zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentSurinaamse musicus Jason Eduwaiti op Amersfoort Jazz Festival

Surinaamse musicus Jason Eduwaiti op Amersfoort Jazz Festival

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse bassist Jason Eduwaiti is deze week te zien op het het Amersfoort Jazz Festival 2019. Niet met zijn eigen band maar met de Nederlandse Souljazz formatie DelMontis, aangevoerd door Rolf Delfos (sax) en Frank Montis (Hammond/vocals). Het festival dat voor de 41ste editie wordt gehouden, vindt plaats van 23 tot en met 26 mei. Jason ervaart zijn optreden op het Amersfoort Jazz Festival als ’the next level’ in zijn muziekcarrière.

“Vroeger moest je in Europa of Noord-Amerika gaan wonen om meer kansen en podia op internationaal niveau te krijgen. Nu gaat er een deur open om vanuit Suriname naar buiten toe te opereren” vertelt de muzikant die afkomstig is uit het dorp Futunakaba in het district Sipaliwini.

Jason kreeg muziek met de paplepel ingegoten door zijn familie, die aan de wieg stond van Saramaccaanse Gospel. Op het Conservatorium Suriname besloot Jason, geïnspireerd door Richie Bona, zijn Saramaccaanse roots te fuseren met Jazz en Funk. Na zijn eindexamen trad hij op met wisselende bezettingen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. Hij zal alles doen om daar te blijven, want toekomst no de moro na 2020 als dwaze ndper’ s baas wederom kronen voor nog vijf jaren paarse misere. Nu al zijn muziekinstrumenten en alles wat daarbij komt kijken voor het gros der musici, onbetaalbaar. Het is niet meer zoals tussen 2000 en 2010. Zelfs om aan 1 US dollar te komen is het als zoeken naar een naald in een hooiberg.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES