zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidFirst Lady: 'Maak kanker bespreekbaar in Suriname'

First Lady: ‘Maak kanker bespreekbaar in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

“Laten we met z’n allen kanker bespreekbaar maken. Hoe meer we erover praten, hoe meer we laten weten niet bang te zijn. We zijn klaar om dit kwaad in de ogen aan te kijken en alles eraan te doen om het te overwinnen”. Dat was de krachtige boodschap van de First Lady van Suriname gisteren op een bewustwordingsactiviteit met betrekking tot borstkanker.

Met ondersteuning van Pink Ribbon Suriname heeft de organisatie Invest in Female Leaders deze activiteit kunnen organiseren. De boodschap vanuit de organisatie is dat vrouwen op tijd hun borsten moeten laten onderzoeken. Dat kan in de badkamer of door de specialist. Bij elke afwijking welke ontdekt wordt in de borst, is het raadzaam de arts te raadplegen voor een onderzoek.

Tijdens deze bijeenkomst welke gehouden werd op het Indra Mayu Sportcomplex waren naast First Lady, Ingrid Bouterse-Waldring, ook de voorzitter van de Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons en de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun aanwezig. Verder waren vertegenwoordigers van het St. Vincentius Ziekenhuis, Vrouwen Parlement Forum en het Diakonessenhuis er om de aanwezigen voor te lichten over borstkanker. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Wat een gotspe. Alsof kanker niet reeds bespreekbaar was tussen medici, verplegers en anderen met hun patienten. Laat mevrouw Bouterse liever erop aandringen dat de corruptieve politici die bescherming van haar man en de voorzitster van het parlement genieten slecht 5 % van watt ze in hun zak hebben hebben gestopt terug geven voor een goede medische zorg aan kankerpatienten. Niet alleen Bouterse maar ook een groot deel van de NDP dat toestaat dat gelden die eigenlijk ook had kunnen worden besteed aan medische zorg ook voor kanker patienten maar in de zakken komt van corruptievelingen is schuldig aan het vroegtijdig sterven van deze mensen.

  Met andere woorden, bent u NDP er, en u blijft stil ondanks u weet van de corruptie dan bent u medeschuldig dat er minder is, OOk voor de gezondheidszorg. Direct en indirect voor de vroegtijdig dood van kanker patienten. Mevrouw Bouterse en de hele NDP ook


  Maak melding
 2. “Laten we met z’n allen kanker bespreekbaar maken. Hoe meer we erover praten, hoe meer we laten weten niet bang te zijn. We zijn klaar om dit kwaad in de ogen aan te kijken en alles eraan te doen om het te overwinnen”. Dat was de krachtige boodschap van de First Lady van Suriname gisteren op een bewustwordingsactiviteit met betrekking tot borstkanker.”
  ===
  Ik weet niet waar mevrouw bouterse al die tijd heeft gewoond en gezeten maar kanker in het algemeen en zeker borstkanker bij de vrouw is al jaren bespreekbaar in Suriname.
  Als ik me niet vergis is er zelfs een hardloopwedstrijd met dit thema als onderwerp geweest.

  Ik weet ook dat Stichting Lobi aandacht besteedt aan dit onderwerp en dat er een Pink Ribbon organisatie actie was met dit onderwerp.

  De enige die blijkbaar nog niet op de hooft zou zijn van deze activiteiten op het bespreekbaar maken van kanker is dus “First Lady”


  Maak melding
 3. Met alle respect, als jullie anno 2019 Kanker nu nog bespreekbaar moeten maken in Suriname, hebben jullie een vet probleem.
  Los hiervan heeft Suriname nog veel meer grotere problemen die niet bespreekbaar worden gemaakt.


  Maak melding
 4. @Sabaku
  je hebt wel gelijk.
  In Nederland hebben ook te maken met kanker. best wel veel mensen.
  Ze gebruiken het hier zelfs als scheldwoord.
  Het is goed dat mensen bewuster worden over sommige vormen van Kanker.
  Hier in Nederland leren ze vrouwen hoe ze aan hun borsten moeten voelen om een vroege status van kanker of een knobbel te detecteren.
  Wat is dus het probleem als ze het dus in Suriname doen.
  Ik kan me nog herinneren dat een bekende Nederlands actrice ” Sylvia Millecam” naar een medium “gebedsgenezer” ging voor haar borstkanker. Wat denk je? Ze is gewoon dood gegaan.
  zonde want ze had hele grote prachtige borsten.
  KANKER BESPREKEN in suriname is dus een goed zaak.


  Maak melding
 5. De wiel is opnieuw uitgevonden door
  mw B-W. HALLELUJAH

  Er zijn nog veel ergere problemen in Sur die bespreekbaar moeten worden gemaakt.
  Maar alleen deze mevrouw ziet het niet. Haar man heeft toch de staatssleutel in zijn handen. Zo wat dan denkt ze. Pfffffffgggg


  Maak melding
 6. Deze gangsterlief doet niets anders dan dr huidige echtgenoot slash killer slash dealer slash leugenaar te steunen ze moet wel aangezien ze ook profiteerd van zn bloedgeld.

  Wat ze ook uitlegt…liegen heeft ze met de paplepel naar binnen gekregen!

  Mevr bouta …voel je je wel veilig als je slaapt en een moordenaar naast je hoort snurken!
  Dat je weet dat die handen waarmee hij je vingert opdracht hebben gegeven te moorden …saka saka dino is gelukkig veilig in amerikaanse handen,nu de rest vd kids nog die allemaal crimineel dna hebben en een sterrenstatus genieten!

  Wat zijn jullie toch zielig ..jij en bouta passen bijelkaar,voor poen doen jullie letterlijk alles!!!
  Kan jullie niets schelen dat dr mensen doodgaan,kinderen honger lijden,of dat jullie eigen kids belanden id cel.

  Jullie zijn duivels gebroed…made to do bad!!


  Maak melding
 7. Kanker bespreekbaar maken?
  Eeehhh…what about moorden bespreekbaar maken?

  Corruptie bespreekbaar maken?
  Diefstal bespreekbaar maken.
  Amnestie bespreekbaar maken voor je eigen criminele kids.

  Ben je eerlijk bespreek dit dan met je echtgenoot,of ben je bang dat je verdwijnt,of gewoon oplost!

  Vrouw bouta …je hebt alle redenen om bang te zijn,want je weet heel goed wat dr kan volgen toch.

  Maar ja…zolang je maar steak kan vreten een benz kan rijden en de bank kan beroven who cares!!!

  Deze vertoningen van jouw en je man zijn hilarisch,toneel op zeer hoog niveau en het domme publiek lacht en klapt voor jullie.

  Voorlopig zijn jullie jij en killer de winnaars,voel je de spanning van voor de verkiezing?
  Snap je dat je man moet winnen….anders!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES