vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname krijgt binnenkort een gecertificeerde visrokerij

Suriname krijgt binnenkort een gecertificeerde visrokerij

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft enkele jaren geleden een visrokerij opgezet in Commewijne. Vanwege diverse omstandigheden heeft de opstart echter nog niet plaatsgevonden. Thans zijn er middelen beschikbaar gesteld en wordt het èèn en ander voorbereidt.

Het ontwerp voor de visrokerij Commewijne is gemaakt door ingenieursbureau Consulting Partners N.V. en Inter Design. Met de aannemer Alginco wordt nu gewerkt aan de verdere afbouw, waarna deze zal worden ingericht. Vorige week is het startsein gegeven voor een plan van aanpak en het streven is om het geheel binnen zes maanden op te leveren.

De complete procedure vanaf het aanmeren van vissersboten met hun lading vis voor de rokerij tot het eindproduct, zal moeten voldoen aan de vereisten van het Viskeuringsinstituut en de Europese Unie. Hierdoor zal de kwaliteit toereikend zijn om de certificering van Europa te behalen, zodat gerookte vis vanuit Suriname vrij op de Europese markt kan worden gelanceerd.

De waarnemend directeur van LVV, Deepak Jairam, heeft bij het startsein aangegeven, dat de mogelijkheden worden bekeken om ook de lokale markt te voorzien. Het kan niet zo zijn dat er dure investeringen worden gepleegd slechts voor de Europese markt. “We moeten er ook voor zorgen dat er gezond voedsel is voor elke Surinamer. Dat geniet onze prioriteit!”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

23 REACTIES
 1. Welke soort vis gaat er gerookt worden. Er is amper vis in surinaamse wateren. Ik ben benieuwd. Het enige wat er nog is , is wit witi! Ben benieuwd.


  Maak melding

 2. Wat een beleid!! Eerst word aan de chinezen onder tafel toestemming gegeven om suriname zowat leeg te vissen(trawlers die nog in suriname zijn) en daarna pas zal er een visrokerij opgeleverd worden..
  Idd ben benieuwd wat ze zullen roken!!


  Maak melding

 3. Alweer een HINDOESTAAN die het initiatief neemt om economisch iets te doen. Een zwarte ligt liever onder de boom met zijn borgoe naar vrouwen te sissen, te roven en te verkrachten.


  Maak melding

 4. Niet elke vissoort is geschikt om te roken. In Nederland rookt men vooral
  paling en makreel. Maar ik neem dat men onderzoek heeft gedaan welke
  vissen men kan roken. Dit kan een mooi project worden, positief.


  Maak melding

 5. Verkiezingen doro. Alla sani e regel snel snel. Al die voorgaande jaren tijd en inkomsten verloren. Hopelijk om de 2 jaar verkiezingen dan alla sani r regel gelijk 🙂


  Maak melding

 6. Clen @..Je moet die koulo hersens van je laten na kijken. Het bedrijf is niet van een hindustaan hij is alleen maar waarnemend directeur. Ga begrijpend nederlands leren lezen en lees dan het bericht opnieuw. 🤣😂😃o ja ik was vergeten dat vele Hindustanen niet goed de nederlanse taal begrijpen als ze het lezen.😁😂🤣. BEN JE NU BOOS 😆


  Maak melding

 7. Glenn 13 mei 2019 at 08:43
  Alweer een HINDOESTAAN die het initiatief neemt om economisch iets te doen”

  @ Glenn,

  Jammer dat je niveau van begrijpend lezen zo minimaal is.
  De hindoestaan die nu hoog van de toren blaast is een ondergeschikte van de in jou ogen “bruine president” van Suriname.
  De investering die hij doet, doet hij met gemeenschapsgeld (geld van de zwarten, de hiindoestanen, de chinezen, javanen en indianen) en niet met eigen middelen.

  Ik hoop dat het project tot goede resultaten leidt en dat we straks niet hoven te lezen dat er veel aan de strijkstok van deze uitvoerder is blijven hangen.


  Maak melding

 8. @Glenn,

  Je bent waarlijk gestoord. Ik vraag me af welke remedie van toepassing is op je, opdat je kan stoppen met die onzin die je uitkraait zonder enige aanleiding zoals gewoonlijk. Ik heb een idee, internetheld en-hooligan die je bent. Ik wil je uitnodigen om naar een wijk te gaan waar er overwegend donkere mensen wonen. Neem een megafoon mee voor die gelegenheid. Ik wil dan hebben dat je luidkeels roept: “Een zwarte ligt liever onder de boom met zijn borgoe naar vrouwen te sissen, te roven en te verkrachten.” Ok?

  Vooraf dien je wel enige voorbereidingen te treffen. Een compleet ziekenpakket dien je te hebben. Het moet picobello in orde zijn. Tandartspakket idem dito. Zoek in de telefoongids alvast een goede psycholoog uit. Zal je nodig hebben in verband met het verwerken van de nodige trauma’s. Wanneer je thuis bij je moeder bent aangekomen, moet je haar zeggen dat je iets heel stouts gaat doen en als je niet thuis bent voor het eten, dat ze gewoon het dichtstbijzijnde ziekenhuis moet opbellen. Succes Glenn, internetheld, ik leef met je mee.


  Maak melding

 9. @Glenn,

  Jou haat jegens de “zwarte” hoe jij ze noemt is ziekelijke en misselijk makend.
  Kijk maar eerst diep in je hart wie jij bent.
  Denk je dat alle zwarte mensen zo zijn hoe jij ze benoemd? Echt niet!!!!!

  Er is een groep die het verpest voor een ander. Zo kan je ook noemen naar de Hindoestanen die overgelopen zijn naar de NDP.

  Dit soort Hindoestanen zijn mensen die voor hun eigen belang hun eigen moeder nog te koop zet. Als deze gasten voor het land hadden gemeend waren ze niet zo overstapt.

  Jou haat is zo triest dat je hulp nodig hebt.
  Ga je hart maar schoonboenen Eikel!


  Maak melding

 10. Suriname krijgt binnenkort een gecertificeerde visrokerij

  Als alles van de gecertificeerde visrokerij in orde is zou het goed zijn dat men alle bigi fisies van Suriname oppakt en uitrookt in de visrokerij. ddb kan dan aan den lijven meemaken, wat hij op 8 december 1982 in Fort Zeelandia met 15 onschuldige anders denkende Surinamers heeft gedaan. Niet te vergeten wat hij met horb heeft gedaan, aan het koortje van zijn zwembroek opgehanden, wilfred hawker, inspecteur gooding, het Surinaamse volk aan de lijven laat ondervinden, 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden, inheemsen die verdwenen zijn en hun moeders, familie niet weet wat men hen gebeurt is, gewijzigde amnestiewet 2012, grote armoede en heel grote ellende. hertellen van een deel van de stemmen bij de algemene verkiezingen van 2015. zie ook fraude bij Surinaamse Postspaarbank en vooral de familienamen, die aan vreet naar pot doen, die ook mini ster dodson en mini ster pin pin, Neks No Fout! Mek Den Kon, Me Wakti Den.

  Dit ka moet nu toch een keer afgelopen zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Die megalomane, populistische kneuzen hadden in 2015 ook een uitvoerige animatie over een treinproject. Geen ene klote van terecht gekomen, zoals alles in die FAILED STATE.

  @Glenn,
  helemaal mee eens, klopt als een bus.
  Ga inderdaad zo een ghetto in met een megafoon en je zal zien dat de kansloze, werkloze familie van Paki-RAT-igri als eerste, doorgesnoven, naar buiten komt.


  Maak melding

 12. een gecertificeerd appartheidts land,jullie zyn gruwlyk rascistisch bezig.het is heel schadelyk voor de eenheidt waar ik nog ingeloof, of zyn het een paar die wat geldt hebben vergaart en nu een grote mondt opzetten.
  Dit dom gedrag heefd in vele landen tot burger oorlogen geleidt,en geloof my niemandt heeft daar baat by
  dus AUB speel niet met gevoelens, generaliseer niet,we leven in een zeer complexe gemeenschap .als je een pyn doet voelt de gehele maaschapy dat ,Practice what you preach


  Maak melding

 13. Ambitieus, net als de kokosolie fabriek die in Duitsland een prijs gewonnen zou hebben, maar nooit op de markt gebracht. Wat is er met de rijstsoorten DBB 1 en DDB 2 van de kleine leugenaar Algoe gebeurt? Hoe zit het met de cassavefabriek in Saramacca van de legerleiding voor het zeggen had. Hoe zit het met de spoorweg in Wanica, de Universiteit in Marowijne, zoetwater export naar Barados, de Dubai van Miesikaba. Allemaal gebakken lucht tot nutoe, net als de lucht van de visrokerij. Opvallend is dat elke minister die nieuw aandient plotseling met een grote plan komt. Er is geld ervoor of ligt er geld om yuang te maken. Nu is de beurt van Soerdjan. Hij blijft toch zitten, dus gaat hij yuang maken. Wat funciotneerde is kapot gemaakt en komt men keer op keer met nieuwe onderdachte plannen en het volk slikt en slikt. Ik weet niet wanneer het volk kokhalzend gaat overgeven op dit shit kabinet. Het wordt tijd dat de bezem door DNA gehaald wordt en alles weer op rails gezet wordt. Schande voor land en volk hoe men alles, maar dan ook alles met een mokerslag kapot maakt. Wat zegevierd onder paars bewind is criminaliteit, corruptie, nepotisme, favoritisme, en al de ismen die niets met ontwikkeling van land en volk te maken heeft. Kies voor de derde keer voor een moordenaar en veroordeelde drugscrimineel en hij brengt sky high ontwikkeling, net zo slim als zijn zoon die 16 jaar in de nor ergens in Amerika bromt. Vader 11 jaar, 20 jaar hangt boven zijn hoofd, zoon 16 jaar, stiefzoon 10 jaar voor moord, maar krijgt amnestie van vader, vader geeft zichzelf amnestie en nu nog de genade slag aan het volk; crepeer van honger en ga aan de bedelstaf. Het voorbeeld met 103 leningen in 8 jaar is al gegeven.


  Maak melding

 14. Niet te vergeten wat hij met horb heeft gedaan, aan het koortje van zijn zwembroek opgehanden, wilfred hawker, inspecteur gooding, het Surinaamse volk aan de lijven laat ondervinden, 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden, inheemsen die verdwenen zijn en hun moeders, familie niet weet wat men hen gebeurd is, gewijzigde amnestiewet 2012, grote armoede en heel grote ellende. hertellen van een deel van de stemmen bij de algemene verkiezingen van 2015. zie ook fraude bij Surinaamse Postspaarbank en vooral de familienamen. zie aan vreet naar pot doen, die ook mini ster dodson en mini ster pin pin, Neks No Fout! Mek Den Kon, Me Wakti Den.

  ddb behoort in de gevangenis van SB te worden opgesloten voor misdaden tegen de menselijkheid in Suriname. In Nederland is hij veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor drugshandel naar Nederland door de rechtbank rechtbank in Nederland. DEA in Miami-USA wil ddb voor de rechtbank krijgen voor poging drugs de USA binnen te willen smokkelen. De CIA heeft hier ook meer dan genoeg bewijzen voor dat hij in heel grote drugshandel zat contacten had met pablo escobar van Columbia en ook met rorger khan van Guyana.

  ddb mocht volgens de grondwet van Suriname nooit een publieke functie/overheidsfunctie, DNA-lid zijn of President van de republiek Suriname, omdat hij een heel grote crimineel of misdadiger is.

  ddb en kliek houden de ontwikkeling van de Surinamers op nationaal en internationaal. ddb is de aller grootste schande van de republiek Suriname sinds 25 november 1975.

  Recht En Waarheid maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. de nieuwe baas zal onmiddellijk na 25 mei 2020 bij zijn intrede deze man moeten uitleveren naar Nederland/ Amerika.. andere keus is er niet..

  dan kan het land tot ontwikkeling gebracht worden
  .
  onder tussen, al zijn secondanten stuk voor stuk ontmantelen leeg plukken alles terug nemen bloot stellen ..


  Maak melding

 16. Een jhoer machharie fabriek? Die vissenlijken worden goed mishandeld. Daarna gaan ze ’s mens maag in en ’s mens kont uit. Wat een leven voor een vis, een kip, een eend, een koe. Om als poep te eindigen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES