woensdag, juni 19, 2024
HomeFotoDagblad Suriname: 'Regering Bouterse heeft al 47 ministers versleten'

Dagblad Suriname: ‘Regering Bouterse heeft al 47 ministers versleten’

-

Does Travel - naar Suriname

Op de cover van de Surinaamse krant Dagblad Suriname vandaag de 47 ministers die de regering Bouterse reeds heeft versleten. ‘Ministers de laan uitsturen is een handelsmerk van president Desi Bouterse geworden’ aldus de krant. Het gaat in totaal om 47 ministers die zijn vervangen.

Bouterse heeft vanaf de start van zijn eerste regeertermijn op 12 augustus 2010 en de verlenging van een tweede termijn in 2015 in totaal 61 personen tot bewindslieden benoemd. Daarvan zijn 47 vervangen volgens de krant. 45 ex-ministers genieten rijkelijk van de privileges waarop zij wettelijk aanspraak maken.

Een deel is ook nog benoemd tot raadsadviseur van de president. Slechts 2 ex-ministers maken geen aanspraak op deze privileges, aldus de krant. De cover staat online. Het volledige artikel is in de krant van vandaag te lezen:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

62 REACTIES
 1. Je ziet of de press deugd niet …of de mensen die eruit zijn geschop deugen niet.
  Dus Deze mensen zijn niet geschikt voor de functie en zeker niet om een land te runnen.
  Dan hebben ze geweldige Titel …..hahhaha
  Makelijk in Politiek om geld te verdienen.


  Maak melding
 2. De TOPLEIDING van het Land, faalt vanaf het begin
  van het Paarse bewind !

  In failliete staat poogt Paars door allerlei bedrog nog
  overeind te blijven !

  Door de moderne MEDIA wordt de bevolking toch wakker
  en worden het wanbeleid en de politieke schandalen
  snel verspreid !

  Door de Rechtsstaat te Negeren en te Saboteren komen
  thans nog vele problemen boven drijven.

  ZONDER RECHTSSTAAT KOMT ER GEEN ONTWIKKELING, dat
  moet de Leiding van Paars nog begrijpen !

  PS : Het paarse leningenland gaat verder het ravijn in terwijl
  ondertussen MEERDERE BANKEN, FINANCIEEL, worden uitgehold
  door de CORRUPTE POLITICI en HANDLANGERS !


  Maak melding
 3. Waar komt al het geld vandaan om al deze mensen te blijven betalen. Is dit niet een truc van de NDP om s’lands gelden aan vriendjes uit te besteden die er niets voor hoeven te doen

  Waar blijft de reactie van het volk die er hard voor moeten dokken .( denk aan de belasting inning)
  Gaat het zo makkelijk in Suriname? met het zo vaak wisselen van Ministers zou Suriname het rijkste land van de wereld moeten zijn, of zijn het de bovenstaande reden waarom een minister na verloop van tijd het veld moet ruimen.


  Maak melding
 4. En daarmee schieten we geen moer op in de Wereld. Ken er geen voorbeeld van elders in de Wereld ook.
  Maar het kan goed bedoeld zijn. Lijkt wel erg op een marionetten regering, een man de baas en de rest moet volgen(follow the leader…). Heeft Suriname een Wereldbeeld en -beleid.
  Wat ook wel zo is is dat Su oa. wettelijk afglijd; eerlijkheid, redelijkheid, correctheid en rechtvaardigheid zwaar onder druk staan.
  Welk voorbeeld krijgt de huidige en volgende generatie hierdoor.
  Denkt men dat het land van iemand is die doof, blind en stom is dus doe maar wat je wil boven of onder de wet. En waarom zwijgt het volk en/of hoe worden zij vertegenwoordigd in het bestuur van het land.
  Oude spreuk van Confusius: Als het niet gaat zoals het moet, gaat het zoals het is………
  Oude zinsdeel uit het volkslied: Stre de’f stre wie no sa frede….. Wie sa fetie gi Sranang( en niet in’Sranang) en Gado de wie fesi mang…..
  Omoe geeft u stof tot nadenken…..Take your time..
  Fijne dagen Reaguurders…..


  Maak melding
 5. @ Vlioegende Hollander
  U mag denken aan ongeveer SRD 9.400.000/ maand.

  @ Akuba
  Dit is een systeem om partij loyalisten aan je te binden zodat ze altijd achter je blijven staan omdat ze gratis kunnen leven en via ander jobs voor de partij rijk worden.
  Dit is een heel bezopen systeem dat heel slecht geïmplementeerd is. Het is logisch dat een politieke ambtsdrager een redelijke bescherming heeft tegen baan verlies echter dat moet afbouwen of vervallen zodra men een andere baan krijgt.
  In Suriname krijgt men deze rechten levenslang en kan men banen stapelen zonder er voor te werken.

  Ik ben er van overtuigd dat zodra dit kromme systeem (ook DNA leden krijgen vaak meerdere uitkeringen en hebben meerdere inkomsten bronnen) gesaneerd wordt Suriname elke maand tussen de SRD 50.000.000 en 100.000.000 minder kosten heeft.

  Welke politicus heeft de lef dit te laten onderzoeken. Santhoki toon aub de lef om dit aan te pakken. maak het een verkiezingspunt.


  Maak melding
 6. Tja dit kun je zien als witteboord criminaliteit.
  Stelen op legale wijze terwijl het volk verpietert.
  Paramaribo is een Sin City geworden waar zondaars openlijk worden vergeven en dan ook nog steeds blijven doorgaan met stelen en bedriegen.

  onze pseudo econoom RobG noemt deze handel(wijze) gunstig voor de Surinaamse economie want zo komt geld in roulatie.
  Is het niet RobG?


  Maak melding
 7. Bouterse is een dictator die zich alleen met ja knikkers omringt en daaruit kan worden afgeleid dat hij een zwakke leider is en geen mannenballen maar ballen van een vrouw. Zwak, ziek en onbetrouwbaar . Daarom wilt de VHP niet met Bouterse samenwerken want Santokhi is een zeer intelligente man.


  Maak melding
 8. Als je een groot gedeelte van je maandelijkse inkomsten kwijt bent aan nutteloze werkloze politici, dan is het begrijpelijk, dat dit land niet vooruit komt, daarbij hebben ze totaal geen schaamtegevoel ondanks ze niks ervoor gepresteerd hebben, in die korte periodes dat ze die functie bekleede, anders zouden ze niet de laan uigestuurd zijn, te gek voor woorden.


  Maak melding
 9. Inderdaad “versleten”
  Aangezien het om een vriendjespolitiek gaat, wilt meneer de president al z’n vriendjes in de gelegenheid stellen. Want voor de rest van je leven ga je dan genieten van de privileges…


  Maak melding
 10. Men kan deze regering en leider uitschelden en verwijten.
  Maar als de zaak goed bekeken wordt, ligt de geldzucht en oneerlijke inborst bij alle personen die hieraan meewerken.
  47 mini sterren zijn geen poppen maar mensen, die hebben een eigen denkvermogen. Doen die wel aan zelfreflectie????
  Waarom willen velen in dit land stelen of op een oneerlijke gedrochtige manier zijn oude dag veiligstellen?

  Mensen worden geregeld noemen we dat toch.
  Monie e meki.
  Waar is plichtsbesef?
  Waar is vaderlandsliefde bij de nationalisten?

  Daarom willen de zogenaamde nationalisten het buitenland buiten ons bestel houden.
  Ze willen geen pottenkijkers of heerschappij.
  Anders kunnen ze de boel niet voor de gek houden.

  Ook Raghoebarsingh zelfs predikt zich nationalist en zegt dat een goede leider zaken gaat verbeteren.

  Meer om weer vele soortgelijken te regelen.

  Deze zelfde nieuwe orde had eens de macht.
  Ze hebben geen enkele voorziening getroffen om deze ala dol benoeming van mini sters tegen te gaan.
  Ze hebben ook nooit aangegeven of ze arm of rijk van hun ambt zijn geworden.

  De 1 steelt openlijk de ander in het geniep.

  Wat is de oplossing voor Su?
  Hoe krijgen we mooie straten bermen scholen enz?

  Houden jullie toch op, het moreel verval is al te merken.

  Have a heart


  Maak melding
 11. @Akuba 13 mei 2019 at 12:17,
  Volk heeft zelf voor 5jaar gekozen en 5 jaar optie mei 2020, het is de wil van het volk, in elk geval niet mijn voorkeur, weg stemmen die handel.


  Maak melding
 12. -De meeste van deze lummels, ondanks dat sommigen niet eens een jaar hebben gewerkt, mogen zij thuis zitten en gratis een directeur salaris ontvangen en tot hun graf van een geweldige pensioen genieten.

  -Vele NDP,ers hebben vaak geroepen dat Bouterse de juiste mensen op de juiste plaatst een ministerpost heeft gegeven om het land te dienen. Smijten met geld van het volk en zich zelf rijk maken.

  Zie nu weer wat er gebeurd bij de SSPB. Die grote mond van velen heeft nu een grote deuk gekregen.
  Ik wens Bouterse en zijn mannen allen de hel toe.


  Maak melding
 13. Deze regering heeft niet alleen 47 mini sters versleten, die nu op staatskosten door het leven zullen gaan maar, ook het land versleten en de hersenen van zijn eigen aanhang is ook versleten dat ze nog vertrouwen in deze regering zien.


  Maak melding
 14. Charles Phalad had het al gezegd dat Bouterse mensen gebruikt als toiletpapier. Hij kon het weten want hij was jarenlang de NDP stonfoetu in Wanica. Iedereen die gediend heeft en nog steeds dient onder DiDiBri/bouta is dus niets meer dan een stukje toiletpapier waar bouta z’n kont mee afveegt en daarna weggooit. Niemand met een werkend verstand en integriteit zou willen dienen onder die waardeloze figuur bouta. Dat is de keiharde waarheid.


  Maak melding
 15. De vraag is als men terecht hier kan spreken van versleten. Ik denk dat men beter kan spreken 47 man vrouw financiële positie voor de toekomst geregeld.

  Wat deze mensen krijgen voor hun falen, staat in schril contrast met de schoonmakers van de centrale markt. Waar je direct het resultaat van kan zien.

  Ze vormen een schande deze 47 voor de samenleving. Zelf zullen ze geen schaamte voelen, ook de regering, de NDP en hun kiezers niet, omdat eenmaal schaamte een emotie is die deze lui niet kennen.

  Ik wens de komende ministers alle onheil toe, die zich in de groep van graai, schaamteloosheid, hebzucht en corruptie lievend zullen scharen


  Maak melding
 16. Hoe verderflijk het ook moge zijn…de regering bouterse maakt op legale manier gebruik of tewel misbruik van de mogelijkheden die bij wet zijn geregeld. Wat er moet gebeuren is dat de eerst volgende regering deze regeling zo snel mogelijk moet afschaffen. Weg met deze mek moni regeling!!!


  Maak melding
 17. Baas heeft mededank deze paarse geldzuchtige marionetten en paarse ratten zichzelf verrijkt, door ook hun een deeltje gegeven, van s’ lands inkomsten, bezittingen en gronden, alleen om hem aan de macht te houden, naast die paarse stinkende corrupte paarse parasieten en poepvliegen. Ze hebben allemaal hun zielen verkocht. Sommigen van hen zoals Belly, Somo, Lon hebben zich gekeerd, omdat baas ze heeft weggejaagd en ze niet meer stelend corrupt kunnen profiteren onder zijn misdadig rovend crimineel wanbeleid. Ondertussen schijten, pissen en zwerven vele ndp paria’s landelijk hoe te overleven. Oma en opa taki, als deze oerdomme debiele dwaze idiote ndp paria’ s in 2020 weer op deze criminele poltieke religieuze paars corrupte sekte met een meedogenloze, gewetenloze, machtwellustige, hebzuchtige, geldzuchtige misleider, onberechte moordenaar, drugscrimineel en staatskas/bankrover ddb en zijn gewetensloze roversbende gaan stemmen, dan, dan, dan na zevenmalen erger dan de jaren tachtig gaan ze schijten, pissen en zwervend op zoek gaan naar etensresten op de vele paarse vuilnisbelten, waar de misdaad hoogtij zal vieren. Opa blijft vol houden, dat de ndp paria’ s toch niet zo oerdom, dwaas debiel en idioot zijn. Oma taki ach ze zijn als drugverslaafden, na drugs partij leider verslaafd. A wiens deng ka, soso lobi didibri baas.


  Maak melding
 18. Dika mi gudu. Maak jij de straten verder schoon. Je zal een pakket krijgen, als je niet uitkomt met wat vlees gezout en bruine bonen die afgeprijsd is in Nederland.

  Je vrienden die nu weggaan als ministers hebben hun zaak goed geregeld m’n schat. Ze gaan weg met een nog groter pakket met geld voor hun en hun gezin hun hele leven.

  Maar is niet erg hoor Dika. Je hebt je gedragen zoals je bent, sommigen als pakira, sommigen als tigri, jij als een boerikie.


  Maak melding
 19. Daniel 13 mei 2019 at 13:34
  Men kan deze regering en leider uitschelden en verwijten.
  Maar als de zaak goed bekeken wordt, ligt de geldzucht en oneerlijke inborst bij alle personen die hieraan meewerken.

  Soort zoekt soort en zo leider, zo medewerkers, zo aanhangers, zo het paarsdom volk.


  Maak melding
 20. De naam Bouterse is net als een vloek. Iedereen die daarmee in aanraking komt is uiteindelijk gedoemd ten onder te gaan. Kijk maar naar zijn voormalige vrienden uit de groep van 15 coupplegers . Of ze zijn dood of ze leven in armoede. Althans de meesten. Bouterse is als een boa-constrictor die langzaam maar zeker zijn trawanten wurgt en lam maakt. Met zoveel wisselingen op ministeriële posten kun je toch geen consequent beleid voeren??? Nog 5 jaar Bouterse en het is echt afgelopen voor Suriname. Dit land heeft geen politieke partijen nodig maar een zaken kabinet van hoog opgeleide en vaderlandslievende Surinamers die het hart op de juiste plek hebben.


  Maak melding
 21. Asishkumar Gajadien voor president,hij is enige tot nu toe zijn salaris laten stoppen en heeft alleen inkomen als parlementaire.hij kan al die profiteurs pakken andere regels toepassen dat niet levenslang kan op zijn luiekont gaan zitten en garandeert van een riante inkomen.


  Maak melding
 22. Disi regering meki leki Casino. Te go casino, den teki alla moni. Disi casino regering moro tof. Moni disi gwe no feni moni baka nooit moro. A lasi. Casino regering wini, lanti lasi bigi.


  Maak melding
 23. Wanneer Santo khi komt, gaan de boeven naar Santo Boma!! en schaft alle salarissen van alle ex mini sterren af! That’s the good way!!


  Maak melding
 24. En zo doen deze ex-ministers hun grote bijdrage om ons land verder de verdoemenis in te helpen.
  Wanneer je minister af bent,heb je geen recht op een volledige vergoeding. De vergoeding die je hoort te krijgen is een halfjaar SRS 1500, Je hoort zelf een andere baan te zoeken om in je eigen levensonderhoud te voorzien.Deze ex-ministers zijn schaamteloos bezig. Zij kunnen ook zelf het initiatief nemen om hier afstand van te doen. Zo zie je maar weer dat deze gasten profiteurs zijn. Zelfverrijking. Van onze gemeenschapsgelden wordt misbruik gemaakt. Al deze ex-ministers hebben naast deze vergoedingen nog andere inkomstenbronnen. Stelletje lamstralen, nietsnutten. Zij hebben niets voor ons land kunnen betekenen. Zo zijn er velen als Dodsen en Pengel die bezig zijn met zelfverrijking en ons land naar de kloten helpen. De regering moet nu stoppen met deze vergoedingen. De ex-ministers zijn geenszins meer van betekening voor ons land, dus worden voor niets betaald. Er moet hiervoor een wet komen of deze herzien. Hebben deze ex-ministers geen eigen trots??? Zelf als vrijwilliger maken zij zich niet nuttig voor onze zwakkeren in de gemeenschap. Waarom gaan zijn de begraafplaatsen niet schoonmaken en onderhouden. Zij kunnen ook hulp bieden in de verzorgingshuizen onze oudjes helpen met wassen, aankleden, eten en drinken geven, een spelletje met ze doen. Of onze straten helpen schoonmaken en houden.
  In plaats hiervan gaan zij snoepreisjes maken met hun familie van onze gemeenschapsgelden.
  Sommigen ex-ministers zijn erg jong en krijgen een gigantische vergoeding. Waarvoor? Laat ze zich op een andere manier nuttig maken in onze maatschappij. Sommigen trippelen op en neer naar Holland en Amerika, Antillen zonder te werken voor hun geld. Er moet naar de vergoedingen worden gekeken en desnoods afschaffen. De meeste van deze ex-ministers hebben hun eigen bedrijf ook nog erbij. Krijgen priveleges in onze gezondheidszorg. Wat een kul is dit. De rest van onze bevolking mag dood bloeden.


  Maak melding
 25. de eerst komende regering of hoe die vloek mag heten, MOET onmiddellijk deze wet AFASCHAFFEN NIETIG VERKLAREN en al die beesten aan het werk zetten..

  het hele lanti apparaat terug brengen tot maximaal 10000 duizend zielen, de rest kan- moet iedereen met de computer omgaan.. maximaal 10 ministeries ..

  laat ze zelf groeten gaan verbouwen.. export..


  Maak melding
 26. 2 nieuwe MARRON Ministers en 2 hidustanen. Allemaal om stemmen te trekken.
  Werd toch geklaagt dat hij geen marron ministers had. 1 van de marron ministers die nu een job krijgen kan op 3 manieren stemmen trekken, 1 als voorganger,2 als marron en 3 als HOMO


  Maak melding
 27. Marcel geen enkele volgende regering zal deze wet afschaffen omdat velen van de oud ministers onder hen ook van deze wet vreten.
  Enige manier om van ze af te komen is als wijlen saddam hussein met ze af te rekenen. Wat niet deugde werd meteen afgevoerd,dus in dit geval alle ministers en gewezen ministers zowel van coallietie als van de oppositie en niet vergeten allen die dubbel worden uitbetaald,b.v. gajadien die ow salaris krijgt en dna salaris.


  Maak melding
 28. Laten we eerlijk zijn , bij de 25% loonverhoging schreeuwden de oppositie moord en
  brand. De een zou geld terug storten, de ander zou aan een kindertehuis schenken. Na
  een week toen de storm ging liggen , werd het vakkundig naar de achtergrond gebracht en
  geniet ieder van zijn 25% loonverhoging. Tenminste ik heb niet gehoord dat iemand het geld
  heeft teruggestort of een schenking doet. Als puntje bij paaltje komt zit ieder er voor zichzelf en
  niet voor het landsbelang. En dit geld voor de DNA leden en ministers en dat is gelijk het probleem
  van Suriname in een notendop.


  Maak melding
 29. Deze 47 Mini–ster zitten al goed op hun oude dag, dankzij hun vriend die zichzelf president van Su noemt !!

  sari tori
  Jacko.


  Maak melding
 30. De kapitein gooit zijn matrozen overboord als rotvis. Deze rottevissen hebben geen ziel, net als hun kapitein. Achterbaks, graaien, verdraaien, naaien en nog leuk gevonden willen worden. Zielige vertoning De Nationale Dieven Partij, geen ideologie, geen beleid, geen inzicht of toch wel. Yes, in graaien, verdraaien en het volk nu ook van achteren pakken. SPSB, is een mooi voorbeeld hoe De dieven van deze nationale schande partij opereert. Mei 2020 zal het volk uitspreken, hopelijk wordt de dieven partij gedecimeerd tot o zetels in het parlement.


  Maak melding
 31. @@JoJo##
  Helemaal mee eens.

  Wil de bevolking van sur echt dat Santokhi moet gaan regeren, dan moeten ze ook onvoorwaardelijk op hem gaan stemmen. En niet voor de verkiezingen alleen maar schreeuwen en wanneer het puntje bij paaltje komt; dan op een andere partij gaan stemmen.

  Dat DB voor een tweede termijn aan de macht kon komen, is puur de schuld van de surinamers zelf. De bevolking heeft het zelf gewild en krijgen nu de rekening gepresenteerd. Zullen zij nu anders gaan denken, ik heb mijn twijfels.

  En forum leden, het is geen tijd om te tieren en te gaan schelden op meneer DB, want dit helpt niet. Zo verspil je alleen maar energie die je beter kunt benutten. Bijvoorbeeld;
  – om de bevolking alvast inlichten wat er
  komen gaat
  – hoe ze beter gebruik kunnen maken van
  hun stemrecht
  – niet meer intrappen in loze beloften
  – door niet te kijken naar politieke kleur,
  maar de partij die in staat is het
  staatsbeleid een andere wending te geven
  – dat sur verkeert in een economische
  destabilisatie, een andere koers wenselijk
  is voor herstel van de economie
  – dat het regeerstelsel van sur helemaal op
  de schop gaat en dat de kiezer nu al
  ermee aanklopt bij de partij om een
  verkiezingen issue te maken
  – geen symbool politiek te voeren maar met
  daden voor de dag te komen

  Trouwens dat een minister een tijdelijke functie heeft gehad dan wel de tijdvak van zijn ministerschap heeft uitgediend en voor het leven is verzekerd van inkomen, zijn wetten die door democratische regeringen reeds van voor periode NDP al waren gemaakt. Maar lieve mensen dit is niet af te reageren op de persoon DB. Hij is al niet bij machte om zijn club bij elkaar te houden laat staan het land te besturen.
  Laten we het hopen dat de eerst volgende regering maatregelen gaat treffen en deze excessen herstellen door wetten aan te passen. En laten we eerlijk zijn, deze oude wetten zijn niet meer van deze tijd. Het is alleen maar geld verslindend en niet eerlijk tegenover de burgers die het moeten opbrengen.


  Maak melding
 32. De vele wisselingen van wacht geven wel zorgen. De president heeft echter het recht ministers te benoemen en te ontslaan. Er zijn twee mogelijkheden. Of het blijkt dat de minister niet aan de verwachtingen voldoet, waardoor er niets anders rest hem/haar te ontslaan. De tweede mogelijkheid is dat een minister zichzelf in een kwaad daglicht geplaatst heeft, waardoor er ook geen andere optie rest dan hem/haar te ontslaan. Dat moet wel, want de geloofwaardigheid is dan zoek. Als een coach ziet dat een speler het niet goed doet, wordt die ook vervangen. Verder heb je ook bijzondere omstandigheden zoals een ziekte etc.

  Sinds jaar en dag bestaat de regeling voor ex-ministers.
  Dat is gewoon zo en alleen bij wet zou dat dan herzien kunnen worden. Ik denk niet dat het zover zal komen, want iedereen wil ervan genieten. De president zal natuurlijk nooit iemand benoemen om hem vervolgens te ontslaan, gewoon voor de lol of om de bewuste persoon te settelen na zijn ministerschap. Soms kan je als werkgever een sollicitant aannemen omdat die (kennelijk) geschikt blijkt te zijn. De werkgever heeft toch een indekking aan de hand van een proeftijd, mocht toch blijken dat de werknemer niet geschikt is. Jammer genoeg werkt het anders bij het aanstellen van een minister. Maar het baart wel zorgen, de frequente wisselingen van ministers. Maar ja, als het moet, dan moet het maar. Hopelijk wordt dit dan het DREAMTEAM.
  Het is kort dag. Alle hens aan dek.


  Maak melding
 33. Opa taki, net als bij een schip is het de kapitein die de matrozen kiest. En als de kapitein verstek laat gaan zinkt het schip vroeg of laat, wat hij ook doet, het ie gedoemd te zinken. Oma taki, dat is nu ook het geval met het paarse schip dat sinds 1980 door didibri wordt bestuurd. Alleen oerdomme passagiers gaan met zo een schip op zee, wetende dat de kapitein het zelden of nooit aan de vereisten. De kapitien van de Nationale Dagoes Pagaaibooi is een waardeloze kapitein gebleken en al die matrozen waardeloze beunhazen gebleken en al die domme passagiers zijn al die debeielo dwaze oerdomme idiote ndp stommelingen, die wederom voor vijf jaar gaan boeken voor een derde reis naar Suribabwe.


  Maak melding
 34. Opa taki, net als bij een schip is het de kapitein die de matrozen kiest. En als de kapitein verstek laat gaan zinkt het schip vroeg of laat, wat hij ook doet, het ie gedoemd te zinken. Oma taki, dat is nu ook het geval met het paarse schip dat sinds 1980 door didibri wordt bestuurd. Alleen oerdomme passagiers gaan met zo een schip op zee, wetende dat de kapitein het zelden of nooit aan de vereisten voldoet. De kapitien van de Nationale Dagoes Paarse boot is een waardeloze kapitein gebleken en al die matrozen waardeloze beunhazen gebleken en al die domme passagiers stellen al die debiele dwaze oerdomme idiote ndp stommelingen, die wederom voor vijf jaar gaan boeken voor een derde reis naar Suribabwe.


  Maak melding
 35. @ mokro,
  Een mooiere metafoor, voor wat er gebeurt, had ik niet kunnen vinden. Ook de pakkende wijze waarop je hetgeen Bouterse met de bevolking doet.
  Wel denk ik niet dat jouw wens zal uitkomen. De geschiedenis leert dat Surinamers matennaaiers zijn. Maar boven al een bepaald deel gelet op de vorige regeringen met hun soortgenoten, graag naait en genaaid wordt. Het maakt hun niet uit van achter of van voren.


  Maak melding
 36. @
  Mokro
  De metafoor die je gebruikt is treffend, ook de wijze waarop je hetgeen er met de bevolking gebeurt verwoord. Wel vrees ik dat hetgeen je wenst, niet zal uitkomen. Suriname kent een bepaalde bevolkingsgroep, waar de zogenaamde nationale partij op steunt, die graag naait en genaaid wordt. En masochistisch en zelfdestructief als ze zijn zie maar de vorige regeringen graag doen, al gaat dit ten koste van de toekomst van zichzelf en hun kroost.


  Maak melding
 37. BREAKING NEWS:

  Assembleelid William Waidoe heeft zojuist in De Nationale Assemblee meegedeeld dat hij uit Pertjajah Luhur stapt. Hij ondersteunt de NDP-fractie. Voordat de openbare vergadering begon, was het al duidelijk dat hij deze stap zou maken. Hij wil ook graag een andere plek aangewezen krijgen in De Nationale Assemblee.

  Maandenlang werd er gespeculeerd dat Waidoe zou overlopen naar de NDP. Hij heeft op vragen hierover aangegeven dat de NDP al jaren met hem bezig is. Ook de VHP zou hem hebben benaderd. Hij vroeg aan zijn partij om hem niet ‘los te laten’.

  De moeder van Waidoe verklaarde tegenover Apintie tv eerder dat ze teleurgesteld is in Pertjajah Luhur. Partijvoorzitter Paul Somohardjo heeft niet eens kennis met haar gemaakt. Zij prees de NDP de hemel in. Het gaat nu veel beter met haar dan in de periode van het Nieuw Front. Zij zag graag dat haar zoon naar de paarse partij ging.


  Maak melding
 38. I dearly hope dear is a special place in hell waiting for the fake President and his parasite looters. One day you all will leave the looted wealth behind. You are all cursed. I rest my case


  Maak melding
 39. Somohardjo niet verrast met overstap Waidoe

  PARAMARIBO – Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zegt niet verrast te zijn met de overstap van zijn waarnemend fractieleider William Waidoe naar de NDP. Door verschillende personen is hem geruime tijd geleden verteld dat Waidoe zou overstappen, maar omdat hij geen bewijs had gaf hij hem het voordeel van de twijfel. Dat hoeft nu niet meer daar Waidoe zelf heeft meegedeeld dat hij de fractie heeft verlaten.

  “De mededeling van mijn waarnemend fractieleider is niet verrassend, het is al maanden aan de gang, bijna een jaar. Anderen zouden zeggen ‘een zwakke leider, waarom reageert hij niet’. Ik heb geleerd dat zo lang je het niet kan aantonen, je niemand kan beschuldigen, totdat ik het vandaag hoor”, stelde de PL-fractieleider. Na een schorsing van de openbare vergadering maandag waarbij Waidoe had meegedeeld voortaan de NDP-fractie en de regering te zullen ondersteunen, ging Somohardjo kort in op deze ontwikkeling….

  ….Eerder vertrokken kort na de verkiezingen Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Zij zijn ook de regeringsfractie gaan ondersteunen en kregen één ministersposite in het kabinet..


  Maak melding
 40. vanuit het oogpunt van een econoom is het wel zo dat hoe meer koopkrachtigen je hebt .hoe meer je economie zal groeien (zolang ze natuurlijk niet gaan oppotten)”het sneeuwbal effect” maar aan de andere kant komt er een grotere druk op het staatsbudget ….en het is een slecht voorbeeld voor de jeugd die ziet dat alleen door in de politiek je vermogend kan worden …
  een zeer ongelijke en oneerlijke maatschapij…..
  .ik stel voor de lengte van het wachtgeld vast te stellen in het kwadraad van tijd gediend als minister en alleen bij een voledige 5 jaar je recht hebt op levenslange wachtgeld en privileges ……..maar als na regeerperiode een veroordeling plaats vind van feiten gepleegt tijdens regeerperiode .alles word stopgezet …….ze creeer je ook eerlijke politici en een gewaardeerd en respectvolle samenleving


  Maak melding
 41. zo kan je zien, dat geen enkele soort surinamer te vertrouwen is wie dan ook..
  het wordt een hopeloze toestand in het land..
  zelf de vrouw is niet meer tegen te houden, die heeft ook al meerdere buiten mannen net als de eigen man lief.. die krioelt van de buiten vrouwen..
  zie maar om je heen, het puilt uit van de dok las in het land het gemengde ras is vandaag de dag het grootste partij als er iemand die zou oprichten, zou hij/zij de grootste worden..
  maar wat niet is, komt nog..


  Maak melding
 42. Als al die ex-ministers denken dat ze levenslang door de staat in de watten gelegd gaan worden, hebben ze het goed mis.
  De volgende regerong onder Santokhi gaat met een voorstel komen dat een ex-minister alleen 5 jaar recht heeft op een staats-uitkering. Daarna moet hij zichzelf bedruipen, net zoals elk ander. Alleen de ex-presidenten zullen levenslang krijgen.


  Maak melding
 43. Hb my altyd afgevraagd wat vr byzondere mensen zyn deze ministersgilde qua opleiding n taakuitvoering. Wat vr byzonderheid hebn ze uitgevoerd dat ze zo rykelyk gezegend worden. Wat is hun inbreng geweest vr land n volk op ht gebied vn ontwikkeling n vooruitgang. In sur bn je n supermens als je dient als minister.


  Maak melding
 44. Dan breng ik die massameeting vn PL in nickerie terug in herrinering. De toespraak die hy zyn gehoor voorhield was bedrog hy hft zyn achterbaan verloochent terwyl somo zo trots n mt waardering naar hem opkeek mt n glimlach. Dagoe guichelaars noersalim sapoen chitan n nu waidoe. Liever verandert somo de naam vn zyn party in PARTJAYA JU(HOER). Door al die overlopery boet deze party aan geloofwaardiheid in.


  Maak melding
 45. als de wachtgeld regeling bij wet geregeld is “waardevast” te zijn .kun je niets meer doen met deze lastenpost van de staat.


  Maak melding
 46. @@de ndp bespotter##
  Opa moesoe taki fa deng sranang mang boeriki dong. 38 jari langa stem ndp dang ano a mang DB moesoe gi schuld. Deng wani srefi libie lekh dagoe. Tai gi deng meki deng hede wroko boeng. Go stem tra parti meki sranang kong boeng baka.
  Noso toemsi moeilijk habi foe jang grasi.


  Maak melding
 47. Assembleelid William Waidoe heeft zojuist in De Nationale Assemblee meegedeeld dat hij uit Pertjajah Luhur stapt. Hij ondersteunt de NDP-fractie. Voordat de openbare vergadering begon, was het al duidelijk dat hij deze stap zou maken. Hij wil ook graag een andere plek aangewezen krijgen in De Nationale Assemblee.

  Maandenlang werd er gespeculeerd dat Waidoe zou overlopen naar de NDP. Hij heeft op vragen hierover aangegeven dat de NDP al jaren met hem bezig is. Ook de VHP zou hem hebben benaderd. Hij vroeg aan zijn partij om hem niet ‘los te laten’.

  De moeder van Waidoe verklaarde tegenover Apintie tv eerder dat ze teleurgesteld is in Pertjajah Luhur. Partijvoorzitter Paul Somohardjo heeft niet eens kennis met haar gemaakt. Zij prees de NDP de hemel in. Het gaat nu veel beter met haar dan in de periode van het Nieuw Front. Zij zag graag dat haar zoon naar de paarse partij ging. ”
  —–
  Jaja, Suriname trotse stromen,
  Suriname heerlijk land


  Maak melding
 48. Off Topic

  De Memre Boekoe Kazerne is niet de plaats waar men de Surinaamse jeugd moet vertellen over de Tweede Wereldoorlog of de eerste wereldoorlog, in Indonesie, Korea, de rol en betekenis van Surinaamse militairen, vrijwilligers, mannen, vrouwen, de Surinamers enz. De bijdrage van Suriname.

  Ik mag het zeggen, omdat familieleden van mij aan deze oorlogen hebben deelgenomen.

  De nog in leven zijnde Surinaamse militairen moeten maar een andere geschiktere plaats zoeken, die meer tot over die oorlogen gaat en spreekt dan de Memre Boekoe Kazerne in Suriname.

  Deze militairen of vrijwilligers streden voor een goede zaak en niet voor hun eigen belang en het onderdrukken van hun eigen mensen, Die militairen schoten niet op hun eigen mensen.

  Zoeken jullie een betere plaats om de jeugd voor te lichten dan de Memre Boekoe Kazerne in Suriname, oa Fort Nieuw Amsterdam met de kanonnen daar in Commewijne is een veel betere plaats als men de jeugd in Suriname of derden wil informeren over de rol van Suriname, Surinaamse militairen, vrijwilligers, de betekenis en bijdrage van Suriname in deze oorlog. Ook het Surinaams museum op Zorg en Hoop, als die nog bestaat is een geschikte locatie, omdat daar die informatie over deze case bewaard behoord te worden.

  Als men dit in het Memre Boekoe Kazerne doet geeft dat een vervalste beeld over echte militairen en hun betekenis en rol voor een land, bondgenoten en de wereld. Schande dat deze nog in leven zijnde militairen/vrijwilligers de Memre Boekoe Kazerne hiervoor gebruiken. Enkele van de nog in Nederland Surinaamse militairen die aan de oorlog hebben meegedaan heb ik in de jaren 80 van de vorige eeuw toen die nog leefden ontmoet. Ze hadden geen goed woord over wat ddb als sergeant in Suriname met de staatsgreep en alles erna uit haalde.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 49. Alle ndper’ s zijn dwazen, ze verafgoden de allergrootse dwaas die land en volk sinds 1980 alleen maar dwaasheid heeft gebracht. De—Dwaas- -Bouta afkorting ddb.


  Maak melding
 50. Als dwazen de macht wordt gegeven door dwazen, verwordt het gros als de leider van het volk, nog meer dwazen, als al die paarse ndp dwazen in 2020 weer voor een periode van vijf jaren De Dwaas bouta als afgod en verlosser willen. Dwaasheid wordt dan de paarse cultuur vol onrecht, armoede en misdaad.


  Maak melding
 51. Assembleelid William Waidoe wordt door het “vrouwelijk schoon” van de NDP-fractie hartelijk verwelkomd. Waidoe geniet duidelijk van de aandacht. Echter luidt een bekende uitspraak van NDP-voorzitter Desi Bouterse: “Men houdt van het verraad, maar niet van de verrader”. De tijd zal het uitwijzen. Foto: Stefano Tull

  PARAMARIBO – Pertjajah Luhur betreurt het dat haar waarnemend fractieleider William Waidoe de partij in de vastenmaand ramadan heeft verraden. Waidoe maakte maandag bij de hervatting van de begrotingsbehandeling bekend, dat hij uit de PL-fractie treedt en zich aansluit bij de NDP-fractie om de regering te ondersteunen. Hij wenst ook een andere plek te krijgen, aan de kant van de coalitie.

  “Als gelovige is het voor mij heel belangrijk dat ik mensen hun gebeden met mijn daden moet bewijzen”, sprak Waidoe. “Voorzitter, ik wil uw college informeren dat ik vandaag ben uitgetreden en niet meer behoor tot wat op dit moment gold. Te weten dat ik fysiek deze plek inneem. Ik wens graag per heden een andere rol te vervullen en wens te ondersteunen de fractie aan de andere zijde, NDP, en daarom ondersteun ik de regering.”

  Al langer dan een jaar gonsde het rond dat Waidoe naar de NDP was overgestapt. Hij heeft dat steeds ontkend. Wel liet hij blijken dat als Pertjajah Luhur hem geen waardige behandeling zou geven, hij zonder een traan te laten zou vertrekken en zijn politieke heil ergens anders zou zoeken. Op 2 mei heeft de moeder van Waidoe tijdens een interview met Apintie forse kritiek geuit op PL-voorzitter Paul Somohardjo.


  Maak melding
 52. 14 May, 05:37

  “De winst met de komst van William Waidoe voor de NDP is nihil. Hij heeft niet eens echt vijftig personen achter zich.” Dit zegt Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) om een reactie gevraagd aan Starnieuws. “Eenieder mag erbij komen in de partij, maar er mogen geen eisen worden gesteld,” benadrukt Doekhie. “In dat geval mag de persoon de pot op”.

  Doekhie steekt zijn mening over de overstap van Waidoe niet onder stoelen of banken. Ook in zijn eigen partij heeft hij duidelijk gemaakt dat Waidoe geen meerwaarde betekent voor de partij. Indertijd zijn politici van Pertjajah Luhur in Nickerie ook overgelopen naar de NDP. “Maar Somohardjo heeft zijn 3.000 stemmen behouden in Nickerie. En dat zal nu ook het geval zijn,” voorspelt de politicus.

  Mensen stemmen op een partij en niet op een persoon. “Wie de partij wil ondersteunen is welkom, maar dan zonder voorwaarden. Je kan niet vragen om hoog op de lijst te worden gekandideerd en ook geen andere privileges willen,” zegt Doekhie. Hij keurt in elk geval de eisen die gesteld zijn, af. “Want dan kom je om jezelf en niet om de partij”. Doekhie voegt eraan toe dat hij nooit respect kan hebben voor iemand die nauwelijks tien jaar in de politiek zit en al vier partijen heeft doorlopen vanwege hebzucht.

  voor Waidoe moet deze verklaring heel pijnlijk zijn overgekomen.

  Gelet op de show die hij in het parlement heeft opgevoerd, kan ik me zomaar voorstellen dat hij en zijn moeder nu even onder een steen willen kruipen.

  In wezen betekent dit einde politieke loopbaan voor Waidoe.


  Maak melding
 53. Huichelaar vn de hoogste orde. Wat hft zyn moeder te brokkelen in de melk. Zit hy nog aan haar bobo te trekken? Deze is echt n politieke kuikentje zo jong n nu al bespuugd n uitgemaakt voor verrader.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES