VIDEO: Ronnie Brunswijk schiet en dolt met wapen in Suriname

44
VIDEO: Ronnie Brunswijk dolt met wapen

Via social media worden momenteel twee filmpjes in Suriname verspreid, waarin te zien is dat Ronnie Brunswijk zit te dollen met een wapen. In het eerste filmpje krijgt Brunswijk het wapen in handen en lost daarna direct een aantal schoten in de lucht. Hij lijkt ook te ruziën met een andere man die bij hem weggetrokken wordt.

In het tweede filmpje zien we Brunswijk weer met het wapen in zijn hand en ook dit keer zit hij te halen en te trekken met een ander man. Hij lijkt het wapen tweemaal op de man z’n voeten te richten maar haalt de trekker niet over. Ook deze man wordt, waarschijnlijk voor z’n eigen veiligheid, weggehaald bij de Abop voorman.

Waar en wanneer deze filmpjes zijn gemaakt is niet bekend.

UPDATE: volgens Brunswijk ging het om het schieten bij een begrafenisritueel. Op z’n Facebook pagina zegt hij daarover:

Tide mie sjie wan video tap FB pe me sutu wan tu schot.Dit is doodnormaal, omdat ai go om wan ritueel na Moengotapu, peh alla manting un mus sutu schot gi a sma sa dede. Te unu buskondre sma las libi, alla manting um sutu schot gi a lijk. A kapteng aksi mi fu doe a ritueel en ontigon no beng deh tap a moment dati. Vandaar het gebruik van een vuistvuurwapen.

Bekijk de filmpjes hier:

- Advertentie -

44 REACTIES

 1. President van de pingo’s en pakira’s ga je worden als je je op deze manier presenteert. Veel succes.

 2. Surinamers houden eenmaal van zulke figuren, anders zou bouta nooit president worden.
  Hij heeft erger gedaan dan Brunswijk en toch wordt hij als een god in Su gezien

 3. ik hoorde Paul Abena zeggen bij een Konmakandra met Geestelijken zeggen dat God Brunswijk als LEIDER heeft gezonden.

  Is Paul Abena vergeten dat ook de NDP’ers in koor riepen dat God de van moordverdachte Drugscrimineel tot president had gemaakt.

  Had Paul Abena soms gesnoven??????

 4. Brunswijk, noem 10 dieren uit het bos. 9 pingo’s en een pakira meneer. Dommer dan dom, alleen geld maakt hen bekend. Hoe de rest zijn het net mensen.

 5. Hy bezit alle slechte eigenschappen vn n wilde aggresieve vrouwelyke gorilla die 6maanden zwanger is. Vergeet niet dat hy zn carriēre begon als n bankrover n moordenaar. 2 dolle honden domineren sur. Die ene is n bankrover. Cokedealer n moordenaar die 2e is staatskas rover moordenaa n cokedealer. Wat n supergrote schande vr surinamers.

 6. Dit soort mensen hebn geen hersenen mr in de plaats n dierlyke oerinstinkt. Met vechten n verbaal geweld willen ze alle conflicten oplossen.

 7. Dat zulke mensen nog in de oppositie deel mogen deelnemen.

  Maar Ja van jungle “commando” naar partij leider. Dit kan alleen in Suriname.
  De staart van een hond blijft altijd krom. Die krijg je nooit recht

 8. Surinamers gaan nou eenmaal niet voor mensen zonder een strafblad, die het land welvarend kunnen maken, maar voor criminelen, die gemoord en geroofd hebben, en dit mooie land verder naar de verdoemenis helpen.

 9. Jammer dat de NPS een samenwerking wil aangaan met Brunswijk. Als Brunswijk meer invloed krijgt in de Surinaamse politiek staat ons ergere dingen te wachten.

 10. Niemand neemt deze nakomeling van een weggelopen slaaf serieus, vandaar dat men stil is. Het is herkenbaar. Ja, en de heer Satohki is velen malen slimmer dan al de overige leiders van partijen als ABOP en NDP. Hij zal zich afvragen hoe dom de achterban van deze twee partijen zijn om nog op ze te stemmen. Bruinswijk en Bouterse zijn schande voor de nationale trots van elke rechtgeaarde Suriname.

 11. Die rusland mag oppassen. Hy wilt n creools blok vormen mt nog n ergere soort die zn hele party gt ondermynen door dominant gedrag n hem echt als n dwerg behandelen. Dit lykt op n verbond tussen n huilende wolf n een brullende hongerige tyger.

 12. Hij is de “top leider” van de eenheidsbeweging samen met Rusland !! Hij laag kunnen NPS-ers nog vallen ??
  Pengel zal zich in zijn graf keren !!
  De partij die een regering gaat vormem met ABOP en NPS na dede-mang regering !!!
  Dies auw erg morro NDP-regering !!!

 13. Ik vind de conclusies wel heel voorbarig.

  Waar en wanneer deze filmpjes zijn gemaakt is niet bekend.

  Volgens mij is ook niet bekend wat er aan de hand is.
  Het is niet normaal dat er zo met een wapen wordt gepeeld. Maar heeft iemand de videos kunnen bekijken? Bij mij lukt het namelijk niet.

 14. NPS HEEFT NIETS MET DE ABOP LAAT JE NIET VOOR DE GEK HOUDEN DAT ZIJDEN ZE OOK VAN VHP EN BOUTERSE .

 15. Het aantal reacties valt me nog super mee. Zodra een onderwerp over een bepaalde groep gaat, trekt het veel betweters en stijgt het aantal reacties naar grote hoogten.

 16. Brunswijk is net een dolle hond, een ongeleid projectiel,onvoorspelbaar gedrag, niet te vertrouwen, heeft dringend psychiatrische hulp nodig. Deze idioot heeft last van chronische grootheidswaanzin met zijn narcistische persoonlijkheid. Hij zal wel het bron zijn, die de boslandbewoners van wapens voorziet. Hoe is het mogelijk dat er zoveel wapens in ons land zijn. Iets dat nooit eerder voorkwam.
  Deze gasten moet zichzelf door hun domme achterlijke kop schieten. Zijn van geen toegevoegde waarde voor ons land. Waardeloze kwast. Hij is totaal geen goed voorbeeld voor zijn eigen mensen die in de bossen wonen.

 17. Hij is niet zomaar in functie van de Jungle commando. Zo houdt hij zijn eer hoog.

  Maar wat een intimiderend gedrag. Hij gedraagt zich eerder als een roversbende dan wel hoog geschoold met zijn diploma’s.
  Stel je eens voor als deze man de regeringssleutel ooit in handen krijgt.
  Laten we het hopen dat het ooit zover komt. Mij stoort het dat op de achtergrond de Surinaamse vlag hangt.

 18. Je hoor Justitie nooit wat over vuurwapens in de gemeenschap ageren, vreemd eigenlyk
  duidelyk is dat negen van de tien niet gecertiviceerd is ,en dat acht van de tien er ‘een draagd
  en niemandt die zich afvraagd wat eraan de handt is ?

 19. En geloof me ,geen enkel rechter in Suriname zal het lef hebben om Brunsie voor verantwoording voor zijn barbaarse gedrag ,te vragen en hem te straffen.
  Brunsie laat zien dat hij heel goed is met schieten..dus..de rechters hebben de demonstraties van brunsie met een wapen gezien dus volgt stilte.

 20. dit snap ik niet een ieder van het buitenland prijzen jullie omhoog, terwijl jullie je eigen surinamers afkraken.
  brunswijk lijkt misschien dom, maar jullie hier kunnen niet presteren wat hij doet. in geld en andere bezigheden. jullie klagen over opleiding, nu heeft hij een beter opleiding dan de meeste, ook dat is niet goed.

  Als George bush of Ronald regan met wapens schiet, dan staan jullie allemaal te klappen. nee, want hij is president van amerika. Obama wordt president,geweldig.

  daarom komt suriname langzaam vooruit in plaats van in rap tempo.
  Niemand steunt elkaar, alleen over elkaar klagen en vingers wijzen wie slechter is.
  lijkt alsof er alleen maar racisten hier rondhangen. hoe denk je een land vooruit te brengen met een klein groepje mensen(hindustaan,creool of javaan).
  zodra je jezelf beter acht dan de andere mensen, die mensen niet meewerken.
  probeer eens een land te runnen met 60.000 mensen, terwijl je 500.000 inwoners hebt.

  zelfs afrikaanse landen die oorlog hebben meegemaakt, presteren nu beter. waarom? ze werken samen en willen een betere toekomst.

 21. Brunswijk zal met deze pose behoorlijk wat succes bij een aantal apen en apinnen scoren. Mensen uit deze soort en hun soortgenoten, geilen op agressie en macht. Ze hebben daarom bijna overal een agressie attribuut bij zich. Bij feestjes, vorig week nog, bij het voetballen denk aan de drie King Kongs van de politie, nu hij.

  Men moet niet onderschatten wat dit bij het onderstel van deze apen en apinnen doet. Jammer is dat ze met hetzelfde onderstel denken. Resultaat moeders met kinderen die duizenden programmas spoorloos zouden kunnen vullen. Vaders bij een andere buitenwijfie als slachtoffer op de vlucht.

 22. @ben als ik jou betoog moet geloven vind jij het dus ok dat er zo met wapens om gegaan word. En bovendien ook door iemand die een voorbeeld functie heeft want hij/brunswijk is voorzitter van een politieke partij en heeft ambities om pres te te worden. Nou dan zou ik zeggen geef maar iedereen in suriname een wapen en maar rond schieten tog…dan komt het land vooruit..genoeg steun!!!

 23. Wat een zielige kwatta is deze …ik wil niet zeggen man!

  En dit wilde president worden …een bosi gangster!
  Dit is een man die zn diploma gekocht heeft en morgen weer de straat op gaat om te spelen voor cowboy!

  Wat is dr toch met deze idioten die politiek bespelen alsof ze op coney island zijn.

  De een snuift zn hersenen vol en kraamt onzin uit..en de ander speelt met een gun alsof hij een pikingboi is van 5 jaar,ik hoop dat brunswijk dit leest en begrijpt maar denk dat hij een tolk nodig heeft aangezien zn iq

  Brunsie dit is geen belediging ….dit ben jij gewoon,no brains no future!

  Als je wilt spelen ga dan naar moengo waar zelfs je eigen mensen je uitlachen!!

 24. ben 19 mei 2019 at 14:11
  dit snap ik niet een ieder van het buitenland prijzen jullie omhoog, terwijl jullie je eigen surinamers afkraken.
  brunswijk lijkt misschien dom, maar jullie hier kunnen niet presteren wat hij doet. in geld en andere bezigheden. jullie klagen over opleiding, nu heeft hij een beter opleiding dan de meeste, ook dat is niet goed.”

  Je hebt 100% gelijk.

  Een bericht dat via se sociale media op waterkant.net verschijnt over Brunswijk en de racisten zijn gelijk wakker en hun commentaar is niet van de lucht.

  Ze weten niet eens wat precies is gebeurd.

 25. @ Sam
  Sinds wanneer ben je een Bilna geworden ????? Meer schrijf ik niet !!!!!!!

  sari tori

  Jacko

 26. En dit moet de leider voorstellen v.d. derde grootste partij in SU.
  You can take a monkey out of the jungle but you can not take the jungle out of the monkey.

 27. Dit is niks nieuws. Brunsie deed ooit zelf de uitspraak dat je in de politiek een “gangster” moet zijn, dus dit is een oudje geen nieuwtje…

 28. AChterlijke gladiool is deze man
  Denkt met geld alles te kopen,zoals zijn zogenaamde mba. Lage school doorlopen en dit doen,in europa doe je dit nadat je bent afgestudeerd als econoom, en deze gladiool doet het alleen met een lage school opleiding.

 29. @ Dagga

  uitgaande dat hij het met zn intelligentie heeft gedaan, dan zou je dat tenminste moeten zien aan zijn wijze van communiceren, benaderen van beleidsvraagstukken en aan zn houding. Ik vraag me in gemoed af als er mensen zijn die dit niveau van hem hebben waargenomen

  Maar het kan dat dit iets ook zegt over het niveau van de MBA opleidingen in Suriname. In ieder geval heeft hij A Ka di mi i sie niveau

 30. J.Zwartmans 19 mei 2019 at 15:21
  @ Sam
  Sinds wanneer ben je een Bilna geworden ????? Meer schrijf ik niet !!!!!!!”

  Bilna of niet, wat het ook betekenen mag; ik vind dat er op basis van een filmpje op sociale media, die k niet kan bekijken, maar de tekst wel lezen.
  Daarin (in de krant) staat:
  “Hij lijkt ook te ruziën met een andere man die bij hem weggetrokken wordt.”

  ” Hij lijkt het wapen tweemaal op de man z’n voeten te richten maar haalt de trekker niet over. Ook deze man wordt, waarschijnlijk voor z’n eigen veiligheid, weggehaald bij de Abop voorman.”
  Eniedereen gaat los en haalt er bij alles bij zonder de feiten te weten/te kennen.
  Dus………………………………

  Later vandaag in de krant ook op Waterkant.net:

  UPDATE: volgens Brunswijk ging het om het schieten bij een begrafenisritueel. Op z’n Facebook pagina zegt hij daarover:

  Tide mie sjie wan video tap FB pe me sutu wan tu schot.Dit is doodnormaal, omdat ai go om wan ritueel na Moengotapu, peh alla manting un mus sutu schot gi a sma sa dede. Te unu buskondre sma las libi, alla manting um sutu schot gi a lijk. A kapteng aksi mi fu doe a ritueel en ontigon no beng deh tap a moment dati. Vandaar het gebruik van een vuistvuurwapen.

  Welnu de mensen die voorbarig zijn geweest en een te grote broek hadden aangetrokken vraag ik wat is u commentaar hierop???

 31. Allemaal HYPOCRIETE Bullebak/Pannenkoeken hier,toen hij tegen Bouta oorlog voerde was ie een held nu is hij voor jullie een boeman,jullie zijn allemaal LOOSERS !en BUCK DANCING COONS in dienst van MAASA,aan de Noordzee.punk ass bitches all of you,get lost.

 32. Als je over het algemeen naar de politieke structuren daar in het land kijkt zie je dat er een behoorlijke verandering daarin (gaande) is t.o.z. van de periode van mij eigen jeugd in Suriname.
  Als dit per definitie ook betekent dat het hier om ontwikkeling en vooruitgang gaat betwijvel ik.

 33. Flauwe kul ritueel. Brunswijk je bent en blijft een crimineel. Je hoort op de brandstapel thuis. Je eigen soort in onze bossen hebben reeds diverse keren aangegeven dat jij een agressieveling bent, Zij kennen je niet anders.

 34. Sutugoni (saluutschoten) tijdens een openbare gebeurtenis bij de Marrons zijn schoten uit een vuurwapen, die bedoeld zijn als groet of eerbetoon. Sutugoni vindt plaats als onderdeel van de ceremonie bij begrafenissen, bij de aanvang van een Bookode en bij de inauguratie van de Granman. Als een persoon in het dorp is overleden, wordt het lijk gewassen, aangekleed in een kist gelegd en openbaar in een keeosu (het lijkenhuis). Direct hierna vindt de eerst sutugoni ter ere van de overledenen plaats. Aldus ABOP

 35. Deze bij verstek veroordeelde drugscrimineel en onberechte bankrover zal zijn meester ddb vele malen overtreffen in de misdaad, als dwaze idiote debiele oerdomme aanhangers van deze warlord hem als president willen. Zolang deze twee misleiders en warlords worden aanbeden en vereerd, zolang zal de misdaad in al haar vormen, land en volk verteren, te beginnen onder de eigen aanhangers.

 36. Als hij een jachtgeweer wilde had hij zo 1
  Daar heeft haast iedereen een jachtgeweer.
  Waterkant ziet niet hoe Surinamers beledigd worden en hoe men over boslandcreolen praat. Dat is prima

 37. Vooralsnog heb ik het volste vertrouwen in het Surinaamse volk. Overgrote deel is geletterd en zeker niet o zo dom om op deze gast te stemmen voor de presidentschap. Ik zou er niet aan denken dat hij de staatssleutel in handen krijgt. Dan weet ik 100% zeker dat op termijn de pleuris zal uitbarsten.

 38. Nonsens ritueel en dan willen zijn partij genoten, dit gedrag ook nog goedkeuren. Ze houden al 3 maanden hun lijken boven de grond eer deze begraven wordt is dit al niet voldoende. Klote schietgrage hersenloze paria’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.