Verzekerden bij Staatsziekenfonds Suriname moeten zelf betalen voor medicijnen

18
Ministerie laat kankerverwekkende medicijnen in Suriname terugroepen

Verzekerden bij het Staatsziekenfonds (SZF) in Suriname moeten met ingang van morgen, woensdag 15 mei, tot nader order zelf contant betalen voor hun geneesmiddelen bij de apotheken. De gesprekken tussen het Staatsziekenfonds (SZF) en de Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) zijn gisteren namelijk vastgelopen.

In het laatste gesprek tussen de VvA en het SZF werd door een vertegenwoordiger aangegeven dat het SZF geen geld heeft, niet kan betalen en ook niet weet wanneer het geld zal krijgen van de overheid. Voor de de apothekersvereniging was het duidelijk. Die heeft de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, op de hoogte gebracht van haar besluit om SAF-verzekerden te laten betalen voor medicijnen.

“Als gevolg van deze verkregen informatie en onacceptabele opstelling van het SZF, zult u als SZF-verzekerde per woensdag 15 mei 2019 (tot nader order) tegen contante betaling uw medicijnen kunnen ontvangen in de apotheken,” deelt de vereniging mee aan het publiek.

Eerder was door de VvA reeds aangegeven dat de besprekingen met het SZF moeizaam gingen. 

UPDATE: Verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF) hoeven niet te betalen voor medicamenten bij particuliere apotheken. Dat zou vanaf woensdag plaatsvinden, indien het SZF en de Vereniging van Apothekers de plooien niet hadden gladgestreken over de achterstallige betalingen. “Het probleem is opgelost en morgen (vandaag … red.) wordt het nog te betalen saldo gecrediteerd”, zegt SZF-directeur Ricky Kromodihardjo tegen de Ware Tijd.

Lees meer: Betalingsprobleem SZF en apothekers lijkt opgelost – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2019/05/15/betalingsprobleem-szf-en-apothekers-lijkt-opgelost/#ixzz5o09Db3Uj


18 REACTIES

 1. Neks No Fout ,Eten krijgt men al van NDP ( Pakketjes ) ,Dus betalen voor de medicijnen moet toch geen probleem moeten zijn .Stem NDP volgende jaar ,daarna Dagoebal zuigen om te overleven.


  Maak melding

 2. Podium taal: Ziekenfonds gratis, onderwijs gratis, na schoolse opvang gratis, pensioen omhoog, vrije dagen omhoog, export omhoog en zoveel omhoog willen dat het vliegertje niet meer opgaat, kan gaan en zal gaan. Na achtjaar graaien, verdraaien en naaien: Armoede omhoog, destructie van nationale goed omhoog, crisis in onderwijs en gezondheidszorg omhoog, werkloosheid omhoog, faillissementen omhoog, belasting omhoog, heffingen omhoog, alles omhoog. Gevolg: Pakketenbedelaarij, criminaliteit, zedendelicten, moord- en doorslag, chaos in het verkeer met dodelijke afloop, drugtransporten, maffia-achtige praktijken enz, enz. Openlijk; corruptie, beledigingen, intimidatie, verdraaien, graaien en uiteindelijk de nationale trots naaien. Stelletje bedelaars!


  Maak melding

 3. Als DD Bouterse een voetbalclubje zou moeten leiden … en bij aanvang van zijn voorzitterschap een volle kas zou aantreffen … dan zou dat voetbalclubje na een paar jaren moeten gaan bedelen en helemaal uitelkaar gevallen want hij zou alleen maar zijn familie en matties regelen om op het veld te spelen en in de bestuurfuncties waar te nemen.


  Maak melding

 4. @James; gevolg, geen tinue, geen voetbalschoenen, geen regels, arbitter bevoordeeld eigen kleur, omkopen van de beste speler van de tegenpartij, overtedingen van de tegenpartij gelijk rode kaart, uiteindelijk paniek voetbal, als je niet uitkijkt waarschuwingschoten enz. Kortom; de aanvoerder is niet geschikt. Dan zeg je :” ga fietsen man”.


  Maak melding

 5. Misiekakeba komt by sociale zaken om ht SZF problm op te lossen. Hy gaat a la dol mensen verzekeren om stemmen binnen te halen .neks no fout.


  Maak melding

 6. Had dat gedrocht Bouterse en zijn fascistische partij de Surinaamse kiezer niet de belofte gedaan dat naar Cubaans model de volksgezondheid kosteloos was ? Dat de Surinamer kosteloos een beroep op medicijnen en medici konden doen ? Je ziet wat voor een gedrocht hij is. @ Schipper wat wil je nu met jouw reactie zeggen ?


  Maak melding

 7. wel slechte situatie. eingelijk overal in de wereld is dit een beetje probleem.
  in amerika was er ook niks totdat Obamacare kwam.
  In nedeland zijn zorgverzekeringen en zorgkosten ook hoog. niet alles wordt gedekt en we hebben een hoge eigenbijdrage. met die belastingverhoging laatst, zijn medicijnen ook duurder geworden

  ik hoop dat er snel een oplossing komt in suriname


  Maak melding

 8. Blijf maar hopen dat het beter wordt in Suriname. Indien je niet ziet dat het met de dag slechter gaat in Suriname , eigen schuld, dan ben je een doemdenker. Het wordt niks met Suriname en het is een grote rovershol.


  Maak melding

 9. Was Adhin niet naar Ghana voor al die dollars gereisd om medicijnen voor het volk te regelen.

  En geld tekort, dat kan niet. Die jongens hebben net bij de SPSB geld gelicht. Was dat niet om medicijnen te kopen.

  Kunnen we niet het geld voor de fly overs aan besteden of die duizenden huizen die gebouwd zouden worden?. Nee het geld van de trein.

  Weet je wat dat alles doen we niet. We rapen een deel op van die 200 miljard van de dollars die in de bodem zit.

  Resultaat 😁😀😂😅😆😍, Dika blij, Shinie blij, ze krijgen een banaan. Niet die banaan een andere. Eentje waarmee ze elkaar ….. en deze apen door de NDP wordt ……

  Oen waai a fraga gie mie.
  Mie e paai SZF.
  Tamara mie booi e go begi, njang brede zondro boter.
  Leve misie kaba.
  Leve de President.


  Maak melding

 10. Al ben je verzekerd sommige medicijnen zijn ontzettend duur.Denk maar aan hiv medicatie en aan medicatie tegen weinig voorkomende ziektes.


  Maak melding

 11. Laten we hopen dat Stichting LOBI niet mee doet.

  Want er worden de laatste tijd veel Kaboela feestjes gegeven. En die mammies willen daarna ook wat.
  Die pappies ook.

  En buro familie rechterlijke betrekkingen kunnen nu al het werk niet aan.

  Danse mammie, danse pappie. Ik hoop voor jullie dat LOBI niet meedoet.


  Maak melding

 12. Deze onmenselijke toestanden is bij de beesten af. Noemt dit zich een staatsziekenfonds???
  Opdoeken deze zooi. Slechtste gezondheidszorg en ook nog een boevenbende.Dit getuigd steeds meer het uitbuiten van onze bevolking. Zelfs voor medicatie moet een patient hoogste prijs betalen. Kunnen zij dit niet, zijn zij gedoemd nodeloos te sterven. Deze hele regering moet opzouten. Hulp behoevende zijn zwaar de pineut. Er wordt geen gedeeltelijke bijdrage gevraagd aan het volk, maar de volle pond betalen. Dit is heel erg. Hopelijk gebruikt het volk zijn verstand om NDP weg te stemmen. De apen die werkzaam zijn bij de zogenaamde staatsziekenfonds, zijn geen knip voor hun neus waard. Dat men zo omgaat met onze bevolking is 10 x erger dan de slavernij. Je moet dagelijks op je blote knieen gaan en e goden niet verzoeken om ziek te worden.
  Schaamteloos is dit. Onze hele medische sector ligt dus letterlijk op zijn gat.


  Maak melding

 13. Dus je bent verzekerd en moet dan alsnog je medicijnen zelf betalen.😲😲 what a damn bullshit. Het moet niet gekker worden. It is a damn shame.😡😡😡


  Maak melding

 14. C.A. SCHIPPER,

  Me” medicijnen?????,

  het is wel duidelijk dat jij op het dikke lippenschooltje hebt gezeten. Niemand hoeft aan te tonen dat je een hersenloze, laaggeschoolde brulaap bent. Dat bewijs lever jij zelf wel.


  Maak melding

 15. Opa taki, mi de benieuwd met welke slogan na dagoe poepe partij e go tjies en brainwash deng dong no mpp dwaze debiele idiote ndp paria’s. Oma taki, a slogan no e go verander neks, want baas ooktoe verander neks, a slogan e go de moro hebi. Ook wat ze zeggen, een, twee, drie ndp na hebi, neks no fout, we gaa wee voo vijf, hebi didibri jaren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.