dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameWerkbezoek Minister van Buitenlandse Zaken van Columbia aan Suriname

Werkbezoek Minister van Buitenlandse Zaken van Columbia aan Suriname

-

De minister van Buitenlandse Zaken van Columbia, Carlos Holmes Trujillo Garcia, vertoeft op werkbezoek in Suriname om met zijn Surinaamse ambtgenoot Yldiz Pollack-Beighle van gedachten te wisselen over de samenwerking tussen beide landen. Deze overleg momenten tussen de bewindslieden van Suriname en Columbia zijn van belang in het kader van het verder inhoud geven aan de intensieve vriendschappelijke betrekkingen en voor de verdere verdieping van de bilaterale relatie tussen beide landen. 

Suriname en Columbia onderhouden sedert juni 1978 diplomatieke betrekkingen en in de achter ons liggende jaren zijn diverse samenwerkingsgebieden geïdentificeerd en projecten uitgevoerd. Specifieke vermelding genieten de projecten op het gebied van de gezondheidszorg en institutionele versterking, waaronder onderrichting in de Spaanse taal. Op 16 mei 2019 is in een constructieve sfeer gesproken over diverse zaken die van wederzijds belang kunnen worden geacht. Het gaat om onder anderen het delen van kennis en ervaring op het gebied van de agrarische sector, toerisme en veiligheid. Het bekijken van mogelijkheden voor handelsbevordering en connectiviteit voor het verder faciliteren van de Zuid-Amerikaanse integratie. Aan de orde kwam ook de totstandkoming van een luchttransport overeenkomst. In voorbereiding zijn ook overeenkomsten inzake visumafschaffing, voor houders van nationale paspoorten en samenwerking op het gebied van defensie, de continuering van de cursus Spaans. 

De samenwerking tussen de respectievelijke diplomatieke instituten van beide landen werd ook onder de loep genomen. Suriname en Columbia zijn beiden landen met een hoge bosbedekking en lage ontbossingsgraad; De bewindslieden hebben wederom benadrukt dat deze categorie van ontwikkelingslanden, gezamenlijk moet blijven optrekken om de kwestie van de toegang tot adequate klimaatfinanciering voor te leggen aan de internationale gemeenschap en ervoor zorg te dragen dat die financiering beschikbaar wordt gesteld. Het bezoek werd afgesloten met de ondertekening van een Memorandum van Overeenstemming, inzake samenwerking tussen de respectievelijke Diplomaten Instituten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. ”Werkbezoek Minister van Buitenlandse Zaken van Columbia aan Suriname”
  Mevrouw minister, twee vragen die ik heb te stellen ; Hoe duur was de container met witte suiker die onlangs door de Fransen werd onderschept? Waar is onze duikboot gebleven?


  Maak melding

 2. Samenwerking op agrarischsector. Mooi lang, straks kunnen coke cola prodceren en Spaans leren schrijven en praten. Bofroe schittert van vreugde. Volgende week hoor je dat Suriname een lening bij Colombia afgesloten heeft.


  Maak melding

 3. “Deze overleg momenten tussen de bewindslieden van Suriname en Columbia zijn van belang in het kader van het verder inhoud geven aan de intensieve vriendschappelijke betrekkingen en voor de verdere verdieping van de bilaterale relatie tussen beide landen.”

  @?
  Kan iemand me uitleggen wat de bilaterale samenwerking met Columbia totnogtoe heeft opgeleverd.


  Maak melding

 4. @@SAM
  Ha Haaaaa
  Hij is er ,,bilaterale samenwerking,, om de coke doorvoer vlot te trekken. Want de laatste tijd hebben de drugsbestrijding teams teveel onderschept. Hij komt nu verhaal halen.


  Maak melding

 5. @Sam: persoonlijke winst voor de moordenaar en zijn kornuiten. Bilateraal: 1op1: Groenfelt klapte indertijd uit de school door aan te geven dat de moordenaar Pablo Escobar als staatsman in het presidentiëlpaleis onthaald had. Coca import en doorvoer land. Typisch kenmerk van een trailer narcostate.


  Maak melding

 6. Columbia..Farc…drugs…
  Bedoeld men familie bezoek aan bouta?!
  Laten we eerlijk zijn,surinamers hebben geen voordelen aan Columbia.Bouta heeft wel persoonlijle voordelen aan dit bezoek.Soort zoekt soort!


  Maak melding

 7. pablo escobar van Columbia was in de jaren 80, 90 van de vorige eeuw ook in Suriname.

  Torarica was de plaats waar hij geaccommodeerd was. De meest gezochte man door DEA was in Suriname, Suriname werd hierdoor ook een drugsdoorvoerland.

  Zware militaire wapens uit het Nationaal Leger van Suriname werden geruild voor drugs met de Farc uit Columbia.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES