zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNieuw DBS shirt van Stichting Dierenbescherming Suriname en Readytex

Nieuw DBS shirt van Stichting Dierenbescherming Suriname en Readytex

-

Does Travel - naar Suriname

Op zaterdag 11 mei, ter gelegenheid van Moederdag, lanceerden de Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex hun nieuwste DBS T-shirt. Dit is inmiddels de 16de editie in de serie T-shirts waar zij gezamenlijk mee startten in 2013. Het ontwerp voor het nieuwe Moederdag T-shirt is gecreëerd door beeldend kunstenaar Wilgo Vijfhoven. Hij is de 7de kunstenaar aangesloten bij Readytex Art Gallery die deze bijzondere taak op zich neemt.

Het is heel toepasselijk dat juist Wilgo Vijfhoven het beeld voor dit Moederdag T-shirt van de DBS ontwerpt. Allereerst omdat Wilgo in zijn werk consequent een grote liefde voor de vrouw manifesteert, en in de tweede plaats omdat deze kunstenaar altijd, vroeger subtieler, maar tegenwoordig steeds duidelijker, ook dieren in zijn werk opneemt. “Mens en dier hebben elkaar nodig”, zegt Wilgo Vijfhoven dan ook terecht,“elk wezen heeft zijn functie op deze aarde.” De halzen en koppen van de twee ‘streng’ogende aka’s vormen in zijn ontwerp een liefdevol hart. Ook bij moeders die streng overkomen, staat de liefde voor hun kind altijd centraal, zegt de kunstenaar daarover. En trouw aan zijn karakteristieke handschrift, verwerkt hij in het onderste hart heel subtiel, ook letterlijk de moederborst. De ijverige mieren in het ontwerp staan symbool voor het harde werk dat moeders dagelijks verzetten ten behoeve van hun gezin. Met dit artistieke design geeft Wilgo Vijfhoven ook vooral aan dat elk dier, ongeacht hun uiterlijk, groot of klein, een belangrijke rol vervult in het behouden van een perfecte balans in de natuur. Een mooier Moederdag cadeau kunt u bijna niet bedenken.

Uw aankoop van het DBS T-shirt draagt aanzienlijk bij tot de continuïteit van het goede werk dat de DBS ten behoeve van het Surinaamse dier verzet. De projecten van de stichting en het opvangen en verzorgen van de dieren in het dierenasiel kosten veel geld en uw steun is daarbij essentieel. De Moederdag taartenverkoop van de Stichting Dierenbescherming Suriname werd gehouden op zaterdag 11 mei van 9:00 – 12:00 uur op de sidewalk van Choi’s Noord. Het nieuwe DBS T-shirt is vanaf maandag 13 mei tevens te koop bij Readytex aan de Maagdenstraat 44-48.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. @@Chedaki! Volgens mij de Chimpanzees!! gelukkig is kleur vd shirt blauw en niet paars!!! ha ha haaa!! het had eigenlijk rose moeten zijn! Maar goed!! Surinamers maken vaak verkeerde keuzes!! Het ligt in hun aard!!! Maar weten altijd beter!!


  Maak melding
 2. De mens is soms zo’n gruwelijk wezen. De dieren waar hij zelf voor zorgt, die slacht hij af. Hoe kun je zoiets maken?
  In de bijbel komt het verhaal voor van Abraham. Hij hield schapen, maar doodde ze en offerde ze aan God om het daarna op te eten.
  Dit beviel God niet, om drie redenen. Ten eerste was Abraham een goede devoot. God vond het zonde dat een devoot zonde pleegde door te doden en het gebod Gij zult niet doden te ondermijnen.
  Ten tweede, de Heer vond het erg jammer dat Abraham die schaap, die hij zelf verzorgde als zijn kind, ging doden en daarmee al de liefde en moeite van al die jaren verzorgen, in een klap vernietigde.
  Ten derde, God vond het jammer dat Abraham die schaap niet als een volwaardig wezen van God zag, die ook het recht had om oud te worden en een natuurlijke dood te sterven, maar zag als een wezen dat goed was voor de slacht.
  God bedacht een plan. Hoe kon hij Abraham van deze dingen bewust maken. Het verhaal kennen jullie wel. Abraham moest zijn meest geliefde zoon met zijn eigen hand doden, offeren aan God, zoals hij al die schapen had geofferd.
  Op het laatst greep God in verhinderde hij Abraham diens eigen zoon te slachten. Abraham vroeg waarom de Heer hem dat had bevolen dan.
  God verklaarde toen: ik wil dat jij de pijn voelt die ik voel, elke keer als jij een van mijn schepsels doodt en aan mij offert. Ik wil dat jij weet dat die schaap mij even lief is als jouw meest geliefde zoon jou lief is. Ik wil dat jij voortaan niet meer doodt. Doden is het werk van demonen. Ik wil dat jij voortaan niet meer wreedaardig bent: mijn gemaakte schepsel doden en aan mij offeren is een heel domme daad, want ik heb deze schepsels gemaakt opdat ze in vrede hun leven kunnen leven. Ook wil ik niet dat er bloed aan jouw handen kleeft. Ik wil dat jullie gaan leven van de landbouw, daarom zal ik jullie nazaten brengen naar een land van melk en honing, een vegetarisch land. Dus niet een land van vlees en wijn. Abraham begreep God, maar……hij was al verslaafd aan vlees. Zijn adviseurs ook. Zij brainstormden en kwamen toen met een oplossing. God zegt toch dat bloed leven is? Dan gaan we die dieren doden, we gaan het bloed af laten druipen en dan gaan we het vlees zonder bloed offeren aan God en zeggen, kijk God we offeren U eten, maar geen bloed, dus geen leven. We begaan dus geen zonde.
  God heeft Abraham toen vervloekt en zijn nazaten zijn sindsdien voortdurend bezig met bloed: of hun bloed vloeit of zij laten het bloed van anderen vloeien.
  Dus beste dierenbescherming Suriname: wees niet schijnheilig zoals Abraham en kom met een voorstel voor totale verbod op de slacht van welke dier dan ook.


  Maak melding
 3. Mee eens met Vijay, huisdieren moet je goed verzorgen en niet slachten, want zijn een deel van je geworden.
  De mens heeft heerschappij over de dieren gekregen maar niet om dieren te doden maar om dieren te leiden, zoals een herder een schaap moet hoeden en leiden.


  Maak melding
 4. @vijay
  ik eet bijna geen vlees.
  maar trouwens, sinds wanneer hebben indianen ,hindoestanen, javanen en creolen een bijbel.
  creolen en indianen zijn tijdens slavernij gedwongen om in een bijbel te geloven.
  daarvoor, hadden ze geen bijbel. hindoestanenzijn hindoe en javanen hebben ander geloof. chinezen zijn boeddhistisch of taoistisch


  Maak melding
 5. @ben,

  Hindoes hebben geen bijbel, wel diverse geschriften, waarvan de Veda de oudste is. Andere wezens doden en opeten wordt afgeraden door de Veda en door alle heilige boeken van de Hindoes.
  Ook sommige andere godsdiensten raden het eten van dieren af.


  Maak melding
 6. Dierenbescherming Suriname (DBS) schaam jullie je niet. Alle rivieren vervuild met plastiek flessen en wanneer zullen jullie het opruimen! Krabben weten zelf niet meer waar ze wonen! Dierenbescherming bestaat niet in Suriname!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES