woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie Suriname houdt 47-jarige militair met vervalst rijbewijs aan

Politie Suriname houdt 47-jarige militair met vervalst rijbewijs aan

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname heeft de 47-jarige militair Reguillio D. aangehouden omdat hij met een vervalst rijbewijs deelnam aan het verkeer. Dit kwam aan het licht toen de afdeling Algemene Nummer Registratie Systeem (ANRS ) verkeerscontrole werkzaamheden uitvoerde.

Tijdens de controle constateerde de politie dat het Surinaams rijbewijs van de 47-jarige autobestuurder afwijkingen vertoonde waardoor vermoed werd dat hij met een vals of vervalst rijbewijs deel nam aan het verkeer. Bij verificatie op de afdeling Rijbewijzen van de politie bleek dat Reguillio inderdaad niet in het bezit is van een geldig Surinaams Rijbewijs.

Uit de administratie is gebleken dat de man drie maal is afgewezen voor het theoretisch gedeelte van het rij-examen. De wetsdienaren confronteerden Reguillio hiermee, waarna hij zich legitimeerde als te zijn Militair. Hij werd aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Vervolgens is hij overgedragen aan de Militaire Politie voor het verder onderzoek.

opening
Fernandes Express
BODO Party

23 REACTIES
 1. Hij legitimeerde zich als militair, maw we zijn de baas, in Suriname. Ons kunnen ze niets maken, dat kunnen ze reeds vanaf de jaren 80 al weten.

  Politie en militair zijn lijkt een vrijbrief te zijn voor immoraliteit, om allerlei stronterij te kunnen uitvreten.

  Oen waai a fraga gie oenoe. Wie na basis.
  Loek boen te joe e serie joe knippa


  Maak melding
 2. Deze mensen zijn goed in het vervalsen van documenten. Niet alleen in rijbewijzen .maar ook in documenten van Glis Grondpapieren ,Domeingrond documenten. Uiteraard met medewerking van interne medewerkers.


  Maak melding
 3. 3x gezakt voor zijn theorie, dang ing ede tranga ai. Moet zo iemand een wapen dragen om ons land te verdedigen? Hij neemt het niet zo nauw met de veiligheid in het verkeer. Opsluiten en een flinke boete laten betalen. Zo zijn er heel veel mannen in ons land die hun rijbewijs hebben gekocht en deelnemen in het verkeer. Werkelijke verkeerskillers.

  Sarie Torie


  Maak melding
 4. 3 maal gezakt voor theori!!!!!!
  Kan mij dat nauwelijks voorstellen tenzij je niets hebt uitgevoerd denkende dat trheori een zomaar iets is of je bent oer lui geweest of je bent heel heel erg d o m want iedereen kan uit het hoofd leren.
  3 keer gezakt is 1 keer teveel.

  Alhoewel ik ken er nog eentje die beweert een diploma te hebben maar aan zijn kunsten te zien geloof ik het niet.
  Hij noemt zich RobG de pseudo econoom


  Maak melding
 5. Regillio D, is aangehouden met een vervalst rijbewijs, legitimeerde zich als militair, is aangehouden en overgedragen aan de MP. Hoeveel Regillio D’s nemen zonder een geldig rijbewijs deel in het verkeer. Hoeveel Regillio D’s hebben geen hersen capaciteit om de verkeersregels eigen te maken. Eigenlijk is de vraag, wat is een diploma tegenwoordig in Suriname waard. Zonder diploma kan je als paarse stemmer beheerder van de waterschappen worden, met lagere school zonder diploma kan je klerk of hulpagent worden, met lagere school getuigschrift kan beheerder op de haven worden of marktmeester, met ULO kan je leidinggevende op burgelijke stand of bij GLIS worden. Met Mulo kan je heel ver schoppen, bijv president worden en alles wat boven MULO uitsteekt in je zak stoppen en ze leren hoe je moet stelen, manipuleren en erop los naaien, graaien, verdraaien en van achteren nemen. Het volk wordt horizontaal, verticaal, axiaal en op de knieeen genomen. Waidoe beheerst de kunst al…zijn moeder is trots op hem. In weet in hoeveel standen zij genomen zijn, maar 69 zal niet ontbreken.


  Maak melding
 6. Binnenkort :

  MILITAIREN staken en stellen ultimatum !

  Hun collega moet binnen twee dagen in vrijheid worden
  gesteld !

  De PG is racistisch bezig zegt de bond !

  Onze collega-militair heeft een `militair´ rijbewijs !!!

  NEKS NO FOUT !!!!!!!!!!


  Maak melding
 7. Wanneer je geen hersenen hebt, word je militair, en ben je genoodzaakt dit soort documenten als rijbewijs of schooldiploma,s te vervalsen.


  Maak melding
 8. @ Afiba, komt vaak voor bij een bepaalde volkstam. Geen niveau maar toch geregeld zijn en dan constant macht te pas en onpas willen vertonen, zoals het feestje gisteren, een dode, komt vaak voor, dat weet ik uit eigen ervaring.
  Fijn dat je het nu vaak aangeeft dat ook te zien. Inzicht komt langzaam maar is niet daarom minder.


  Maak melding
 9. Hoe komt het dat er geschoten word by de minste meningsverschil. Van waar komen al die wapens. In sur kan je ht leven al laten by n kleine onschuldige woordenwisseling.


  Maak melding
 10. Drie keer zakken voor je theorie examen, maar wel militair. Wat heeft hij op het formulier dat je neem ik aan moet invullen, geschreven.
  Rijbewijs: ja
  Dan is er ook sprake van valsheid in geschrifte en moet hij worden ontslagen
  Kan hij wel schrijven?
  Heeft hij wel het praktijkexamen gedaan, of ook niet. Of mag je dat in SU doen zonder dat je het theoretische deel met goed gevolg hebt afgesloten.
  Als deze jongen met een fake (rij)bewijs rijdt dan rijden er meer dwazen met zo’n (rii)bewijs.
  Wordt dit ook onderzocht of wacht men af totdat ze er weer 1 te pakken hebben.


  Maak melding
 11. Drie jaren geen toegang tot deelname in het verkeer met auto, brommer en fiets!! Hij moet met lijn 11 nu verder, dus niet laten brommen!! anders moet de politie tegen hem grommen!!
  Wat een druiloor die domkop!!!


  Maak melding
 12. Collega forum schrijvers.
  Laten we het objectief beoordelen. Het klopt dat de militair geen geldig rijbewijs heeft. Het klopt ook dat deze persoon 3x gezakt is voor zijn theorie examen. Hij is nu in de leeftijd van 47 jaar. Ik ga er van uit dat hij al tientallen jaren rijdt zonder rijbewijs.
  Het is tot nu toe niet gebleken dat hij een brokke piloot is geweest, anders was hij al lang door de mand gevallen. Iemand die voor zijn theorie niet kan slagen betekent niet persé dat deze persoon een motorvoertuig niet goed zou kunnen besturen. Wanneer je al 3x voor je theorie wordt afgewezen, dan heb inmiddels al een dosis rij ervaring opgedaan.
  En niet slagen voor je theorie kan om uitéénlopende redenen zijn. Examen angst is vaak een breekpunt. Ik wil zijn handeling niet goed keuren maar zoals in bovenstaande collums over hem wordt geschreven, vind ik wel een brug te ver gaan. De militaire Rechtspraak gaat zich nu buigen over de gepleegde overtreding. Het heeft verder totaal niets te maken, dat hij als militair niet zou kunnen functioneren.
  En wanneer je gaat kijken naar zijn opleiding heeft verder ook niets met z’n rijbewijs te maken. Want in sur heb je duizenden mensen die nooit naar school zijn gegaan, geen nederlands kunnen lezen en schrijven en toch is het gelukt om in bezit van een rijbewijs te komen. En ze kunnen allemaal perfect auto rijden.

  Zou je van deze goeie militair zijn rijbewijs afpakken, dan moet je consequent handelen om ook van de chinezen de rijbewijzen in te vorderen. Want ze hebben alleen maar vooruit en achteruit gereden en voor de theorie is ver van m’n bed show. Sinds wanneer hebben chinezen leren lezen en schrijven. Ja ze kunnen wel beetje beetje
  sranang tongo haaf pontoe.
  Dat geldt idemdito voor de djoeka’s en anderen en ook de hindoestanen. Over onderwijs gesproken; kijk maar naar de overheidsambtenaren, de helft ervan zijn zeer laaggeschoolden, kunnen nog amper hun naam spellen en handtekening plaatsen. Wanneer je uittreksels en gecertificeerde documenten gaat ophalen, dan kom je vaak tegen dat er fouten staan in de tenaamstelling en of de geboorte datum. Dit geldt over de hele breedte van het overheidsapparaat. Ook bij de politie zijn veel misstanden aan de orden. Laaggeschoolde politie agenten die niet eens een goed procesverbaal kunnen opschrijven. Doen mee aan criminele activiteiten of hebben als zodanige contacten. Zijn enkelen die beschermgeldt ontvangen van roversbendes.

  En bij de militairen heb je van oudser geen of een lage scholing om in dienst te treden. Omdat vroeger iemand die geletterd was, was beter geschikt voor een hoger functie dan om als Jantje te gaan spelen. Alhoewel de tijden zijn veranderd speelt toch mee, dat in deze branche de aanname beleid laagdrempelig is en tot heden een soepele selectie plaatsvindt. Want als beginnende militair moet je behoorlijk wat kunnen doorstaan om hogere rangen te bereiken.
  En vergeet niet dat deze militairen gedrild worden voor een zware discipline.

  Mogelijk dat mijn zienswijze niet geheel juist is, dan kun je altijd nog van repliek dienen.


  Maak melding
 13. @Djakkie, in je betoog laat je zien dat er meer Riguillio’ s zijn die op een gebied zwak kunnen zijn en op een andere. Waar je de plank misslaat is het verschil tussen skills en kennis. Uiteraard ben ik met je eens dat er over hele linie genomen veel chauffeurs uitstekende rijders zijn, maar niet in staat zijn om een handtekening onder een papier te zetten. Echter, kijken wij naar de wet- en regelgeving dat wordt er op een niet mis te verstane wijze aangeven, dat een chauffeur over een geldige, dus door de autoriteiten afgegeven document moet beschikken om een voertuig te besturen. De politie heeft dit gebrek bij de bestuurder van het voertuig geconstateerd en heeft adequaat gehandeld. Op dit forum wordt er divers erover gesproken. De rode draad is dat dit fenomeen niet alleen een persoonlijke probleem van betrokkene is, maar ook een maatschappelijke kwaad. Als de autoriteiten niet in staat zijn om dit soort kwestie beleidsmatig aan te pakken, dan kan Regiullio ook niet kwalijk genomen, omdat het in alle lagen en sectoren voorkomt. Wat niet aan voorbij gegaan moeten worden zijn de gangbare maatschappelijke normen en waarden. Dit schijnt onder verval hevig te zijn en men bezig is om langs geitenpaden eerder te gaan voor eigen gewin, dan normbesef, integriteit, menselijkheid, eerlijkheid etc. Een maatschappelijl kwaad die in Suriname hoogtij viert en dat is afkeuringswaardig. Temeer omdat de wettelijke overtredingen in het hoogste college van staat schering en inslag is. Wat verwacht je dan van de kleine man; beiden zijn strafbaar!


  Maak melding
 14. @ Afiba 14 mei 2019 at 16:52
  Gewoon opsluiten zoals alle anderen. Komt vaak voor.😩 Jou moeten ze ook opsluiten want jij bent met je populistisch prietpraat bezig een etnische oorlog te ontketenen. En gedrocht moet veilig achter slot en grendel opgeborgen worden. Je bent een leeuwestaartmakaak. Dus de sleutels kunnen weggegooid worden.


  Maak melding
 15. Ma warom je moet ferkeer reegel kenne?
  Er is ma een regel, dat alles wat koome fan links gaan foor.
  Dang meer jei hoefe niet te weete tok?


  Maak melding
 16. Ik snap het Djakkie
  Schaf het examen af.
  Pas als de bestuurder een ongeluk heeft begaan dan is er iets niet in de haak. Neen, zelf dan niet.
  Pas als hij een ongeluk heeft begaan en gepakt wordt.
  Ik vind het ongelooflijk dat het ook maar in iemand opkomt om dit op wat voor wijze dan ook goed te praten.
  Autorijden is meer dan gas geven en remmen. Gelukkig is er nooit sprake van stress als je autorijdt. Het argument dat je aanvoert. Ga eerst daar aan werken en kom later, na genezing terug.
  (Anger management Jack Nicholson)
  Lukt het niet, dan is autorijden niets voor jouw. Gelukkig zijn er alternatieven. Ook in Suriname. Taxi, fiets, bus, lopen, fietsen, brommer,
  Nee, meneer kan autorijden, kent geen bord, kent geen voorrangsregels, kent geen tekens, kent geen aanwijzingen.
  Iedere keer als ik het theorie-examen van de pilotenopleiding moest doen zakte ik.
  Stress, maar ik bestuur de boel, welk vliegtuig je maar wilt.
  (zolang ze maar vast in een speelhal staan, of op een carrousel op de kermis. Niemand die me inhaalt)
  Er zijn regels, daar moet je je aan houden. Kan je zo iemand wel vertrouwen? Neen, totaal niet.
  En ook niet een beetje.
  Om het verder te vergoeilijken wordt aangehaald dat anderen, chinezen enz.
  Dat eeuwig goed praten. Ik heb er niets mee.
  Bovendien is deze man in overheidsdienst. Zoals je weet geldt als militair het militair gerecht.
  Dit brengt me bij de politiek
  – ” in Nederland gebeurt het ook”
  – Regels daar hoef je je niet aan te houden,
  Altijd maar weer goed praten. Hou op daarmee.


  Maak melding
 17. @@Pico##
  Bedankt voor je repliek.
  Gedeeltelijk ben ik helemaal met je eens.
  Maar het gaat bij mij niet om de theorie examen af te schaffen. Ik ga ervan uit dat hij afgewezen is voor de theorie maar wel is geslaagd voor auto rijden. En daarop is mijn mening gebaseert. En de chinezen heb ik aangehaald omdat zij geen nederlands kunnen schrijven en lezen en zijn pas in suriname en na een korte rijopleiding zie je ze al auto rijden. Waarom dan een dubbele pet op. Wanneer zijn ze geslaagd voor hun theorie gedeelte. Je aankaart terecht dat er regels moeten zijn die gehandhaafd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES