vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameChange Managementtraining HRM gestart op ministerie Biza

Change Managementtraining HRM gestart op ministerie Biza

-

Does Travel - naar Suriname

Op het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft afgelopen week de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. De training, die zes maanden zal duren wordt verzorgd door Dennis de Keyzer. Keyzer gaf aan dat BiZa na de trainingen zal beschikken over competente HRM-agenten met vooral liefde en toewijding voor het werk.

De minister van Binnenlandse Zaken in Suriname, Mike Noersalim gaf aan dat dit het begin is van het proces die zal leiden tot een omslag in het overheidsfunctioneren. “Vandaag zetten wij de eerste stap naar een efficiënt en effectief functionerende overheid. Het directoraat Human Resource Management is door het ministerie van Binnenlandse Zaken in het leven geroepen om onder andere te werken aan de institutionele – en capaciteitsversterking. De Change Managementtraining brengt dit directoraat één stap dichterbij het uiteindelijk doel”.

Er zijn 25 trainees die momenteel het beleid uitstippelen of betrokken zijn in het personeelsgebeuren van het ministerie. Zij zijn geselecteerd op basis van hun attitude, kwalificatie, kennisvaardigheden en inzet. Verschillende zaken zullen tijdens deze trainingen bijgebracht worden, die de trainees in staat zullen stellen de veranderingsboodschap over te brengen.

In de komende zes maanden worden er zeven modules uitgewerkt en na het succesvol afronden hiervan krijgt elk trainee per vak een certificaat. De trainees waren op de 1e dag zeer enthousiast over de interactieve sessie en gaven collectief mee dat na de enerverende dag, zij vol nieuwsgierigheid uitkijken naar de komende sessies.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Nu pas na alle jaren, gaat men nu naar een effectieve en efficiënte overheid. Daarvoor was de overheid met z’n 85000 mensen die hun brood bij of via de overheid verdienen bagger.

  Niet competent.

  Maar het gaat het nu worden.
  Waar je de efficiëntie en effectiviteit aan zal zien.???????.
  Waar je de overheid aan kan houden na de training.??????

  Uit de evaluatie zal blijken dat ze evenals alle andere keren veel geleerd hebben.

  Kosten???????


  Maak melding
 2. @Habi Bullah
  Als jij dat allemaal zo goed weet dan moet jij het ze maar gaan vertellen toch.
  Vanuit een racistische invalshoek dingen afkraken lost niks op Habi Bullah.
  Er zijn ook Hindoestaanse HR teachers waarvan de aanpak hetzelfde is als de door jou verafschuwde zwarte teachers.
  Zowel de Creoolse als Hindoestaanse cursus gevenden doen wat hun blanke Nederlandse counterparts doen.
  Dat is dus hun stof eruit spuien, discussies uitlokken & bijsturen bij de deelnemers. Daarna een flut certificaat van deelneming uitreiken om vervolgens snel te vertrekken naar de volgende cursus. En natuurlijk flink cashen en doen alsof zij het land veel beter achterlaten dan omdat het volgens zo’n figuur voor hun komst een grote puinhoop was.
  Ach, ach het is allemaal handel van mooi praters en luchtverkopers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES