dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBouterse belooft weer om US dollarkoers in Suriname omlaag te brengen

Bouterse belooft weer om US dollarkoers in Suriname omlaag te brengen

-

Does Travel & Cadushi Tours

President Desiré Bouterse heeft beleidsmaatregelen belooft om het vraagstuk van de recente stijging van de US dollar koers in Suriname in te perken. Het streven is erop gericht om de koers naar SRD 7.75,- te brengen, waarna de situatie verder zal worden geëvalueerd. Een pakket aan maatregelen zal de koers omlaag moeten brengen zegt de Surinaamse president tegen het Nationaal Informatie Instituut.

Recent is de koers vanwege een schaarste aan usdollars, gestegen naar 8.50 SRD. De president erkende afgelopen donderdag tijdens een persconferentie op zijn kabinet, dat de koers zoals die nu is, te hoog is. Hij zei dat er afspraken zijn met de financiële instellingen om maatregelen die in het verleden zijn getroffen en beperkend werken terug te draaien.

“Er zijn wetten in voorbereiding met het oog op het opvoeren van de transparantie en garantie binnen de financiele sector. Het gaat om een pakket aan maatregelen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de koers omlaag gaat. Die maatregelen komen er, dus ik ben ervan overtuigd dat de koers omlaag gaat” aldus de president.

Om nog concreter op deze kwestie in te gaan zei het staatshoofd aan de governor van de CBvS Robert-Gray van Trikt, te zullen vragen om een sessie te houden met de journalisten. Hij kan als monetaire autoriteit meer vertellen over de te treffen maatregelen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

55 REACTIES
 1. Gaat het omlaag of omhoog. Ik denk eerder omhoog. 1plus1 is 2 en niet drie. Voor een correctie van 0,2 cent vroeg deze schaamteloze schageraar het publiek om applaus, dus verlicht klappen. Nu gaat RobG tekst en uitleg aan de journalisten geven welke maatregelen er getroffen zijn om de koers omlaag te brengen. De fallus van RobG gaat omlaag, maar de dollarkoers gaat omhoog.


  Maak melding
 2. HIJ IS DE ENIGE DIE GELOOFT IN ZIJN LULVERHALEN.
  MAAR KOMT EEN DAG DAT HIJ EN ZIJN HELE FAMILIE VAN KLEIN TOT GROOT REKENSCHAP ZULLEN MOETEN AFLEGGEN. EN NIET HIJ ALLEEN MAAR OOK AL DIE MINISTERS VAN TOEN EN VAN NU,OOK SAMEN M ET FAMILIE.
  LEVENSLANGE PENSIOEN VOOR MINISTERS ZAL WORDEN AFGESCHAFT,NIET ONDER VHP,NPS,PL OF ABOP, WANT HUN MENSEN VRETEN OOK VAN DEZE ABSURBE REGELING. ZAL WORDEN AFGEREKEND WORDEN MET ZE ALLA SADDAM HUSSEIN ZOALS IN ZIJN BEGIN PERIODE.


  Maak melding
 3. Toen de dollar 1 op 5 was had hij drie keer achterelkaar geroepen dat hij de koers omlaag zou brengen. Believe me. Koers is sindsdien alleen maar gestegen. Was het maar dat je de koers omlaag zou kunnen brengen door te praten. Deze president geloof het nog steeds in. President je kan dag en nacht blijven praten er zal niets gebeuren zolang je de productie niet verhoogd. Je houd de domme volk alleen maar voor de gek.


  Maak melding
 4. Het is de vijfde keer dat de koers omlaag gaat. Hij vertelde dat er vliegtuigen met dollars onder weg zijn. Boi ze gaan echt strooien met geld. De woorden van ik denk en we gaan en we zijn bezig roepen bij mij op van ik hoop.


  Maak melding
 5. Dat deze moordenaar nog niet moe is van zich zelf, met zijn grootspraak die telkens weer achterhaald word, slaplulverhaaltjes, die bij dit leeghoofd past.


  Maak melding
 6. Alweer zo’n schijnbeweging van meneer Bouterse.
  Hij en zijn vele vriendjes (handelaren, cambio’s, casino’s) zorgen er gewoon voor dat de koers zo hoog is.
  Al breng je de koers naar srd 5, is toch te hoog.
  Het hele land is reeds verziekt, er zijn mensen die dit land in een wurggreep hebben/houden.
  Het volk gaat gebukt gaat onder steeds toenemende armoede.
  Stem deze regering weg bij de volgende verkiezing.
  Wakker worden!


  Maak melding
 7. DESI, stop met de NONSENS-verhalen !

  Jouw kabinet geeft AL MEERDERE JAREN , VEEL TE VEEL UIT,

  LEENT teveel en drukt daarbij ook nog ONGEDEKTE MILJOENEN

  SRD´s, JE HEBT DOOR AL DEZE MANIPULATIES, GEEN ENKELE

  INVLOED MEER OP FINANCIELE ZAKEN IN HET Land !

  GO SRIBI, DJIE TRA PEOPLE A OKASI FU ONTWIKKEL A KONDRE !!!

  YU FAYA !!!


  Maak melding
 8. De fabeltjes krant draait op volle toeren. Wilma had in de jaren 70 een hit geloof , hoop en liefde . Bij Bouterse past “leugens , onzin en corruptie” Verder maar geen aandacht besteden aan de sprookjes van deze leugenaar.


  Maak melding
 9. Natuurlijk kan de CBVS TIJDELIJK de koers van de USD omlaag brengen.
  Een simpele maatregel is een valutaswap
  Hierbij “koopt” de centrale bank SRD van de banken en ” betaalt” deze met USD, maar tegelijkertijd wordt afgesproken (daarom koopt en betaalt tussen aanhalingstekens) dat deze transactie over een aantal maanden (zes is redelijk) weer wordt omgekeerd.
  banken krijgen op deze wijze tijdelijk meer USD en kunnen deze aan het publiek aanbieden.
  Maar zo’n maatregel is dus slechts om tijdelijk de nood te lenigen
  Anders gezegd/geschreven; in termen van vraag en aanbod
  Het aanbod van USD neemt toe, waardoor de koers van de USD daalt

  Een andere mogelijkheid is het opkopen van bijv SRD door de centrale bank en te betalen met USD.
  Ook hier geldt:
  Het aanbod van USD neemt toe, waardoor de koers van de USD daalt

  Maar het probleem is en blijft dat de waarde van de valuta, de SRD, moet worden bepaald door de kracht van de economie (lees export) en niet door monetair ingrijpen van de centrale bank.


  Maak melding
 10. Wat is het antwoord van onze wereldecoom, bedrijfskundige, professor Drs RobG?

  Hij bladert in de boekhouding van de CBvS op dit moment zeker? Of was hij ook uitgenodigd voor het dineetje die hij nog aan het verteren is?


  Maak melding
 11. Hoe? Zonder de productie te verhogen. Je bent een leugenaar!! Elke dag rijzen de communistische chinese winkels als paddestoelen uit de grond, let wel dat allemaal de zelfde troep verkopen. We waren eerst kolonie van Nederland en nu maakt hij ons opnieuw een kolonie van china.


  Maak melding
 12. Bouta de crimineel is de oorzaak van dat ons geld,ons betaalmiddel,zo in waarde is gedaald en waardeloos is.
  Nu komt hij met pleister en verband om zogenaamd de wonden te helen.Surinamers willen jullie echt genezen en niet beetjes bij beetjes sterven..dan stem bouta weg bij de komende verkiezingen.Bouta is langzaam vergif.
  Voor de generatie na 1980..ons geld was waardevol voor 1980.Na de illegale revo waren wij verplicht ons geld,onze biljetten, om te ruilen voor biljetten met als beveiligings kenmerk een revo scene.
  Welk land in de wereld gaat geld accepteren met revo taferelen die gezien word als een act of crime?!
  Sindsdien is het nooit goed gekomen met ons betaalmiddel en het word erger met de dag.


  Maak melding
 13. Hij is voor de zoveelste keer weer bezig zieltjes te winnen, voor de verkiezingen. Deze demente bejaarde Bouta is heel kort van memorie, er heerst een grote afbraak in zijn bovenkamer. Wat hij moet doen is oprotten richting Majella bejaardenhuis.


  Maak melding
 14. Bouterse belooft koers naar omlaag te brengen , alweer , ja alweer,
  En dat staat allemaal in de krant van het bijkans failliete NDP land
  Welk verstandig mens gelooft er nog in fabeltjes te koop in de zoete broodjes bakkerij


  Maak melding
 15. Hoor eens van de president; PAKKET aan maatregelen om de dollarkoers naar beneden te brengen. Het is overal zo dat de term wordt gebruikt ,,PAKKET AAN MAATREGELEN,, om beleid beter uit te voeren. Maar nergens tot op heden zie ik maatregelen die zijn getroffen voor verbetering dan wel verdere verbetering van de economie of andere sectoren.

  Iedere dag worden vergadering op vergadering overleg op overleg gevoerd, kost alleen maar geld zonder vooruitgang te boeken.


  Maak melding
 16. Misschien bedoeld DB ,,pakket aan maatregelen,, laat de PAKKETTEN uit nederland komen.

  Misschien bedoeld hij ook zo, dat de pakketten aan drugs nu het land uit gaan en harde valuta DOLLARS zal het land binnenstromen.


  Maak melding
 17. Weer een bericht van Bouterse voor de fabeltjeskrant. Zoetjes aan heeft hij al de hele krant gevuld met zijn fabeltjes en beloften. Van zn achterban hoeft hij niet te vrezen dat zn fabeltjes voor zoete koek zal worden geslikt. Een lage intelligentie met een grote mate van vraatzucht, drang naar luxe, heb je zo bedondert.


  Maak melding
 18. suriname heeft wel goede economen .maar baas luisterd alleen naar ex-schoonzoon , walk-in frieser boefdraad (halve econoom) want hij vertrouwd zijn eigen schaduw niet.


  Maak melding
 19. One step foward two steps backwards…

  Wat een zielige moordenaar,ik hoop niet dat de jeugd luisterd naar deze leugenaar die zn bek vol heeft van fantastische verhalen die zich afspelen in zn (coke)kop.

  Is dr dan niemand in suriname die per ongeluk een granaat in zn bek kan stoppen!!

  Deze man heeft de politiek naar een zero peil getrokken…hij dient niet het volk,hij dient alleen zn knip!

  Bouta ga je pamper verschonen je stinkt een uur in de wind,was jij niet degene die voor en na je zgn coupe de corruptie zou bestryden?
  Ipv daarvan ben je gaan moorden dealen liegen zelfs nu lieg je alles bijeen,eens houd het op he stinkerd gerechtigheid bestaat…KARMA BESTAAT.

  Die arme dommies die achter je aan lopen zijn nog grotere loosers als jij door te stemmen op een incapabele junky!!

  Doe iets goeds ga fucking afkicken en laat de politiek over aan echte mannen…

  Eerlijk als ik naar die kop van je kijk vind ik je bijna zielig!

  Heb je die trawlers al terug geroepen asshole!!!!!


  Maak melding
 20. Jammer dat deze president kan blijven scoren, door een bevolkingsdeel, dat een intelligentie heeft van behoeftige ratten. Nog jammer is dat ze niet anders kunnen, dat laten ze zien keer op keer. Maar het meest pijnlijke is dat ze hun domheid doorgeven aan hun kinderen en kindskinderen met als resultaat Suriname naar de verdoemenis.
  Het enige wat misschien zou kunnen helpen is het afnemen van hun actief en passief kiesrecht.


  Maak melding
 21. Bouterse heeft de laatste 9 jaar laten zien hoe het NIET moet.Al zou hij goede bedoelingen hebben.de kennis heeft hij niet .hier het resultaat.


  Maak melding
 22. Laat hij alsjeblieft z’n bek dichthouden want hoe meer bouta belooft om de koers omlaag te brengen hoe harder de koers stijgt.
  Let op m’n woorden: net als in 2014 zullen ze weer gaan intervenieeren met U$ dollars v.d. Centrale bank valutareserves om de koers KUNSTMATIG omlaag te brengen vlak voor de verkiezingen. Maar net als in 2014 en 2015 gaat dat niet werken en zal het gevolg weer zijn dat de valutareserves zullen opraken en dat na de verkiezingen de koers zal omhoogschieten tot het weer stabiliseert op een natuurlijk evenwicht (waarschijnlijk ergens rond de srd 10 – srd 20 voor een $ dollar).
  Hetzelfde scenario van 2014/2015/2016 zal zich weer herhalen. Men zegt wel dat een ezel zich niet 2 keren aan dezelfde steen stoot maar Bouta & co. doen dat wel.


  Maak melding
 23. Afschaffen de SRD net als Gillermo Samson en Winston Ramautarsing zeggen. Overgaan op de dollar, dan is er alleen sprake van US vs Euro.

  Nobody wants SRD. Heel veel bedrijven prijzen artikelen sinds jaar en dag al in USD, den no wan a SRD.

  Gaat niet gemakkelijk zijn, maar dan is er meer rust en minder stress voor mensen die o.a. hun 6e auto moeten aflossen…


  Maak melding
 24. Het is een feit dat toen bouterse de macht in 2010 overname de marktkoers srd 3 zoveel was voor een $ dollar (officiele bankkoers was srd 2,8). Nu ongeveer 9 jaren later is de marktkoers als gevolg van zijn corrupte wanbeleid srd 8 zoveel voor een $ dollar (officiele bankkoers is srd 7,52). Dat is een duidelijk bewijs voor de verarming v.d. Surinaamse bevolking en voor zijn totaleFALEN als regeringsleider.


  Maak melding
 25. Bouterse beloofd om de koers van de US dollar van 8,50 naar SRD 7.75,- te brengen.
  Wanneer gebeurd dat?
  “Téh kakafowroe kiesie tiefie” luidt een
  vaak geciteerd Surinaams spreekwoord.
  Vertaald naar het Nederlands betekend het dat Bouterse dit (zoals altijd) nooit rond krijgt.
  Weer de zoveelste leugen uit de honderden van de afgelopen negen jaar.

  “Een pakket aan maatregelen zal de koers omlaag moeten brengen” zegt de alweer liegende Desiré Bouterse.

  “Bouterse zei dat er afspraken zijn met de financiële instellingen om maatregelen die in het verleden zijn getroffen en beperkend werken terug te draaien”
  O ja als de problemen door je eigen domheid onoplosbaar zijn geworden dan pas je de wetgeving aan of hef je wetgeving op waardoor je schijnbaar het probleem hebt opgelost.
  Deze kan er ook bij. Het file probleem op diverse plekken in en buiten Paramaribo los je op door alle verkeerslichten te verwijderen en de verkeersregelaars op het bureau te laten werken.
  Onlogisch? Is wel de denkwijze van het secreet Desiré Bouterse.
  Bouterse was een prutser. Bouterse is nog steeds een prutser. Bouterse blijf altijd een prutser.

  Bouterse gaat aan Robert-Gray van Trikt van de CBvS, vragen om een sessie te houden met de journalisten. Volgens Bouters kan van Trikt als monetaire autoriteit meer vertellen over de te treffen maatregelen.
  Ja hoor. Bouterse doet een uit zijn leugenachtige neus gepeuterde onrealistisch uitspraak en Robertje moet er maar voor zorgen dat de pers en bevolking van Suriname het voor zoete koek slikken. Eigen schuld Robertje. Komt ervan als jij met criminelen in zee gaat. Probeer Bouterses puinhopen nu maar op te ruimen en goed te praten.
  Als Robert van Trikt in Bouterses ogen niks klaar krijgt wordt hij gewoon eruit geschopt. Gaat Robertje bij mama Lilian Ferrier huilen en zijn beklag doen? Zal niet helpen hoor Robert. Lilian Ferrier krijgt ook niks klaar op het ministerie van onderwijs.
  Domme uitspraken doen, mensen tegen elkaar opsteken en een hoop loze beloften doen is Ferrier’s track record tot nu toe.
  Ach ja de zoon heeft het van de moeder. Gewoon een familie trekje. Dus druk en interessant doen, hoge ambities voorwenden maar weinig in je mars hebben.
  Hee! Desiree B en zijn linkervoet Hoefdraad beantwoorden ook aan voorgaande beschrijving.


  Maak melding
 26. @ kree na soso kree mi e kree,
  Je hebt groot gelijk. Verkiezingen draaien om de vraag wat de toekomstige ontwikkelingsrichting v.h. land moet zijn en niet om wie het beste kan dansen op het podium, wie de mooiste verhaaltjes kan afdraaien en wie het meeste kan uitdelen.

  Mensen wiens hersenen nog niet volgroeid zijn (d.w.z. iederen jonger dan 25 jaar), mensen die hun eigen boontjes niet kunnen doppen maar afhankelijk zijn v.d. overheid voor uitkeringen & voedselpakketen, mensen die een strafblad hebben en mensen die niet tenminste een afgeronde middelbaar scholings/opleidings niveau hebben kunnen NIET in staat geacht te worden om op een eerlijke en goed doordachte manier de vraag te beantwoorden wat de toekomstige ontwikkelingsrichting v.h. land moet zijn.

  Zulke mensen zouden GEEN (actief en passief) stemrecht moeten hebben want een grotendeels dom, onderontwikkeld, afhankelijk en corrupt electoraat (en dat is het Surinaamse electoraat) kan makkelijk voor de gek gehouden en omgekocht worden waardoor incompetente en corrupte politieke figuren aan de macht komen die het land verpesten voor een ieder behalve hun zelf en hun kliekje.


  Maak melding
 27. s m e is een familie bedrijf geworden, d d b met al zijn kinderen en klein kinderen in het staats apparaat..

  Lilien met haar zoon neven nichten in het lanti apparaat..

  puur eigen belang de rest v-h volk heeft slapeloze nachten toegewenst gekregen..

  wie gelooft deze lul nog..


  Maak melding
 28. @Pico
  Je praat onzin met je swap.
  -1- als de CBvS geen USD heeft kan ze die niet verkopen. Waar jij dus feitelijk toe oproept is dat de CBvS viruele USD gaat verkopen.
  -2- Een swapdient om de koers TIJDELIJk te beinvloeden. Bv als er te veel USD in omloop zou zijn worden ze door een swap tijdelijk afgeroomd om de koers stabiel te houden. Maar wat jij voor stelt is juist tegen gesteld aan waarvoor het middel bedoeld is. Er zouden, tijdelijk, meer girale USD’s zijn maar als de banken terug moeten betalen zou de koers extra hard stijgen doord e schaarste die dan ontstaat.
  -3- De regering doet dit al door short te gaan op de girale USD. Daarom verkondigen ze steeds dat er genoeg gerale USD voorradig is. Maar het probleem ligt bij de fyseke bankbiljetten. Doordat de regering short is gegaan, niet meer kan lenen en er te vaak witwassenplaats vindt kunnen er geen USD biljetten geimporteerd worden terwijl de biljetten wel door allerlei zaken uit roulatie verdwijnen. De koersstijging is dan ook op geen enkele wijze te stoppen. Voor het einde van het jaar staat die ruim boven de 10 SRD.
  .
  Financieel wanbeleid en malversatie ( inclusief mallavide geldschepping) is een tijdje vol te houden zonder dat de markt corrigeert, maar – itt tot het volk – laat de markt zich niet jaren lang belazeren.


  Maak melding
 29. het is gewoon uitzichloos en de cbvs kan in feite geen duurzame kant op in de huidige situatie ….geen productie .geen export…enorme begrotings ..weinig dollars op de vrijemarkt ..en de kapitaalvlucht…al zouden ze de us$75.000.000, door verkoop goud aandelen in omloop brengen ..is maar een druppel op een gloeiende plaat
  ….koers kan alleen maar omhoog gaan.


  Maak melding
 30. vooral geen VERTROUWEN vanwege geboef en uitholling van bankinstellingen

  mafia bende van baas zit met hand in het haar als het gaat over financiele markt …..kun je niet intimideten of chanteren


  Maak melding
 31. Wahahahahahaha tot de Noordpool. Hoe dwaas, debiel, idioot en oerdom moet men niet zijn om nog te geloven in deze mens der misdaad en verdoemenis? Dwazen zijn allen die in de voetsporen van deze verderver en verdelger lopen. Moord, drugs, roof zijn de vruchten die ze met ze allen zullen eten vol van misdaad. Het land zit opgescheept met een misdaasdvloek die men aan zichzelf heeft te danken, gelovig of niet. Elk volk krijgt de leiders die het verdiend. Zo leider zo volk, en de leider van het land is misdadig en duivels slecht van aard, zo zoon, stiefzoon, zijn adviseurs en paars dwaas debiele idioot oerdom volk. Tjies deng mooi beet dat alla dee wang lo ndp paria’ s e bari kree, we hebt honger, baas, we hebt geen geld voor licht, we gaan ook worde als zoon en stiefzoon, drugssmokkelaars en rovers.


  Maak melding
 32. Djakkie 20 mei 2019 at 00:54
  Hoeveel dwazen wonen er nog in Suriname?????????

  Zoeveel als de ndp aanhangers, inclusief De – Dwaas – Bouta akaq ddb


  Maak melding
 33. Laat die man zijn bek dicht houden, hij Doet alsof zijn neus bloed, koers was 3.50 voor 1us, koers is nu 8.50.
  Als hij zegt dat hij de koers gaat houden op 2.50 kunnen wij nog wat zeggen. Hij Gaat nu rond bazuinen dat hij de koers omlaag zal brengen met 1srd. Laat hij met 1 srd iets kopen noh. Bouta jE denk dat het volk slaap nog, jou aanhangsels slaap nog. Als de koers 2.50 is, dan moeten de prijzen ook omlaag. Opzettelijk gaat hij de koers omlaag zetten, maar hij geen moer met de prijzen van de winkels. Yoh ROMMEL, zaagsel. rommel Bung eté. Nu gaat hij bewijzen dat er wordt gespaard 6miljoen US, maar die 4miljard US als reserve heeft hij vernietigt. Wat voor sparen mi mars yungu. BURIKI kon moro eng.


  Maak melding
 34. Deze man is slim maar langzamer bloed hij dood. 4 ministers vervangen en al een plek gegeven. Volk van suriname jullie zijn dom en zeg ik laat jullie jezelf niet afdwalen en denk goed na voor dat jullie gaan stemmen. De dollar kan gewoon een goede koers gaan varen maar niet als deze ezel nog president is!!! Let op , op dit moment wordt alles naar buiten gehaald om zieltjes te winnen!!!


  Maak melding
 35. Ik weet dat je het maar niet van je af kan zetten dat ik je in de hoek heb gezet en van alles probeert om de discussie aan te gaan. Laat gaan man, richt je op het positieve. Dit vreet aan je en wat heb je bereikt?
  Over het algemeen discussieer ik alleen met serieuze mensen.
  Na de discussie hoef je het niet met elkaar eens te zijn, maar je hebt je mening gegeven en je hebt geluisterd naar de mening van een ander
  Echter ik discussieer niet met mensen die om aandacht vragen of zo vol overtuigd zijn van hun gelijk dat ze niet horen/lezen wat een ander zegt dan wel niet bereid zijn met een open mind de discussie aan te gaan
  Ik vind het daarnaast tijdverspilling.
  Waarom ik nu wel de discussie aanga, is omdat ik al de gehele ochtend bezig ben (voor de zoveelste keer)
  om een dimmer voor mijn vogels op de juiste wijze te installeren en nu moet afwachten of het eindelijk is gelukt.

  Hierbij mijn reactie op je posting gericht aan mij
  Je hebt het weer niet begrepen.
  1. Je begint met een veronderstelling. Te weten “ als”. Jij bent op de hoogte van de hoeveelheid USD die de centrale bank in haar bezit heeft?
  Nee, dat ben je niet.
  Bovendien bestaan viruele dollars niet Het zal wel een typefout zijn,
  Maar ook hier ga je de mist in, want op deze wijze zouden de dollars niet bij het (grote) publiek kunnen komen. Of ben je van mening dat Suriname een goed lopend giraal betalingsverkeer kent en men elkaar met dollars via overschrijvingen betaalt?
  Conclusie. In een zin twee kapitale fouten.
  Het gaat om dollars in chartale vorm, dus biljetten!
  2. Ook hier ga je de mist in
  Bij en swaptransactie, dit heb ik toch heel duidelijk vermeld (zie aanhalingstekens en het vermelden dat dit geen koop !!! en verkoop!!!!!! is.)
  Je weet niet wat het verschil is tussen koop/verkoop en een (zuivere) swaptransactie.
  Voor jouw dan bij een swaptransactie is de termijn (bijv 6 maanden EN de koers is vastgesteld, extra voor jouw, de koers blijft hetzelfde.!!!) het enige doel van een swap is de geldmarkt tijdelijk te verruimen dan wel te verkrappen.
  In de onderhavige situatie wil de president de koers van de USD omlaag tov de SRD, of de SRD omhoog tov de USD.
  De centrale bank moet de dollars die zij heeft op de markt brengen.
  Hoe dan? Hoe brengt de consument zijn dollars op de markt?
  Door simpel weg iets te kopen. Bijv een roti of een broodje bokking al dan niet met een Parbo
  Welnu, de centrale bank moet ook iets kopen. Wat moet zij dan kopen?
  De SRD.
  Door meer vraag naar SRD stijgt de koers en door meer aanbod van de USD daalt hiermee de koers navenant.

  3. Wat de regering wel of niet doet, daar wil ik weinig woorden aan vuil maken, aangezien ik hier geen woord aan besteed heb in mijn posting.
  Maar ook hier ga je uit van een veronderstelling, namelijk het short gaan op de dollar.
  Kan je dit middels de posten op de balans van de centrale bank hard maken?
  Neen, dit kan je niet. Dit zal je ook niet kunnen, omdat het niet zo is. Kroegenpraat
  Wat wel gebeurt, maar dat is open deuren intrappen is dat er volop geleend wordt op de kapitaalmarkt.
  Ik vrees dat je ook de techniek van short gaan niet begrijpt.
  Heb je het zelf wel eens geprobeerd?
  Met valuta zal het antwoord zekere neen zijn, maar je zou het eens kunnen proberen met aandelen. Het is weer toegestaan in Nederland
  Onder Wouter Bos, ten tijde van de hypotheek crisis en de hieruit voortvloeiende kredietcrisis mocht het niet. Toevallig heb ik dit een paar maanden geleden gedaan met aandelen, ik dacht ASMI, maar het kan ook een ander fonds zijn . Het probleem is dat je short mag gaan, maar je moet een hoge dekking hebben.

  Jij denkt dat de Surinaamse regering short gaat? Mie gado
  Dat zou dan om de minister van Financiën gaan. Hou op, maak je zelf niet belachelijk

  Je andere opmerkingen over witwassen en dergelijke laat ik aan mij voorbij gaan.
  Dat zijn meer praatjes voor bij de borrel. Leuk, lachen, maar ik ben een man van feiten die gestaafd kunnen worden met cijfers, die onherroepelijk vast liggen

  @Kolibri
  Ik ben ook van mening dat de president een slimme man is
  Niet alleen omdat hij weet dat hij zijn vijanden dicht bij zich moet houden, om ze in de gaten te houden, maar ook omdat hij ze met wat geld zoet houdt
  Maar hij en hij alleen kan een simpele maatregel nemen, die de economie van Su een boost kan geven, maar hij laat dit achterwege.
  De minister van financiën heeft dit in de les macro-economie gehad. Het is alleen toepasbaar op een kleine economie en is gericht op de binnenlandse economie (en hiermee op het winnen van de verkiezingen)
  Hij vertrouwt teveel op de centrale bank


  Maak melding
 36. Cambio’s zijn ONDINGEN en nergens ter wereld legaal. Alleen in landen die worden geregeert door dictators en manipulanten. Het is een manier om criminelen te accomoderen, zodat ze heel veel geld over de ruggen van de bevolking kunnen verdienen en om witwaspractijken te stimuleren. Ik ben benieuwd welke regering en/of minister van financien de moed en lef heeft om deze onsmakelijke zaken te doen sluiten. Er moeten wetten worden gemaakt om deze zaken permanent te sluiten en nooit meer toe te staan. Ook de riante vergoedingen van ministers, parlementsleden en hun gezinnen levenslang te onderhouden moeten worden afgeschaft. Dit alles eist een gedegen wet die het wettelijk verbiedt. Ook het scheppen van de zogenaamde presidentiele commissie’;s moeten verbodeb worden en de macht van een heersende toevallige president moet behoorlijk worden ingekort en direct een mogelijkheid worden geschapen om zo’n persoon direct weg te sturen. De bestaande wetten zijn ontworpen in een ziekelijk brein en dat hebben Bouterse en consorten gedaan, wetende dat als zij eens aan de macht komen, er flink ongestraft misbruik van kunnen maken. Geen enkele accomodatie van loyalisten, vrienden en vooral familieleden mag dan wettelijk plaatsvinden. Dan pas zal de koersontwikkeling onder controle kunnen worden gebracht. Wie o wie durft dat aan.


  Maak melding
 37. Een lul verhaal waarin hij heel strategisch naar Trikt verwijst zodat hij die over 9 maanden de schuld kan geven en zelf mooi weer kan spelen.
  We kennen de truukjes van deze crimineel en demagoog al te goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES