zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTwee man beschoten bij woningroof door vier criminelen, verdachte aangehouden

Twee man beschoten bij woningroof door vier criminelen, verdachte aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft gisteren een 29-jarige man aangehouden die deel zou uitmaken van een groep van vier gewapende en gemaskerde mannen, die donderdag twee mensen neerschoten bij een woningroof in Paramaribo. De gewelddadige beroving vond plaats aan de Mahonylaan.

Op het moment van de overal waren twee mannen en een vrouw op het adres aanwezig. Zij werden door de vier criminelen overvallen in de woonkamer van het huis. De vrouw merkte gestommel aan de deur en toen zij poolshoogte nam werd zij overvallen door de vier.

De mannen snelden de vrouw te hulp en werden beschoten. Een man van 20 jaar liep een schotverwonding aan zijn zitvlak op en de andere man van 68 werd in zijn buik geschoten en verloor kort daarop het bewustzijn. De twee gewonden zijn ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis.

Uit de woning is een kluis weggenomen met daarin een groot geldbedrag in vreemde valuta. Nadat de overvallers de kluis in een auto hadden ingeladen, reden zij met hoge snelheid weg. Met behulp van veilig gestelde camerabeelden en tactische opsporingsmethodes kwam een woonlocatie in beeld.

Politieambtenaren van de RBTP deden de locatie aan en troffen de vluchtauto en een verdachte ter plaatse aan. Hij werd aangehouden ter voorgeleiding en de auto is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Vervolgens werden hij en het voertuig door de RBTP aan Recherche Paramaribo overgedragen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de man hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie.

opening
Fernandes Express
BODO Party

39 REACTIES
 1. De criminaliteit wordt steeds harder en gewelddadiger in Suriname. Op vrijwel elk gebied is het mis. Hopelijk zal de discussie op waterkant niet weer over rassen gaan. Criminaliteit is niet ras gerelateerd en komt overal en in alle groepen van de samenleving voor. Voor mij maakt het niet uit wat de etnische achtergrond is van dit soort criminelen. ZWAAR straffen zoals in de VS is wat mij betreft de enige optie om het addergebroed af te schrikken.


  Maak melding
 2. Hoe zijn deze criminelen erachter gekomen dat zich een kluis in huis bevindt, met aanwezig valuta?
  Hebben de bewoners of hun familie lopen opscheppen hierover? Je zou kunnen zeggen dat dit een bewuste actie is geweest van deze criminelen.Laten de toeristen weg blijven, dit gaat hun overkomen.
  Kapot schieten deze boeven bende. Suriname wat vroeger een vredig en vredelievend was is nu erger dan Amerika aan het worden. Hoe komen deze gasten aan al die wapens? Het wordt steeds wreder hier in ons land. Onze bevolking wordt uitgeroeid door onze eigen mensen.


  Maak melding
 3. Door mijn reactie hiervoor, geef ik aan en maak duidelijk dat er velen veilig zouden voelen, door deze criminelen een kogel door hun kop heen te halen!! Deze awaries hebben geen recht voor deelname in de Surinaamse en s werelds gemeenschap!!


  Maak melding
 4. Ga geen reclame maken politie.Dit hier is slechts het halve werk.Gebruik alle technieken om de namen van de partners in crime uit de smoel van de aangehouden crimineel te halen.Laat de aangehouden crimineel opbiechten wie zijn partners in crime zijn en hoe zij opereren en vanwaar.
  Rol deze bende op!
  Dood schieten heeft geen zin want daarmee heb je de hele kliek niet uitgeroeid.


  Maak melding
 5. Aai Redskin weet niet wat woningroof is en probeert tot 2 maal toe zelfs zogenaamd hier bijdehand te doen. Whahahaha.. Adviesje; pak google nieuws en zoek naar ‘woningroof’ – er gaat misschien een wereld voor je open.


  Maak melding
 6. Vroeger was ook niet alles koek en ei in Suriname en de rest van de wereld.
  Vroeger waren straatroof en woningroof ook iets waar de politie regelmatig voor moest opdraven.

  De gewelddadige films op de televisie, de terugval van de bevolking in armoede, toename van drop outs, toename van de werklozen, de grote goudkoorts, het grote verschil tussen have en have not”s en het grote aantal wapens in het land maakt fat de criminaliteit is toegenomen en geweld en wapen gekletter veel vaker voorkomt.

  Helaas ook in Suriname.
  Het wachten is op Chan Santokhi, om alle bovengenoemde zaken op te lossen.

  Leve President Chan, hoera, hoera!


  Maak melding
 7. Elk huisje heb een kruisje, in dit geval een kluisje. Zate d’r ook diamante en waardevolle documente in? Die Suries die hebbe wel veel geld in huis joh, nie normaal gek. Zijn ze bang om geld op de bank te zette of zo joh, of worde er dan te veel vrage gesteld.


  Maak melding
 8. Als je dom bent geboren bent en niks hebt geleerd, en te lui bent om te werken dan moet je wel op dievenpad ! Veel jongeren willen in weelde leven maar hun handen uit de mouw steken is een taboe.
  Deze soort gasten moeten ze in een strafkamp plaatsen en 24 per dag laten werken op water en brood, 3 jaar is genoeg, na 3 jaar vrij laten. Bij herhaling weer 6 jaar strafkamp : komen ze terug dan is er weer een andere straf, en dat een kogel door zijn pleuris jagen einde oefening !
  Ding saka saka dagu beest, ding é gi sma sing !!!!!!!
  @ Boeboe bit Sjorie
  Als de mensen lopen op te scheppen dat er een kluis in huis aanwezig is, is het nog geen vrij brief voor deze soort saka saka om die mensen te gaan beroven ! Die mensen hadden ze moeten neerknuppelen, dood schieten is beter voor deze soort dagu´s
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 9. Vroeger was het ook geen koek en ei in Suriname en de rest van de wereld, daarom is het niet erg dat het ook nu gebeurt. Vroeger waren straatroof en woningroof ook iets waar de politie regelmatig voor moest optreden, daarom is het ook goed, dat het nu ook zo is.

  De televisie en al het andere zijn de schuldige. De daders kunnen er niets aan doen.

  Het wachten is dat Santhoki, de zoveel veroorzaakte stront zal gaan opruimen, lukt het niet dan zullen bepaalde volkstammen zo op straat zijn of stakken. Met een geweerloop in hun bek durven ze niet. Dat zal Santhoki niet doen daarom is een regering van hem de dagen geteld.

  Een bepaalde volkstam is al jaren bezig het land naar de afgrond te brengen. Jammer dat dit niet een keer goed gebeurt en dat ze als slachtoffer dan voor goed zijn weggevaagd, zou een zegen zijn voor Suriname en het komend nageslacht.


  Maak melding
 10. Freddyyy 17 mei 2019 at 14:46 Volgens deze zelfbenoemde criminoloog moet men in Suriname net zo hard als in de VS gaan straffen dan zal de criminaliteit wel afnemen. Alsof door het harder straffen de criminaliteit in de VS gedaald is! Een voorstel dus dat nergens op is gebaseerd dan op onderbuikgevoelens. Aangezien de rovers weer uit de zwarte gemeenschap afkomstig zijn, stel ik voor om die volksstam te minimaliseren en hen een stadsverbod op te leggen. Gewoon terugsturen naar de oerwouden en ze hadden natuurlijk nooit tot de stad en voorsteden toegelaten moeten worden. Want die oerwouders willen nooit werken maar stelen en roven bij de vleet. Keer op keer bewijzen deze kakkerlakken dat ze niet als mensen beschouwd moeten worden. Het laagste in het soort.


  Maak melding
 11. Beroving mislukt, slachtoffers kunnen het nog na vertellen. Kluis terug naar de rechtmatige eigenaar. Nu de voorgeleiding en strafeis. Daarna op kosten van de hardwerkende deel van de bevolking aansterken, nieuwe skills aanleren en weer op dievenpad. Niks nieuws onder de zon.


  Maak melding
 12. @ Sam,
  Het gaat niet om “have and have not’s !! Het is gewoon criminaliteit !! Er zijn genoeg “have not’s die zich niet schuldig maken aan dit soort criminele zaken !!
  wanneer gaan Ronnie,Tigri barba en Misjie-ka-bakka, hun achterba tot orde roepen ??
  En nu te zie dat NPS/Rusland hand in hand gaat samen werken met de drugs veroordeelde Ronnie !!!
  NPS, dede keba now !!!!


  Maak melding
 13. Voor de onafhankelijkheid werd mijn opa op straat overvallen en bonten blauw geslagen. Hij had geen geld bij zich.
  Een bende deed een home invasie bij ons. We waren gelukkig niet thuis. Ze hadden alles overhoop gehaald. We hadden niks. Alles was in het huis geinvesteerd.
  Onze buren hadden pech. Zij waren thuis. Zij werden gebonden en geslagen. Man en vrouw. Ze vertelden waar de juwelen en geld waren.,
  Zo we gingen naar Holland. Geen home invasie meer.


  Maak melding
 14. Triest om dit soort berichten te moeten lezen. Ik lees in diverse reacties dat dit vroeger ook veelvuldig voorkwam; berovingen en woningroof. Dit zal ik niet ontkennen alleen neem ik aan dat de berovingen minder gewelddadiger plaatsvonden dan heden het geval is. Het gebruik van zware wapens is meer regel dan uitzondering en ook dat er in groepsverband geroofd wordt geeft stof tot nadenken. Dit betekent bijna altijd dat er sprake is van opzet (met voorbedachte rade) en dat men dan ook willen en wetens het risico aanvaardt dat er geschoten zal worden. Waarom is het zo hard achteruit gegaan met Suriname ? Het ligt niet aan de economische malaise want anders hadden de overige bevolkingsgroepen zich met hetzelfde beziggehouden. Het is voornamelijk de jongeren uit de creoolse groep die liever gaan roven en plunderen dan hard te werken. Ondanks de soms bemoedigende reacties die ik lees, vrees ik dat het nooit meer goed zal komen met Suriname.


  Maak melding
 15. Iemand die per ongeluk n stroomstoot hft opgelopen durft nooitmeer n stroomkabel/draad aan te raken uit vrees vr ht onzichtbare griezel.je ziet ht niet n je ruikt ht niet maar ht is er wel. Deze rovers die mensen mishandelen n beschieten alsof ze beestan zyn moeten aan de elektriesche stoel n behandeling ondergaan. Vastgebonde mt stroomgeleidende bandjes aan de polsen n enkels n dan ht mechanisme aanzetten .dus net niet te veel spaning erop zodat die hersenpan uit elkaar spat maar genoeg om n weeklang groggy ervan te worden. Iemand die nr santaboma gaat vr n langere n zwaardere straf uit te zitten moet by ht binnengaan meteen zo’n behandeling krygen n om de 3 maanden weer n voor de vrylating n extraatje mt n hogere spanning.die durft het nooitmeer. Al zn roofzucht n eerzucht wordt verbrand.


  Maak melding
 16. Glenn 17 mei 2019 at 19:03
  ” Aangezien de rovers weer uit de zwarte gemeenschap afkomstig zijn, stel ik voor om die volksstam te minimaliseren en hen een stadsverbod op te leggen. Gewoon terugsturen naar de oerwouden en ze hadden natuurlijk nooit tot de stad en voorsteden toegelaten moeten worden.”

  Lijkt me een vet plan.
  Maar indertijd was er een plan om Nickerie aan de hindoestanen af te staan, want daar was ontwikkeling en de rijst- en padie kolies hadden veel geld.
  Nu lees ik elk jaar dat de gemalen niet werken, de trenzen niet uitgediept zijn etc.

  Dus hebben ze een nieuwe bron van inkomsten. Af en toe wordt vele kilo van hun nieuwe export product ontdekt. Soms wordt er 1 doodgeschoten.

  Wil je daarom zo graag dat de zwarte ook doodgeschoten worden?

  Een ding is helder De zwarten gaan nergens ze blijven lekker wonen waar het hun uitkomt.
  De zwarten ;aten zich niet de les lezen door immigranten. We hebben jullie liefdevol opgevangen en onderwezen maar alles heeft een grens.

  Als je geen zwarten in je omgeving of in Paramaribo wil zien is mijn advies aan jou maat ook aan de rest, ga lekker in Nickerie met z’n allen wonen en hard werken.
  Er woont daar al een ex=president die op je lijkt, doet/deed wat bij de SML.


  Maak melding
 17. Zie het als falen van het ministerie van Justitie. Er moet toch een plan van aanpak zijn om de zware criminaliteit in toom te houden en in het beste geval uit te roeien. Zijn de special force agenten wel op de juiste manier opgeleid hoe je zware criminiliteit kan voorkomen, bestrijden, in de kraag vatten en de middelen en instrumenten ter beschikking hebben en hoe die toe te passen. Ik kan wel een boek schrijven van preventief optreden tot bestrijden, handhaven en veroordeling. Maar wanneer door de dienstdoenders niet in de juiste volgorde ermee wordt omgegaan, zal dit in de praktijk niet werken. Een aantal voorbeelden; kenteken controle, mogelijke vluchtroutes, camera toezicht op de wegen zodat je ze hun live van het centrale post achter het beeldscherm kan volgen, bij melding direct afsluiting van mogelijke vlucht routes voor intensief controle en natuurlijk toepasing strafwet by crime. Het bevolkte deel is toch niet zo groot om in kaart te brengen en bij calamiteiten adequaat en accuraat te kunnen optreden. Monitoren van brandhaarden en tot het bot scalperen.
  Anders ben je als instituut een loser en moet je jezelf opheffen.

  Het is door en door een verrot systeem bij de handhavers om de zware criminaliteit te bestrijden. Er zijn orde handhavers die bescherm geld krijgen en informatie aan criminelen doorspelen. En één rover wordt gepakt en waarom kan dan niet direct informatie worden verkregen over zijn kornuiten. Logies als je hem gaat ondervragen met meneer dit meneer dat hoe is het gegaan meneer heb jij geen schrammetje opgelopen DAN ZAL DIT GEEN ZODEN AAN DE DIJK ZETTEN.
  Als orde handhaver moet je bliksemsnel info eruit persen en die gasten inrekenen dan wel de hele brandhaard voor goed ontmantelen. Ik weet wel raad hoe je het zou moeten doen. Men zegt noot breekt wetten en anders is het dwijlen met de kraan open.
  Justitie stuur je medewerkers liever naar Israël of Amerika voor verdere opleiding. Dan worden ze gedrild hoe je boeven kunt vangen. Maar ben bang dat het Justitieël apparaat niet bij machte is om de zware criminaliteit in Sur aan te pakken.
  Sur crime is een uitvloeisel van de gehele dnepper politiek.


  Maak melding
 18. @@Sam
  Met alle respect, uit jou reactie blijkt dat je geschiedenis peil van zeer laag niveau is. Of is dit een emotionele kreet. Wees volwassen en laat jezelf niet meegaan. Is de moeite niet waard en kost je alleen maar meer energie. Met je opmerking stel je ook anderen weer teleur.

  Wakka Boeng Mang!


  Maak melding
 19. @@Taurus##
  Ik snap jou wanhoopskreet.
  Hoe barbaars het ook klinkt, crime heeft nu een plafond bereikt. Justitie zet om in daden. Bij de ondervraging van deze rover hadden ze direct dit moeten toepassen om informatie over de anderen te krijgen. Wanneer Justitie zelf niet in staat is dit uit te voeren, laten ze dan specialisme halen uit America of Israël voor de ondervraging.


  Maak melding
 20. @Sam,

  Je kletst teveel uit die vette nek van je.
  Toen bekend werd dat er immigranten uit India gehaald zouden worden om het werk van de vrijgekomen slaven op de plantages over te nemen, waren jouw voorouders daar niet blij mee.
  Ze hadden veel te mekkeren, ondanks ze niet meer op de plantages wilden werken.
  Mijn voorouders zijn beslist niet liefdevol door de vrijgekomen slaven ontvangen.
  Ze keken neer op mijn voorouders. Ze waren snel hun eigen leed en vernedering vergeten en hadden in mijn voorouders mensen gevonden om te vernederen. Wat ze bij de hollanders niet hoefden te proberen, deden ze de Brits-Indische immigranten aan.

  Hou op met dat gepoch dat creolen de hindustanen hebben onderwezen. Door wie zijn zijzelf onderwezen. Door de Hollanders. Hadden zij dat niet gedaan, dan waren de creolen analfabeten gebleven.
  Jullie willen je de les niet laten lezen door de immigranten, daarom is Suriname nu waar het is.
  Van 1 van de meest ontwikkelde landen binnen Zuid-Amerika verworden tot een derde ontwikkelingsland.
  Jullie creolen weten het zogenaamd beter dan alle andere etnische groepen in Suriname.
  Een grote mond hebben, maar klein blijven in daden.

  Iedere keer benoemen dat de hindustanen de grootste drugsbaronnen zijn van Suriname, maar benoemen dat de marrons, die dezelfde voorouders hebben als de creolen, de grootse rovers, verkrachters en moordenaars stop je in je reet!!
  In haast elke reactie is wel tussen de regels door een racistische opmerking te lezen jegens de hindustanen. Dankzij de hindustanen en de javanen hadden en hebben jullie creolen te (vr)eten!
  Ondankbaar stuk onbenul! Dat geldt voor alle creolen die een intense haat koesteren jegens hindustanen en dat zijn er best veel. Daarom heb ik ook niets met creolen, uitgezonderd die creolen die verstandig zijn.


  Maak melding
 21. @Jiyani
  als india echt beter was, dan waren alle hindustanen allang naar india teruggegaan.
  die nederlanders hebben niet bepaald de hoogste klasse uit india gekozen om in suriname het zware werk te doen. zogenaamd zijn alle hindustanen wit. maar ze zijn allemaal massaal naar nederland vertrokken in 1975.
  Daar worden ze juist als zwarten gezien. wat een schok moest het zijn geweest.

  Een rijstboerderij hebben doe je voor je eigen zak en inkomen. denk je dat hindustanen de enige zijn die rijst planten in suriname. volgens jou is rijst de enige industrie in Suriname en enige manier van werken.
  Denk je echt dat nederlanders in nederland denken, ow we moeten aardappels planten en rijst importeren in nederland anders kunnen hindustanen geen roti’s meer maken en die ander zwarten hebben niks te eten.

  Het is gewoon simpel handel. vraag en aanbod.
  In afrika eten ze ook rijst, maar waar ze trots op zijn en meest willen eten is FUFU.


  Maak melding
 22. @ Glenn
  : ik heb jou eerder reeds antwoord gegeven wat mijn mening over jou is . Met onverbeterlijke racisten die denken over wereldse wijsheid te beschikken ga ik mijn tijd niet verdoen. Je presteert het om in elk onderwerp de racistische kaart uit de hoge hoed tevoorschijn te halen. Reageer niet om het reageren je denkt dat je indruk hier maakt. Het is een teken van zwakte dus doe maar lekker je masker af en val mij niet meer lastig met je onzin wannabe “white”


  Maak melding
 23. Allemaal een pot. Tel de koppen bij overheidsapparaten dan kom je onherroeplijk meer creolen tegenkomen. Dit geldt ook voor het personeel in het leger, politie, brandweer en overige geüniformeerde functies. In verzorging en verpleging idem dito. Tel de koppen in functie als arts, chirurig, advocaat, notaris, tandarts, ingenieur dan kom je minder creolen tegen. Praat hindustaan met een creool, een Javaan of Chinees kijken ze je aan alsof je van mars komt. Andersom kunnen Javanen Chinezen en hindustaan feilloos takitaki praten. Wat ons bindt is de sranang-tongo, maakt niet uit in welk boek laag of stand bent. We houden op een of andere m manier de samenleving in balans, vullen elkaar aan en maken gebruik van de plek in de arbeidsdeling van een elk. Echter ondanks de binding en de verwevenheid in afhankelijkheidsrelatie maken we elkaar bij de minste geringste voor rotte vis uit. Ik begin langzaam maar zeker in de geloven dat wij surinamers als land en volk een enorme achterstand hebben in acceptatie tolerantie en respect. Er hoef maar iets met een creool te zijn of een hindustaan en de emoties verwijten, beledigingen etc komen als waterval naar beneden. Allemaal benedenmaats en kinderachtig. Doe wat je niet laten kunt, maar steek die mop hand eerst je eigen boezem en bezie of het waard is om onnozel te doen en of aanstoot aan te nemen.


  Maak melding
 24. @ Jiyani 17 mei 2019 at 22:17

  Over kletsen uit vette nek gesproken”
  Onderstaand artikel kwam ik in mijn archief tegen. Copie uit NieuwWij

  “Rawie Sewnath is algemeen geestelijk verzorger van hindoe komaf in een ziekenhuis in Almere, hindoe geestelijk verzorger in een gevangenis

  Vraag:
  Als hindoes of het hindoeïsme in de Nederlandse media komen, dan is het veelal vanwege het beledigen van Vishnu en Shiva of een koe in India die op straat loopt. Kortom: veelal relatief ‘weinig’ nieuws. Hoe kan dat?

  “Omdat veel hindoes geen wij-gevoel kennen. De krabbenmentaliteit is enorm. Veel hindoes presteren weinig, maar gunnen het een ander niet om het beter te kunnen doen. Er is veel afgunst en jaloezie. En omdat naar mijn mening het overgrote deel van de hindoes haar religie niet goed begrepen heeft. Zelfs de pandits niet. Van echte thema’s of grote zaken en vraagstukken hebben ze geen kaas gegeten. Ze zijn vooral bezig zichzelf te verrijken in naam van het geloof. En in dat geval maak je je dus druk om een belediging van een god of een koe die al lang niet meer heilig is omdat zij per jaar evenveel Co2 uitstoot als een auto waarmee je 70.000 km per jaar rijdt.”

  Kom niet meer bij me aan met verhalen over “hardwerkende hindoestanen”

  Doeiiiiiiiiiiiiiii


  Maak melding
 25. @Sam: India telt mee koeien dan mensen. Grootste vervuiler dus. Als je op Sahar landt wordt je verwelkomt door strontlucht. Ben de luchthaven uit, dan komt de strontlucht je neusgaten uit.


  Maak melding
 26. @@@@Sam
  Ik lees ook jouw collums vandaar mijn reactie.

  Hindoeïsme is geen geloof maar een manier van leven, de leidraad zijn de vier Veda’s.

  Het beledigen van Goden van welke cultuur dan ook is verwerpelijk. Bij hindoeïsme is het zo, wanneer iemand de cultuur of hun Goden verketterd, mogen zij zelf de persoon niet straffen. Wel is de morele plicht om het te corrigeren. De straf die daarbij hoort zal die komen via de natuurlijke wetten. De straf die de mens oplegt aan een veroordeelde is meer bedoeld om corrigerend op te treden om in de toekomst niet meer in de fout te gaan. En wanneer signalen van oncorrigeerbaar gedrag zijn, wordt deze persoon om de maatschappij te beschermen voorgoed van de straat gehaald.

  Zie het hindoeïsme als een vrij mens waarbij geen dwang van toepassing is. Het moet omarmt worden op vrijwillige basis. De rest wat je hoort over Pandits en Brahbanen zijn manieren om zichzelf te verrijken. En over hindoeïsme plegen ze karaktermoord om zichzelf te verrijken. Eigenlijk alles wat God heeft verboden worden door deze gasten met voeten betreden. Maar de hindoes zijn nu in verzet.

  INDIA
  Sam, wil je echt over het hindoeïsme begrijpen dan zul een keertje naar India moeten gaan. Uitleggen met alleen woorden dringt niet door tot het geestelijke vermogen. Met Fysieke confrontatie krijg je een betere inzicht over India, de hindoestanen en de cultuur en hun manier van leven. De wereld staat niet stil en gelukkig staan zij ook niet stil. Ik ben inmiddels al 17 keren geweest en ben overtuigt dat je t.z.t. een juiste beeldvorming zal krijgen. Vergis je niet dat zij met maar liefst 1.3 miljard zijn. En wij in Ned met 17.5 miljoen. En dan nog hebben wij Zoveel Zoveel problemen om op te lossen. Hoe kunnen wij dan dat met India vergelijken.

  Wie zijn nauw slimmer de hindoestanen of de Nederlanders.
  DE HINDOESTANEN NATUURLIJK.
  – india levert ieder jaar ruim 450.000 ict’s af
  – een deel van de ict sector van Ned worden
  door Indiërs in stand gehouden
  – de hoogste geleerden/docenten van de
  universiteit van Leiden en Delft zijn Indiërs
  – maken hun eigen bommen
  – maken hun eigen raketten
  – brengen Nederlandse satellieten in een
  baan om de aarde (wie is dan slimmer)
  – alles wordt in groot gedacht, bouwen hun
  eigen fabrieken
  – bouwen hun eigen auto’s en starfighters
  – produceren ontzettend veel landbouw
  producten voor eigen gebruik en zelfs voor
  de export
  – bouwen hun eigen treinen,
  landbouwmachines
  – textiel productie en wereldwijde katoen
  leverancier en zijden productie
  – de helft van de medicijnen voor de
  Europese gezondheidszorg wordt door
  India geleverd
  – RUIM DE HELFT VAN DE MEDICIJNEN
  VOOR DE NEDERLANDSE MARKT WORDT
  DOOR INDIA GELEVERD(mocht je
  medicijnen gebruiken, dan is de kans
  groot dat die van India komt)
  – plannen voor 2024 om op de maan te
  landen

  Ja, je hebt gelijk dat de gun factor bij de hindoestanen zeer laag is. Cohesi was/is ver te zoeken, maar ik denk dat ieder cultuur ermee heeft moeten worstelen.
  Hopelijk dat de Surihinds veel van de Nederlanders kunnen leren. In ieder geval die in Ned maken grote sprongen.

  Sam, hopelijk kun je hiermee verder.
  Het gaat je ontzettend goed!


  Maak melding
 27. Stel dat ik een kluis in de stad koop, dan is het zeer aannemelijk dat de winkelier of zijn helpers het aan dieven doorgeven. Hé, mijnheer Krobia heeft een grote zware kluis gekocht . Wij moeten het afleveren aan de Rode Kruislaan nummer 999. Binnen de kortste keren krijg je bezoek van die bosland bewoners. Ook vraag ik mij af hoe ze aan een rijbewijs komen; hun theorie kunnen ze nooit halen, vanwege de taal. De Chinezen die pas in Su zijn, hebben ook een rijbewijs. Dat is ook onmogelijk vanwege de taalbarrière. Bosland bewoners veroorzaken de meeste dodelijke ongelukken.


  Maak melding
 28. Een ding is helder De zwarten gaan nergens ze blijven lekker wonen waar het hun uitkomt.
  De zwarten ;aten zich niet de les lezen door immigranten. We hebben jullie liefdevol opgevangen en onderwezen maar alles heeft een grens.

  Sam, het is onzin om te stellen dat de Creolen de Hindoestanen onderwezen hebben en ze ook liefdevol zijn opgevangen. Hoe kom je eigenlijk aan dit soort borrelpraatjes ? De eersten door wie Hindoestanen onderwezen werden waren de Nederlandse fraters die op grote schaal in Suriname scholen stichtten. Het Nederlands beleid destijds was om de creolen een vooraanstaande rol te geven op sociaal en maatschappelijk gebied. De enige Surinamers die in de jaren 50 en 60 in Nederland mochten studeren waren de Creolen. Velen hebben gebruik gemaakt en vertrokken naar Nederland. Het grootste deel daarvan keerde niet terug naar Suriname. Lachmon vond dat Nederland discriminatie in de hand werkte door alleen aan Creolen een studiebeurs te verstrekken. Dankzij zijn inzet kregen Hindoestanen midden jaren 60 en begin jaren 70 een studiebeurs om in Nederland te studeren. De grote sociale en maatschappelijke achterstand die Hindoestanen op Creolen had, werd binnen afzienbare tijd weggewerkt en je zag Hindoestanen in alle sectoren uitblinken. Dit tot grote ergernis van de creoolsen elite die de Hindoestaan niet alleen als concurrent maar ook als inferieure mensen zag. Racisme en discriminatie jegens Hindoestanen werd een groot probleem hetgeen voor Lachmon aanleiding was om zijn politiek van verbroedering in het leven te roepen. In de jaren 60 won Lachmon glansrijk de verkiezingen omdat hij voor het volk meer bereikt had dan zijn grote rivaal Pengel. Om de vrede in Suriname te bewaren, schoof Lachmon Pengel naar voren als politieke leider van Suriname.
  Ik heb begrip ervoor dat jij het opneemt voor jouw bevolkingsgroep waartoe jij behoort maar hou je wel bij de juiste feiten. Het knip en plakwerk waar jij je van bedient is een teken van zwakte. De realiteit is heel anders dan wat in jouw artikel staat.


  Maak melding
 29. Waarschijnlijk hebben velen hier niet gehoord over stre libie.
  En qua aantal hielden de bevokings groepen elkaar in evenwicht.Anders was er al lang een zuivering gekomen onder de 2 bevolkins alla Burundi / Rwanda.


  Maak melding
 30. Glenn 18 mei 2019 at 19:43

  De waarheid doet pijn hé meneer Glenn??

  Helaas zijn er zaken die gezegd moeten worden om jou zaken duidelijk te maken.
  Het tuig is geïntegreerd in de Nederlandse samenleving, als het goed is weet je wat er met zulke mensen gebeurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES