen van vliegtickets afdwingen? Dan zou ik zeggen: met z’n allen,…en dan bedoel ik echt met z’n allen 3 maanden NIET naar Su. vliegen ! Niet met KLM en niet met SLM. Moet je kijken hoe snel ze de prijzen omlaag schroeven.


  Maak melding
 12. Dit is de nieuwe manier van vliegen . Zelf je reis samenstellen en betalen voor de diensten die je wel afneemt. Bij sommige maatschappijen moet je ook nog betalen voor een stoel met extra beenruimte dus deze trend is reeds langer dan vandaag ingezet. Trouwens deze wijziging van de KLM geldt niet alleen voor Suriname , maar voor alle verre reizen .


  Maak melding
 13. Wij Surinamersw zij hypo en Domsste volk.
  Wij moeten x 6 mnd niet vliegen met KLM dan zien ze hoe het afloop met KLM.
  Riedskin je bent een boeler,,,geen verstand van Geschidenis jjj vluchtling. Waarom ga jjjj niet een hand helpen in Su.


  Maak melding
 14. TUI, heeft naar ik heb begrepen van vrienden vorig jaar dit concept reeds toegepast.
  en toch vind ik, in tegenstelling tot de mensen die vinden dat Surinamers te veel klagen, dat hier sprake is van misbruik maken van hun monopolie positie.
  Ook de mensen die nu roepen 1 T-shirt, gympen en korte broeken vind ik hypocrieten.
  Het zou beter zijn geweest als alle luchtvaartmaatschappijen strenger controleerde op het aantal kilogrammen dat toegestaan is en wat men aan handbagage (aantal) mag meenemen.

  Niet zo lang geleden werd er ook gediscussieerd over betaling voor de handbagage op korte vluchten.Hier kan ik in meegaan omdat de ticketprijzen belachelijk laag zijn.

  Ik kan me voorstellen dat de kosten voor het milieu op de reizigers wordt verhaald aan de andere kant vind ik dat je voor een vakantie in een ver land meer kilo’s toegewezen moet krijgen.

  Helaas mag ik vinden wat ik wil maar de KLM bepaalt dus zal er geen strengere controle komen en de burger zal betalen omdat ze graag verre reizen maken.

  Alternatief, dicht bij huis blijven om vakantie te vieren.


  Maak melding
 15. Sam gewoon minder zooi meeslepen , of je moet van mode maken houden, dan heb je pech, in de landen waar de meeste vakantietrips naar toe gaan kost kleding haast geen drol , koop je daar toch wat je nodig hebt en laat spullen daar achter, negatief gezeik atijd hier door de surinaamse centen neukers maar wel flink aftikken voor blue label op een terras, an kijk mij eens, gewoon een kwestie van prioriteiten stellen.
  hoe vaak kom je niet tegen Naar Thailland of Bali ben je voor veel minder geld dan naar Suriname dan kan er toch wel een paar euro voor af voor een stel t-shirts en slippers


  Maak melding
 16. Deze wijze van prijzen op de vliegmarkt is thans normaal.
  De overheden hebben hierin de schuld want zij laten dit alles toe.
  Nederland staat achter de KLM en zal niet ingrijpen ook de EU houdt zich muisstil.
  Dit is wat ze noemen prijzen in een transparante en eerlijke markt.


  Maak melding
 17. @ Lydia Stern 20 mei 2019 at 12:14

  Helaas laat SLM haar passagiers te vaak in de steek.

  @ Bigi SMA
  Deze wijze van prijzen is normaal voor de meeste Europese luchtvaartmaatschappijen.
  De Aziatische luchtvaartmaatschappijen zijn over het algemeen minder krenterig, de bagageregels zijn ruimer, het eten en drinken is ruim en goed en het personeel is vriendelijker.


  Maak melding
 18. KLM heeft gelijk. Vooral op de terugvlucht worden de koffers volgestopt en dan smeken op zanderij of die kilo’s gratis meemogen. En waarom steeds naar Suriname. Er zijn veel leukere landen waar je niet beroofd wordt en je achter dievenijzer moet slapen. Waar de stad niet smerig is zoals Paramaribo. En wil je KLM boycotten ga dan maar lekker met SLM met hun onveilige toestellen en urenlange vertragingen waarbij niemand je te woord wil staan. Wil je jou familie zien ga dan toch lekker face timen of skypen.
  PS: KLM check ook even het gewicht van de handbagage want die is vast en zeker bij velen meer dan 12 kg. Het lijkt alsof ze een auto in hun veel te grote handbagage sjouwen.


  Maak melding
 19. Bij goedkoopste KLM-tickets is ruimbagage niet langer inbegrepen Bij goedkoopste KLM-tickets is ruimbagage niet langer inbegrepen

  20 mei 2019 12:02
  Laatste update: 18 minuten geleden
  50

  KLM-reizigers die voor een goedkoper ticket kiezen, moeten voortaan minimaal 50 euro bijbetalen voor ruimbagage, meldt Luchtvaartnieuws maandag. Hiermee gaat de luchtvaartmaatschappij verder met het afschaffen van de gratis ruimbagage.

  De luchtvaartmaatschappij biedt nu Light-, Standard- en Flex-tickets aan. Het eerstgenoemde ticket is een budgetvariant waarmee KLM wil concurreren met prijsvechters.

  Klanten met zo’n ticket moeten voor ruimbagage gaan betalen. Bij de andere twee varianten is ruimbagage nog wel bij de prijs inbegrepen.

  Eind 2017 kondigde KLM voor het eerst aan de gratis ruimbagage voor Economy Class-reizigers te gaan beperken. Het gold toen alleen voor vluchten van en naar Canada en de Verenigde Staten.

  Daarna volgden vluchten binnen Europa en reizen naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.


  Maak melding
 20. Surinamers vlieg dan met de SLM. Hoe zit het met TUI?
  Ook Air France moet nader onder de loep worden genomen.
  Met Air France zal men langer onder weg zijn en de kosten ook meer zijn, maar je kan wel meer beleven, Frankrijk, Frans-Guyana, Het kan ook leiden dat de vakantie hierdoor in Suriname veel korter wordt.

  Hoe moet het dan met kleding die je nodig hebt voor vakantie? Zo te ziene gaan veel Surinamers via dozen post hun kleding van te voren naar Suriname sturen e/o kleding in Suriname kopen en daar weer achter laten.

  Raar is dat KLM aangeeft dat ze hiermee de concurrentie aan willen gaan dus met de SLM? Als alle Surinamers voor hun koffer betalen zal het aantal koffers dus niet verminderen en zal de tijdsduur hetzelfde zijn als het nu is. Het zal dus geen tijdsvoordeel opleveren voor de KLM, maar ze zullen omdat men voor de koffers nu moet betalen, meer verdienen.

  Het verhaal van tijdswinst om de concurrentie ca met de SLM op deze afstand te hebben klopt dus niet. Geld verdienen bedoelen ze.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. Voor de mensen die de route Amsterdam-Paramaribo v.v. vergelijken met de andere routes,
  vergelijk ook de tarieven.. ze zijn al niet goedkoop, je betaalt zelfde afstand naar Bali , 2maal ,
  dan moet je nog voor je bagage betalen.. kom nou KLM
  voor de zelde afstand Amsterdam-China, tarief goedkoper + bagage


  Maak melding
 22. “Hoe moet het dan met kleding die je nodig hebt voor vakantie? Zo te ziene gaan veel Surinamers via dozen post hun kleding van te voren naar Suriname sturen e/o kleding in Suriname kopen en daar weer achter laten.”

  Kleding met de post vooruit sturen?????? Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  Het is A geen garantie dat je kleding op de haven niet gejat wordt/zoek raakt.

  B, je ben meer tijd en geld kwijt met alle rompslomp van het posten.
  Als je met een groot gezin reist kan het een voordeel zijn in het ander geval gelijk bij het boeken van je reis je koffer(s) erbij boeken en goed op je gewicht letten.


  Maak melding
 23. @Lydia Stern,
  Met SLM vliegen met urenlange vertragingen, geen geld terug, niemand die je te woord staat, vriendjespolitiek, oude onveilige vliegtuigen, schulden, geen geld om reparaties te betalen.
  Wil je nog meer horen?

  KLM heeft geen last van een boycot van Surinamers hoor. De vliegtuigen naar Suriname zijn altijd vol en er zijn ook vele andere winstgevende routes. En als je KLM boycot gaat SLM zijn prijzen verhogen om de dure lease van de vliegtuigen te betalen en vooral ook het salaris van het overbodige personeel en de profiterende vriendjes de IPB moeten vliegen. Wedden??


  Maak melding
 24. Price leadership
  De grote onderneming bepaalt de prijsstijging, daarna volgen de kleintjes.
  Dus ook SLM zal binnenkort de prijs verhogen.


  Maak melding
 25. in de jaren negentig betaalde men 600 NF schiphol \ Paramaribo en by KLM was de prys 1250 NF
  en de SLM daar betaalde je iets van 1200 NF vrywel evenveel als klm want toe gedroeg men zich als dochter maaschapy van de koninglyke L M


  Maak melding
 26. Surinamers moeten zich haasten en aanpassen aan de tijd .Die van betalen voor extra koffer is al lang de orde van de dag overal.
  Men kan niet altijd medelijden hebben met de surinamers en ze blijven vergeven of maatregelen uitstellen die elders in de wereld toegepast worden.
  En bovendien ,deze regels komen niet zomaar.Het is meer bedoeld om de reizigers te ontmoedigen overvracht te hebben.Het is een vliegmachine en het heeft ruimte genoeg ..zo denkt men.Welnee de vliegtuigen hebben ook een limit voor het vervoeren van passagiers en cargo.Elke kilo telt.De surinamers ,als ze met vakantie gaan lijkt het alsof.ze de centrale markt meenemen.Je vindt van alles in hun bagage.


  Maak melding
 27. @Kwakuname

  Hele vreemde reactie van jou. KLM vraagt geld voor bagage voor alle vluchten, dus niet alleen Suriname en Suriname moet het ontgelden. Wees reëel en niet Suriname de schuld over alles en wat geven. Als het hier gaat sneeuwen is het de schuld van Suriname volgens jou.


  Maak melding
 28. 1000 vluchten per dag op Schiphol. De kosten van de infrastructuur van de luchthaven kan daardoor onder heel veel maatschappijen worden verdeeld. 1000 vluchten per jaar op Zanderij. Alle kosten van deze luchthaven komen maar bij een paar maatschappijen terecht. Die kosten berekenen de maatschappijen vanzelfsprekend door aan de passagiers. Wat kost de brandstof op Schiphol en hoeveel miljoenen liters worden er jaarlijkst door de maatschappijen afgenomen? En hoe zit dat op Zanderij? Veel minder verkocht, dus per liter ook duurder! Als de KLM naar Zanderij vliegt nemen ze hun eigen beveilingspersoneel mee om hun vliegtuig ’s nachts te bewaken. Kost ook een paar centen. Dit komt allemaal terecht in de ticketprijs!


  Maak melding
 29. Ook de luchtvaart moet een grote bron van inkomsten worden. Er komt uiterlijk in 2021 een belasting op vliegtickets, hetzij in Europees verband of in Nederland. Dat moet de staatskas structureel 200 miljoen opleveren. pff


  Maak melding
 30. vele vergelijkingen hierboven kloppen niet. suriname is duidelijk geen vietnam. in vietnam kost alles vrijwel niets. En in de jungle loop je zo af en toe nog op een mijn. dat soort landen heeft andere kostenstructuren dus. toeristen aantrekken speelt ook grote rol. in suriname trekken ze niets aan behalve dan de muskieten. het toch een stuk duurder allemaal in Paramaribo. sommige hotels nog duurder dan curacao ? ja toch goed plan. even een tourtje naar het binnenland pakken en meer dan 100,- euro per persoon neertellen ? haha gaat zeer zeker veel toeristen aantrekken. rijke toeristen maken zich niet druk denk ik. de rest gaat naar vietnam. elke route heeft zo zijn eigen kosten en belastingen en andere voorzieningen. tot de dag van vandaag weet niemand exact wat de winsten van klm en slm zijn. maar dat ze winsten maken is zeer zeker. SLM valt niet onder de strenge wetgeviong dus doet ze wat ze wil met passagiers. alleen vanuit nederland wordt ze strak in de gaten gehouden. in paramaribo leunen ze achterover. zo zie je maar hoe een wet in het ene land wel degelijk zin heeft. jammer maar waar. SLM maakt er ook een potje van dat weet iedereen. zoveel goedkoper zijn ze ook niet helaas. er kan nog veel veranderen. helft van personeel naar huis sturen bijvoorbeeld. wellicht gaan de tickets dan weer wat omlaag.


  Maak melding
 31. Laat KLM in de stront zakken. 🤣😂 ga via Frankrijk of België is ook nog goedkoper. Maar nee hoor surinamers aanbidden KLM EN ALLES WAT KOULO HOLLANDS IS.😂🤣😅


  Maak melding
 32. De koffere is een logistiek probleem dat de luchtvaartmaatschappijen geld kost. De toeslagen variëren vb van 8 euro bij Vueling tot 45,49 euro bij Easyjet in het hoogseizoen voor een koffer van 15 kilogram. Wie pas op de luchthaven betaalt voor zijn koffer is 28 tot 55 euro kwijt. Ook SLM zal op termijn een toeslag hanteren.
  Dus KLM boycotten zoals mensen hier voorstellen gaat niet helpen.


  Maak melding
 33. er staan heel veel maaschapyen die graag voor minder deze route willen vliegen en dat zal ook gebeuren
  probleem is dat het dan geen rechtstreekse vlucht zal worden omdat men zal moeten overstappen.
  arabiesche maaschapyen zullen over de hele wereld vliegen en zowat elke vliegveld aandoen waar mogelyk mensen in of uit moeten stappen. einde monopolie van de westerse luchtvaart,dat is wat er komen gaat
  de wereld is constant in beweging ,het is nu zwemmen of verzuipen .letop het westen wordt steeds protecionistie ze leggen de lader steeds hoger om zo hun belangen te beschermen
  dit heefd geleidt dat wy nu aan de voor avondt van een wereld revolutie zyn toegekomen
  de macht zal nu anders worden ingedeeld,en niet meer gedomineerd worden door America en Europa dit is
  wat er gaande is ,jammer dat het altydt met veel leed gepaard gaat


  Maak melding
 34. @@@Aish
  Als je al geboekt hebt dan is einde oefening. Het zou toch te gek voor woorden zijn om bij te moeten betalen. Je hebt een product gekocht zoals die op dat moment in de aanbieding was. Wanneer KLM toch probeert meer geld te ontfutselen moet je naar de Rechter stappen. Als het goed is heb je ook al betaald voor de ticket.

  Wanneer geen digitale boeking maar via een reisbureau, dan weet ik niet of dit een reservering dan wel een definitieve boeking is. Eerlijk gezegd weet ik niet precies of dit ook geldt voor reserveringen, want dan is het vaak nog niet betaald en je hebt kosteloos een datum van opzegging.


  Maak melding
 35. @Narendersing Doerga
  Ik denk niet dat KLM zal rouwen als ze de route Ned-Suriname en omgekeerd ,zal moeten opgeven.De enige die traumas zullen overhouden zijn de surinamers die hun familie niet meer kunnen bezoeken.
  Denk een beetje nuchter,probeer niet de wereld te veranderen omdat het nadelig lijkt voor Suriname.Probeer Suriname leefbaar te maken want wij zijn het die de wereld nodig hebben in alles .Lever je bijdrage en help bouta weg stemmen.Dan komt het goed met Suriname..wat heb je aan een crimineel als lijder van het land?!


  Maak melding
 36. Stupide reacties weer hier KLM doet precies wat de meeste andere luchtvaartmaatschappijen al toepassen, een aantal jaren ook al toegepast op de europese vluchten en op Nrd. Afrika waar je ook al voor de consumpties aan boord moet betalen , niets bijzonders dus, en gewoon een gevolg van de concurrentie door de zgnde prijsvechters die de paketten uitkleden om de prijs , zo laag mogelijk te maken, en dat gelul over de vliegtax is niet iets van de KLM maar de Nederlandse overheid. Wordt er nu echt gedacht door een aantal roeptoeteraars dat de vluchten op Suriname daar een uitzondering op zouden zijn.
  Je betaald voor de vlucht voor jezelf en als je je hele klerenkast mee wilt zeulen op de heenvlucht en een groente – en viswinkel wilt vullen als je weer terug komt in Nl. moet je daar maar voor betalen. kijk maar op de vliegvelden , altijd gezeik en oponthoud door overgewicht met name door veel Surinamers, niet geconstateerd door een vlucht maar toch zeker een dikke 40 keer, dus gewoon kappen met dat gezeur, met korte tijd zullen alle maatschappijen dit toepassen


  Maak melding
 37. Oplossing 3 maanden de directe route boycotten.

  Jullie zeiken alleen maar…gewoon een keer doen, ik doe het al 20 jaar…


  Maak melding
 38. Waar maken we ons druk om. Als je het duur vind ga je niet. En schelden op luchtvaartmaatschappijen helpt ook niet.
  Heb je problemen met de prijzen, ga dan niet


  Maak melding
 39. Ik heb nooit met de KLM naar Suriname gevlogen. Van de zoveel keren met de SLM heb ik nooit een vertraging meegemaakt. Alleen moeten de stewardessen en stewards een gezicht zijn van de Surinaamse bevolking. Het eten smaakt goed, maar een ietsje grotere bak brengt het eten jou voldaan naar je eindbestemming toe. SLM no gridi nanga nyang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES