vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDrie politiemannen in 'voetbalincident' onmiddellijk vrijgelaten

Drie politiemannen in ‘voetbalincident’ onmiddellijk vrijgelaten

-

Does Travel - naar Suriname

De drie leden van het Regio Bijstandsteam, die in verzekering waren gesteld door het Openbaar Ministerie (OM) in ‘het voetbal-incident’, zijn vanmiddag onmiddellijk door het Hof van Justitie in Suriname in vrijheid gesteld. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Het nieuws wordt tegenover Starnieuws bevestigd door advocaat Hedley Derby. Hij geeft aan dat de rechter-commissaris de in verzekeringstelling door het OM getoetst heeft en onrechtmatig heeft bevonden. Het hof ging hierin mee. Derby zegt tegen Starnieuws dat de zaak anders is dan wat er door de aangevers is verklaard. Ook de beelden die circuleerden in de media vertelden volgens de raadsman niet het volledige verhaal. Politieagenten zijn gekapt en geklapt.

In deze zaak werd woensdag ook bekend dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie de bevoegdheid van hulpofficier van justitie van de ambtenaren Raoul Hellings (voorzitter van de Surinaamse Politiebond) en Sergio Gentle (penningmeester van de bond) heeft ingetrokken. De politiebond had het de afgelopen dagen opgenomen voor de drie vastgezette politiemannen. Daarbij zouden Hellings, Gentle en Milando Atompai (secretaris SPB) grove uitlatingen hebben gedaan aan het adres van het Openbaar Ministerie en de procureur-generaal.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. In de vorige collums hadden al diverse collega’s geuit dat het uiteindelijk op niets zou uitdraaien. Hallelujah Hof van Justitie.
  Wie zal het nog in jullie geloven.
  Van Top tot laag een Verrot Systeem.


  Maak melding
 2. Dat de RC de rechtmatigheid van de aanhouding zou afwijzen was in de lijn van de verwachtingen.
  Het verder aanhouden van deze verdachten zou alleen verdere escalatie kunnen brengen.

  Wel betekent deze toetsing niet dat hiermee het vermoedelijk onrechtmatig handelen van de verdachten van tafel is geveegd. De familie kan nog altijd vragen om een zgn artikel 12 procedure.

  Zelf hoop ik dat ze het niet doet. De spanningen en de polarisatie in de samenleving zal er niet minder van worden.

  Ik hoop dat de familie inziet dat ze hiermee een hoger doel dient.

  Ahimsa zo is mij verteld een hoge deugd onder Hindostanen. Laten we hopen dat dit in tegenstelling tot anderen het een hoge deugd ook is van deze familie


  Maak melding
 3. weet je wat ik hoop. dat al die mensen die hier schrijven naar Europa komen om te zien.
  dan zullen ze anders praten als ze terugkeren naar suriname.
  vooral oost-europa moeten jullie naartoe. west-Europa heeft ook zijn dingen.
  alleen west-Europa gaat alles in doofpot. “hier is niks gebeurd.”


  Maak melding
 4. nu blijkt dat de aangevers valse verklaringen hebben afgelegd, dient er nu een eerlijk onderzoek te komen. De beweringen van de politiebond over het OM en de PG moeten ook onder een vergrootglas geplaatst worden.
  Opmerkelijk is dat Dagblad Suriname die duidelijk partij koos in deze zaak de verklaring van de advocaat van de verdachten heeft weggelaten in hun artikel. Persvrijheid of partijdigheid


  Maak melding
 5. De vele geleerden hier op het net hadden de agenten veroordeeld.
  Heel veel mensen die er niet bij waren, noch wisten hoe de zaak in elkaar zat haf het ovr opheffen van de bond, ontslaan van de “dronken en coke snuivende agenten”
  Een mr. drs. trok zoals te doen gebruikelijk is weer een te grote broek en fulmineerde tegen agenten die zich terecht hadden opgewonden over de gang van zaken wat betreft de vastzetting van hun collega’s.

  Een enkeling had het over “inslikken van eigen braaksel” en dat de agenten geen knip voor hun neus waard waren.

  Ook voorzichtige uitspraken van een ervaren advocaat dat het vast zetten in het gevang van deze agenten een te grote stap was werd in twijfel getrokken.

  Volgers van het nieuws merkten op dat de verhoudingen bij het KPS verstoord zijn en dat dit bestuur van hogere hand deze vakbond en de agenten die het bestuur vormde dwarsboomden en
  dat het binnen de dienst reeds langere tijd rommelt.

  Wel nu het Hof heeft gesproken en de uitspraak is gelijk in vrijheid stellen omdat de gevangen neming onrechtmatig is vanwege onderstaande bevindingen:

  “Derby (advocaat) zegt dat als het OM de politieagenten had aangehoord, dan zou het duidelijk zijn dat de zaak anders is dan wat er door de aangevers is verklaard. Ook de beelden die circuleerden in de media vertelden volgens de raadsman niet het volledige verhaal. Politieagenten zijn gekapt en geklapt.”

  De vraag (het staartje) is wie zijn/haar eigen braaksel nu moet inslikken.

  Hoe deskundig minister getrouw is en of de mannen die geen “hulp-officier”meer mochten zijn in ere hersteld worden.

  Of de PG die aan tafel zat met de dieven van SPBS zijn functie naar behoren uitoefent.


  Maak melding
 6. @@Robbert##
  Yada Yada hi Dharmasaje Glanier Bhauti Bharatje, Abjuthanam Adharmasaje Tadatmanemje Shriyamhemje.

  God komt iedere keer India bijstaan in moeilijke tijden, maar niet in sur. We moeten zelf in staat zijn onze problemen op te lossen zonder angst en politieke kleur of ras. Maar puur kijkend naar de burgerlijke Wetboek en het strafrecht. En als ik jou was zou ik zeker deze gasten niet belonen voor hun overschrijdend gedrag, maar juist een voorbeeld stellen voor anderen van de door de wet getoetste maatregelen. We hebben al in vorige collums breedvoerig gehad over hun gedrag en de toe te passen strafmaat. Maar essentieel hier is zijn werkgever. De hoogste baas van deze éénheid is de Korpsleiding. De door hun overschrijdend gedrag is onomstotelijk vastgelegd op de videoband. En hiervoor staat er maar één sanctie. Disciplinair straf op te leggen door de dienstleiding ,,Korpsleiding,, op staande voet ontslag. Achteraf moet dan de rechter het volgens de wet en het huishoudelijke reglement toetsen of de toegepaste strafmaat wel in proportie van de overtreding is. Ook het beschermrecht van de burger moet je niet uit het oog verliezen. En anders ben je als organisatie niet meer geloofwaardig. Zeker niet door angst je laten overmannen om geen juiste beslissing te nemen, anders is het einde zoek.


  Maak melding
 7. Politie agenten zijn gekapt en geklapt beweert de raadsman. 🤣😂😅wat een gelul, als dat gebeurt was dan was het anders afgelopen. Stelletje verdomde leugenaars. Weer opsluiten die verdomde heethoofden en ontslaan. Trouwens als ze gekapt waren zou je overal bloed zien. Te krankzinnig voor woorden.🤤🤤


  Maak melding
 8. Iedere politieagent die zonder toestemmig of met een bevel van de officier van justitie mijn terrein betreedt is zelf in overtreding en pleegt huisvredebreuk, deze in privetijd bewapende ambtenaren, het idee alleen al, mogen nog van geluk spreken., ze betreden priveterrein waar mogelijk ook hondjes van 60 kg. los kunnen lopen


  Maak melding
 9. Afiba 16 mei 2019 at 10:20
  Politie agenten zijn gekapt en geklapt beweert de raadsman.”

  @ de raadsman beweert niets.
  Dat zijn de redenen waarom HET HOF de agenten heeft vrijgelaten.

  Om heeft de agenten nooit/never gehoord.

  De leidinggevende heeft opdracht tot aanhouding gegeven.
  volgens een poster in het vorige item mochten ze bij de aanhouding ook nog “gericht schieten”


  Maak melding
 10. In een van de reacties lees ik dat de aangevers valse verklaringen afgelegd hebben en om die reden nu vervolgd moeten worden. Verder lees ik dat het OM de verdachten niet gehoord heeft en dat de Korpsleiding al zijn oordeel al klaar had staan namelijk dat de verdachten per direct vrij gelaten moesten worden omdat zij geen schuld aan het incident hadden. De PG werd zelfs van een racistische houding verweten. Nu is dit laatste meer regel dan uitzondering want overal waar men zijn zinnen niet krijgt wordt het toverwoord racisme aangehaald.

  Dit incident heeft een verrassende wending gekregen. Een deel van de verdachten zijn op vrije voeten gesteld en een deel wordt nog vastgehouden. Blijkbaar is daar alle reden voor en is van een valse aangifte geen sprake. Aan de andere kant was het wel te verwachten dat in een land dat gekenmerkt wordt door wetteloosheid dit soort beslissingen genomen worden; deels uit angst en deel omdat men zijn eigen bevolkingsgroep niet aan de vernedering van straffen wenst te onderwerpen. In dat opzicht is de strafwet discriminerend bezig. Want waarom zou men de strafwet ten opzichte van de eigen bevolkingsgroep niet van toepassing achten?

  Ik vrees dat de verdachten door intimidatie en wangedrag vrijgelaten zijn. Ook dit is Suriname !


  Maak melding
 11. Het wordt in Su met 2 maten gemeten, alleen de maat voor de NDP´er en vrienden, zijn langer dan de niet NDP´er, en de Surinaamse burgers !
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 12. De paarse strontvliegen heeft de OM besmet!! en deze schijt vervolgens in hun broek als een rund!!
  Door angst zijn ze vrijgelaten!!!

  @@ Jaco! brada je hebt volkomen gelijk!!!
  No spang en tek a dey switi!!


  Maak melding
 13. @ Sam;
  Ik ben het volkomen eens met je.

  Ik heb eerder ook al gezegd dat het filmpje gemaakt was in het belang van die mensen zelf en niet het hele gebeuren was.
  Het was duidelijk aangegeven dat de politie agenten tekeer zijn gegaan en losse schoten hebben gelost nadat ze aangevallen werden door de bewoners.
  Ik vraag me nu af waar al die ” heilige forum leden” zijn die zoveel te zeggen hadden.
  Dat wat @ Sam schrijft: ” wie moet nu wiens eigen braaksel inslikken ??”


  Maak melding
 14. Het lijkt als of op deze form er mensen zijn die allesweters zijn, de rechters etc hebben hun werk gedaan, klaar is kees, allerlei soorten verhalen: het OM is corrupt, dan dit dan dat, dan is het een hindoestaan of een creool, laten we eens een keer ophouden met dit soort dingen. Het is de bevolking zelf die Suriname kapot maakt door dit soort gedrag.


  Maak melding
 15. Wie heeft de vrijlating bevolen !?Brunsie misschien?!
  @Furdon
  De rechter!
  Laat ons niet lachen.Dat wil zeggen dat de rechter dit soort walgelijk gedrag van de politie toestaat.


  Maak melding
 16. Typisch Suriname: sommige mensen leren het nooit of zullen het nooit leren. Dreigen, intimideren verdraaien is de kunst. De generatie na 1980 heeft niets anders geleerd dan buitensporig geweld gebruiken, bij de minste geringste schelden, dreigen en aanvallen. Voor de rest voortdurend op de loer zitten voor EASY MONEY. Een deel van de bevolking heeft er baat bij, het andere deel betaalt het gelag!


  Maak melding
 17. @Ray nogmaals ik zeg niet dat de rechters etc gelijk hebben, maar wij als buitenstaanders kunnen niet oordelen, we zien een filmpje, maar dat is niet alles, ik ben sowieso met je eens dat deze agenten het anders konden aanpakken, en het betreden van iemands perceel zonder toestemming keur ik ook af.


  Maak melding
 18. kankantistraat 16 mei 2019 at 11:13

  was het wel te verwachten dat in een land dat gekenmerkt wordt door wetteloosheid dit soort beslissingen genomen worden; deels uit angst en deel omdat men zijn eigen bevolkingsgroep niet aan de vernedering van straffen wenst te onderwerpen. In dat opzicht is de strafwet discriminerend bezig. Want waarom zou men de strafwet ten opzichte van de eigen bevolkingsgroep niet van toepassing achten?”

  @kankantistraat .
  Over welke bevolkingsgroep heb je het?
  De bevolkingsgroep waartoe de getraumatiseerde familie of de bevolkingsgroep waartoe de agenten behoren??

  Ik heb informatie voor je:

  ” Het Hof van Justitie, officieel het Hof van Justitie van Suriname, is de hoogste rechterlijke instantie in Suriname. Het Hof zetelt in Paramaribo

  Het behandelt beroepen tegen beslissingen van de drie kantongerechten, én in eerste en enige instantie zaken betreffende ambtenaren, ambtsmisdrijven van leden van de regering en tuchtzaken tegen advocaten en deurwaarders.

  Waarnemend President van het Hof van Justitie van Suriname is per 1 april 2014 mr. I.H.M.H. Rasoelbaks.”

  Ik hoop dat je weet tot welke bevolkingsgroep hij behoort.

  Filmpje, brieven van Mrs. drs. etc waren bedoeld om de agenten te beschadigen en dat is po dit forum goed gelukt.

  Is de vrijlating een beginnetje, heel klein beginnetje van het staartje.


  Maak melding
 19. @ Hans,
  Je hebt gelijk. We weten allemaal dat ze onrechtmatig hebben gehandeld. Maar we weten ook allemaal dat tussen het hof van Justitie, de rechterlijke macht, evenals justitie en politie een spanningsveld is. Dit heeft gevolgen voor de objectiviteit.

  Deze burgers hebben zelf als ze buitensporig hebben opgetreden gelijk, dat een ander hun eigendom niet mogen betreden tenzij de omstandigheden van dusdanige dringende aard is dat dit moet. Dit was in dit geval niet nodig. Ik zie de dringendheid niet van in.
  Dit hadden met name wetsdienaren moeten weten. Je vraagt je af wat voor kennis politie agenten vandaag over rechten en plichten die de politie heeft, bijgebracht wordt. Gezien de beelden, als ze nu volledig een beeld geven of niet wat voor attitude hun wordt aangeleerd, gelet op hun verbale uitingen.

  Maar gelijk hebben en krijgen zijn twee dingen. In dit geval wordt er met hun gelijk koehandel bedreven.
  Ze halen bakzeil. Jammer maar dat is nu eenmaal macht.

  Het is wel jammer, wat er nu gebeurt. De burger leert dat de politie als het erop aankomt, niet hun beste kameraad is en dat indien ze zich hier tegen verzetten ze bakzeil zullen halen, zelf daar waar zij denken met een neutrale instituut de rechterlijke macht te maken te hebben.

  Jammer om te huilen maar het is niet anders, we leven nu eenmaal in een machtstaat, al noemen we deze een rechtstaat, kijk maar naar wat er nu gebeurt met de Chinese trawlers.


  Maak melding
 20. @ Glenn

  Jij bent zeker een blanke nee, dus jij moet ook uitkijken dat ze je ook niet opsluiten !!!!
  hahahahaha fatu !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 21. Hadden jullie anders verwacht?
  Verwachten jullie dat een veroordeelde misdadiger op normale wijze zijn opgelegde straf zal uitzitten?
  Voorbeeld:
  Hebben de twee PL leden hun zetel teruggegeven en zijn ze uit de DNA gezet zoals de uitspraak van de rechter?
  Tja kong mik mi arki


  Maak melding
 22. “Deze burgers hebben zelf als ze buitensporig hebben opgetreden gelijk, dat een ander hun eigendom niet mogen betreden tenzij de omstandigheden van dusdanige dringende aard is dat dit moet.”

  De burgers hebben het terrein met toestemming betreden van iemand die op hetzelfde terrein/perceel woont.
  Dus niks onrechtmatig.


  Maak melding
 23. @ kort door de bocht. Is de persoon die toestemming gaf ook rechtmatig de eigenaar is. Ik ga ervan uit van niet. Jij van wel. Wij beiden zijn stellig.


  Maak melding
 24. Sam
  Ik vergelijk appels met peren doch niet de fruit zelf maar de rijpheid van de vruchten.
  Als ze beiden rijp zijn (schuldig zijn) dan kunnen ze genittigd worden (gegeten worden) maar je kunt niet die ene die rijp is nuttigen en de andere die ook rijp is laten rotten.

  Snap je dit verhaal in de vergelijking theorie Sam?.Of zoals zo vaak op school wordt gebezigd “als jij het niet snapt wie dan wel”


  Maak melding
 25. @Sam 16 mei 2019 at 15:17
  Glenn 16 mei 2019 at 14:52

  Dan kunnen ze liever een bom op de wereld gooien want overal en iedereen is op zijn manier een racist. Ja dit soort idiote voorstellen verwacht ik wel. Altijd maar dreigen met het gooien van bommen. Zal ik eens een bom op die pier ede van je gooien dan zal ik zien hoe je reageert. Je lijkt de Amerikaanse veiligheidsadviseur van Donald Trump John Bolton wel. Die wilt ook en overal bommen gooien totdat er op een dag een bom op zijn kop valt.


  Maak melding
 26. Dit is een heel verhelderende beslissing.
  Hof durft misdragende agenten niet aan te pakken.
  Hof gaat niet durven Bouterse aan te pakken.


  Maak melding
 27. @ Bigi Sma 16 mei 2019 at 18:22

  Ik moest heel erg lachen om de kronkel.

  En wie bepaald of beide rijp zijn of niet??
  Bigi Sma ?

  Die getraumatiseerde familie moet vanaf nu op eieren en hopen dat ze straks geen proces aan hun broek krijgen.


  Maak melding
 28. Mokro, er staat in het bericht dat degenen die aangifte deden, een valse aangifte hadden gedaan en tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd. De politie-agenten schijnen niemand mishandeld te hebben of bedreigd te hebben. Achteraf gezien bleek de aangifte vals te zijn, daarom zijn deze agenten vrijgelaten. Wat ervan waar is weten we niet omdat wij er niet bij waren, maar is wel het zoveelste bewijs dat een bepaalde soort altijd maar liegt en bedriegt om een bepaalde soort in een kwaad daglicht te stellen. Waarom liegt dat volk zo verschrikkelijk veel? Waarom draait dat volk altijd de feiten om? Waarom vertelt dat volk nooit de hele waarheid?


  Maak melding
 29. Hof geeft OM ongelijk; politieagenten vrijgelaten

  15 May, 18:59 (Starnieuws.com)

  De drie politiemannen die in verzekering waren gesteld door het Openbaar Ministerie (OM) in ‘het voetbal-incident’ zijn door het Hof van Justitie vanmiddag in vrijheid gesteld. Dit wordt bevestigd tegenover Starnieuws door advocaat Hedley Derby.

  Eerder heeft de rechter-commissaris de in verzekeringstelling door het OM getoetst en onrechtmatig bevonden. De vervolging is in beroep gegaan hiertegen bij het Hof van Justitie. Bij de beoordeling is de beslissing van de rechter-commissaris bevestigd. De drie leden van het Regio Bijstandsteam moeten onmiddellijk in vrijheid worden gesteld.

  Derby zegt dat als het OM de politieagenten had aangehoord, dan zou het duidelijk zijn dat de zaak anders is dan wat er door de aangevers is verklaard. Ook de beelden die circuleerden in de media vertelden volgens de raadsman niet het volledige verhaal. Politieagenten zijn gekapt en geklapt. De drie agenten waren in verschillende cellenhuizen opgesloten.


  Maak melding
 30. Politieagenten zijn gekapt. Waarom hebben ze dan geen snijwonden en waarom hebben zij dan geen aangifte gedaan?
  Dit verhaaltje stinkt.
  Je gaat niet om 22:30 nog voetballen en mensen lastig vallen. Het was een vooropgezette actie om die familie te intimideren.


  Maak melding
 31. Een stel opgefokte en machtsdronken apen die in politiedienst zitten betreden buiten hun diensttijd ongevraagd en zonder toestemming v.d. bewoners een erf, gaan op een onbeschofte en racistische wijze tekeer tegen die bewoners, maken zich overduidelijk schuldig aan strafbare feiten als huisvredebreuk, bedreiging en mishandeling. Ze worden vervolgens terecht opgesloten door het O.M. en vervolgens beslist de rechter dat ze vrijgelaten moeten worden. Welnu het is dan duidelijk dat er geen gerechtigheid is in SU. Ik zou het helemaal niet erg vinden als die 3 apen neergeknald zouden worden (het liefst door Hindoestanen) en dat de daders vervolgens vrijuit gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES