First Lady Suriname bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

32
First Lady Suriname bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick Kromodihardjo, heeft een eendaags bezoek gebracht aan de dorpen Gakaba en Langa Tabiki. Dit bezoek heeft plaatsgehad op woensdag 15 mei 2019. 

In Gakaba, een dorp in het boven Marowijne gebied, heeft de First Lady spullen gedoneerd aan de leerlingen van de basisschool. Elke leerling heeft uit handen van de presidentsvrouw een pakketje in ontvangst mogen nemen. Ook heeft zij de leerlingen toegesproken en bemoedigd hun best te blijven doen, zodat zij succesvol worden in de maatschappij en zo het land verder helpen te ontwikkelen. Verder heeft zij beloofd vóór het einde van dit schooljaar elke leerling te voorzien van een schoolpakket voor het komende schooljaar. 

Te Langa Tabiki zijn spullen gedoneerd aan de basisschool. Evenals in het dorp Gakaba, heeft elke leerling een pakket ontvangen van de First Lady. Ook hier is de toezegging gedaan voor een schoolpakket vóór het einde van dit schooljaar. 

Hierna verrichtte de First Lady en minister Elias de heropening van het SZF verstrekpunt in het dorp Langa Tabiki. Dit verstrekpunt was eerder geopend, maar er moesten nog enkele logistieke zaken in orde gemaakt worden. De dorpsbewoners kunnen vanaf nu bij dit verstrekpunt terecht voor het aanvragen en afhalen van hun SZF-kaart en andere diensten van het SZF. Zij hoeven dus niet meer naar Paramaribo af te reizen hiervoor. Dit is kostenbesparend.

32 REACTIES

 1. Ha Haaaaa de verkiezingen in zicht wordt nu pakket delen. Waar was zij in de afgelopen jaren en komt ze nog terug na de verkiezingen ongeacht de uitslag. Ze zal al gevraagd hebben hier je pakket en je stem op NDP.

  Vertrekpunt? Wat is dat?
  Hadden ze niet iets beters kunnen verzinnen als ,,steunpplaats,, of afgifte kantoorplaats te benoemen. Misschien vertrekpunt om al die gasten naar Paramaribo te transporteren voor definitieve vestiging.
  Want wat heb je nog in de binnenlanden te zoeken. Het is gewoon een jungel.

  Je krijgt staatsziekenfondspas. Maar hoe is het met de vergoeding van medicijnen?
  Ik heb mij laten vertellen dat je tegewoordig er dik voor moet betalen.


  Maak melding

 2. Ik weet niet waarom Ingrid de kinderen bemoedigt om hun best te doen op school, want haar man is zonder een goede scholing, ( mag ) toch ook President worden van een bananen Republiek ?????
  Ze had beter tegen de kinderen kunnen zeggen, leer een Vak : dan kan je ergens anders in de wereld misschien een baan kunnen vinden ! Dan hoeven jullie niet te stelen en moorden om te overleven, als mijn man !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 3. Zo worden kinderen geïndoctrineerd met het gif en gestigmatiseerd. De belofte dat een opleiding garantie biedt voor een baan en nodig is om het land verder vooruit te brengen is bull shit. Aks haar man en puppets het al 45 jaar niet lukt om Suriname uit de ellende te halen, nadat eerst de zakken goed zijn gevuld, waarom verwacht zij dat deze kinderen later wel voor vooruitgang zullen zorgen ? Ook deze dame is te achterlijk voor woorden en komt zij mooi weer spelen.


  Maak melding

 4. De tijd van pakketjes uitdelen is weer begonnen, door deze criminelen van de paarse partij, om het volk zoet te houden met een almoes, schaamteloos viswijf.


  Maak melding

 5. Laten we eerlijk zijn. Deze regering heeft voor de binnenlandbewoners meer gedaan dan alle regeringen van VHP en NPS. De mensen gaan het deze regering daarom ook waarderen en belonen voor hun inzet voor de binnenlandbewoners. De lege woorden en beloftes van Santoki hebben geen betekenis en zijn een brug van papier.


  Maak melding

 6. De verkiezing show in het binnenland is al goed op gang. Duw de ABOP en de VHP in de rivier. Open een kantoor voor SZF en geef pakketjes aan school kinderen. Hopen dat de zending een kliniek dichtbij hebben en dokter en medicijnen hebben. Anders is de kaart niets waard. Als er geen pharmacist is wie maakt de medicijnen?


  Maak melding

 7. @ RobG

  Ja Rob : de verkiezing nadert dus jouw baas, begint de mensen te paaien om op hem weer te stemmen voor de volgende jaren in 2020 ! En daarna kunnen ze weer 5 jaar de pleuris krijgen dat is zijn streven. En je vindt dat zeer goed dat hij dat doet, want hij is tenslotte jou geliefde pres. VHP bouwt bruggen van papier, maar jou NDP bouwt lucht kastelen. Waar is de trein die zou rijden van Poelepangpang naar Onverwacht dan, en alle andere projecten die zouden komen ????? En hoe zit het met de Cassave fabriek en de suiker plantage op Marieenburg etc etc etc !!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 8. @RobG ; mag ik u vragen waarom u het beleid van Bouterse en NDP altijd te vuur en te zwaard verdedigt???. Of ben ik soms te negatief over uw held ? Uiteraard mag u een eigen mening hebben maar bewonder uw standvastigheid in het opnemen voor Bouterse ook al zult u diep in uw hart weten dat deze regering het land naar de rand van de ravijn aan het drijven is.


  Maak melding

 9. Trouwens waarom praat men in Suriname over The First Lady. Lekker belangrijk willen overkomen.
  Die uitstraling die mist zij , Presidentsvrouw Is een meer als mooie benaming.


  Maak melding

 10. Deze zogenaamde first lady, is de ergste in haar soort. Zij is bezig stelselmatig ons volk te beledigen en te vernederen met pakketjes uitdelen. Waarom heeft zij uit dit dorp geen 40 kinderen meegenomen op haar super de luxe vakantie. Zij maakt van onze kinderen en hun ouders bedelaars. Wat mij betreft mag zij heel diep door de stront zakken, waar zij letterlijk thuis hoort. Elke keer weer deze schaamteloze vertoning met haat pakketjes uitdelen, terwijl haar kinderen gaan shoppen in Parijs en de duurste merktassen kopen Prada en schoenen kopen en dragen. Bouta met zijn gouden horloge en de duurste auto’s die zij rijden. Met pakketjes steeds lopen uitdelen, schaamteloos gedrag. Daarom zal ons volk met deze waardeloze Ingrid en haar imbeciele echtgenoot en consorten ons land niet helpen vooruit te komen. Ze zullen zo lang zij aan de macht zijn ons volk belachelijk blijven maken. Over de grens worden de Surinamers uitgemaakt voor pakketjes volk. Rot op Ingrid. De kinderbijslag moet gewoon omhoog, waar elk kind recht op heeft en niet je waardeloze pakketjes. Wat een egoitsche waardeloze first lady.


  Maak melding

 11. Dom gansje krijgt een ministerssalaris en hoeft daarvoor alleen maar pakketten uit te delen aan pinarende slachtoffers van hé t desastreus beleid van haar man. Triest


  Maak melding

 12. Gewoon goedkope verkiezingspropaganda voor de NDP. In de stad en omliggende distrikten trappen de stadsCreolen, Hindoestanen, Javanen etc niet in de leugens en loze beloften van Bouterse en zijn boevenbende.
  Daarom gaat de NDP de laatste tijd naar allerlei kleine gehuchtjes die de NDP voorheen te min vond om nu mooi weer spelen en de verlosser uit te hangen. Zelfs domme Ingrid zet zich daarvoor in. Elke stem die de NDP uit zulke gehuchtjes kunnen krijgen kan maken dat bv een BEP of ABOB net de kiesdrempel niet haald.
  Dit heeft de NDP ook op plekken uitgeprobeerd waar de VHP of PL net de grootste partij is.
  Zal ik je wat vertellen. Door het internet en kranten weten ze in zulke dorpjes toch van bv de snoepreis van Ingrid en nog 39 andere profiteurs naar Santo Domingo.
  Ingrid Bouterse had zich een tijd terug ook zogenaamd ingezet tegen misbruik van vrouwen. Zoals gebruikelijk nadat zij haar aandachtsgeile smoel uitgebreid in de media had laten zien, werd het daarna weer doodstil.
  Ingrid Bouterse ben jij een schijnheilige valse schijt wijf.


  Maak melding

 13. En ze hebben in de rij gestaan, zoals in de slaventijd, tot dat missie of masra hun , hun pakket had overhandigd. Daarna was het dansen van blijdschap. Er was weer wat eten voor de maand. Wat verdere perspectieven hadden ze niet, dan een pakket en loze beloften. Arme bos negertjes.

  Missie was ook weer blij van de blije gezichten.


  Maak melding

 14. J.Zwartman, laten we eerlijk zijn. De waarheid hoeft niet verdraaid te worden. Vriend en vijand geeft toe dat een teruggang in de inkomsten van het land. Dit had tot gevolg dat veel projecten niet gerealiseerd konden worden. De kwestie met betrekking tot de cassavefabriek heeft de tekortkoningen van het scholingsniveau van zowel het management van de fabriek en het productiepersoneel blootegelegd. De ervaring heeft geleerd dat men dit soort initiatieven moet overlaten aan ondernemers die hun hart en ziel in de onderneming stoppen. Dit soort ondernemingen moet men niet toevertrouwen aan (semi)overheidspersoneel. Zij kunnen gen verantwoordelijkheid dragen omdat het niet hun eigen investering is geweest.

  @Freddyyy, realiteitszin is bij jou ver te zoeken. Jij gebruikt een terminologie waar een kip geen ei voor gaat leggen. Jouw standpunten lopen uit de hand en zijn niet meer beheersbaar. Jij moet rustig ´ landen ´ om tot bezinning komen. Je bent teveel beinvloed door de dromen van Santoki.


  Maak melding

 15. econoom RobG ….inkomsten terug gelopen !? . of uitgaven ver tien voudig …Je hebt wel een byzonder talent om de leugen zelf te met alle overtuiging te geloven…je baas alleen heeft meer als een half miljaard toe geeigend…………ik blijf daarom erbij dat jij een betaalde propagandist ben of ook gretig meegraaid …


  Maak melding

 16. vriend en vijand weten dat iedere regering corrupt is …..maar wat deze boevengilde in de laatste 9 jaar hebben geflikt is ongekend in onze geschiedenis ……..deze elementen van onze soort zijn gewetenloos varkens..en zal eens gewroken worden
  …..weet je dat toen de haitianen hun bevrijder zat waren zij hem in stukken hebben gehakt en aan de varkens in het centrum van de stad hebben gevoerd.


  Maak melding

 17. @ RobG

  Ja Rob, als de overheid zelf geen verantwoordelijkheid kan dragen, dan moet men zeker niet verwachten dat de semi overheid personeel dat gaat doen. Ik ben vaak niet eens met jou standpunten eens als het gaat om je vriendje DDB, maar ik moet erbij zeggen dat je altijd beleefd bent met je antwoorden, en dat waardeer ik in jou !!!! Maar ik ben niet blij dat je DDB altijd beschermt, alhoewel je donders goed weet dat hij het land en volk naar de verdoemenis leidt !!!!
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 18. De verkiezingen komen eraan vandaar dat er in rap tempo ‘spiegeltjes en kraaltjes’ moeten worden uitgedeeld aan de onderontwikkelde tribalen in ruil voor hun stem.


  Maak melding

 19. Zwartmans, waarom ben je plotseling zo negatief geworden? Ben ik niet van jou gewend. Komt het doordat je met het koelievirus (lees: haatvirus) bent besmet dat je nu alleen maar negativiteit neerpent? Het is toch juist goed dat de first lady een helpende hand uitreikt naar de mensen in het binnenland? Waarom altijd afbrekende kritiek geven? Waarom geen opbouwende kritiek geven?


  Maak melding

 20. @ RobG,
  Feit is en blijft dat de regering Bouta 1 flink heeft geprofiteerd van de record hoge grondstofprijzen tijdens hun regeertermijn en dat men binnen een paar jaren miljarden U$ dollars extra heeft verdient aan de mijnbouwsector. Naar verluidt meer dan de hele ontwikkelingshulp waar men 30 jaren over heeft gedaan om op te maken.
  Feit is en blijft dat grondstofprijzen cyclisch zijn d.w.z. dat er perioden zijn dat de prijzen een stijgende lijn vertonen en perioden van een dalende lijn. Men had de regering bijtijds daarvoor gewaarschuwd en men had geadviseerd om geld te sparen/opzij te zetten als appeltje voor de dorst.
  Maar de regering bouterse heeft dat alles genegeerd en dit land geregeerd volgens de negermentaliteit door veel meer geld uit te geven dan er binnenkomt.
  Dat corrupte en verspilzuchtige wanbeleid van de regering bouterse is er de hoofdoorzaak van dat SU in een financieel/economische crisis terecht is gekomen en niets anders.
  Alle andere verhaaltjes zijn niets meer dan misleidende/leugenachtige onzinverhaaltjes bedoelt om het vuile straatje van de regering bouterse schoon te wassen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.