‘Brug tussen Suriname en Guyana over Corantijnrivier komt er’

62
Voorbeeldfoto: brug over de Coppename rivier in Suriname.

‘Er zal op korte en middellange termijn een brug worden gebouwd over de Corantijnrivier. Deze brug moet de handel, industriële en de toeristische mogelijkheden tussen Suriname en Guyana benutten’. Dat zegt de Surinaamse minister van Handel, Industrie en Toerisme Stephen Tsang. Het onderwerp is weer actueel omdat buurland Guyana enorme inkomsten verwacht als gevolg van belangrijke olievondsten in dat land.

Guyana zal vanaf februari 2020 per dag 3,5 miljoen US dollar verdienen aan de aardolieproductie. Suriname moet meeliften met deze ontwikkeling in Guyana zegt Tsang tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd. Het ministerie wil ondernemers bewust maken van de mogelijke spin-off die de ontwikkeling teweeg kan brengen, zoals exporten die zullen toenemen in zowel Guyana als in Suriname als het gaat om gas en olie.

Het idee van een brug over de Corantijnrivier speelt al vele jaren, vanaf 1998. In 2010 werd daar door de regering eindelijk gestalte aangegeven door Ballast Nedam aan te trekken om de brug te bouwen. Deze plannen werden echter gauw weer in de ijskast gezet omdat er geen financiering voor dit project was. Daarna werd in 2016 geroepen dat de Islamitische Ontwikkelingsbank (ISDB) bereid is om de brug over de rivier te financieren, maar ook dat viel stil. Het is niet duidelijk hoe Tsang anno 2019 denkt de financiering te regelen.

Duidelijk is wel dat het district Nickerie een belangrijke rol zal krijgen in het beleid van de regering, gezien de ontwikkelingen in het aangrenzend Guyana. “De brug is een must, willen wij meeliften met de ontwikkelingen in ons buurland. Ongeacht wanneer wij olie gaan vinden”, zei Tsang tegen dWT.


62 REACTIES

 1. De minister houdt zich bezig met het buitenland, goeie zaak, maar het lijkt me verstandiger om eerst de interne problemen op te lossen


  Maak melding

 2. dan gaat ballast sardjoe en zijn matie weer een grore njang maken en een eventuele schadevegoeding njang door de staat betaald


  Maak melding

 3. De brug zal betaald worden met schelpen uit Nickerie en Coronie.

  Doekhie en Waidoe zijn projectleider. Het project voor de brug heet operatie fantasie.


  Maak melding

 4. Deze brug moet komen het behoort tot de verbindingsweg door heel zuidt amerca, staat dus los van olie of geen olie. Maar het goedt dat die komt en niet op papier blyft,betekend werkgelegenheidt,in alle opzichten een economisch impuls, begin ook kanalen in het binenland tegraven om zoet water op teslaan of begrypen wy dat nog niet? wacht niet tot het telaat is, die kanalen zullen ook de vissery en de landbouw en nieuwe woon gebieden doen onstaan .Laten wy ons landt groot maken,zonder onderscheidt van kleur of afkomst voor allen een menswaardig toekomst en een landt om trots op te zyn daar ga ik voor. Dit is my proclamatie


  Maak melding

 5. Deze brug moet komen het behoort tot de verbindingsweg door heel zuidt amerca, staat dus los van olie of geen olie. Maar het is goedt dat die komt en niet op papier blyft,betekend werkgelegenheidt,in alle opzichten een economisch impuls, begin ook kanalen in het binenland tegraven om zoet water op teslaan of begrypen wy dat nog niet? wacht niet tot het telaat is, die kanalen zullen ook de vissery en de landbouw en nieuwe woon gebieden doen onstaan .Laten wy ons landt groot maken,zonder onderscheidt van kleur of afkomst voor allen een menswaardig toekomst en een landt om trots op te zyn daar ga ik voor. Dit is my proclamatie


  Maak melding

 6. Verkiezing naderde alle loze beloftes uit hogehoed toveren.mensen blijft alert.Bouterse aan macht blijven worden alles belooft hij gaat nog grove geld smijten desnoods laten nieuwe geld drukken.deze man denk alleen zichzelf.


  Maak melding

 7. Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran ddb zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  sergeant/soldaat ddb en kliek:
  – Sinds 25 februari 1980 niks gedaan, verder zie 8 december 1982, Moiwana 86 moorden, Inheemsen die niet meer leven en hun nabestaanden niet weten wat met hen gebeurd is, gewijzigde amnestiewet 2012, die niet van toepassing is op de 8 december 1982 strafproces, 3 x skeer van Suriname, geen valuta/geen us-dollars, hoge prijzen in de winkels, bedrijven die sluiten, grote werkloosheid, ontwaarding srd, grote armoede en heel grote ellende, grote leningen bij buitenlandse banken, met zeer hoge rente, waarvoor moet worden afgelost, zie Brokopondo-overeenkomst die niet wordt nageleefd door Suralco, Suralco die het plant ontmanteld en vertrekt, corruptie bij de Surinaamse Post Spaarbank, geen investeerders, geen werkgelegenheid, grote werkloosheid, IAMGOLD, NEWMONT die met al ons goud vandoor gaat,zeer slechte personen in de leiding van Staats Olie Suriname, government take, dure benzine prijzen bij de pomp en in de winkels voor de schaarste goederen, familie en vriendinnen van ddb die feest vieren in Parijs, Santo Domingo, in Suriname, dure auto rijden, dure rolex, dure design dassen, kostuums, overhemden, dure monta’s met ijzeren neuzen, het SLM-vliegtuig beschouwen als privé bezit, hoge salarissen, allerlei emolumenten, et cetera, et cetera

  zie verder ook je vele luchtkastelen:
  – 18.000 woningen,
  – bruggen over de grensrivieren,
  – treintram verbinding van Poelepantje – Overwacht met een afslag naar Rio de Janeiro in Brazilië,
  – vierbaans weg van Zanderijen naar Rio de Janeiro in Brazilië, zonder een afslag naar SB,
  – grootste voedsel/cassavefabriek van het Caribischgebied,
  – Suriname de 2e dubai van de Wereld,
  – alle leerlingen en studenten een celephone en een laptop,
  – Alle goudondernemingen zouden genationaliseerd worden, het goud is van Suriname,
  – uitspraak van ddb, Surinamers zijn lui,
  – leiders van Suriname en dit soort landen zijn corrupt,

  – zie ook ddb is voor 11 -jaar gevangenisstraf door de rechtbank in Nederland veroordeeld voor drugshandel
  – DEA wil ddb in MIAMI ook voor het gerecht in Miami-USA hebben voor drugshandel, zie ook zijn contacten met Rogher Khan van Guyana, die in USA vast zit en ook zijn contact met de inmiddels overleden Pablo Escobar van Columbia, militaire wapenruil voor drugs met de Colombiaanse drughandelaren,
  – et cetera, et cetera.

  ddb met of zonder jouw zullen de bruggen over de grensrivieren in Suriname gebouwd worden vroeg of laat, dit omdat het hele Latijnsamerikaanse continent via de weg ontsloten moet worden. De wegen hiervoor zijn al gemaakt, alleen in Guyana en Suriname schorts het hieraan. Geasfaleerde wegen en de bruggen tussen Suriname en Guyana.

  De NPS, VHP, PL ea partijen hebben bewezen dat ze Suriname toen jij het land voor de 2e keer had skeer gemaakt, de hele staatsschuld hadden afgelost met inkomsten uit de Bauxiet van de Suralco en andere opbrengsten enz. Een prestatie die jij en hele kliek van adviseurs niet kunnen doen.

  ddb tek joe bondroes dai hoepel op. Soso Ka met jouw aan de leiding van het land. Zie maar de grote armoede en heel grote ellende in het land, geen werkgelegenheid, de grote schulden, criminaliteit, uitzichtloosheid bij de bevolking. De voedselpakketten van misikaba bij marrons, suri-afri in Paramaribo en of percelen uitdelen in Commewijne, Saramacca, Nickerie, zullen je niet nog eens vijf geven. Ingieb booi,ke of Leeuw of namen je jezelf wil geven, zullen je niet nog ééns 5 geven. Y Ka, me taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Weer zo,n luchtkasteel net voor de verkiezingen, Tsang wil Suriname laten meeliften door het voor die Guyanese criminelen, makkelijker te maken.


  Maak melding

 9. inderdaad mr tsang die brug zal ooooooiiiiiit wel komen maar beslist niet in een periode van jouw en ddb
  daar zijn jullie voor geschoold en teveel corrupt
  hoeveel ga je achterover drukken die lipje had bij bosje brug 45 mlij euro gemaakt


  Maak melding

 10. Een goede ontwikkeling, maar dan niet onder de regeer periode van de allergrootste drugsbaas, want dan na moro droga e go kong na kondre en ook heel veel misdadigers uit Guyana.


  Maak melding

 11. Die Tsang is echt een komiek. Je wilt dus een brug gaan bouwen op basis van het feit dat Guyana vanaf februari 2020 per dag 3,5 miljoen us dollar zal verdienen. Wat voor beleid is dit. En trouwens waar zijn de harde feiten en cijfers die deze stelling onderbouwen . Iemand riep niet zolang geleden dat er voor 200 miljard aan rijkdom in de bodem van het land zit . Ik zou als ik Tsang was mijn beleid maar daarop richten i.p.v. weer een ondoordacht idee te ventileren . Wat men allemaal doet en roept om zieltjes te winnen voor de komende verkiezingen. Straks komen ze ook nog met het plan om een raket de ruimte in te sturen. Deze regering kan nu doen of beloven wat zij willen , het zal niet meer baten. Het volk heeft jullie door . Althans delen daarvan, want er zal altijd nog een deel zijn die als een kudde achter Bouterse zal blijven lopen. Die groep kun je plaatsen in de categorie profiteurs en heel laag tot helemaal niet ontwikkeld.


  Maak melding

 12. Haha.
  Men kan nauwelijks de apothekers betalen voor geleverde diensten en wil een brug gaan bouwen. De verhaaltjes over diepzee havens en fly overs zijn begonnen.


  Maak melding

 13. Als Guyana de brug wil dan komt er een brug. Vindt Guyana het niet nodig dan komt hij er niet. Een brug over de Corantijn brengt Guyana dichterbij voor de Nickerianen. Hopen maar dat ze niet op een dag beslissen dat Guyana hen meer te bieden heeft dan Paramaribo.

  Op de wereldnieuws website van de BBC stond een artikel over Guyana. Men stelde de vraag of Guyana straks het rijkste land van de wereld zal zijn. -> bbc.com/news/world-latin-america-48185246


  Maak melding

 14. Waar zijn al die USD gebleven van leningen om deze brug te bouwen? Boefdraad kom op met je verhaal?? Staatskas leeg geroofd?? Nu willen mee liften met Guyana? Profiteren zal deze minister bedoelen. Schaamteloos.


  Maak melding

 15. Guyana staat echt niet te popelen om met Suriname zaken te doen.
  Geld stroomt straks binnen voor Guyana.
  En die brug had er al jaren moeten zijn…nu poep Chinees tsjang wanhopig geld ruikt bij de buren..moet die brug er komen.
  Dat word weer lenen door deze destructieve bouta kliek.


  Maak melding

 16. Aan alle NDP’ers denk effe na. 18.000 woningen, diepzeehaven, voedselschuur, treinsporen enz.enz…. niks is gekomen in die 9 jaar.

  Denken jullie dat er dan nog een brug komt tussen Suriname en Guyana? Tigri gebied is nog steeds in handen van Guyana wat heeft Suriname daaraan gedaan?

  Dus als jullie je nog voor 5 jaar willen laten nemen. Smeer dit keer goed in. Want dit keer zullen jullie geen slapeloze nachten hebben maar schreeuwen jullie letterlijk en figuurlijk.


  Maak melding

 17. S. Kulaap 15 mei 2019 at 14:07
  Guyana zou dan ook moeten bijdragen.””

  @Kulaap,

  Ik kam me voorstellen dat die brug er komt maar dan een brug met alle type scan apparaten die op de markt zijn om de drugstransporten te onderscheppen.


  Maak melding

 18. Het idee om bruggen Zuid Amerika net als Europa en Noord Amerika te ontsluiten is niet eens een Surinaams idee. Het idee komt van de “grote”landen van het continent. te weten Argentinië, Brazilië, Chili en Venezuela.
  Op zich een goed idee, dat al heel oud is dus (volgens mij reeds voor de 2de wereld oorlog). Het is ook niet gek om te anticiperen op de revenuen van de grote olievondsten in Guyana. Als buurland kunnen wij daarvan ook mee profiteren, immers we hebben meer ervaring met het exploiteren van olie dan Guyana. De olie industrie heeft een groot uitstralingseffect naar de rest van de samenleving. Denk aan toeleveringsbedrijven, dienstverlening op veel gebieden, maar ook aan de levering van arbeidskrachten. Immers zoals we gezegd, Suriname heeft meer ervaring maar ook meer kennis dan Guyana m.b.t. de opzet en exploitatie van een aardolie industrie.
  Het enige probleem in dit geval is de huidige Surinaamse regering. Men is megalomaan en vooral onbetrouwbaar, leugenachtig en incompetent. Ik heb er dus weinig vertrouwen in dat er echt een plan ligt. Het gaat meer om het presenteren van weer een infrastructureel object. Op de een of andere manier zijn Surinamers daar gek op. Een regering wordt kennelijk beoordeeld op basis van het aantal gerealiseerde infrastructurele werken: geasfalteerde straten, bruggen, havens, spoorwegen, (niet werkende) fabrieken etc, etc. De uitspraak van Tschang moet, ben ik eens met sommige posters, meer worden gezien in het licht van de verkiezingen van 2020. Laten we hopen dat ook de diehard NDP stemmer deze club inmiddels door heeft.


  Maak melding

 19. En God keek naar het plan en zie:”Suriname” en begon hardop te lachen maar daarna hard te huilen en zei:”dit ga ook ik niet meer meemaken”


  Maak melding

 20. God bekeek het plan en begon eerst hardop te lachen en zei: “Suriname?” maar begon direct ook hardop te huilen en zei: ”dit ga ook ik niet meer meemaken”


  Maak melding

 21. God bekeek het plan en begon eerst hardop te lachen en zei: “Suriname?” maar begon direct ook hardop te huilen en zei: ”dit ga ook ik niet meer meemaken”


  Maak melding

 22. als de welvaart van Guyana inderdaad op dat nivo zal plaatsvinden .moet Suriname wel rekening mee houden dat over 10 a 20 jaar Guyana Suriname zal anexeren ….met die vrees hebben de Guyanesen ook jaren lang geleeft vanwege de toen stabiele rijke machtige Venezuela …….dat was ook de een van redenen waarom Guyana toen (amerikanen) Jim Jones secte hadden gevasiliteerd.


  Maak melding

 23. Kijk hoe dom Surinamers zijn. Guyana verwacht met olieopbrengsten 3,5 miljoen per dag oftewel bijna 1,3 miljard US$ per jaar om te zetten. De Surinaamse bodemschatten vertegenwoordigen een waarde van $ 200 miljard. Over 153 jaar pas zal Guyana het equivalent van $ 200 miljard bereiken. Een man met hersenen gaat dan zijn vizier richten op Suriname en niet op die kruimelopbrengsten in Guyana. Maar ach het Surinaamse volk behoort tot de domste volkeren. Kan mij geen moer schelen hoe anderen hierover denken. Een naïef dom achterlijk primaten soort.


  Maak melding

 24. ik vergeet nog veel meer:
  zie:
  smeergelden van de wijdenboschbruggen van Balast Nedam

  februari 2014, kwam Ballast Nedam weer in opspraak, toen de Nederlandse krant NRC Handelsblad meldde van anonieme bronnen te hebben vernomen, dat het bedrijf 34 miljoen Nederlandse gulden (15,4 miljoen euro) in 1997 heeft betaald om de bruggen over de Suriname- en Coppenamerivier te mogen bouwen Toenmalig president Jules Wijdenbosch en adviseur van Staat, nu president, Desi Bouterse zouden vijftien miljoen euro hebben aangenomen (34 miljoen Nederlandse gulden). Bron: NRC-Handelsblad

  Verder:
  Eddy Jozefzoon, topfunctionaris voor onderwijs en Nederlandse schoolboeken voor het Surinaams onderwijs, die in de magazijnen van het ministerie zijn opgeslagen. Het gaat om Noordhoff Uitgevers, Thieme Meulenhof en Malmberg.

  Treinverbinding: Poelepantje – Onverwacht

  Het Nederlandse bedrijf Strukton, dat ook met andere projecten actief is in Suriname, is kandidaat voor de aanleg van een tramlijn tussen Paramaribo en Onverwacht. De aanleg van de 29 kilometer lange spoorlijn kost 130 miljoen euro en wordt gefinancierd door ING Bank.

  Bedrijf was Strukton, topman was Van Seventer, de trein moet volgens dr e. jz, topadviseur van ddb van ndp nu al rijden langs de spoorkanaal langs de Indira Ghandiweg

  Er is ook heel veel geld aan Strukton betaald. De trein is groen, wit rood en rijd al langs het spoorkanaal van de Indira Gandyweg.
  Gaat u ook na hoeveel geld aan Strukton is betaald voor deze tramtreinverbinding. Aan Strukton is wel geld betaald.

  zie ook abraham
  toen hij minister was van het ministerie van OW en V. en hij zichzelf flink verrijkt heeft. abraham verkocht met slippers/tip tip vissen op straat in de periode toen Venetiaan president was. Nu heeft hij helikopters, grote huizen, topadviseur, top salaris, vermogen, enz.

  typ in Google:
  -2 015: STATION PARAMARIBO CENTRAAL

  Er zijn nog veel meer broodjeaapverhalen van ddb en adviseurs.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  Recht En Waarheid Maken Vrij


  Maak melding

 25. Landgenoten overal ter wereld.
  We willen en moeten bruggen naar Frans Guyana, Guyana en Brazilie.
  Als het kon naar Nederland.
  Maaaar.
  Ik liep net aan de Gompertstraat en ik kon niet op het trottoir lopen. Het was een modderpoel en onbeloopbaar.
  Dus liep ik tegen de wetten in op straat. Met alle risico’s van dien.
  Wat hebben de regeringen met al hun poeha al die 44 jaren gedaan om de basis infrastructurele orde te bewerkstelligen????
  Begin dit soort zaken accuut te doen.

  Terug komend op de bruggen.
  Politiek is landsbelang, geen belang van 1 of 2 mensen die gezocht worden door de politie in het buitenland.
  Want net zo hard de brug naar Guyana nodig is, net zo dringend is die naar De Fransekant.

  Maar men wordt gezocht aan de ene kant dus houdt men die ontwikkeling tegen.

  Kortom eng persoonlijk belang vernietigt ons land.

  Als de veroordeelde en besmette politici weggaan van het toneel, zal de ontwikkeling gestimuleerd en met vogelvaart geschieden.
  Ze weten het, maar ze vertikken het.

  Ikke ikke ikke en de rest mag stikken.

  Die Soerdjan bij Rogb is daar om de genen die op hem lijken te paaien en grond te schenken.
  Zodoende op ze te stemmen.
  Dit is toch niet goed?
  Volk.
  Houden jullie zelf ook op met korte termijn gierigheid.
  Maar wezen jullie eerlijk en straf deze en alle andere ciowns af.

  Anders gaan we precies zo blijven.

  Een enorme modderpoel met steeds koers problemen en ellende.

  Grtn.
  Bless


  Maak melding

 26. er komt een nieuwe brug, a no boeng
  er komt nieuwe ziekenhuis a no boeng
  onderwijs gratis geworden a no boeng
  trouwens een nieuwe dam zou goed zijn @ glenn. er zijn de afgelopen jaren meer huizen bijgekomen.
  betkent meer stroom.

  Beste surinamers. klaag over dingen die er niet zijn, maar niet over dingen die gebouwd zijn of gaan komen.
  want anders hoeven zij die dingen niet te brengen, want je klaagt toch erover


  Maak melding

 27. De Surinamers in Suriname zijn net als in de koloniale periode niets anders dan zwaar onder drukte mensen. ddb bepaalt. Iedereen met een beetje kennis of wat kan bijdragen haalt hij in zijn kamp om het Surinaamse volk te onderdrukken.

  Suriname een democratische rechtsstaat, me mars! Suriname is niets anders dan een dictatuur, zoals in Cuba, Equatoriaal Guinee, Venezuela. Die dictators zijn ook zijn vrienden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 28. volgens een boutist, heeft s m e aan bodem rijk dom van 200 miljard euro/dollar in de grond liggen..
  vraag is wie gaat het uithalen,, niet een boutist in ieder geval.. vooral geen surinamer die is oer lui…

  als Guyana per dag 2.5. miljoen gaat verdien is dat 3.5 x 365 dagen 1277.5 miljoen per jaar als ik het goed heb..
  s m e heeft volgends die meneer n d p 200 miljard in de grond evenals Guyana ook miljarden in de grond aan olie..
  waarom zul / zal je dan achter iemand anders gaan lopen terwijl je veel meer uit de grond kan halen dan je buurman..

  zijn wij dan zo onverstandig/dom..


  Maak melding

 29. Deze klaplopers kunnen niet eens hun eigen broek omhoog houden, willen ze brug gaan bouwen naar Guyana.
  Dat het volk ze nog steeds niet heeft afgestraft….dan vraag je er als volk om.


  Maak melding

 30. ben 15 mei 2019 at 18:56
  er komt een nieuwe brug, a no boeng
  er komt nieuwe ziekenhuis a no boeng
  onderwijs gratis geworden a no boeng
  trouwens een nieuwe dam zou goed zijn @ glenn. er zijn de afgelopen jaren meer huizen bijgekomen.
  betkent meer stroom.

  Beste surinamers. klaag over dingen die er niet zijn, maar niet over dingen die gebouwd zijn of gaan komen.”

  @ ben,

  We klagen omdat we niet langer belazerd willen worden, we weten dat de beloofde dingen er niet zullen komen.
  En als ze komen zal dat in het jaar zijn dat Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen.


  Maak melding

 31. Een brug van Nickerie naar Guyana…….zal een identiek succes worden als de trein van Poelepantje naar Zanderij. Typische paarse populistische volksverlakkerij van een fossiele, demente de megalomane gek BOUTERSE.


  Maak melding

 32. Een brug is n must eigenlyk om ht caraibisch gebied te ontsluiten . Sur-guyana n sur-fransguyana. Er komen zeker veel toeristen ht land in om n doorreis te maken mt de auto in groepsverband maar blyf realistisch he zeg de dingens wanr je al n punt bereikt hb dat je serieus kan beginnen te plannen dan kom je geloofwaardig over maar zo plotsl n mamoet project in de etger gooien zonder dat j weet waarover je praatlykt op n natte droom die hy verwoord hft.


  Maak melding

 33. marcel 15 mei 2019 at 21:0 Hoe kom je aan die berekening ? Ik kom namelijk ook tot eenzelfde conclusie en laat weer zien hoe achterlijk die mensen daar zijn. Je moet toch knettergek zijn om achter de Guyanabonezen te lopen waar blijft het trotse gevoel van Surinamers ? Ja dat bestaat alleen op papier de rest is schijnheil. Al die leba figuren hier zoals daar zijn Pakiratigri, Afiba en ene Wendy al die figuren willen doen voorkomen dat ze trots zijn .


  Maak melding

 34. visionair, laat me niet lachen. visionair, me mars! Ga dat aan je achterlijke oom vertellen die net zo achterlijk is al je zelf bent.


  Maak melding

 35. ik denk dat die brug wel komt .want als ze geen projecten doen kunnen ze ook niet boeven door overfacturering .dus het word een join-venture boeven samen met de guyanezen


  Maak melding

 36. GEEN ENERGIE HIERAAN VERSPILLEN.
  IS EEN DNEPPER POLITIEK.
  ZIJN ALLEMAAL LULKOEK VERHALEN.
  DIE TSANG HEEFT NIET EENS EEN GOED BELEGDE BOTERHAM, MAAR BEGINT TE DROMEN OVER EEN HONDERDEN MILJOENEN PROJECT.
  EEN VERKIEZINGSSTUNT!


  Maak melding

 37. Hahaha..als die tsang het niet ernstig meende zou ik zeggen dat het een goeie grap was…alweer een luchtkasteel…volgens de geruchten willen ze ook een brug bouwen na nederland om mee te liften met de opbrengsten van xtc pilletjes….


  Maak melding

 38. laten we hopen op verbetering. ik weet wel dat sommige wegen wel zijn verbeterd over de jaren heen.
  er is tot in het binnenland geasfalteerd. er zijn wel een paar nieuwe bruggen(beekhuizenbrug) geopend en verbeterd.hopelijk wordt die nieuwe high-way beter(dalian4).
  ik weet precies hoe suriname was jaren geleden. het is nu stuk mooier in het centrum

  met negatieve commentaar en instelling kun je niks opbouwen.
  op alles is er negatief commentaar. kunnen we net zo goed naar nederland verhuizen, want daar zouden we goed thuis voelen, want het is ook het land van negativiteit. misschien hebben we het van hun geleerd


  Maak melding

 39. hahah een brug zonder financiering. tja dagdromen doen mensen wel vaker wanneeer ze niets beters te doen hebben. guyana is suriname al voorbij gestreefd hoewel daar de levensstandaard voor haar burgers nog niet heel erg is veranderd. lonen liggen wel al een stuk hoger. boevenkliek zit ook in guyana dus die staan met smart te wachten op de vele miljoenen. een bruggetje van boef naar boef. zal dat werkelijk iets gaan opleveren ?


  Maak melding

 40. Men moet wel oerdom zijn om nog te geloven in de paarse sprookjes van menig na dagoe poepe minister of baas. opa taki, burikie sreef no dong leki deng dong no mpp ndp dagoes.


  Maak melding

 41. Tjang begint ook al fabels te vertellen.
  1>> Guyana gaat in 2020 vanuit niets geen 3.500.000 barrels per dag exporteren. Dan zou het nu al bijna 10 FPSO’s gereed moeten hebben. Dat is neer dan er per jaar geproduceerd worden.
  2>> Guyana gaat eerst haar eigen zaken op orde maken en zal echt geen behoefte hebben een brug naar Suriname te financieren zodat zij de ellende van Suriname kan importeren.


  Maak melding

 42. @#@@Paasant#@#$
  Like ’t 🙈🙀

  Deze man is een hoofdpijn dossier geworden. De hoogste tijd dat hij moet vertrekken. Maar wanneer hij de komende verkiezingen niet gaat winnen, is hij bang voor veroordeling door het hof van Justitie.


  Maak melding

 43. @ Ben,

  Heel verstandig van de verstandigen hier op het forum om de luchtballonnen van de regering die eigenlijk maar 1 doel dienen:

  De Surinamers afleiden van de werkelijke problemen.

  we hoeven niet met z’n allen naar Nederland te vertrekken, maar met z’n allen ons verstand gebruiken. En alle luchtballonnen en loze beloften van deze regering en volgende regeringen doorprikken.


  Maak melding

 44. @@Ben##
  Mooi zo, centrum verbeterd,
  en nu als het hard regent dan kun je ook zwemmen tussen al die poepjes, lekker fris zeg.

  Wat goed gaat dat gaat al goed. De negatieve kant belichten om verbetering te laten brengen en anders heeft je reactie geen toegevoegde betekenis.


  Maak melding

 45. Alle rand debielen die alleen maar op Suriname kunnen schelden en daar hun dag taak van maken stellen zelf geen ene moer voor. De meesten wonen lekker in Nederland en leveren geen ene nuttige bijdrage aan Suriname. Ze hebben alleen maar een grote bek hier op waterkant en hun leven bestaat elke alleen maar uit krankzinnige uitlatingen. Ga werken dan hebben jullie niet zoveel tijd meer voor slap gelul. Een ieder die Suriname vooruitgang kan brengen heeft mijn zegen. Blakka, Koeli, Snesi, Jampanesi het maakt mij geen moer uit. En de Surinaamse nederlanders zijn de grootste huichelaars hier op waterkant.😂🤣😃☻☻☻zijn jullie nu beledigd🤣😂kan me geen ka schelen. NU MOGEN JULLIE GAAN SCHELDEN🤣😅😄alleen zonde van je tijd aangezien ik nooit reacties terug lees.☻☻🤣😂😅ik kan alleen maar lachen om mensen die geen leven hebben ze hebben alleen maar Waterkant in hun leven. Mi gado wat een triest leven.🤣😃☻☻


  Maak melding

 46. @@Afiba##
  Is de ketel de pot aan het verwijten.
  Je woont toch ook zelf in Nederland.
  Je hebt tenminste nu voer om te lezen en je hersenloze kwab op te frissen door te schrijven.

  En de ned suries onderhouden de surs, anders konden ze gras eten. Als ze niet oppassen dan komt de tijd nog wel aan. Laten ze maar een verkeerde keuze maken volgend jaar mei. Dan heb je de poppen aan het dansen.

  Iedere maand gaat een vol boot met ned suries bijdrage naar surs. Met vakantie een heleboel harde valuta het land binnen. Kennelijk heb je bijstandsuitkering en ben je gewoon jaloers. Ik ga in het vervolg je collums niet meer lezen. Doei!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.