VHP: ‘Corruptie faciliterend beleid van regering Bouterse manifest door SPSB affaire’

78
VHP: 'Corruptie faciliterend beleid van regering Bouterse manifest door SPSB affaire'
De president van Suriname: Desi Bouterse.

De VHP heeft hard uitgehaald naar de regering in Suriname onder leiding van president Bouterse. In een persbericht zegt de Surinaamse oppositie partij dat het corruptie faciliterend beleid van de regering Bouterse/Adhin op schokkende wijze manifest is geworden door de SPSB affaire, waarvan de gehele samenleving gruwelt. “Telkens wanneer zo een schandaal wereldkundig wordt, grijpt de president als afleidingsmanoeuvre naar het instrument van reshuffeling” aldus de partij in een persbericht dat verder als volgt luidt:

“…Het beetje vertrouwen dat deze regering bij enkele trouwe aanhangers genoot is nu volledig weggevaagd. Het land wordt op alle fronten leeggeroofd en de president presenteert wederom een rookgordijn middels het reshuffelen van ministers. Het ware beter geweest als de totale regering onder leiding van Bouterse haar mandaat terug gaf aan het volk en nieuwe verkiezingen uitschrijft. De regering kan immers niet meer bogen op enig draagvlak van de samenleving.

Een samenleving die zwaar gebukt gaat onder de financieel economische crisis door de regering zelf veroorzaakt, terwijl regeringsloyalisten in overmatige luxe leven vanwege de grove graaimentaliteit. Zie maar recentelijk een snoepreisje van maar liefst  $250.000 ondernomen door vice-president Ashwin Adhin met toestemming van de president.

Deze zoveelste reshuffeling in 9 jaar tijd zal geen zoden aan de dijk leggen. De regeringspartij heeft geen kader getuige dezelfde namen die terugkomen. Mensen die in het recente verleden niet in staat zijn gebleken het tij ten positieve te keren, komen terug. De verwachting is dat het corruptie faciliterend en het graaibeleid onverkort zal worden voortgezet.

Ik roep de totale samenleving op om de hoop niet te verliezen en de komende tijd doch uiterlijk op 25 mei 2020, resoluut af te rekenen met een door deze regering geïnstitutionaliseerde graaimentaliteit, welke funest is voor ons als natie.

Daarom roep ik de president op om zijn mandaat onmiddellijk terug te geven aan het volk om te voorkomen dat wij als samenleving in diepere ellende worden gestort. President nogmaals de vraag aan u eerder in het parlement gesteld: “Is dit uw legacy die u wil achterlaten? …”

78 REACTIES

 1. De ene dief zal de andere dief vervangen. Gelijk hebben ze ook. Je zou gek zijn als je als bewindsman in Suriname niet zou stelen. Je wordt daartoe alle gelegenheid geboden, om te stelen. En als je tocht gepakt wordt ga je niet de gevangenis in maar beland je in een hogere functie ergens anders. De casus zal met zand der liefde worden bedekt. Niemand zal meer daarover praten.


  Maak melding

 2. Bouterse installeert ministers, geen ‘reshuffling’ meer voor 2020
  4 april 2018

  PARAMARIBO, 4 apr – Vijf nieuwe ministers zijn toegevoegd aan het regeerteam van president Desiré Bouterse. Bouterse belooft dat het de laatste keer is voor deze regeerperiode dat er een reshuffling in Suriname plaats vindt. Van het regeerteam worden prestaties verwacht. Het betreft Lilian Ferrier op Onderwijs Wetenschap & Cultuur, Stuart Getrouw op Justitie & Politie, voormalig VHP-parlementslid Lekhram Soerdjan op Landbouw Veeteelt & Visserij, Lalini Gopal op Sport & Jeugdzaken en NDP-parlementslid Stephen Tsang op Handel Industrie & Toerisme.


  Maak melding

 3. Surinamers wakker worden!!
  Hoe kunnen jullie een moordenaar als lijder hebben!!
  Jullie kunnen beter doen.Verander je stemgedrag en stem niet op een moordenaar en couppleger!Jullie hebben geen enkel voordelen met hem als lijder.Zijn schoot hondjes en kontelikkers genieten en jullie niet!
  Ook @ pakiratigris en de @RobGs en de rest van de ndplingen,voor hun zit er niks in,ze schreeuwen en lullen zomaar!!Zij snappen niet hoe zij de rest van de burgers benadelen en de moordenaars,de zogenaamde lijders,rijker maken.Kom nou mensen,zijn jullie levenlang van plan om te zitten wachten op een gratispakketje met de complimenten van ocer?!
  De vooruitzichten dat Santokhi jullie aan het werk zal zetten als hij wint ..ik snap het,het maakt jullie bang!!
  Alleen arbeid zal ontwikkeling en welvaart brengen en geen pakketjes van ocer.


  Maak melding

 4. Ik ben geen fan van de VHP MAAR geef dhr Santhoki hier helemaal gelijk! De reshuffeling is een rookgordijn om de aandacht af te leiden.

  En Bouterse weet dit ook, dat zijn regering aan het imploderen is. Niks gaat goed meer en de afstraffing op 25 mei 2020 komt eraan…..


  Maak melding

 5. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  ddb en kliek hebben niet de capaciteiten, persoonlijkheid, persoonlijke eigenschappen om de democratische rechtsstaat Suriname te besturen volgens de Trias Politica en Internationale Verdragen. Ziet u maar de gevolgen van ddb en kliek die als een dictator te werk gaat net als in maduro van Venezuela en u in grote armoede en grote ellende leeft.

  Surinamers;
  zie:
  – het leven in Venezuela,
  – maduro is een heel goede vriend van ddb en vice pleesident adhin,
  – zie uw leven in Suriname, grote armoede, grote ellende, hoge prijzen in de winkels voor de schaarste goederen, geen werkgelegenheid, grote criminaliteit;
  zie hoe er met geld van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) wordt omgegaan en zie dat vele van deze personen in de top van de ndp zitten en zie pé a moni dé en wat er met uw geld gebeurt. Dit is maar het topje van de ijsberg,

  ddb en kliek oe tek oe bondroes dan oe hoepel op!

  Tra Fas No Dé, ddb, ndp en kliek Moes Gwé! Ophoepelen met deze knopendraaiers met hun poppenkast.

  Ik roep alle Surinamers, kiezers van Suriname op om op 25 mei 2020 massaal op de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) te stemmen bij de Algemene Verkiezingen van de DNA van de republiek Suriname.

  De VHP heeft 28 zetels of meer nodig om er zorg voor te dragen de koers van Suriname omhoog te zetten, sluit u daarom massaal aan bij de Orange Movement, de VHP en stemt u op 25 mei 2020 voor de VHP

  Hup VHP Hup!
  VHP de mensen staan voor u in de rij. Wij zijn de Olifant i.p.v. muis. We Are The Champions My Friends, You’ll Never Walk Alone!, We Got The Whole Country Suriname in our hands. We worden kampioen op 26 mei 2020 in de republiek Suriname.

  Time4Change!

  Leve:
  – alle Surinamers van noord – zuid, oost – west in de republiek Suriname bij de verschillende VHP-kernen aansluiten en op 25 mei massaal op de VHP gaan stemmen voor 28 en meer zetels voor de VHP.
  – Chandrikaperkash Santokhi (CS, Chan)
  – samenwerken met alle huidige oppositie politieke partijen van Suriname en anderen, behalve met de ndp na 26 mei 2020 in een regeringscoalitie,
  – voor de goede koers omhoog voor de Surinamers en de republiek Suriname (inter)nationaal en welvaart en welzijn voor Surinamers,
  -CS4Pres!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Nieuwe verkiezingen, nieuwe verkiezingen mensen ga op straat voer actie, stuur de hele regering naar huis. Reshuffle heeft geen zien je ziet de zelfde graaier terug wat in het verleden niets heeft gedaan zoals Parmessar, misiekaba

  Is tijd tot een nieuwe verkiezing en corruptie tot de bodem uitzoeken bij alle NPD elite die bij een bedrijf de leiding hebben/gehad, zoals staatsolie, goudbedrijven, belastingdienst, alle bankinstelling, op de haven, bij alle adviseur van NDP , ex ministers, de alle coalitie leden, hoefdraad en namelijk ook de president die de grond legger is van corruptie.


  Maak melding

 7. Bouterse zal NIET aftreden … wij moeten hem via de STEMBUS in 2020 AFZETTEN.
  Waarom zal Bouterse niet terugtreden:
  – de FBI/CIA liggen op de loer om DDB op te halen … zoonlief heeft gezelschap en vaderliefde nodig.
  – uitspraak proces decembermoorden … zeker een veroordeling { voorwaardelijk of ….. }.

  Als ple-si-dent is DDB vooralsnog onschendbaar.


  Maak melding

 8. Shiet die dolle hond voor zn flikker…leugen op leugen vertelt hij ,je moet wel verdomd stom zijn om pinokio te geloven!
  Het is zo zielig dat een volwassen man zoveel moet maskeren om president te blijven…
  Hij heeft zich verrijkt met corruptie drugs en het leegroven van bep ministeries….waar is deze jongen goed voor?
  Het enige wat voor hem belangrijk is dat hij een volle portemonee heeft…bouta je bent machtswellustige idioot!!
  Who the fuck denk je dat je bent amin hitler of die idiote venezuelaan die zgn mattie is…yu e waka nanga soso kaolo loser!!!!
  Bijna alle landen lachen je uit om je idioterie..schaam je en dat ongewassen wijf van je,je zet suriname te kijk en te koop.
  Trouwens heb je die schepen van de chinezen terug geroepen? Ook weer de zoveelste leugen van je!!!
  Doe de bevolking een grote gunst neem een overdosis ..laat je aanrijden of spring van krasnapolsky!!


  Maak melding

 9. Onschendbaar!!!!
  Niemand is ongevoelig voor een bullet!
  Vraag maar aan baas…hij heeft genoeg hun graf ingestuurt!!!
  Hij vergeet dat hij zelf kids heeft…ik ook dat hij lang genoeg leeft om te weten wat is om een geliefde te verliezen.
  KARMA SLAAPT NIET!!!
  Deze jongen geloofd niet in de duivel…hij is de duivel.
  Kijk hoevelen hem opvolgen in suriname..kijk hoeveel rovers killers dealers zijn geboren tydens zn aantreden …je bent een mooi vaderfiguur voor de jeugd die je opvolgt.
  Dr is maar eentje die gezorgd heeft dat suriname een failed state geworden is!
  Waarom ben je dr nog …meestal pompt men een dolle kond vol lood!
  Iedereen haat jouw en je vervloekte nakomelingen….maar no spang laat je fam maar genieten van je bloedgeld dr komt een dag dat geld jouw en je bloedjes niet meer kan helpen.


  Maak melding

 10. Gaan we doen alsof santoki beter is….the same shit will happen met een ander gezicht.
  Welke idioot zegt dat hij suriname in 200 dagen uit de problemen kan brengen santhoki toch.
  Wat een onzin we zijn al tientallen jaren in de shit en hij …mandraak de tovenaar gaat dat land met superkrachten io maken.
  Dr zijn zoveel leugenaars en fantasten in de politiek …dat men geen zicht meer heeft welke leugenaars groter beter en gelikter is.
  Maar de deze heren hebben in elk geval dingen heel goed begrepen…het volk is gek op leugens!


  Maak melding

 11. OPa taki, zoals mi boi Deter Minis heeft voorzegd is het verworden, maar dit is pas het begin voor het komende misdadig narcotich dictatoriaal regiem, als oerdomme dwaze debiele idiote ndp paria’ s wederom in 2020 gaan stemmen op de allergrootste onberechte aanbeden moordenaar ( nog meer moorden en zelfmoorden) een bij verstek veroordeelde dugscrimineel ( nog meer handel , smokkel en verslavingen van drugs) een staatskas-bankrover ( nog meer verkoop van hectaren bos aan China, nog meer megaleningen met als onderpand s’landseigendommen en banken, naast berovingen, corruptie, fraude en oplichtig door baas en zijn boevenstaat). Oma taki, libi deng vervloektoe ndp paria’ s, net als een totaal geamputeerde zullen ze verworden. Ndp na soso moordvloek, drugsvloek en roofvloek gi heri kondre, en de kwade paarse misdadige wortel is ddb, didibri de verdelger en verderver, ook onder zijn eigen aanhangers en paars kwaad gezinden die deze duivel op handen dragen en aanbidden in ruil voor GELD.


  Maak melding

 12. Psalm 83
  2 God, blijf niet zwijgen.
  Doe niet alsof U niets merkt.
  3 Want uw vijanden gaan tekeer.
  De mensen die U haten, komen tegen U in opstand.
  4 In het geheim smeden ze sluwe plannen
  om met elkaar uw volk aan te vallen.
  Ze willen de mensen van wie U houdt kwaad doen.
  5 Ze zeggen: “Kom, we zullen dat volk vernietigen
  14 Mijn God, blaas hen weg als het zaadpluis van een distel.
  Blaas hen weg als stof in de wind.
  15 Vernietig hen,
  zoals een vuur het bos op de berghellingen verbrandt.
  16 Blaas hen weg met uw storm.
  Jaag hen op de vlucht met uw orkaan.
  17 Zet hen voor schut,
  zodat ze U om redding zullen smeken.
  18 Zorg ervoor dat ze zich voor altijd zullen schamen,
  dat ze voor altijd bang voor U zullen zijn,
  en rood van schaamte zullen staan.
  Zorg ervoor dat het slecht met hen afloopt.
  19 Dan zullen ze begrijpen dat alleen U de Heer bent,
  de Allerhoogste God van de aarde.


  Maak melding

 13. Ik hoor geen ene ndp liefhebber nog reageren nadat ik laats zei dat suriname in een zwart en diepe dsl zit….ik kreeg als antwoord van ndp gezanten dat ik dat zwart gat ben en ook nog schelden met de woorden joe ma mpp….waar zijn ze nu? Of is jullie maag nu leeg om te reageren …oja ocer liet verstek gaan om jullie te voorzien van voedselpakketjes..😂😂😂.
  De tijd van ndp is voorbij want zelfs de nederlandse tweedekamer ziet santoki als de man om dit land weer op zn poten te krijgen en niet deze padvinder bouterse……
  Vaarwel ndp…. FBI..CIA…nederland staan klaar om jou weg te zetten voor jou gore praktijken…


  Maak melding

 14. Wanneer de gewone burger naar de bank gaat voor een lening dan wordt hem de hemd van het lijf gevraagd. Alles wilt de bank van je weten en je moet ook nog eens een onderpand/borg hebben. Als die gewone burger vervolgens z’n schuld niet kan betalen dan komt er boeterente bovenop en belanden zijn bezittingen uiteindelijk op de veiling.
  Wanneer het echter gaat om politieke en politiek gelieerde bigie dagoes dan hoeft men blijkbaar hun schulden niet terug te betalen en worden die schulden zelfs uit de boeken van de bank geschrapt.
  Als het waar is en daar lijkt het wel sterk op dan is de SPSB affaire een vorm van grove corruptie welke absoluut niet door de beugel kan. Alles moet terug betaald/gevorderd worden en de corruptelingen moeten zwaar gestraft worden. Laat men maar de doodstraf weer invoeren o.a. voor dit soort gevallen.


  Maak melding

 15. Mojah,
  Santoki( ook niemand) kan slechter doen dan wat tot nu gebeurt, Daarnaast heeft Santoki meer kennis en is internationaal zeer gewaardeerd heeft meer goede vrienden ( contacten) hij is geen moordenaar, nooit veroordeeld, geen drugsdealer en kan overall ter wereld gaan. als je het verschil tussen de kwade en goede niet kan zien dan ben je echt een ezel. Santoki is momenteel enige persoon die SURINAME kan nog reden wat te reden valt. Binnen de NDP regering zitten alleen maar rovers, egoïstisch graaiers


  Maak melding

 16. Een terechte constatering van de VHP. Deze wijzigingen in het regeer team van Bouterse zullen geen resultaat opleveren. Gedoemd derhalve om te mislukken. Maar ik wil niet alleen woorden van de VHP horen maar ook daden zien. In de afgelopen decennia heeft de partij ook regeer verantwoordelijkheid gehad waarbij op basis van etniciteit functies zijn vergeven. Hoe zal het nu gaan als men eenmaal aan de macht is . De politiek heeft Suriname geen goed gedaan na de onafhankelijkheid. Het is toch te gek voor woorden dat het een regering niet lukt voor welvaart en voorspoed te zorgen voor zo een 500.0000 inwoners. Veel minder dan de stad Amsterdam. Politici in Suriname zijn ontzettend egoïstisch. Eerste prioriteit is zichzelf en familie ordinair en schaamteloos verrijken. De rest van het volk mag stikken. Ook exponenten van de VHP hebben zich in het verleden hieraan schuldig gemaakt. Mijn vertrouwen in de Surinaamse politiek is derhalve heel laag. Wat mij betreft worden alle politieke partijen opgeheven en wordt het land bestuurd op basis van een zaken kabinet met de juiste man of vrouw op de juiste functie. De politiek is nooit verbindend geweest , maar zorgt tot de dag van heden voor verdeeldheid. Mensen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan vaak op basis van etniciteit. Kijk maar hier op waterkant hoe sommigen elkaar voor rotte vis , koelie of zwarte uitmaken. Door en door triest.


  Maak melding

 17. Waar zijn nu die paarse, populistische, ja-knikkers, meelopers, wegkijkers, rechtlullers en Bouta-suckers Paki-RAT-igri…Rob Gay…Domsco…en overige hersenloze, kansloze paarse kneuzen??????…….Mijn gelijk word voor de zoveelste maal weer aangetoond.


  Maak melding

 18. Een ieder die opkomt of het opneemt voor deze paarse roversbende is of een moordenaar, een drugcrimineel of dief, oma taki, opa taki Amen.


  Maak melding

 19. Verdrietig dit allemaal. Hoe lang gaat dit door. Alleen de mensen die hebben gekozen voor dit leven kunnen verandering brengen. Is het een volk dat “echt zegt wat men denkt”? Steek de handen in eigen boezem.


  Maak melding

 20. De VHP kan liever een toontje lager blazen tot zij heeft laten zien, dat zij corruptie oogluikend toestaat zelf als dit door hun toedoen aangetoond is.

  Ze is pas geloofwaardig als zij werk gaat maken om de corruptie van de afgelopen periode daadwerkelijk aan te pakken. Dat wil zeggen, de Centrale lands accoutant dienst, de rekenkamer en de Procureur Generaal te vragen een onderzoek te doen naar daadwerkelijke en vermeende corruptie en dit door sancties die nu reeds mogelijk zijn te bestraffen of aan de rechter over te laten te bestraffen.
  Doet zij dat niet, dan heeft zij direct meegewerkt dat corruptie loont.

  Ze is daarom gewaarschuwd omdat ik denk dat de loyaliteit naar politieke vrienden groter kan zijn ook binnen de VHP richting NDP.

  We zullen zien als ook de VHP doet aan loze beloften.


  Maak melding

 21. @jo
  Ga slapen hoor. “Zelfs de Nederlandse tweede kamer bla bla bla…….” De koloniale tijd is reeds voorbij! Wie is Nederland dat ZIJ vinden wie in Su aan de macht moet komen?? Laten ze eerst naar zichzelf kijken. Ze zijn de grootste drugsdealers en witwassers in wereld. Na de revolutie wilden ze Bouterse aanvankelijk wegkopen maar dat is ze niet gelukt. Ze hebben hem in een showproces tot een celstraf veroordeeld terwijl de zgn. kroongetuige jaren geleden al heeft verklaard dat zijn verklaring vals en in opdracht van het OM en Gerard Spong was. Ondanks dat wil de NL justitie hier niks van weten.
  Wordt tijd dat de Sur wakker worden en inzien dat NL met verdeel en heers weer voet op Su bodem probeert te krijgen voor eigen belang. Hier gebruiken ze tjepotie onze eigen arme Chan voor. Chan leent zich hiervoor omdat ie zelf al 10 jaar niet meer heeft kunnen graaien en de jaren gaan ook meetellen.
  Voor alle betweters, sabimangs en stuurlui aan wal; de volgende president van de republiek Suriname zal niemand anders zijn dan Desiree Delano Bouterse!


  Maak melding

 22. Aupa Wijders,
  haal dat witte poeder uit je kamerbrede paarse neusgaten. Je bent nl. aan het hallucineren. En hou je liever bij het onderwerp i.p.v. je afreageren op Ned. Het gaat hier om corrupte, criminele zaken bij een bank in SURINAME. Allemaal mogelijk dankzij het frauduleuze wanbeleid van de paarse Bouta-maffia. FAILED STATE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. @Roy
  Je hebt groot gelijk. Hopelijk gaan de ogen van ons volk nu echt open en liggen zij niet eindeloos te snurken. Er is in ons land genoeg werk aan de winkel om te helpen met de opbouw. Veel Surinamers moeten nu afstappen van hun hebberige mentaliteit en verwachtingen om dingen te bedelen of te wachten dat het hun in de schoot wordt geworpen als zij zielig lopen te doen.Voor sommigen moet alles maar gratis zijn. Minister Dikan, heeft de basja en kapiteins ook al 25% loonsverhoging tot gezegd. Terwijl deze basja al met 1 been in het graf staat. Zijn heel dorp en de dorpelingen die nooit iets hebben gedaan voor ons land krijgen nu 25% loonsverhoging door rustig te schommelen in hun hangmat tussen de bomen. Ook al draagt een aap een kostuum, dat maakt hem nog niet tot een harde medewerker en geeft hem geen aanzien. Er wordt vreselijk gesjoemeld met onze gemeenschapsgelden.Elke stam die Dikan komt bezoeken om geld te vragen, krijgt 25% loonsverhoging. Wat is dit voor schaamteloos gedrag. No brain, no shame. Zo wordt ons geld verkwist, want daar is deze regering heel goed in. De VHP kan Suriname uit deze slop halen.
  Hoop dat de VHP nu de kans krijgt om ons land te besturen en naar grote hoogten te brengen in onze samenleving. Wij moeten kijken naar kennis, kunde, inzicht en inzet. Want wat er nu reeds jaren aan de hand is, is dat deze regering niets hiervan in huis heeft. Enkel njang monie en hun eigen zakken en die van hun familie vullen. Opzouten met Bouta en zijn kliek.
  Opoe kondre mang oeng opo. Weg met criminaliteit.


  Maak melding

 24. je zal alles wat fout gaat in zyn schoenen schuiven, daar zyn wy heel goedt in,maar waar blyft het eigen verantwoordelykheidt van de gemeenschap zelf. Dus elke individu begaat wat en de press wordt op aangesproken als of hy achter elke deur moet staan,God zy dank dat het niet zo is want dan zou men anders zyn. we moeten elkaar op onze lelyke mentaliteit aanspreken.Ook heb ik liever een President die het politieke aan een Premier overlaat die dus verantwoordelyk is voor het beleidt,het huidige systeem is dat de President door het slyk wordt gehaald waneer het de opositie goedt uit komt,Dus een President die met een onafhankelyk status ,politiek onafhankelyk


  Maak melding

 25. Maakt niet uit wat de regering faciliteert of uitvoert.Dat weet de pikin ingi boi ook.Het moment dat hij tijdens de verkiezings campagne de HH woorden gebruikt,dan zijn grote delen bereid om voor de NDP te stemmen.Onder de motto liever arm onder de ingi boi dan rijk onder Santhokie.Dat was ook de credo in 2015.[HH=Holland en Hindoestanen]


  Maak melding

 26. JA EN JOGI HEEFT GROND VERKOCHT OMDAT HIJ LAST HAD VAN VEE DIEVEN.

  MAAR HOEVEEL KEER ZEGT MEN DAT HIJ BAKRIE KE TJOOR HAI

  DOEKHEI MOET OP ONDERZOEK.

  BIJ JOGIE MOETEN WE DE ONDERSTE STEEN BOVEN HALEN.


  Maak melding

 27. Ik verwijt de oppositie van hun falen. Er worden maar liefst 5 ministers vervangen. En de oppositie blijft gewoon toekijken in plaats van actie te ondernemen om de regering naar huis te sturen. Wat zijn de politieke instrumenten die de oppositie kan hanteren om deze regering te dwingen voor vervroegde verkiezingen, want de president is niet meer bij machte het land nog te leiden. Of bestaan er in Sur geen democratische instrumenten om de regering aan te pakken. Suriname is toch niet van DB die kan doen en laten wat hij hebben wil met het land. En je hebt de sterkste instrument in handen, de bevolking die de regering dwingt voor vervroegde verkiezingen wegens wanbeleid van de regering. OPPOSITIE STA OP ga over tot actie en niet alleen via de media blijven schreeuwen. Zet geen zoden aan de dijk.

  DE OPPOSITIE HEEFT OOK BOTER OP Z’N HOOFD, IS TE PASSIEF. Of zijn ze bang dat wanneer ze zelf aan de macht komen zich nu al willen indekken om later niet aangesproken te worden op hun eigen falen en boevenpraktijken.

  Het kan toch niet zo zijn dat er plotseling 5 ministers worden vervangen en dat ze nog in staat zijn het land te besturen. Of zijn deze personen super super intelligent om van de ene dag op de andere het stokje over te nemen en zeggen wij gaan ervoor. Ik heb mijn twijfels.
  Zelfs een ezel weet dat dit niet mogelijk is
  om op deze wijze het land te bestieren. Voordat dat ze zijn ingewerkt waar de ordners liggen, is tijd voor nieuwe verkiezingen over een nieuwe regeerperiode.

  En let op!!!!
  De meeste zwarten gaan op hem stemmen, mede gesteund door hindoestanen voor eigen belang, zonder zich af te vragen hoe hij het heeft gedaan over de afgelopen regeerperiode.
  Het is bij de zwarte bevolking ingebakken een vorm van chemie. Het dateert van oudsher dat zij zich elkaar verbonden voelen. En daarom blijven de hindoestanen aan de zijlijn staan. ERG JAMMER!!!

  Iedere bevolkingsgroep van Sur moet ervan bewust zijn, te stemmen op een politieke partij die Sur vooruit kan helpen door een goed landsbestuur. En niet kijken naar de persoon of politieke groepering, maar gebaseerd op kwaliteiten die het land kan besturen. Zo wordt je zelf ook alleen maar beter van en niet dat een partij aan de macht is die alleen maar schulden gaat opbouwen. Dus beste mensen af van politieke kleur, maar kijken naar de kwaliteiten.


  Maak melding

 28. @@Ben
  Zeg maar dat de hindoestanen racisten zijn(en niet gedragen als racisten), maar ze voeden wel de zwarte bevolking en jou ook.

  Leer eerst de historie en cultuur van de hindoestaan kennen, eer gij gaat veroordelen.

  Waka Boeng Mang!!


  Maak melding

 29. @@Roy
  Mee eens.

  De parlementsleden binnen de NDP, wanneer zij ‘s-morgens opstaan, kunnen ze zich in de spiegel kijken en zeggen; ik sta nogsteeds aan de goede kant na zoveel ellende in de ndp dat plotseling 5 ministers zijn vervangen. Zo kun je een land toch niet besturen. Zullen ze oprecht zijn en tegen hun kinderen en klein kinderen zeggen, dat ik mede schuldig ben dat sur nu naar de kloten is. Van alle kanten wordt het land leeg geroofd. Want die kinderen maken ook deel uit van dezelfde verloederde samenleving.


  Maak melding

 30. Waarom een zwarte niet op de VHP stemt ? Simpel als Santokhi aan de macht is, voert hij direct een 8 urige werkdag in. Veel luie zwarten zien dit niet zitten en zullen daarom niet op de hardwerkende Hindoestanen gaan stemmen. Luie poppen zijn het !


  Maak melding

 31. “Minister Dikan, heeft de basja en kapiteins ook al 25% loonsverhoging tot gezegd.Terwijl deze basja al met 1 been in het graf staat. Zijn heel dorp en de dorpelingen die nooit iets hebben gedaan voor ons land krijgen nu 25% loonsverhoging door rustig te schommelen in hun hangmat tussen de bomen. Ook al draagt een aap een kostuum, dat maakt hem nog niet tot een harde medewerker en geeft hem geen aanzien.”

  blijkbaar hebben ze er recht op, ook die ene die met 1 been in het graf staat.

  De parlementariërs, ambtenaren en de slimme bevolking van Suriname staat niet met 1 been in het graf maar doen geen flikker en zonder uitzondering krijgen ze ook salarisverhoging.
  En waarom krijgen ze dat?
  Omdat ze er recht op hebben. Of ze het ook echt verdienen vraag ik me af


  Maak melding

 32. @Djakkie

  Suriname heeft een vervelend politiek systeem, presidentieel met uitvoerende macht en mandaat van een coalitie die in de DNA de meerderheid heeft zolang men elkaar vasthoud.
  Verder is er een districten stelsel waarmee de grootste partij met 45% van de stemmen toch 52% van de zetels in de DNA kan krijgen.

  Om president te worden moet je in staat zijn 2/3 van de DNA zetels achter je te krijgen of gekozen worden door de verenigde volksvertegenwoorders vergadering.
  Middels koehandel heeft Bouterse zijn verkiezing geregeld en partijen en/of individuele DNA leden aan hem verbonden zolang ze nuttig voor hem zijn.

  De oppositie kan niet anders dan wat ze doet de zaken aan kaarten en het probleem zo groot maken dat de NDP er niet meer om heen kan. Zolang de NDP fractie de andere kant kan uit kijken doen ze dat en stellen ze uit of stemmen ze voor wetten die nooit ingevoerd worden of ze vergeten de dingen zodat ze jaren op de agenda staan.
  De oppositie moet het nationale belang goed in de gaten houden en mag de NDP niet de gelegenheid bieden dat ze bij de volgende verkiezingen de kiezers weer kunnen misleiden.
  Bouterse is een kei in het misleiden. herrinnert u zich nog dat Adhin wilde doen geloven dat de oppositie bereid zou zijn om 10 duizenden overheidsgerelateerde inkomens trekkers brode loos te maken. ofwel hoe associaal de oppositie wel niet is.

  Maakt u aub de oppositie niet medeplichtig aan het falen van Bouterse. Maak de oppositie bij de volgende verkiezingen sterk door overwogen te kiezen. Helaas zijn er weinig tot geen goede partijen omdat ze allemaal een smetje hebben of principieel onbetrouwbaar zijn. Bouterse probeert te overleven door verdeel en heers.


  Maak melding

 33. Glenn 11 mei 2019 at 19:33
  Waarom een zwarte niet op de VHP stemt ? Simpel als Santokhi aan de macht is, voert hij direct een 8 urige werkdag in. Veel luie zwarten zien dit niet zitten en zullen daarom niet op de hardwerkende Hindoestanen gaan stemmen”

  @ tekstschrijver
  Ik welke sector werken die hindoestanen zo hard?
  In de coke export, in de alcohol proeverij, in de gatlikkerij??
  Dat zijn de enige sectoren waar de hindoestanen veelvuldig geroemd worden om hun harde werken.
  Sommigen werken zo hard dat ze het soms met de dood moeten bekopen.


  Maak melding

 34. Van 8 uur werken gaat niemand dood.
  wen er maar aan.
  zie maar europa met hun stipt 8 uren werkdag en komen erop vooruit.
  aan de slag met santoki en dan maar 8 uren werken per dag.En niet steeds maar denken dst de hindoe president zijn eigens ras op de 1 ste plaats zal zetten…ophouden met dat oude wijven denkwijze…ssmenwerking met nederland en santoki help aan wederopbouw voor duriname en jullie.bouta dealt nu met armoed zaaiers uit venezuela en columbia…kan hij daar geld lenen om schulden op te lossen? nee.
  europa geeft en neemt maar in een zwart gat kom je niet terecht….dus santoki vhp ga ik voor.


  Maak melding

 35. @sam niet alleen de Hindoestanen zijn in de drugshandel betrokken ook zie luie zwartjes hebben flink in de melk te brokkelen. Ad van de Heuvel heeft in een interview zeer onderbouwend aangegeven hoe Suriname olv Bouterse uitgegroeid is tot een Narcostaat. Maar een zwarte als jij zal daar natuurlijk weer racisme aan ten grondslag leggen. Daarom komen jullie apen ook niet vooruit.


  Maak melding

 36. https://gfcnieuws.com/meer-vhp-jongeren-naar-de-ndp/

  Meer VHP-jongeren naar de NDP

  In navolging van de kopstukken van de jongerenraad van de VHP zijn er verschillende andere VHP-jongeren deze week overgestapt naar de NDP.
  Onder andere Shulaika Ramsaroep, actieve VHP-jongere uit het district Wanica die van oud-VHP’er Sharmila Mansaram haar lidmaatschapskaart in ontvangst wenste te nemen heeft gemotiveerd door Mansaram gekozen voor de NDP.

  Deze nieuwbakken NDP’ers zullen via de structuren worden ingezet. Ramsaroep bijvoorbeeld komt te vallen onder de structuren van Paramaribo in het werkgebied van Claudia Maatsen. Dit alles wordt mogelijk door de bijzondere bijdrage van NDP-topper Rabin Parmessar.
  Volgens berichten op social media worden de nieuwbakken NDP’ers enorm belaagd via Facebook en whatsapp. Ook worden ze platgebeld door een VHP-topper. De jongeren hebben echter kenbaar gemaakt dat ze onbevreesd deze keuze hebben gemaakt en niet van plan zijn hun pad te laten bepalen door een paar stemmingmakers.


  Maak melding

 37. Djakkie, het is de oppositie (de heer Jogi van de VHP) die het ontslag van de ministers heeft ingezet. Jogi heeft een brief aan Bouterse geschreven om Dodson en Pengel en Samsoedien te ontslaan. Bouterse heeft daaraan gehoor gegeven. De oppositie zit dus niet stil en onderneemt wel degelijk actie.


  Maak melding

 38. @Jiyani , klopt dank voor de correctie John van den Heuvel. Aad van de Heuvel was presentator van o.a het VARA programma Kassa en Koning Klant.


  Maak melding

 39. @wendy loop naar de moet met de coke fabeltjes. Je bent zo zoveelste domme zwarte die geen visie heeft en zich graag laat inpalmen door wat een paar bavianen roepen. Gelukkig was de doodgeschoten Groeneveld geen Hindoestaan die pompoenen exporteerde .


  Maak melding

 40. De grootste racist op waterkant is ene Glenn die elk onderwerp en elke gelegenheid aangrijpt om het op een zeer negatieve toon te hebben over de zwarten . Als je daarmee negers bedoeld dan ska je de plank helemaal mis , ik zie in Suriname ook heel zwarte hindustanen rondlopen , dus stop met die onzin. Het feit dat je steeds onderscheid maakt in rassen zegt genoeg over jou zogenaamde intelligentie. Ik verafschuw racisme , want ik beschouw het als een barbaars iets, ongeacht van wie het komt van een zwart of blank mens , waren wijze woorden van Nelson Mandela.


  Maak melding

 41. De coke was er al in Sur.toen de Braziliaanse schoeners nog aan de waterkant aanmeerden.En de blaka mang nam het ook mee naar Nederland.Maar dat waren hele kleine hoeveelheden.Tot de Hindoestanen de uitvoer van ontdekten.Ze hadden geld een stuurden grote hoeveelheden naar Ned.De pikin ingi boi zag dat er geld te verdienen was en nam de handel over.
  Intussen zal de verdien capaciteit 2 a 300 miljoen van Sur. legaal per jaar zijn.De rest van de invoer +/- 600 miljoen wordt met coke geld betaalt.


  Maak melding

 42. De glad harige hindustaanse apen zeggen dat ze niet zwart zijn😂🤣😅ze denken vaak dat ze wit zijn en dat er geen zwarte hindustanen zijn. Wat dijn de Mandras hindustanen dan ze zijn zo zwart als roet. Die heb je in Suriname en ook in India. Ik daag elke hindustaan uit om naast een creool te gaan staan. Wat zie ik de zelfde kleuren. Ik en mijn hindustaanse kennissen lachen er vaak om. En die achterlijke kastenstelsel die ze uit India hebben meegenomen en nog steeds hebben heeft alleen maar racisten van ze gemaakt. Vele hindustanen zijn racisten tegen hun eigen mensen. Daarom om vervloeken vele hindustanen hun eigen ras. Zowel mannen als vrouwen hebben dit vaak geuit. Hun woede tegen hun eigen ras is erg groot. Ze moeten echt niets van hun eigen ras hebben vooral de hindustanen die in Nederland wonen. Die hebben de kastenstelsel die ze naar Suriname hebben meegenomen verworpen in Nederland. Het wordt tijd dat vele hundustanen zich gaan verdiepen in hun geschiedenis van India en Suriname want van dat zelf weten ze geen bal. Ik zal een paar titels van boeken voor hun plaatsen en dan als ze begrijpend kunnen lezen zal dat hun wakker schudden.😂🤣😃want wat ze hier neerschrijven is echt debielen wartaal. De meesten weten echt geen bal van hun voorouders af. Ze weten alleen dat ze als contract arbeiders naar Suriname kwamen met een boot genaamd de Lalarook. Ze weten niet eens dat de zwarte Afrikanen hun voorouders op weg geholpen hebben toen hun geliefde nederlandse bazen hun als honden en slaven behandelden en hun vrouwen verkrachten en uit hongerden. Het waren de zwarten op wie ze konden rekenen voor hulp. Ga toch geschiedenis boeken lezen in plaats van het van horen zeggen van nonsens. 😂🤣😃GO AND EDUCATE YOURSELF BEFORE YOU OPEN YOUR DAMN MOUTH.😂🤣😃 ARE YOU ALL ANGRY NOW😂 I dont give a damn.


  Maak melding

 43. alweer nieuwe ministers, nemen die ook hun eigen personeel mee?
  en worden die ook de rest van hun leven betaald als ze weer na een maand vertrekken?
  Straks behoord 80% van de Suri’s tot het ambtenaren apparaat die eeuwig betaald krijgen en niks uitvreten, geen papieren hebben amper hun naam kunnen schrijven en heel belangenrijk in hun dommigheid kunnen doen.
  Zucht, waar gaat dat heen, ga in een overheidsgebouw, je hebt geen bureaus en zelfs stoelen genoeg om al die uitvreters te huisvesten. Maar het meest belangenrijke wat je ze hoort zeggen, IK WERK BIJ DE OVERHEID!! Daaaah Ik zit bij de overheid, van werk is geen sprake.


  Maak melding

 44. Het zoveelste schandaal, Bouterse is niet capabel Suriname te leiden. De president is kampioen reshuffelen maar het wrange van de zaak is dat ie altijd aasgieren op sleutelposities plaatst naar zijn evenbeeld. Daarom gaat het altijd mis.


  Maak melding

 45. VHP NPS PL ABOP BEP moeten samen bundelen om deze duivel te verslaan. De creolen die niks meer willen horen vn de ndp moeten massaal op de nps stemmen want de ndp bestaat nu aln uit dombos er zyn geen intelectuelen tusn hun. Wanr deze ongeletterde n grap maakt tydens n massameeting moet je die dombos horen gillen dansen applaudiseren en joelen vn pret n dat is precies wat deze ongeletterde nodi heeft. De mensen die deze duivel in ht zadel geholpen moeten nou toch wel inzien dat ze mede schyldig is aan de huidige situatie. Neem een wys besluit n stem deze roversbende weg. Denk aan uw toekomst n dat vn uw kinderen n kleinkinderen .


  Maak melding

 46. Wel forum collega’s,
  Ik lees boven hoe jullie Surihinds verketteren. Maar vergeet niet dat zonder hindoestanen Sur niet zou zijn waar het land nu staat. Dan had je meer Afrikaanse toestanden gehad en konden ze gras gaan eten.
  Zie maar hoeveel monden de hindoestanen voeden. Welke zwarte verkoopt iets dat ze zelf geplant heeft. Die moet gewoon van de boom plukken of van de natuur hebben om te kunnen verkopen.
  De hindoestanen planten en oogsten alle groente soorten en rijst. Heeft iemand een zwarte rijst zien planten en oogsten.
  Mie Mars Papa
  De hindoestaanse boeren werken maar liefst 12 uur per dag en 7 dagen per week.
  En de hindoestaan die op kantoor werkt, na werktijd staat ‘s-middags om 16.00 uur op de akker. Zie je ergens nog een zwarte op de akker staan na werktijd.
  Mie Mars Mama
  Wanneer iemand negatief wil schrijven omtrent hindoestanen moet zich wel eerst goed bedenken. Ik zeg niet dat je onder hindoestanen geen criminelen en drugsdealers heb. En die ene meneer heeft met zijn beleid meer van die soort tuig onder de hindoestanen gekweekt.
  HALLELUJAH


  Maak melding

 47. Afiba met haar grootste racistische bek ook ! Het zijn die Hindoestanen die de mmp bek van de zwarten voeden en niet andersom dus hou op met je zielige domme praatjes. Iedereen die niet zwart is moet naar de pijpen van de zwarten dansen. In een andere topic schreef iemand anders dat de ellende in Suriname door Chinezen veroorzaakt wordt en dat jij dankzij een infiltratie operatie de ware aard van de Chinees ontdekt hebt. Laat ik jou dit zeggen jullie zwarten zijn de grootste racisten uit de geschiedenis want jouw voorouders verkochten hun eigen kinderen aan de blanken en Arabieren. Ga jij zelf de juiste feiten over de slavernij bestuderen za ka zaka moer.


  Maak melding

 48. Neeghertjes, jullie willen graag horen dat jullie geweldig zijn, alles goed doen, alles beter weten.
  Maar blijf maar dagdromen, want de praktijk laat van jullie kant hele lelijke dingen zien.
  Zelfs een aap zou zich schamen om een neegher te wezen.


  Maak melding

 49. Bouterse heeft allang de ziel van Suriname verkocht aan “investeerders” om zichzelf en partijgenoten te verrijken ….Geef Suriname terug aan het volk, met een vertegenwoordig die wel de bezieling heeft om in Suriname nog te redden wat er te redden valt…..Het is zo’n rijk land, het heeft zoveel te bieden!!! ( 2017 zelf bezocht ) Bouterse is het niet waard om land en volk te vertegenwoordigen.


  Maak melding

 50. Hier gast het al..de ndp kliek met domme reacties…negatief dst ze zijn en zo ook hun DDB pres die coke snuiver tevens dealer.

  ik hoor een dimme ndp dombo zeggen joe.mpp en go educate yourself…die slaat zonder richting aan te geven links of rechts af want racisme en slavernij zijn hier niet aan de orde.

  Praten over education.
  ik hoop dat hij zo geleerd en volleerd is dat hij ook nog kan uitleggen wie columbus was…abraham crijnssen…amerigo vespucci…een stuk geschiedenis dus…want hij praat over geschiedenis en begint op ddb. pres te lijken want ddb wijkt ook vaak af tijdens iedere speech….de domme ndp massa merkt het nieteens op want a pakket moro belangerijk met margarine..cocos olie en haarvet om hun verstand verder kaster te maken dan het al is.
  Dus goed inoliën ja ….😂😂😂✌️✌️✌️


  Maak melding

 51. Thank you Djakkie.
  Hier zat ik op te wachten.
  Grote bek opzetten maar zet ze in rijstveld…binnen 5 min a bkaka man klarie..werie..maar met hun mond alleen kunnen ze veel…ik heb respect voor de hindoes…
  a bkaja man wil binnen 1 dag rijk worden en die hindoe gaat te werk als een schildpad.

  Dus blaka man nah Tigrie
  Hindoe nah Schildpad….


  Maak melding

 52. STOP het Racistisch geleuter !!!

  Breng de Rechtsstaat terug in Suriname !!!
  Anders geen ontwikkeling !

  Sluit ALLE corrupte politici op, ras, afkomst of religie
  doet niet ter zake ! PLUK ze financieel-economisch kaal !!!

  Zet nieuwe wet en regelgeving om corrupte boeven voorgoed
  uit te sluiten in landsbestuur ! Permanente screening kan helpen !!!

  STOP ME RACISME en GROEPSDENKEN, LEVE HET GEHELE VOLK
  VAN SURINAME !!!


  Maak melding

 53. Coke was er al eerder in su zegt iemand..dat kan ja….maar bouterse zelfs laat het in grote getallen invoeren….laats ook toch…vliegtuig met coke…..piloot columbiaan…dus wie is bevriend met de columbianen??? Desi Delano Bouterse….daar gaat jullie g
  90% naartoe de belastingen he


  Maak melding

 54. Allen,

  De huidige regering heeft zijn kansen gehad en verspeeld, wordt tijd voor verandering.
  Geef VHP ook een kans, eerlijk is eerlijk, slechter kan het niet worden, of lezen wij in Suriname geen nieuws ?
  Maak niet uit wat voor ras je bent, je bent een Surinamer, stem op VHP voor verandering.

  SUCCES.


  Maak melding

 55. In Schaarbeek / België hebben vluchtelingen uit Guinee zich als beesten misdragen. Het gerucht ging rond dat op een school een 4 jarig kind misbruikt was door een van de leerkrachten. De moeder had in het ondergoed van het kind bloedsporen aangetroffen. Reden voor de Guinese gemeenschap in grote getallen naar de school te gaan en met het uiten van dreigementen en vernielingen werd de openbare orde verstoord. Kinderen en ouders werden door deze apen mishandeld en de politie trad tegen deze beesten keihard op. Achteraf bleek van een verkrachting geen sprake te zijn maar was een infectie de oorzaak van de bloedsporen want ja hygiene staat niet hoog in het vaandel van de Afrikaan. Natuurlijk was het politie optreden voor de Guinezen aanleiding om over racisme en discriminatie te praten. Neen beste Afrikaantjes de volgende keer gaan wij jullie met fluwelen handschoenen aanpakken want jullie zijn een aanwinst voor België. In eigen land hadden militairen dit uitschot gelijk neergemaaid . Ondankbare honden.


  Maak melding

 56. Kondremangs,

  Het is vanaf 1980 bekend ,dat DiDibri en co ( diverse bevolkingsgroepen) voor de 3e keer Su naar de bliksem geholpen heeft. En steeds moesten anderen(diverse bevolkingsgroepen) Su uit deze puinhopen halen. Ik hoop dat mijn landgenoten volgend jaar betere keuzes gaan maken om deze duivelse drugs en moordenaarsbende weg te stemmen……..en daarna alle graaiers en zichzelf verrijkte sujetten, die hun ziel verkocht hebben aan DiDiBri, kaalplukken……….ik hoef geen namen te noemen; want die komen uit ALLE bevolkingsgroepen!!!
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 57. Die suries hebbe corruptie dan nie uitgevonden maar ze hebbe et wel geperfectioneerd hoor hé.


  Maak melding

 58. dikke warme vettige worst met verse mayonaise 12 mei 2019 at 19:57
  Die suries hebbe corruptie dan nie uitgevonden maar ze hebbe et wel geperfectioneerd hoor hé.”

  @DWVW,

  Ze hebben het verfijnd.
  Voor perfectie moet je in Spanje wezen.


  Maak melding

 59. “Voor perfectie moet je in Spanje wezen.”

  Wat dacht je van Nederland? Hier wordt flink gewitteboord, maar zelden iemand gepakt.
  Als onderzoeken zouden deugen dan zouden Bolle, LaTina, de beugeldraagsters Azalia, Ahalia en Akalia, R. Utte, Neeltje Croes, W. Iegel al lang tussen de vier muren verblijven.


  Maak melding

 60. Herhaal het nogmaals:

  Corruptie stopt direct als je maar vaste 4 loonschalen hebt. Alle financiën van iedereen wordt dan direct transparant. Niemand kan dan wegkomen met gestolen geld/bezittingen.


  Maak melding

 61. Roy go njang yu ma pang pang …kom me niet zeggen dat deze man zuiver is …ga na wat hij juist niet gedaan heeft!!

  Ik mag mn mening geven ik mag denken wat ik wil en zeggen wat ik wil!!!
  Dat is democratie!!!

  Het feit dat je denkt iemand te vernederen geeft juist aan wie jij bent …ik ben tegen dagoe bouta maar ook tegen de elite schurken die denken het beter te kunnen..

  Denk na idioot hoe gaat hij in 200 dagen suriname economisch weer op poten zeggen,als jij geloofd in sprookjes be my guest!!!!

  Maar aan deze goedkope reclame heb ik geen ene fuck,evenals mensen als jij die erg dom reageren op de mening van een ander.
  Het is jammer dat dr mensen als jij bestaan die altyd vinger wijzen naar een ander.

  Het is jammer dat de politiek de bevolking uiteen drijft,eerlijk mensen als kunnen gemist worden als kiespijn.

  Je hebt zeker voordelen bij een bep politieke party ..is je een stukje land beloofd,of een bep functie?

  KEEP ON DREAMING PIKING BOI


  Maak melding

 62. Het is erg jammer dat ik hier lees over zwartjes en koelies…dit geeft weer hoe de bevolking elkaar discrimineerd!!

  Erg jammer dat na zoveel jaren de racisme tot een punt gekomen is dat de bevolking elkaar bijna aanvalt hoe moeten we vooruit komen als men elkaar niet respecteerd!!

  Echt ik merk dat mamjo zich hier voortzet..

  Bos zei het al…..we hebben gefaald terwijl we met elkaar ruzieen,zijn de chinezen bezig rustig het land over te nemen.
  Of zijn jullie blind?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.